معرفی وبلاگ
سلام ، به وبلاگ اختصاصی دفاع مقدس و راهیان نور خوش آمدید ... .
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 27132
تعداد نوشته ها : 13
تعداد نظرات : 2
Rss
طراح قالب
GraphistThem233

مناطق جنگی ما موزه نیستند
دبیر ستاد راهیان نور گفت: مناطق جنگی ما موزه نیستند بلکه حرم امن الهی هستند، به همین خاطر هر چه به آنجا نزدیک تر می شویم در واقع به سمت نور در حرکت هستیم.

potin87.mihanblog.com

به گزارش نویدشاهد ، حسین یکتا با اشاره به اینکه دو نگاه در فلسفه راهیان نور وجود دارد، اظهار داشت: کل این سفر یک میهمانی است که به میزبانی شهدا برگزار می شود و در واقع این شهدا هستند که مردم را با عقاید و نظرات مختلف دور هم جمع می کنند. گاهی اوقات برخی از زائرانی که در این میهمانی حضور پیدا می کنند به کارت دعوتی که از سوی شهدا برایشان آمده است بی توجه هستند اما در پایان این سفر و لمس زیبایی های آن، درک بالایی از راهیان نور به دست می آورند.

 راهیان نور حرکتی در راستای ترویج ایثار و شهادت

دبیر ستاد مرکزی راهیان نور با اشاره به اینکه تاریخ حرکت راهیان نور به زمان جنگ برمی گردد، افزود: در دوران دفاع مقدس بسیاری از خانواده های شهدا برای زیارت مقاتل فرزندان خود در مناطق جنگی حضور پیدا کردند و در واقع استارت راهیان نور از همان زمان آغاز شد. بعد از دفاع مقدس هم عده ای از مردم برای یادآوری خاطرات دفاع مقدس هر از چند گاهی سری به مناطق جنگی زدند و با بیان تحولاتی که در بسیاری از افراد به واسطه حضور در مناطق ایجاد شد، پیام این سفر آسمانی را به مردم رساندند و توجه آنها را به این امر جلب کردند.

وی راهیان نور را حرکتی در راستای ترویج فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت دانست و بیان کرد: وقتی جوان امروز در مناطق جنگی حضور پیدا می کند، با تداعی حماسه ها، سختی ها و ایثار رزمندگان دوران دفاع مقدس به نگرش تازه ای از زندگی می رسد که می تواند در مسیر شهدا به زندگی خود ادامه دهد.

می توانیم نسل جدید انقلاب را متناسب با طرز تفکر شهدا و نسل 57 تربیت کنیم.

potin87.mihanblog.com

ما در راهیان نور تصویری از یاران خمینی کبیر (ره) را برای نسل امروز ترسیم می کنیم و به آنها یادآور می شویم که آنها نیز می توانند در تمام سختی هایی که در حال حاضر با آن درگیر هستیم، یار و یاور رهبرشان باشند و امامزادگان عشق آینده شوند. اگر مبانی فرهنگ ایثار و شهادت در کاروان های راهیان نور به درستی تبیین شود، می توانیم نسل جدید انقلاب را متناسب با طرز تفکر شهدا و نسل 57 تربیت کنیم.

شاید این کار گلخانه ای باشد و به عظمت انسان های دفاع مقدس نرسد اما از این جهت که در این نوع آلیاژ از تمام ترکیبات موجود در جنگ استفاده شده است، فولادی ساخته می شود که انتظار خیلی از کارها را می توان از آن داشت.

وی با بیان این مطلب که ما در اردوهای جهادی شاهد رویش نسل جوان هستیم که شاید در اول انقلاب چنین چیزی به چشم نمی خورد اظهار داشت: در جنگ نرمی که دشمنان طراحی کردند شاهد جوانانی بودیم که عمق بصیرت و معرفتشان به عمق تمام رزمندگان و همه انقلابی ها بود.

مناطق جنگی ما موزه نیستند

 اینکه گفته می شود راهیان نور بازگشت به گذشته است و ارتجاعی بودن را القا می کند نگاهی کاملاً اشتباه است زیرا ما با حضور در مناطق جنگی از گذشته انرژی کسب می کنیم و به آینده امیدوار می شویم و اگر اشکی جاری می شود، از شوق است و به هیچ وجه بیانگر ترس و وحشت نیست.

 مناطق جنگی ما موزه نیستند بلکه حرم امن الهی هستند، به همین خاطر هر چه به آنجا نزدیک تر می شویم در واقع به سمت نور در حرکت هستیم.

یکتا افزود: کاری که ما باید در مناطق انجام دهیم این است که با بازسازی صحیح مناطق، فضایی را برای خلوت کردن زائر با منطقه ایجاد کنیم تا بتوانیم تأثیرگذاری کارهای فرهنگی را در آنجا شاهد باشیم.

وی خاطرنشان کرد: به اعتقاد بنده به قدری که زمین و مکان در آنجا اثر می گذارد ما کمتر توانستیم اثر بگذاریم؛ هر چند در جایی که کارهای فرهنگی مناسبی انجام شد آن منطقه تأثیر گذارتر از مناطق دیگر بود.

راهیان نور هنوز به سیاست جامع فراگیر ملی و بین المللی نرسیده است

یکتا گفت: راهیان نور هنوز به سیاست جامع فراگیر ملی و بین المللی و نگاهی که این جنگ یک گنج بود و مناطق جنگی محل نگهداری این گنج است، نرسیده است.

وی ادامه داد: جریان سیاست گذاری ها به عهده ستاد مرکزی راهیان نور است ولی به خاطر این که ما هنوز نتوانسته ایم حداقل ها را در مناطق برطرف کنیم از پرداختن به طراحی اهداف بازمانده ایم، اما انشاءالله با تحولی که ایجاد شده و بسیج، وظیفه عملیاتی را به عهده گرفته است بتوانیم کار سیاستگذاری را از ابتدای سال آینده شروع کنیم.

potin87.mihanblog.com

 خیلی از افراد به خاطر نبود زیر ساخت مناسب از این سفر محروم می شوند

دبیر ستاد مرکزی راهیان نور در ادامه با بیان اینکه خیلی از افراد به خاطر نبود زیر ساخت مناسب از این سفر محروم می شوند، بیان کرد: در ایام عید به خاطر عدم بالانس دقیق در اعزام نیروها حضور افراد در یادمان ها به قدری زیاد می شود که کار خدمات دهی به زائران با مشکل مواجه می شود.

یکتا افزود: سازمان راهیان نور با عبور از موانع موجود می تواند به صورت یک مجموعه عظیم عملیاتی شود که اگر حج و زیارت صدها هزار نفر را به مکه اعزام می کند ما در طول سال شاهد میلیون زائر در مناطق جنگی باشیم.

منبع : تبیان

  پیام مهم ولی‌امر مسلمین جهان درپی اهانت نفرت‌انگیز به قرآن شریف در آمریکا

در پی اهانت نفرت‌انگیز به قرآن شریف در آمریکا، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام مهمی به ملت ایران و امت بزرگ اسلام، حلقه‌های صهیونیستی درون دولت آمریکا را طراحان اصلی این توطئه مشمئزکننده خواندند و با تشریح اهداف پشت پرده کینه‌توزیهای صهیونیست‌ها نسبت به اسلام و قرآن تأکید کردند: دولت آمریکا برای اثبات ادعای خود درباره دخالت نداشتن در این توطئه، باید عوامل اصلی این جنایت بزرگ و بازیگران میدانی آن را به گونه‌ای شایسته به مجازات برساند

جنگ به روایت یک راوی نام آشنا
گفتگو با سرتیپ دوم غلامحسین دربندی ، راوی کاروان های راهیان نور
اشاره:

  کاروان های راهیان نور که هر ساله به قصد زیارت جبهه ها و تبرک جستن از خاک پاک کربلای ایران که معطر است به شمیم جان فزای عطر خون شهیدان ، عازم مناطق عملیاتی می شوند ، با گوش های باز و سینه های تشنه ، آماده شنیدن خاطرات ناب از زبان دلاور مردان جبهه های جنگ حق علیه باطل می باشند.

potin87.mihanblog.com

 سرتیپ دوم غلامحسین دربندی از راویان بر جسته دفاع مقدس است که هر ساله همراه کاروان ها به مناطق عملیاتی رفته و خاطرات هفت سال حضور مداوم در خطوط مقدم جبهه ها و شرکت در عملیات های طریق القدس ، فتح المبین ، بیت المقدس ، رمضان و... را برای کاروانیان بازگو می کند. تقریبا بیشتر کاروان ها با نام او آشنایی دارند. پای صحبت ایشان پیرامون راوی و روایت نشسته ایم؛

 از دیدگاه جناب عالی ( به عنوان یک راوی) جنگ را چگونه باید روایت کرد؟

به فرموده حضرت امام(ره) جنگ ما، جنگ اسلام و کفر بود. جنگ ما برای عزت و شرف بود و طبیعی است وقتی یک راوی از جنگ صحبت می کند باید جنبه های حماسی و ارزشی و معنوی آن را بهتر بیان کند. جنگ با گفتن سازماندهی رزم و تاکتیک ها و تکنیک های به کار گرفته شده برای عوام خسته کننده است. این نوع مطالب بیشتر برای کلاس های نظامی و دروس دانشگاهی مختلف در نیروهای مسلح مفید است و دانشجویان نظامی و افسران آینده می توانند از این تجارب بهره گیری نمایند، اما آنچه که کاروان های راهیان نور و زائرین جبهه ها طالب و خواستار آن هستند، بیشتر جنبه های معنوی حماسی و ارزشی نبرد هشت ساله ماست و در واقع آنچه که این جنگ را در تاریخ ما ماندگار و جاودان ساخته، همین ابعاد مختلف و با ارزش دفاع مقدس است.

نقش های مختلفی که رزمندگان در ارتش، سپاه، بسیج، جهاد سازندگی، ستاد جذب و هدایت کمک های مردمی، بیت الزهرا(س) ها در گوشه گوشه جبهه ها و این سرزمین خلق کردند. در بخش های مختلف برخورد با اسرای جنگی دشمن، در بهداری و برخورد با زخمی های دشمن، در حالات مختلف رزمندگان، هر کدام دریایی از سخن و خاطره همراه خود دارد که هنوز گفته نشده و باید روایت شود. اگر مردم ما با این ابعاد گوناگون دفاع مقدس آشنا شوند آن وقت می بینیم که مشتاق تر شده و آماده فداکاری و حماسه آفرینی های بیشتر خواهند بود.

با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری که در روز اول هفته دفاع مقدس در جمع راویان دفاع مقدس فرمودند: اگر این جلسه چند ساعت دیگر هم طول می کشید بنده آمادگی شنیدن داشتم و همچنین من اصرار دارم این کار یعنی روایت جنگ ادامه داشته باشد.
به نظر شما چه کسانی می توانند هنگام حضور کاروان راهیان نور در مناطق جنگی برای مردم، جنگ را روایت کنند؟

بهتر است برای روایت بیشتر از نسل جنگ استفاده شود. از فرماندهان، جانبازان، آزادگان و رزمندگانی که جبهه ها را دیده و لمس نموده باشند تا هم از اغراق گویی خودداری شده و هم به دل مردم بنشیند. ما فعلا از سرمایه خوب وجود با ارزش رزمندگان اسلام در همه قشرهای مختلف شرکت کننده در جنگ اعم از ارتش دلاور و حماسه آفرین، سپاه قهرمان و فداکار، بسیج مخلص و جانباز و جهادگران بی ریا و در حقیقت سنگر سازان بی سنگر بهره مند هستیم و می توانیم از بیان شیرین آنها استفاده نماییم و چنانچه سازمانی برای دعوت از آنها پیش قدم شود، هم استفاده موثر برده است و هم روحیه مضاعفی است برای آنها که بار دیگر در منطقه حضور یافته و خاطرات را تداعی می کنند و هم اینکه اگر ثبت و ضبط شوند کتاب ماندگار دفاع مقدس ما خواهد بود.

 

چند سال است که به کار روایتگری مشغول هستید؟

potin87.mihanblog.com

 البته بیان و روایت حماسه های خلق شده توسط رزمندگان ما از همان شروع جنگ تحمیلی آغاز شد که هر بار به مرخصی می آمدیم در جامعه و مساجد و مدارس باز گو می کردیم ولی عنوان راوی نداشتیم بلکه به عنوان کسی که از جبهه آمده بود، صحبت می کردیم. بعد از تصویب قطعنامه و آغاز آتش بس بنا به دعوت گروه ها و سازمان ها و دانشگاه ها و مدارس در جلسات آنها شرکت نموده و جنگ را روایت می کردیم و زمانی که حرکت کاروان های راهیان نور به سمت مناطق آغاز شد در کاروان ها حضور پیدا کرده و سینه های تشنه عاشقان را با زلالی حماسه های رزمندگان سیراب می نمودیم.

    با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری که در روز اول هفته دفاع مقدس در جمع راویان دفاع مقدس فرمودند: اگر این جلسه چند ساعت دیگر هم طول می کشید بنده آمادگی شنیدن داشتم و همچنین من اصرار دارم این کار یعنی روایت جنگ ادامه داشته باشد.

    اگر خداوند توفیق دهد تا جایی که در توان داشته باشم نسبت به ارائه تلاش رزمندگان و انتقال آن به نسل های آینده و خصوصا جوانان کوشش خواهیم نمود تا آیندگان ما با تاریخ پر افتخار این مرز و بوم در دفاع مقدس که سرشار از ارزش های اخلاقی، اسلامی و انسانی است آشنا شوند و سعی نماییم فراموش نشود.

--------------------------------------------------------------------------------

منبع :

روزنامه رسالت  و تبیان

X