به گزارش خبرنگار سیاسی برنا، محمود احمدی نژاد در مناظره تلویزیونی که امشب در شبکه سوم سیما برگزار شد، با اشاره به اینکه عرصه انتخابات عرصه سرنوشت سازی است و انتخابات یک پرش بلند به سمت قله های پیشرفت، عزت و شرف است، گفت: متاسفانه فضای انتخابات آکنده از برخوردهای بسیار ظالمانه و نامنصفانه و بلکه دروغ است و به ملت توهین بسیار بزرگی انجام شده است.
وی افزود: در طول تاریخ انقلاب هیچ گاه هیچ دولتی به عرصه انتخابات چنین مورد حمله بی انصافانه قرار نگرفته است. متاسفانه تمام تلاش های ارزشمند ما به زیر سوال رفت و پیروزی های ملت انکار شد.
احمدی نژاد ادامه داد: من از چنین اتهاماتی بسیار متأثر شدم که چرا اینچنین باید خود را تشنه قدرت نشان بدهیم.
کاندیدای انتخابات دور دهم ریاست جمهوری تصریح کرد: من شخصا به آقای موسوی علاقه مند هستم و طی 4 سال گذشته نیز تمام افترائات و اتهامات را تحمل کردم اما به خاطر حفظ آبروی ملت مجبورم برخی از مسائل را با مردم درمیان بگذارم.
وی افزود: من می خواهم از منشأ این بداخلاقی ها بگویم. چرا که رقیب من تنها موسوی نیست بلکه دولت های پیش از دولت نهم نیز در کنار یک دیگر قرار گرفتند یعنی آقایان هاشمی، خاتمی، و موسوی.
احمدی نژاد ادامه داد: آن ها به دولت هجوم برند البته مردم این ها را می دانند. ولی جوانان نیز باید از این مسائل باخبر شوند.
وی افزود: آقای هاشمی و خاتمی در راستای حمایت از موسوی حرکت کردند و علت فشار سنگین به دولت همین بوده است که پیش از انقلاب یک ساختار مداری و حلقه های مدیریتی بر خلاف ارزش های انقلاب شکل گرفت.
احمدی نژاد ادامه داد: این جریان تمام بیت المال و مسائل کشور را در دست گرفتند و به آرامی تلاش کردند تا دولت نهم را دولتی ناموفق جلوه دهند اما دولت نهم همواره به کار خود ادامه داد.
کاندیدای انتخابات دور دهم ریاست جمهوری تصریح کرد: در اوایل کار دولت آقای هاشمی پیغامی به عربستان فرستادند که این دولت بیشتر از شش ماه دوام نخواهد آورد و به زودی سقوط خواهد کرد.
وی افزود: در انتخابات رقابت بزرگی بین تمام این نیروهای مدیریتی که نظام را در اختیار داشتند به وجود آمد که ملت با انتخاب خود جلوی ادامه کار این حلقه های مدیریتی را گرفت.
احمدی نژاد با اشاره به موفقیت های دولت در عرصه سیاست خارجی و همچنین سیاست داخلی گفت: آیا آقای موسوی ودوستان ایشان یک گلستان را تحویل دولت نهم دادند و دولت نهم این گلستان را تبدیل به بیابان کرده است؟.
وی افزود: آیا ما در گذشته مشکل اقتصادی نداشتیم؟ اعتیاد نداشتیم؟ خوب شد که شما به چند شهر سفر کردید و مشکلات مردم را دیدید. اگر شما به چند شهر سفر کردید من به تمام شهرهای ایران سفر کردم و با تمام مشکلات نیز آشنا هستم و در همه شهرها نیز مردم از امواج حملات بر علیه دولت نهم انتقاد داشته اند.
موسوی در ادامه مناظره و در پاسخ به احمدی نژاد با اشاره به اینکه اگر وی کار خود را با موفقیت انجام نمی داد احساس مسئولیت نمی کرد و وارد عرصه انتخابات نمی شد، گفت: آقای هاشمی و آقای خاتمی مردان بزرگی هستند و باید در خصوص ادعاهای شما در مورد آن ها خودشان باید پاسخگو باشند.
کاندیدای دور دهم انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به سیاست خارجی دولت نهم، گفت: متاسفانه سیاست های غلطی که در عرصه سیاست خارجی به کار گرفته شد، نه تنها امنیت کشور را در خارج به خطر انداخت بلکه سبب مشکلات داخلی شد.
وی افزود: ادعاهایی از قبیل مدیریت جهان و همچنین ماجراجویی، بی ثباتی، خودمحوری، دروغگویی، افراط و تفریط از جمله سیاست های غلطی است که در این دولت به کار گرفته شد.
موسوی ادامه داد: مدیریت ما باید بر اساس ثبات، کار قانونی و همچنین عقل و تدبیر باشد و در اینجا نیز من برخی از سرفصل ها را از جمله در بحث سیاست خارجی را مطرح خواهم کرد.
کاندیدای دور دهم ریاست جمهوری با اشاره به اینکه در عرصه سیاست خارجی باید عرصه حفظ عزت مردم باشد گفت: من به سرفصل های مختلف آن همچون ادعای مدیریت جهان و اینکه این تمدن یا آن تمدن از بین می رود و یا ادعا در خصوص بحث هولوکاست که سبب هر چه بیشتر گرم شدن رابطه رژیم صهیونیستی با سایر کشورها و همچنین تنش زا بودن سیاست خارجی دولت اشاره خواهم کرد.
وی با اشاره به ادعای احمدی نژاد در رابطه با تلاش برای ترور وی گفت: اگر آمریکایی ها قصد ترور شما را داشتند چرا بنزین هواپیمای شما را تامین کردند و آیا شما در سفر به عراق در منطقه الخضراء اقامت نداشتید .
موسوی تصریح کرد: آیا در سفر به عربستان اظهار نظر شما در خصوص ساختار داخلی عربستان سبب نشد که رابطه ما با این کشور تاریک تر شود؟
وی افزود: اگر ما معتقدیم آمریکا در حال فروپاشی است چرا انقدر به این کشور سفر می کنیم و نامه می نویسیم که قبل از انتخابات مذاکرات با ما آغاز شود، آیا وقایع روی داده در کنفرانس دوربان به صلاح کشور بود؟ و چرا رییس جمهور که مظهر کشور است چینین مورد اهانت قرار می گیرد؟
موسوی تصریح کرد: آیا با چنین سیاستی و با چنین برخوردی که سبب گرم تر شدن رابطه اروپا با رژیم صهیونیستی شد به نفع کشور و تامین منافع ایران است؟
کاندیدای دور دهم انتخابت ریاست جمهوری با اشاره به مسئله دستگیری ملوانان انگلیسی گفت: آیا آزاد کردن این ملوانان درمراسمی که حتی برای روسای کشورهای خارجی برگزار نمی شود، نشانه عزت و سرافرازی ملت در عرصه سیاست خارجی است؟
احمدی نژاد در پاسخ به صحبت های میر حسین موسوی تصریح کرد: من تصور می کنم که شما باید به برخی از وقایع با دقت بیشتری نگاه کنید آیا شما نامه عذرخواهی رسمی نخست وزیر انگلیس در خصوص ملوانان انگلیس را فراموش کرده اید که سند آن نیز در وزارت خارجه موجود است؟
وی افزود: آن ها طی 27 تا 28 سال گذشته به عنوان دشمن حقوق بشر متهم کرده اند و با این برخورد درحقیقت ما توانستیم بین ملت و دولت انگلیس فاصله بیاندازیم.
کاندیدای دور دهم ریاست جمهوری با اشاره به مسئله دعوت ملک عبدالله برای زیارت حج، گفت: در کنفرانس سران اسلامی از ما برای حج دعوت شد که به دلایلی انجام این سفر ممکن نشد.
وی افزود: در جریان برگزای کنفرانس سران اوپک نیز از سوی ملک عبدالله دعوتی برای حج صورت گرفت که سفر من نیز برای حج و در چارچوب همین دعوت بود.
احمدی نژاد با اشاره به سیاست های دولت موسوی در مقابل عربستان گفت: آیا در زمان شما نبود که با فرستاده شدن شخصی و دستگیر شدن آن رابطه با عربستان به طور کامل قطع شد.
وی افزود: آیا در زمان شما نبود که درخصوص انهدام اسراییل اظهار نظر شد.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به مسئله هسته ای اضافه کرد: در زمان دولت قبلی کمال همکاری با آژانس انجام شد، مراکز هسته ای و رشته های مرتبط با آن انجام شد، شما رونوشت مذاکرات را بخوانید ، آیا برای چند سانتریفیوژ از آن ها تقاضاهای فراوانی انجام نشد؟ در حالی که هم اکنون بیش از 7 هزار سانتریفیوژ در حال چرخیدن است.
کاندیدای دور دهم ریاست جمهوری ادامه داد: در زمانی کمال همکاری با آژانس انرژی هسته ای بیش از 7 قطعنامه که جنبه حقوقی و قانونی دارد صادر شد.
وی افزود: آن ها تهدید کردند که پرونده هسته ای ایران را به شورای امنیت خواهند برده اند چه اتفاقی افتاد؟
احمدی نژاد تصریح کرد: در زمان گفت و گوهای انتقادی با اروپا و در طول دوران آقای هاشمی آیا قانون داماتو به تصویب نرسید و تورم به بیش از 5/49 درصد رسید چرا شما آن موقع احساس خطر نکردید؟
وی افزود: چرا در زمانی که دشمنان قصد تصرف مرکز حکومت را داشتند و قصد انقلاب مخملی را به وضوح اعلام کردند چرا احساس نگرانی نکردید؟
احمدی نژاد ادامه داد: چرا در زمانی که در مجلس ششم عده ای نادانسته دست به تحصن زدند و البته از هم فکران شما بودند احساس خطر نکردید؟
کاندیدای دور دهم ریاست جمهوری با اشاره به اینکه هیچکدام از این مسائل با خط امام راحل تطابق ندارد، گفت: البته ملت ایران همواره از موضع دولت نهم حمایت کرده و بر سر آن نیز ایستاده است.
کاندیدای انتخابات دهم ریاست جمهوری خطاب به موسوی اظهار داشت: شما ما را به دیکتاتوری متهم می کنید، دوره خودتان یادتان هست؟؛ بر خلاف قانون اساسی حداقل اختیارات رییس جمهور را با فضای سیاسی از آن گرفتید. چرا که باید وزرایتان را می بردید تا رییس جمهور تایید کند اما با وساطت امام این کار را نکردید، در نمایندگان مجلس هم کسی جرأت نداشت علیه شما حرف بزند.
میر حسین موسوی طی سخنانی در ادامه مناظره تلویزیونی خود با محمود احمدی نژاد، در واکنش به اظهار نظر احمدی نژاد در باره اعلام آمادگی دولت وقت میر حسین برای فرستادن نیرو به لبنان، به بیان خاطره ای پرداخت و گفت: در آن زمان اسراییلی ها به جنوب لبنان حمله کردند و در داخل کشور همه به این اتفاق رسیدند که برای کمک به لبنانی ها رو به فلسطین نیرو بفرستیم و شهید همت هم رییس لشکرها باشد اما شبی که فردایش قرار بود نیروها فرستاده شود ، در جلسه ای که سران سه قوه حاضر بودند، حاج احمد آقا امدندو گفت امام گفته :"راه قدس از کربلا می گذرد"؛ یعنی شما به جنگ خودتان بپردازید ،چکار دارید به لبنان؟
وی ادامه داد: ما بحثمان با دولت سر همین قضیه است؛ یعنی در مورد اسراییلی ها ما موافق این هستیم که همه ملت فلسطین جمع شوند و هر کس یک رای دهد تا سرنوشت خود را تعیین کند.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: وقتی که ما بنا به اجتهاد و تند روی خودمان از این فراتر می رویم، مصیبت ایجاد می شود یعنی به جای اینکه اسراییل را منزوی کنیم بیشتر کاری کردیم که مورد مظلومیت واقع شود.
وی با اشاره به واکنش به سخنان رییس جمهور کشورمان در اجلاس دوربان 2 ، گفت: اروپایی ها بعد از کشتار غزه در مقابل اسراییل بودند و داشتند علیه آن قطعنامه صادر می کردند اما به خاطر صدماتی که به ما خورد، همه پشت اسراییل جمع شدند.
میر حسین با بیان اینکه مشکل من بر سر روش های اجرایی معمول است، تصریح کرد: باید ببینیم که آیا نخبگان و کارکنان آگاه وزارت خارجه ما نیز این مسائل را تایید می کنند یا خیر؟.
وی افزود: ما در هر زمینه که افراط داشته باشیم، به دنبالش تفریط داریم؛ ما صحبت هولوکاست را در مورد اسراییل کردیم و نتیجه اش این تفریط را به همراه داشت که معاون رییس جمهور گفت: ما دوست اسراییل هستیم.
وی با اشاره به اینکه شبیه این موضوع را درمسائل دیگر کشور هم داریم، گفت: صرف این که ما بگوییم سیاست هایمان اثر تخریبی نداشته، که کافی نیست. چرا که مردم ما اثر این سیاست ها را در بی اعتبار شدن گذرنامه هایشان و نا امنی اقتصادیشان می چشند و دولت با این سیاست های افراطی بسیار بی اعتنا به مسائلی است که مربوط به مردم است.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه در واکنش به سخنان احمدی نژاد درباره اقدامات سه دولت گذشته، خاطرنشان کرد: آقای هاشمی مرد بزرگی است و امام هم راجع به وی زیاد صحبت کرده است. علاوه بر اینکه مردم خودشان فکر دارند و ما برای چه بگوییم حرف های بسیاری را اجرا کرده ایم نباید سه دوره را به هم پیوند داده و بگوییم این ها با هم بودند.
وی اضافه کرد: آقای خاتمی نیز شخصیت بزرگ و شناخته شده ای است.
میر حسین اظهار داشت: بنده می گویم سیاست خارجی شما باعث شده که حیثیت ما لطمه ببیند و شیر غران ایرانی را در بند کند.
وی افزود: در رابطه با همبستگی ملی نیز نمی دانند چه بلایی سر دانشگاه ها، محیط های جوانان و مردم آورده ایم که من هر جا می روم با اعتراض روبرو می شوند.
وی ضمن انتقاد از موضوع دانشجویان ستاره دار ،ادامه داد: من یک روشنفکر عضو فرهنگستان هنر نیز هستم؛ در آنجا فردی می آید که کتابش شانزده بار چاپ شده اما در این دولت جلوی چاپ کتابش را می گیرند؛ شما یک کتاب فروش بیچاره ای را تصور کنید که با زور 20 تا کتاب را چاپ کرده و کافی است وزارت ارشاد چاپ 4 تا از کتاب هایش را متوقف کند. و لذا ورشکست می شود.
کاندیدای دهمین دوره ریاست جمهوری تصریح کرد: ما هر روز می بینیم علی رغم این که هنرمندان انسان های سیاسی نیستند، اما به تنگ آمده و اعتراض می کنند.
وی در ادامه به رابطه دولت نهم با روحانیت اشاره کرد و افزود: آیا دولت فکر کرده که چرا رابطه اش با روحانیت، روشنفکران و جوانان خراب شده است؟؛ من هر جا می روم، عده ای شلوغ می کنند و شعار می دهند و بقیه هم علیه سیاست های دولت شعار می دهند.
در ادامه این مناظره محمود احمدی نژاد در پاسخ به اظهارات میر حسین موسوی بیان داشت: من گاهی اوقات دلم می سوزد چون مسائلی را مطرح می کنید که از روی بی اطلاعی است.
وی در خصوص موضوع دانشجویان ستاره دار، تصریح کرد: این موضوع در سال 80 و در زمان آقای معین درست شد، یعنی در زمان دوست آقای موسوی که امروز هم از وی حمایت می کند.
رییس دولت نهم اظهارداشت: آن ها در کارشناسی ارشد در برابر برخی قبولی ها یک ستاره می زدند و در برابر برخی دیگر دو ستاره؛ یک ستاره یعنی شما مشکلی در پرونده تان دارید و باید آن را برطرف کنید و دو ستاره یعنی شما در کمیته انظباطی مشکل داشته اید و باید مواظب باشید.
وی خاطر نشان کرد: ما در سال اول این دولت آن را برداشتیم و من واقعا متاسفم که چطور این قدر قاطع قضاوت می کنید.
احمدی نژاد گفت: دیروز بنده در مشهد بودم؛ چرا شما فکر میکنید فقط کسانی که اطراف شما جمع می شوند ،آن ها مردم ایرانند؟
وی در واکنش به اظهارات میر حسین در خصوص سرانه نشر کتاب در دولت نهم، اظهار کرد: در این مورد بنده با شما هم نظرم و نامه هم به وزیر ارشاد نوشته ام؛ آمارهای ما هم نشان می دهد که ما کمترین میزان انتشار را داشته ایم اما جناب آقای موسوی شما هشت سال نخست وزیر بودید و تنها یک روزنامه منتقد وجود داشت که هفته ای یک یا دو نقد اقتصادی علیه شما می نوشت.
این کاندیدای دهمین دوره ریاست جمهوری خطاب به موسوی ادامه داد: شما چه فضایی برای آن روزنامه درست کردید؟ خود جنابعالی چند بار علیه آن روزنامه صحبت کردید؛ جنابعالی به آن ها گفتید که شما در خط دشمن هستید، شما دارید به کشور ضربه می زنید.
احمدی نژاد در این باره افزود: در حالی که گزارش آن روزنامه درباره برنامه بودجه خود شما بود، آن قدر فشار آوردید که برخی از نقدها تعطیل شد اما من در طول این چهار سال تحمل کردم.
وی تصریح کرد : شما در سخنرانی هایتان بنده را به دیکتاتوری متهم کردید در حالی که در زمان آقای هاشمی هم تنها یک روزنامه منقد دولت بود و شخص ایشان آنقدر سخت گیری کردند تا آن روزنامه را نیز خفه کردند.
رییس دولت نهم اضافه کرد: در زمان خاتمی هم مگر کسی می توانست یک کلمه انتقاد کند؛ همان علمایی که می فرماید، اگر کمی از دولت انتقاد می کردند، کاریکاتورشان را می کشیدند؛ کاری که بعد از ملی شدن صنعت نفت سابقه آن را نداشتیم.
وی تاکید کرد: این که من می گویم آقای موسوی ،هاشمی و خاتمی، حرف درستی است.
احمدی نژاد در ادامه به سخنرانی فائزه هاشمی در همایش حمایت از میرحسین موسوی اشاره کرد و اظهار داشت: ایشان می گوید دوره اصلاحات ادامه راه سازندگی است و ما آقای موسوی را می خواهیم برای اینکه ادامه همان راه است.
وی خطاب به موسوی تصریح کرد: جنابعالی هم فرموده اید که به حمایت آقای هاشمی افتخار می کنید و این به معنای آن است که صحنه گردان اصلی آقای هاشمی است؛ مگر ملت می تواند چشمش را ببندد.
کاندیدای دوره دهم انتخابات ریاست جمهوری، گفت: در چهار سال گذشته 320 هزار تیتر توهین آمیز علیه دولت منتشر شده اما ما نه روزنامه ای رابستیم نه تهدید کردیم و نه فشار آوردیم و آن ها هنوز هم دارند می نویسند.
وی در واکنش به اظهارات موسوی در خصوص رابطه دولت نهم با روحانیت، بیان داشت: بالاخره شما هشت سال نخست وزیر بودید، چند بار نزد مراجع رفتید؟ باید عدد ارائه کنید تا با آمار دولت نهم مقایسه شود.
احمدی نژاد با تاکید بر اینکه رابطه دولت نهم با روحانیت بسیار خوب است، گفت: من تعجب می کنم که کسانی که نگاهشان به مسائل اصلی بیان نکرده اند، چطور با انگشت گذاشتن بر مسائل جزئی می خواهند نتیجه کلی بگیرند.
وی ادامه داد: شما ما را به دیکتاتوری متهم می کنید، دوره خودتان یادتان هست؟؛ بر خلاف قانون اساسی حداقل اختیارات رییس جمهور را با فضای سیاسی از آن گرفتید. چرا که باید وزرایتان را می بردید تا رییس جمهور تایید کند اما با وساطت امام این کار را نکردید.
احمدی نژاد افزود: در نمایندگان مجلس هم کسی جرأت نداشت علیه شما حرف بزند؛ این فضای تحمل دولت شما است، دولت بعدی هم همان است و دولت بعدش هم همان است.
وی با بیان اینکه من نمی خواستم بعضی از مسائل را بگویم اما مجبورم، خطاب به موسوی گفت: شما خود را جای نظام می نشانید؛ من علیه هولوکاست موضع گیری کردم و رهبری آن را تایید کرد و مردم هم تایید کردند؛ کیست که شما می گویید مخالف است؟
احمدی نژاد ادامه داد: شما دولت من را به بی قانونی متهم می کنید در حالی که در دولت خود شما 95 میلیارد تومان از حساب بانک مرکزی برداشته شد و زمانی که مجلس خواست دخالت کند، بلوایی به پا کردید.
وی در پایان این بخش از سخنانش در پاسخ به اظهارات موسوی در باره مدارک دانشگاهی برخی از مسئولان دولت نهم، اظهار داشت: شما آقای خاتمی را دکتر خطاب کردید در حالی که تحصیلات ایشان لیسانس فلسفه است؛ من نمی خواهم دکترا برای کسی عزت می آورد اما بالاخره شما این عبارت را بیان کردید.
کاندیدای انتخابات دهم ریاست جمهوری اظهار داشت: سوال من این است که پسران آقای هاشمی در کشور چه کار میکنند؟ و کدامیک از وزرای بنده در دوره وزارتشان پولدار شدند؟ و یا رانتی را خوردهاند؟ و یا ملکی را خوردهاند؟ من فهرستی از زمینهایی دارم که مدیران در گذشته گرفتهاند که 40، 50، 60، 80 و 400 هکتار زمین گرفتهاند.
به گزارش خبرنگار سیاسی برنا میرحسین موسوی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دهم در ادامه مناظره تلویزیونی با محمود احمدی نژاد اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در کشور است روش پروندهسازی و به دنبال برخی واژهها گشتن است و این در حالی است که ما مسائلی مانند وزیر کشور دولت را داریم که اگر رئیس دولت نمیدانست آن فرد فوق دیپلم است و خودش را دکترا جا زده نشان میدهد که ضعف اطلاعات دولت است و اگر فکر میکرد که او دیپلم دارد آن معنای دیگری است که ما نمیخواهیم آن را بگوییم که او بر همین اساس در برابر مجلس و مردم قرار گرفت و شما پایاننامههای دانشجویان را به عنوان کاغذ پاره قلمداد میکنید.
وی افزود: آن فرد را آنقدر مورد اطمینان خود قرار میدهیم که برخلاف قانون یک معامله چند ده میلیاردی را در زمانی که وزیر کشور است در دفتر خود مشغول مذاکره و گفتگو میشود که مسائل آن در روزنامهها مطرح شد و بعدا یکی از معاونین ایشان میگوید که من از درب وزارت کشور رد میشدم و رفتم دوستم را ببینیم و مشاهده کردم که او مشغول مذاکره با فلان کمپانی است و من هم وارد بحث شدم و همه اینها یک ظنی نیست که در جامعه ایجاد میشود و بسیار ناراحت کننده است.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دهم ادامه داد: زمانی که نمیشود مقاومت کرد آن وزیر برداشته میشود و جای او وزیری گذاشته میشود که مشکلات دیگری دارد و مثلا پروندهای در اردبیل دارد و ثروت میلیاردی او جای سوال دارد و امروز او در حساسترین پست گذاشته میشود و در مقابل خط و منشی که امام در خصوص انتخاب مسئولان مشخص کرده بود مغایرت دارد و همه اینها برای ما جای سوال دارد.
موسوی تاکید کرد: معتقدم که استبداد صغیر به دلیل پشت کردن به قانون بوجود میآید و عادت دادن مردم مقدمهاش این شد که میشود قانون را شکست و رضا خان زمانی روی کار آمد که مردم را به تدریج عادت دادند که قوانینی که مجلس میگذراند پشت سر گذاشته میشود و من اینجا موارد بسیار زیادی دارم که به طور علنی در مقابل قوانین ایستادگی شده است و بنده احساس خوف کردم و بنده نمیخواهم بگویم که خود شما خدای ناکرده میخواهید دیکتاتور شوید اما فرض کنید که یک دولتی هشت سال قانونهای متعدد را رد کند و بگوید که از فلان رئیسجهور خوشم نمیآید و فلان قانون را دوست ندارم و اختیارات مرا محدود می کند و اگر مردم کرخت شوند چه چیزی در کشور باقی میماند که آنها عادت کنند که هشت سال قانون در کشور اداره نشود و ما هشت سال در کشور طوری عمل کنیم که رئیس دولت قوانین را پشت سر خود بیندازد.
وی افزود: فرض کنیم بعد از هشت سال البته من نمیگویم در این دولت یک فراز و نشیبی به وجود آید و کسی در صحنه بیاید و از این حس برای به خطر آوردن کشور استفاده کند.
موسوی تصریح کرد: خودداری از اجرای برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و مطرح کردن بحثهای عجیبی راجع به اینکه این امر چه چیزی است و آیا دولت میتواند با یک قانون این گونه برخورد کند چرا که اگر یک قانون مخالف است باید قانون دیگری را به مجلس ببرد و آن را تصویب کند تا بتواند از آن قانون قبلی بگذرد که من از محتوای آن میگذرم.
وی ادامه داد: انحلال شوراهای عالی و عدم اجرای مصوبه مجلس و همچنین مصوبه مجمع تشخیص مصلحت و دولت پای خود را توی یک کفش کرده است و گفته است که من این مصوبه را اجرا نمیکنم و هزار جور بهانه میآورد و من تصور نمیکنم که از مجمع تشخیص مصلحت مرجع بالاتری داشته باشیم که رای رهبر انقلاب نیز پشت آن است و آن قدر هم مهم است که بر اساس مصلحت میتواند از مشکلاتی که شرعی داریم فراتر برود و در همین مجمع تصویب شد که 18 عدد از این شوراها احیا شود اما دولت هنوز هم آن مصوبه را اجرا نکرده است.
موسوی یکی از 18 شورای عالی را شورای پول و اعتبار خواند و گفت: یک دلیل برای ایجاد این تورم 25 درصدی منحل شدن شوراهای پول و اعتبار است و یک دلیل دیگر آن این است که دولت میخواهد اختیارات همین این بانکها و موسسات را زیر دست خود قرار دهد و کسی در آن دخالت نکند و نماینده دادستانی و بخش های دیگر نباشند و نماینده بخش خصوصی هم حضور نداشته باشند که نتیجه آن این تورم و وضعیت اقتصادی میشود که داد همه درآمده و نقدینگی دو برابر زمانی میشود که دولت به شما تحویل داده شده است.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دهم اظهار داشت: هزینه کردن غیرقانونی از بودجه عمومی که بنده میگویم به صورت جلسات مجلس و گزارشات دیوان محاسبات مراجعه کنیم که یکی از مهمترین سازمانهای نظارتی است.
موسوی با اشاره به انحلال سازمان برنامه و بودجه در دولت نهم تصریح کرد: بنده مصوبات قانونی را دارم که دولت نمیتواند چنین کاری را بکند و در این زمینه حساسیت دارم و دلیل آن این است که در زمان خودم حسی داشتم که ممکن است عدهای با برنامه مخالف باشند و عدهای هم از اول انقلاب با برنامه مخالف بودند و میگفتند که به خدا توکل کنید و نعمت خدا از آسمان می ریزد و میخواستند تک نفره عمل کنند و به دلیل همین احساس خطر در مجلس بازبینی قانون اساسی که سخنگوی کمیسیون اجرایی بودند مسئله امور استخدامی و برنامه و بودجه را مخصوصا در قانون اساسی پیشنهاد کردم و جالب اینجاست که این سازمان تنها سازمانی است که در قانون اساسی آمده است اما دوستان این سازمان را منحل کردند و معاونتی تشکیل دادند که به طور حتم نمیتواند اختیاراتی داشته باشد.
وی افزود: زیر پا گذاشتن قانون مالیات مستقیم که اگر لازم باشد جزئیات آن را می گویم و دستور توقف قانون مالیات بر ارزش افزوده که اصلا در اختیارات دولت نیست که چنین کارهایی انجام دهند، عدم اجرای مدیریت خدمات کشوری،الحاق غیرقانونی سازمان حج و زیارت به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که وقتی رهبری دخالت کردند این مسئله بازگشت در صورتی که مشخص بود این کار غیرقانونی است.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دهم با اشاره به بیاعتنایی به احکام آشکار قانون دادگاهها گفت: موردی دارم که وزیر علوم در مقابل دیوان عدالت اداری که حکم صادر کرده است به صراحت میگوید که من به این رئیس دانشگاه که فردی انقلابی بود گفتم که در صورت اخراج نیز با ورود این متخلف دانشگاه مخالفت کند و در این جا چندین بار گفته شده که وضعیت این استاد چیست اما ایشان صریحا این نامه را نوشتند و اگر ایشان با این فرد مخالف است میتواند از راههای قانونی راه حل پیدا کند تا آن فرد آنجا نباشد.
موسوی اظهار داشت: بیاعتنایی به مدرک جعلی آقای کردان میباید به نقض آشکار قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل و من تصور میکنم که دوستان به جای اینکه بروند پروندهسازی کنند بهتر است بروند دنبال مسائلی که مشکلات کشور راحل کند و کشور را از بحرانها نجات دهند وبنده صادقانه و بدون هیچ شیله و پیلهای میگویم که یکی از انگیزههای اصلی من برای ورود به انتخابات همین گریز از قانون بوده است.
وی افزود: اگر دولت صریح نه یک بار بلکه چند بار بگوید که اشتباه کرده است اما دائم آن را روش کند و در مقابل قوانین مجلس که با آن دولت همسو است بایستد و مردم حساسیتشان را ازدست بدهند آیا احساس خطر ایجاد نمیشود آیا کشور روی پای خود میماند؟
محمود احمدینژاد رئیس جمهور کشورمان در پاسخ به سخنان موسوی اظهار داشت: دوباره جمله قبلیام را در خصوص قضاوتهای آقای موسوی تکرار میکنم و میگویم که آیا این دولت قانون را زیر پا گذاشته؟ و شما استنادتان به یک مصوبه مجلس است و آنهم قانون شوراهاست و شورای نگهبان هم گفته است که این خلاف قانون است و مجمع تشخیص هم میپذیرد و اگر شما میخواهید واقعا قانون را اجرا کنید و معترض هستید دو خط بنویسید و به دیوان عدالت اداری ارائه کنید و ما قانون داریم که اگر دولت خلاف قانون عمل کرد میآید و آن را باطل میکند.
احمدی نژاد با اشاره به اسناد و مدارک موجود تاکید کرد: بر طبق اسنادی که ما داریم در دولت قبل تعداد مصوباتی که باطل شد 303 عدد بود و در دولت ما 157 عدد است و مصوباتی که از ما توسط دیوان عدالت اداری باطل شده است 3.2 درصد است اما در دولت قبل 6.5 درصد است و سوال اینجاست که چه کسی بیشتر تابع قانون است؟ و اصلاحاتی که ما در مجلس انجام دادهایم بیشترین است و ما داریم عین همان قانون مصوب مجمع را اجرا میکنیم.
وی ادامه داد: شما با چند حقوقدان صحبت کنید و بدانید که شما را توجیه میکند و اگر فکر میکنید که ما واقعا نقض قانون میکنیم یک یاداشت به دیوان عدالت اداری بدهید و هر جایی که تخلفی اتفاق افتاده آن را باطل میکند و اینکه میگویید یک جایی اتفاقی افتاده و جای دیگری اتفاقی دیگر افتاده بالاخره ما یک کشور بزرگ هستیم و مگر در دوره شما از این اتفاقات کم رخ داد و آیا ما دنبال پرونده سازی هستیم؟
کاندیدای انتخابات دهم با تشریح ماجرای کردان تصریح کرد: در دهه 80 یعنی از سال 70 به بعد در دوره آقای هاشمی که حامی شما هستند یک موجی در مدیریت بوجود آمد که همه میخواستند دکترا بگیرند و دانشگاه آزاد هم پشت این قضیه بود و مدام دکترا صادر کرد و آقای کردان هم یکی مثل آن افراد است و من در مجلس گفتم که من برای این جور کاغذ پارهها ارزشی قائل نیستم چرا که دکترا باید کسی باشد که بیخوابی و زحمت کشیده باشد و میشود فهرستی بیاورید که چقدر از آدمهای دوره آقای هاشمی و موسوی رفتند و همین جور دکترای قلابی گرفتهاند و آقای کردان هم یکی از آنهاست اما بر روی انگشت گذاشته شده است و من گفتم که این مدرک را کنار بگذارید و عملکرد ایشان را بیاورید.
وی در پاسخ به این سخن موسوی که از وزیر کشور میلیاردر صحبت کرد تصریح کرد: کسی که فرمانده لشکر بوده است و در دوره آقای هاشمی و خاتمی وارد کار اقتصادی شده است و زمانیکه پولدار بود من به او گفتم که آن را کنار بگذار و در دولت بیا و او هم آمد.
احمدینژاد ادامه داد: آقای موسوی بسیاری از مدیران شما و آقای هاشمی دست خالی آمدند و یک امتیاز دلار 7 تومانی دریافت کردند و با واردات و صادرات میلیاردر شدند و آقای صفائی فراهانی مدیر دولت شما بود و از دولت شما پولدار شد و فهرست بسیار زیادی است اما من نمیخواهم از آنها اسم ببرم.
وی افزود: شما آقای موسوی میگویید که این فرد میلیاردر شده است سوال من این است که پسران آقای هاشمی در کشور چه کار میکنند؟ و کدامیک از وزرای بنده در دوره وزارتشان پولدار شدند؟ و یا رانتی را خوردهاند؟ و یا ملکی را خوردهاند؟ من فهرستی از زمینهایی دارم که مدیران در گذشته گرفتهاند که 40، 50، 60، 80 و 400 هکتار زمین گرفتهاند و در دوره واگذاری ما بیشترین مشکلات را در کارگاهها در دوره قبل از این دولت داریم و کسانی این امتیازات را گرفتند که امروز از شما حمایت میکنند.
وی با اشاره به هزینههای تبلیغاتی میرحسین موسوی در انتخابات اظهار داشت: این هزینه سنگین تبلیغاتی شما از کجا تامین میشود، آقای موسوی من شما را دوست دارم اما این چه نحوه هزینه کردن است و این پولها از کجا میآید که یک مورد آن شرکت "رشت الکتریک " است که بدون هیچ مزایدهای به دوستان آقای کرباسچی و همسر آقای کرباسچی دادند و کارخانه را از بیخ تراشیدند و خواستند که زمین آن را بفروشند و دهها مورد وجود دارد که 400 هکتار زمین در هرمزگان گرفتند در حالیکه مردم برای 2 هکتار لنگ هستند، آقای موسوی بیقانونی این موارد است.
احمدینژاد در ادامه تاکید کرد: آقای موسوی بیقانونی استات اویل است و طرف در اینجا محاکمه میشود اما از زندان فراری داده میشود و به خارج می رود و ته این جریان پسر آقای هاشمی حضور دارد و بیقانونی در پسران برخی از همین آقایان است که امروز از شما حمایت میکنند.
وی افزود: آقای موسوی پسر آقای ناطق نوری چگونه میلیاردر شد و خود آقای ناطق چطور زندگی می کنند و این افراد آقای موسوی حامیان شما هستند و بیقانونی این موارد است ، کجا این دولت اعلام کرده است که قانون را نمیپذیرد و شما نمیتوانید یک مورد هم با استدلال بیاورید.
احمدی نژاد در ادامه با نشان دادن یک گواهی از تحصیل خانمی از حامیان میرحسین موسوی اظهار داشت: آقای موسوی شما این خانم را میشناسید و در تبلیغات انتخاباتی کنار شما هستند و برخلاف همه قوانین کشور همزمان که کارمند بودند 2 رشته کارشناسی میخواندند که یکی از آن در دانشگاه آزاد دکترا بدون کنکور گرفته است و بعد از آن در رشته غیر مرتبط دانشیار و استاد شده است و بدون اینکه شرایط رئیس شدن را داشته باشد رئیس دانشگاه شده است. آقای موسوی این موارد بیقانونی است و من با این موارد مخالفم و میگویم با رانتبازی و باندبازی و اینگونه موارد که یک عده ای میبرند و میخورند و بقیه محروم میشوند مخالف هستم و آقای موسوی من با قانون مخالف نیستم و تابع قانون هستم و دولت ما قانونمدارترین دولت است.
وی در پایان سخنان خود گفت: من وارد آمار نشدم اما میگویم در همین دورهای که شما میگویید اقتصاد ضربه خورده است بهترین وضعیت اقتصاد نسبت به گذشته وجود دارد و نسبت به دوره شما که بسیار عالی است و نسبت به دولتهای قبلی هم ما اینجا گزارشاتی داریم که دقیقا نشان می دهد خوب است اما من از شما سوال میکنم که گزینشها را امام در زمان چه کسی منحل کرد آیا در زمان ما بود نه در زمان شما بود.
وی افزود: بنده بعد از این انحلالها نزد آقای نقرهکار که باجناق شما هستند رفتم و پروندههایی را به ما میدادند که یک دختر خانمی آمده است و از او فلان سوال را میپرسند که اگر جواب میداد میگفتند او خیلی مسلط است و گزینش او را باطل میکردند و اگر جواب نمیداد او را تایید میکردند، آقای موسوی فرمان 8 مادهای امام برای شما و نه برای این دولت صادر شد شما پاسخ دهید که آن فرمان را چقدر اجرا کردهاید.
میرحسین موسوی کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در 10 دقیقه پایانی فرصت در مناظره با محمود احمدینژاد اظهار داشت: از مشکلات صحبت با آقای احمدینژاد بیان مسائل غیرقانونی از ناحیه ایشان است؛ مجمع تشخیص مصلحت نظام جایی است که بخشی از ریش سفیدان جامعه در آن حضور دارند و جمع شدهاند که برای مشکلات کشور تصمیم بگیرند اما اینکه به سمتی برویم که بپذیریم اشتباه کردهایم به گونهای دیگر رفتار میکنیم که این روش قطعا به دیکتاتوری میانجامد.
وی ادامه داد: بحث اینکه اسامی را بیان میکنید و از افراد خاصی نام میبرید شایسته شخصیتها در این مملکت نیست شما یک افرادی را مورد حمله قرار میدهید که در این فضا وجود ندارند و نمیتوانند از خود در برابر آنچه که شما بیان میکنید دفاع کنند و این به نظر میآید که چیزی از من نداشتهاید که به سراغ افراد و دورههای گذشته رفتهاید.
موسوی افزود: شما در یک جمع 50 میلیون نفری که پای تلویزیونها و پای تماشای این برنامه نشستهاند چنین مسائلی را مطرح می کنید و بدانید که قوه قضائیه در جهان وقتی کسی را محکوم میکند یعنی بقیه بری از تخلفات هستند شما خودتان رئیس بانک پارسیان را لجن مال کردید و بعد مشاور خود کردید اما ما به خدا ایمان داریم و نمیتوانیم چنین مسائلی را بپذیریم.
این کاندیدای دهمین دوره ریاست جمهوری در مورد واگذاری هکتاری زمینها به افراد اظهار داشت: به من چه ربطی دارد؛ من بیان کردم که هر شهروند یک ستاد دارد و ما از حضور هر فردی استقبال میکنیم، ما هسته مرکزی را برای ستادمان در نظر گرفتیم که کسی یک کلمه نمیتواند در مورد آنها سخن بگوید ما درها را باز گذاشتهایم و از همه مردم استقبال میکنیم.
وی اظهار داشت: شما عکس همسر بنده را در برابر من نشان میدهید و مسائلی را مطرح میکنید؛ ایشان ده سال برای دکتری خود تلاش کرده است، ایشان فوقلیسانس علوم سیاسی دارد و هم دکتری علوم سیاسی خود را با تلاش فراوان دریافت کرده است؛ عوض اینکه معاون اجرایی شما در مسیر حل مشکلات مردم باشد به دنبال یافتن پرونده برای این قبیل مسائل است.
میرحسین موسوی با اشاره به بحث ستارهدار کردن دانشجویان در دورههای متعدد پرداخت و افزود: ستارهدار کردن کار بدی است و من در مورد شما 4 سال صحبت نکردم اما وقتی دیدم کشور را به خطر میاندازید احساس خطر کردم، سیاستهای شما سیاستهای قجری است شما بانکها را به حیاط خلوت تبدیل کرده اید و شوراهای متعدد از جمله شورای پول و اعتبار را که در مسیر محدود کردن اختیارات شماست منحل کردید، تمامی بحثهای من از سر دلسوزی است و باید بپذیریم که بسیاری از مشکلات در نتیجه همین سیاستهای اشتباه بوده است، ما در منطقه یک دوست نداریم و این در نتیجه نوع مدیریت شماست.
این کاندیدای دهمین دوره ریاست جمهوری مدیریت احساسی را یکی از علائم عدم مدیریت توانمند در کشور برشمرد و گفت: اینکه مدام در پی مطرح کردن مسائلی نظیر اسرائیل در حال فروپاشی است، آمریکا و فرانسه در حال فروپاشی است، معلوم است که براساس همین تفکرات سیاستگذاری میکنیم و روزمرگی و سطحینگری به کشور ما لطمه زده است و خسارتهایی که در این چهار سال دیدیم به ضرر کشور ما تمام شده است.
موسوی گفت: من از مردم بودم و در پایان به مردم بازمیگردم و امیدوارم مردم خودشان ببینند و تصمیمگیری کنند؛ مردم را به ارزشها دعوت میکنم و باید برای مردم کار ایجاد کنیم، صنعت را تقویت کنیم؛ من به تازگی که در همدان بودم چون محصول آنجا سیر است در آنجا مردم بیان میکردند که سیر چینی همه جا را فراگرفته و این ناشی از سیاستهای غلط است اما آرزو میکنم که نتیجه این بحثها به نفع انقلاب عظیم اسلامی ما باشد.