تعداد بازدید : 182669
تعداد نوشته ها : 22
تعداد نظرات : 6
عضو هیات علمی پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی گفت: روزانه در ایران هزاران کودک متولد میشود که متاسفانه خون بندناف آنها که مملو از سلولهای بنیادی و ثروتی نهفته برای درمان بیماریهای صعب العلاج است، دور ریخته میشود.
دکتر ناصر اقدمی پزشک و متخصص ایمونولوژی در گفتوگو با خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران - واحد علوم پزشکی ایران، افزود: تحقیقات در عرصه سلولهای بنیادی چشمانداز روشنی فرا روی دانشمندان علوم پزشکی در زمینه درمان بسیاری از بیماریها به ویژه بیماریهای صعب العلاج گشوده است.
وی گفت: در این میان سلولهای بنیادی خون بندناف نوزادان به علت سهولت دسترسی، توجه به مراکز علمی و درمانی دنیا را به طور روز افزون به خود جلب کرده که این امر باعث راه اندازی بانکهای خون بند ناف متعدد در کشور شده است.
وی ادامه داد : سلولهای بنیادی خون بندناف گزینه تازهای برای درمان کودکان مبتلا به سرطان خون و بسیاری از ناهنجاریهای خونی هستند.
دکتر اقدمی با اشاره به هزینه سنگین تحمیل شده بر اقتصاد کشور برای درمان این بیماریها، گفت : اکنون ذخیره سازی خون بند ناف یک نیاز مبرم استراتژیک در بخش درمان کشور است و میتواند امید به زندگی را به شکل چشمگیر افزایش دهد.
عضو هیات علمی پژوهشکده رویان که در حاشیه برگزاری سمینار کودک سالم با خبرنگار ایسنا سخن می گفت، در ادامه افزود: اگر برنامه ریزی جدی برای جمع آوری این خونها انجام گیرد، کشور ما قابلیت تبدیل به بزرگترین بانک خون بند ناف در منطقه و پیوستن به بانک جهانی خون بند ناف را خواهد داشت و حتی در صورت نیاز امکان تبادل نمونه ها با سایر کشورها نیز وجود دارد.
این متخصص ایمونولوژی با بیان اینکه امروزه بانکهای خون بند ناف در جهان به دو شکل خصوصی و عمومی فعالیت می کنند؛ تصریح کرد: در نوع خصوصی نمونه خون بند ناف تنها برای خانوادهای که صاحب نوزاد میشود، ذخیره خواهد شد و در بانک عمومی، خون بند ناف به جای دور ریخته شدن، توسط خانوادهها اهدا می شد که سلولهای بنیادی اخراج شده آن برای هر بیمار نیازمند با تشابه ژنتیکی استفاده می شود.
دکتر اقدمی با بیان اینکه ظرف سالهای گذشته بانک خون بند ناف رویان توانسته بیش از 5 هزار نمونه خون بند ناف نوزاد ذخیره کند، تاکید کرد: این بانک جمع آوری و ذخیره سازی خون بند ناف را با عقد قرارداد با والدین که در آستانه تولد فرزند هستند به عهده می گیرد که این کار در حال حاضر در تمامی بیمارستان ها امکان پذیر است.