دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 14795
تعداد نوشته ها : 16
تعداد نظرات : 0
Rss
طراح قالب
از زاویه علمی و فناوری؛ ایران اسلامی با پرتاب موفقیت آمیز این ماهواره بر، جایگاه خود را در شمار معدود کشورهای بهره مند از این فناوری تثبیت نموده و با توجه به بهر و گیری از ظرفیت های داخلی در اجرای این طرح ملی؛ به بالاترین سطح دانش و فناوری هوا فضا دست یافته است. 

آنچه مسلم است، به غیر از کشورهایی مانند هند و چین که در چهار دهه گذشته دستاوردهایی در علوم و فنون مربوط به هوا فضا داشته اند، ایران نخستین کشوری است که مستقلا به فناوری تولید و پرتاب ماهواره بر دست یافته، از این جهت در شمار برترین کشورهای اسلامی و منطقه خاور میانه به شمار می آید. 

در حال حاضر با پرتاب موفق این ماهوره بر ایرانی، توانایی کشور در قراردادن محموله های سبک در مدار پایین زمین به اثبات رسیده؛ و مطابق اعلام اعضای تیم ساخت و پرتاب این ماهواره بر بیش از 10 هزار نوع قطعه به کار گرفته شده در ماهواره بر سفیر امیددر صنایع داخلی ساخته شده است. 

از این رو این دستاورد علمی که با دهها عرصه علمی و صنعتی در ارتباط است، نه تنها نشانه اوج پیشرفت ایران در علوم و صنایع هوا فضاست، که جایگاه ایران را در دهها حوزه علمی و صنعتی مرتبط با ساخت ماهواره بر و پرتاب آن نظیر فناوری نانو و صنعت طراحی و ساخت سیستم های هدایت و کنترل هوشمند، آشکار می سازد. 

از این رو ورود به حوزه پرتاب ماهواره بر نیازمند توسعه علمی و فنی در بسیاری از زیربخش های صنعتی و فنی است، و نشان از جایگاه ایران در نگاه فراگیر به عرصه مختلف علمی و فناوری دارد. 

در حوزه اقتصادی نیز ساخت ماهواره بر سفیرامید، می تواند، از هزینه های سنگین پرتاب ماهواره از طریق کشورهای برخوردار از توان پرتاب ماهواره جلوگیری می کند، چنانکه مقایسه هزینه های پرتاب از طریق پایگاه های خارجی و هزینه داخلی برای دستیابی به فناوری پرتاب ماهوره حاکی از مقرون به صرفه بودن رویکرد ایران اسلامی برای نیل به خوداتکایی در این حوزه دارد. 

طبعا نیاز فزاینده کشور به برخورداری از انواع ماهوره های مستقل برای نیازهای زیست محیطی، ارتباطی، هواشناسی و تحقیقاتی، گویای نیاز کشورمان به خود اتکایی در این حوزه به شمار می آید، و نشان از سیاست گذاری صحیح کشور در این حوزه دارد.

دسته ها :
شنبه دوم 6 1387
X