خستگي مداوم پديده اي است كه از زندگي مدرن ناشي شده است. در جوامع پيشرفته امروزي، افراد مختلفي دچار آن مي شوند. با رعايت توصيه هاي بهداشتي ساده اي كه در زير مي آيد، مي توانيم از اين عارضه پيشگيري كنيم.
آنچه بين پزشكان به بيماري حومه نشينان شهرت پيدا كرده چيست؟
در اينجا منظور از حومه نشين شخصي است كه در حومه ي شهر سكني گزيده ولي در مركز شهر كار مي كند. او مجموعاً حداقل دو تا سه ساعت براي رفت و برگشت صرف مي كند؛ به علاوه معمولاً گرفتار راه بندان هم مي شود و از اين طريق اعصابش ناراحت مي شود. او نسبت به همكاران خود يك ساعت زودتر از منزل خارج مي شود و يك ساعت ديرتر مي رسد. بنابراين دچار خستگي مداومي است كه به آن بيماري حومه نشينان گفته مي شود. اين خستگي مي تواند در درازمدت منجر به حمله ي قلبي يا زخم معده شود. اهميت آن نيز به همين جهت است.
براي برطرف كردن بايد از يك برنامه روزانه منظم تر پيروي كرد. اين كار، هم ساده تر و هم مؤثرتر است تا استفاده از دارو. فردي كه دچار چنين عارضه اي است بايد شب زودتر به بستر برود تا حداقل هشت ساعت بخوابد و تا حدي جبران انرژي از دست رفته خود را بنمايد. همچنين برنامه ي غذايي خود را به گونه اي تنظيم كند كه صبحانه اي مفصل و مقوي، نهاري سبك و در عين حال انرژي زا در محل كار و شامي مغذي ميل كند. صبحانه مقوي پيشاپيش جبران كالري هايي را مي كند كه فرد در آخر روز، هنگامي كه خسته است، مي سوزاند. نهار سبك براي اين است كه فرد بتواند پس از صرف آن به كار خود ادامه دهد و احساس سنگيني نكند و شام مغذي از اين جهت است كه فرد تنها در آن ساعت از روز است كه وقت كافي براي خوردن غذا دارد و در جويدن عجله نمي كند.
ادامه دارد ...