بخش خبري : بزرگترين فرش دستباف جهان روز گذشته با حضور وزراي ارشاد و بازرگاني و جمعي از سفراي كشورهاي عربي و اروپايي در محل مصلاي تهران رونمايي شد.
زيبايي دقت و ظرافت به كار گرفته شده در اين فرش كه دكتر سيد جلال الدين بصام مدير عامل شركت سهامي فرش ايران از آن با عنوان « هشتمين عجايب دنيا » ياد كرد به حدي بود كه وقتي در مقابل ديدگان مدعوين قرار گرفت تقدير و تحسين همگان را برانگيخت .
اين فرش 6 هزار متر مربعي به سفارش شهرداري ابوظبي جهت مفروش نمودن مسجد بزرگ شيخ زايد بن سلطان آل نهيان بافته شده است ; مسجدي كه گنجايش بيش از 7 هزار و 500 نمازگزار را دارد .
در مراسم رونمايي از بزرگترين فرش دنيا از خانمها « زهرا شكوهي دانا » « كلثوم دشتي » و « فاطمه ملازم حسيني » به عنوان نمايندگان بافنده و آقايان « جعفر ميرحاجيان » (پشم شوي ) « احمد خداياري » (ريسنده ) « مجيد جلالي » (رنگرز) و « حسين محمودي » (طراح ) با اهدا لوح سپاس از سوي وزراي ارشاد و بازرگاني تقدير و تشكر به عمل آمد.
مشخصات كلي فرش
طرح كلي اين فرش متناسب با معماري مسجد شيخ زايد و با رج شمار 40 گره طراحي و رنگ بندي شده و در طراحي اين فرش از نقوش اصيل فرش هاي ايراني و تزئينات ابنيه اسلامي الهام گرفته شده است .
نقش اصلي متن اين فرش افشان ترنجدار تلفيقي در نظر گرفته شده كه با 25 رنگ متنوع و درخشان رنگ آميزي شده است . رنگ زمينه سبز سفارشي (به سفارش شخص شيخ زايد) حاشيه طلايي روشن (درباري ) و ترنج هاي الوان است .
داخل مسجد و بالاي فرش 3 گنبد به چشم مي خورد كه در زير هر يك از گنبدها يك ترنج طراحي شده است كه كاملا برهم منطبق هستند. ترنج مياني بزرگتر از دو ترنج ديگر است و در فضاي بين ترنج اصلي و ترنج هاي كوچكتر كناري دو ترنج با قطر كمتر وجود دارد.
محراب فرش كه به شكل بيضي بوده و نيمي از آن داخل فرورفتگي ديوار قرار دارد با الهام از نقشمايه هاي گنبد مسجد شيخ لطف الله اصفهان طراحي و با رنگ آميزي جديد تزئين شده است .
طرح داخل محراب گلفرنگ تبريز بوده كه روي زمينه فيروزه اي نقش بسته است . حاشيه اين فرش به دليل هماهنگي با فضاي معماري ستون ها باريك تر از حد معمول و با الهام از نقش حاشيه درباري در فرش هاي ايران طراحي شده است .
اين فرش در روستاهاي اطراف شهرستان نيشابور در 3 كارگاه قاليبافي كه مجهز به بزرگترين دارهاي بافت فرش در جهان هستند بافته شده است .
ابعاد دقيق فرش 132 متر طول و 42 تا 48 متر عرض مي باشد كه به دليل نحوه قرار گرفتن ستون ها در 9 قطعه جداگانه بافته شده اند. اين قطعات پس از پرداخت در كارخانجات مواد اوليه شركت سهامي فرش ايران در كرج به محل مسجد حمل شده و در آنجا توسط افراد متخصص به يكديگر متصل مي شود.
اين فرش چه از نظر ابعاد با حدود 6 هزار متر مربع مساحت و چه از نظر تعداد گره با 2 ميليارد و 300 ميليون گره در رتبه اول بزرگترين فرش هاي دستباف يكپارچه جهان قرار دارد.
در بافت اين فرش كه از 38 تن الياف از مرغوب ترين پشم سيرجاني و نيوزيلندي استفاده شده 1200 قاليباف زن نيشابوري حضور داشته كه در 2 شيفت كاري 8 ساعته و طي 3 ميليون نفر ساعت كار در مدت 18 ماه آماده گرديده است .
الياف مورد نياز اين فرش نيز در 3 كارگاه اردستان كاشان و قم رنگرزي شده و بعد از آزمايش هاي فراوان در اختيار بافندگان فرش قرار گرفته است .
اين فرش كه در 9 قطعه مجزا بافته شده و بزرگترين قطعه آن 5 5 تن وزن دارد قرار است طي روزهاي آينده به وسيله 2 هواپيماي غول پيكر اجاره اي روسي به كشور امارات منتقل شده و پس از انتقال به مسجد شيخ زايد در آنجا به يكديگر متصل شود.
در ارتباط با بزرگي اين فرش همين نكته بس كه اگر گره هاي اين فرش را از يكديگر باز نمايند طول الياف آن به حدي است كه مي توان با آن كره زمين را به صورت ضربدري يكبار از استوا و يكبار از قطبين كادو پيچ كرد!