مشاور بین‌الملل مقام معظم رهبری مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی را قطع وابستگی از بیگانگان و رسیدن به استقلال با رهبریت امام خمینی (ره) دانست. 
   -------------------------------------------------------------------------
   دکتر ولایتی در همایش امام خمینی (ره) و سیاست خارجی که در محل دفتر مطالعات و تحقیقات وزارت خارجه برگزار شده است، ‌مهمترین دستاورد انقلاب به رهبری امام خمینی را بدست آوردن استقلال بعد از دو قرن وابستگی عنوان کرد. 
   
   وی با بیان این‌که مرور تاریخ معاصر تفاوت و مقایسه بین عدم وابستگی و وابستگی را به خوبی نمایان می‌کند، اظهار داشت: متاسفانه در تاریخ گذشته وابستگی رکن اساسی حکومت کردن در ایران بود اما مهمترین دستاورد اسلامی به ایجاد استقلال و مهمتر از آن، حفظ استقلال باز می‌گشت. 
   
   ولایتی با اشاره به این‌که حضرت امام (ره) در حوزه سیاسی خارجی بر اصلاح سفارتخانه‌ها با اشخاصی با باور استقلال طلبی و توان روحی در مقابل بیگانگان و همچنین عدم تمکین به دنیای دو قطبی و خودکفایی تاکید داشتند، تصریح کرد: حضرت امام یک هنجارشکنی در داخل و خارج انجام داد و به این وسیله موجب شد تا وابستگی 200 ساله کشور به بیگانگان ریشه کن شود. 
   
   مشاور بین‌الملل مقام معظم رهبری همچنین ایران امروز را به عنوان یک قدرت مهم در منطقه محسوب کرد و گفت: امروز شاهدیم که ایران در حل مشکلات منطقه نقش بسزایی را ایفا می‌کند که این مساله در نتیجه یک سیاست خارجی درست است که به وسیله‌ی امام خمینی پی‌ریزی شده است. 
   
   وی در عین حال سیاست استقلال خواهی در داخل و شکستن تابوهای حاکم بر وضعیت سیاست بین‌المللی را موجب استقلال دانست. 
   
   ولایتی، وزارت خارجه را تاثیرگذار در حفظ استقلال کشور دانست و خاطرنشان کرد: ‌این بدان معنا نیست که ایران با دیگر کشورها قطع رابطه کند چرا که اگر با خدمت از کشور دفاع شود، در حال معادلات بین‌المللی سهم بیشتری نصیب ما خواهد شد. 
   -----------------------------------------------
   یک استاد دانشگاه، قدرت، سیاست و منافع ملی را سه موضوع مهم در سیاست خارجی از منظر امام خمینی (ره) دانست. 
   پروفسور مولانا در همایش امام خمینی (ره) و سیاست خارجی با اشاره به این سه اصل مهم در دیدگاه سیاست خارجی امام خمینی (ره) گفت: حضرت امام (ره) در تبیین این سه مفهوم تاثیر فوق‌العاده‌ای در غرب داشتند. چرا که آنها را واژه‌هایی بنیادین می‌دانستند. 
   وی با بیان این‌که قدرت تا قبل از انقلاب اسلامی در غرب به منابع ملموس اطلاق می‌شد، گفت: غرب به منابع ملموسی همانند تسهیلات نظامی، ثروت و موضوعات طبیعی توجه داشت، اما بعد از انقلاب با رهنمودهای امام (ره) کشور ما به منابع غیر ملموس همانند دین، افکار و عقاید و باورهای ملت تاکید کرد. 
   مولانا سیاست را پیش از انقلاب به معنای ارتباطات نفوذی و ماکیاولی دانست و تصریح کرد: بعد از انقلاب امام واژه سیاست را عوض کرد و به واژه عدالت تبدیل کرد. 
   وی با بیان این‌که سیاست امروز جنبه عدالت گرفته است، گفت: اگر جمهوری اسلامی ایران موضوع عدالت را با واژه‌های سیاست غرب مقایسه کند به دستاوردهای مهمی در این زمینه دست خواهد یافت. 
   وی با تاکید بر این‌که حضرت امام منافع ملی را نیز در چارچوب منافع امت تعریف کرده است، افزود: این‌که قانون اساسی به سیاست خارجی و امور و روابط بین‌الملل توجه بسیار نشان داده است به خاطر دیدگاهی است که حضرت امام ترویج دادند. 
   ---------------------------------------------------------------
   
 

دسته ها : امام خمینی
سه شنبه بیست و چهارم 10 1387
X