از سری پردازنده‌های چهار‌هسته‌ای AMD است. این پردازنده 4 هسته ایی بر طبق ادعای AMD تنها پردازنده‌های چهار هسته‌ای واقعی هستند که از چهار‌هسته پردازشی مجزا تشکیل شده‌اند.

Phenom آمد

این سری از پردازنده‌های چهار‌هسته‌ای AMD که با نام Phenom شناخته می‌شوند، بر طبق ادعای AMD تنها پردازنده‌های چهار هسته‌ای واقعی هستند که از چهار‌هسته پردازشی مجزا تشکیل شده‌اند. برخلا‌ف مدل Q6600 اینتل که در واقع از دو پردازنده دو‌هسته‌ای تشکیل شده که با هم در ارتباط هستند.
با توجه به سر و صدایی که AMD سر این پردازنده‌های جدیدش راه انداخته بود، همه منتظر دیدن این مسئله بودند که آیا AMD واقعاً می‌تواند با این سری محصولا‌ت جدید، خودش را از زیر نام Core 2 Duo اینتل خلاص کند و باز هم به روزهای طلایی Athlon64 برگردد که همیشه مانند یک کابوس برای اینتل بود؟

Phenom؛ از کجا تا کجا؟

Phenom که در واقع قرار است نام جدید پردازنده‌های چندهسته‌ای AMD باشد، از سری‌های سه‌هسته‌ای با نام رمز Toliman که به صورت Phenom 8YYY نام‌گذاری می‌شوند و پردازنده‌های چهار‌هسته‌ای با نام رمز Agena و نام‌گذاری Phenom 9YYY تشکیل می‌شوند.

البته AMD سری حرفه‌ای Phenom FX را هم که با نام رمز Agena FX نامیده می‌شوند، در تولید خواهد کرد که قیمت و احتمالاً قدرت بیشتری خواهند داشت.

تمام این محصولا‌ت با فناوری 65 نانومتری تولید می‌شوند. AMD سال 2009 را برای ساخت تراشه‌هایی با تکنیک 45 نانومتری هدف قرار گرفته است.

در این سال قرار است مدل‌های 45 نانومتری چهار هسته‌ای با نام‌های Deneb و Deneb FX تولید شوند.

مدل‌هایی از Phenom که تا کنون تولید شده است شامل مدل‌های 9500، 9600 و 9700 است که با فرکانس‌های 2200 تا 2400 مگاهرتز کار می‌کنند.

به جز چهار‌هسته‌ای بودن، مهم‌ترین مشخصه این پردازنده در وجود سه سطح حافظه داخلی‌ (Cache) است.

حافظه L1 و L2 که به ترتیب 128 و 512 کیلوبایت بوده و هر هسته به طور مستقل آن‌ها را دارد.

البته حافظه L1 به دو بخش 64 کیلو بایتی تقسیم می‌شود و حافظه L3 با اندازه دو مگابایت که بین هر چهار هسته مشترکند.

AMD مدتی قبل از عرضه Phenom متوجه اشکالی در عملکرد حافظه L3 شد که می‌توانست در هنگام اجرای بعضی از دستورالعمل‌ها به خصوص هنگام استفاده از تمام توان پردازشی باعث از‌‌کار افتادن سیستم شود.

این شرکت با تغییراتی در بایوس سعی در تصحیح این اشکال به صورت نرم‌افزاری کرد که البته باعث کاهش کارایی پردازنده می‌شود.

این اشکال در مدل‌های 2/2 و 3/2 گیگاهرتزی وجود دارد و AMD در مدل‌های 9550 و 9650 آن‌ را برطرف خواهد کرد.

در کنار همه این‌ها پشتیبانی از HyperTransport3.0 و Pci Express2.0 در کنار بهره‌گیری از Cool 'n' Quiet2 از سایر مشخصه‌های این پردازنده‌های جدید است.

سخن مدیر:ده های مدل جدید هر کاری بگی بر میاد....


دسته ها : علوم فناوری
شنبه بیست و هشتم 10 1387
X