دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 20592
تعداد نوشته ها : 12
تعداد نظرات : 19
Rss
طراح قالب
 

 

اسفند 1357

مصاحبه دریادار دکتر سید احمد مدنی وزیر دفاع دولت موقت با واشنگتن پستیکی از شفاف ترین موضعگیری های ملی گرایان در صدر انقلاب است: "ما تصمصیم داریم سلاحهای خریداری شده از امریکا از جمله هواپیماهای اف-14 را باین کشور پس دهیم... ارتش نصف خواهد شد..."

او تمام القاب لازم برای کارشناس بودن را داشت؛مدرک دانشگاهی دکترای حقوق، درجه نظامی دریاداری و سابقه همراهی با مبارزات ملی ( حداقل آنگونه که اعلام شده بود) و... همه سبب می شد که این سخنان کارشناسانه تلقی شود. زیرا او معتقد بود " جمهوری اسلامی در خلیج فارس و اقیانوس هند دیگر نقش ژاندارم منطقه را به عهده نخواهد داشت و از صرف هرگونه برنامة پرهزینه در این منطقه جلوگیری خواهد کرد " و هزینه های هر پرواز اف-14 به قدری سنگین است که استرداد آنها مطابق منافع ملی خواهد بود. او آینده را بدون در نظر گرفتن دشمنان ترسیم می نمود. 

هواپیمای جنگی اف-14 در آن زمان پیشرفته ترین جنگنده جهان بود و به واسطه وام ایران به آمریکا از خطر ورشکستگی نجاتیافته بود و به همین دلیل آمریکا ناگزیر به تحویل تعدادی از آن به متحدش در خاورمیانه رضایت داده بود و تنها در اختیار ایران و آمریکا قرار داشت. در طی سال های جنگ تحمیلی، جنگنده اف-14، خسارات جبران ناپذیری را به نیروی هوایی رژیم بعثی وارد آوردند که اگر تقویت بعدی صدام توسط غرب صورت نمی گرفت، نیروی هوایی عراق در ابتدا به طور کلی نابود و تقریباً فلج گشته بود. حتی گفته می شد که فرمانده نیروی هوایی عراق به خلبانان فرمان داده بود که در صورت مشاهده تامکت های ایرانی، به سرعت عقب نشینی کرده و درصدد مقابله با آن بر نیایند؛ چرا که پیروز نبرد از ابتدا معلوم بود. 

بیان ضرورت استرداد چنین سلاح کارآمدی به بهانه های عدم صرفه اقتصادی از سوییک به ظاهر متخصص انقلابی در بحرانی ترین شرایط انقلاب اگر موجب سستی در نگهداری آن می گردید بی شکیک دستاورد مهم برای غرب و شکستی برای نظام نوپای اسلامی بود. 

 

اسفند 1385

دکتر احمد شیرزاد، نماینده مجلس ششم که انجمن اسلامی دانشکده علوم اجتماعی او را به عنوان کارشناس مسایل هسته ای دعوت نموده بود در سخنانی در دانشگاه تهران گفت:" اکنون سه سال است که بحث ایجاد چرخه غنی سازی اورانیوم در ایران مطرح و باعث شده انواع اتهامات از سوی کشور های غربی متوجه ایران شود. این اتهام ها سبب شده رابطه ما با دنیا تغییر کند و به ضرر ما تمام شود در حالیکه اساسا وقتی معادن اورانیوم ما بسیار محدود هستند چگونه می خواهیم چرخه سوخت داشته باشیم. برآورد کل معادن ما حاکی از این است که بیش از هزار و چهار صد تن ذخیره نداریم ... ایران با توجه به اینکه ذخیره بسیار پایینی، آن هم با خلوص پایین دارد، اکنون به دنبال تکمیل این چرخه است در حالی که همواره هزینه های زیاد اقتصادی و سیاسی در این رابطه پرداخت کرده است... من سئوالم این است که این همه هزینه دادن به خاطر چیست. " این دقیقا همان شبهه ای بود که اوایل سال جاری نیز توسط مباحث به ظاهر علمی برخی از مدعیان ملی گرایی طرح شد اما با پاسخهای به موقع متخصصان مشخص گردید که اطلاعات مذکور که از آن برای غیر اقتصادی بودن این صنعت کمک گرفته می شود اطلاعاتی کهنه و مربوط به قبل از اکتشافات و مطالعات جدید در معادن بندر عباس، ساغند، ناریگان ، خشومی و... بوده است. 

هدف شیرزاد از طرح چنین بحثی که پیشتر پاسخ گرفته است را می توان در ادامه سخنانشیافت: "انرژی هسته ای از ابتدا پتانسیل ایجاد وفاق داشت و با شعار انرژی هسته ای حق مسلم ماست این وفاق ایجاد شد، اما این وفاق تا کی می تواند ادامه پیدا کند؟... دیگر انرژی هسته ای قادر نخواهد بود بسیج توده ای ایجاد کند. "

این نوع اظهار نظر ها در شرایطی ابراز می شود که دشمن بیشترین فشارش را برای تعلیق حتی بسیار کوتاه مدت فعالیت های هسته معطوف داشته است. این بار اوست که خواستهیا ناخواسته  در مسیر دشمن گام بر می دارد. داستان پطروس فداکار را ازیاد نبرده ایم؛ اگر امروز جلوی این روزنه که تلاش می شود در سد حاصل از وحدت ملی ایجاد کنند را نگیریم اسفند 1404 ...


دسته ها : انقلاب اسلامی
شنبه پنجم 11 1387
X