اگر از گوشی استفاده میکنید یک کارت حافظه (Memory Card) خارجی دارد، یکی از دلایل کند شدن سرعت گوشی میتواند مربوط به آن باشد.
همانطور
که شما هارددیسک کامپیوتر خود را هر از چند گاهی Defragment میکنید و به
اصطلاح آن را سروسامان میدهید بایستی از کارت حافظه گوشی خود نیز مراقبت
کنید و هر از چندگاهی آن را دفرگ کنید.
جهت انجام عمل Defragment
بر روی کارت حافظه در محیط ویندوز، شما ابتدا بایستی یک دستگاه رم ریدر
Ram Reader یا کارتخوان تهیه کنید. توسط رم ریدر شما میتوانید به سادگی
کارت حافظه گوشی را در آن قرار دهید تا یک درایو جدید در کامپیوتر
جهت مدیریت فایلها ایجاد شود. اگر کارت حافظه خارجی دارید ولی رم ریدر
ندارید پیشنهاد میشود حتمأ یکی تهیه کنید تا انتقال فایلها به گوشی به
سهولت انجام گیرد. قیمت آن نیز ارزان است.
پس از قرار دادن کارت حافظه
در رم ریدر و نمایش درایو مربوطه در My Computer، بر روی درایو ایجاد شده
با نام Removable Disk، راست کلیک کنید و Properties را برگزینید.
سپس به تب Tools بروید.
اکنون بر روی دکمه Defragment Now کلیک کنید.
در پنجره باز شده با عنوان Disk Defragmenter بر روی دکمه Defragment کلیک کنید تا عملیات دفرگ آغاز شود.
بسته به حجم کارت حافظه و محتویات آن مدت زمانی طول میکشد تا علیات پایان پذیرد. (ترفندستان)
پس از پایان کار شما میتوانید با فشردن View Report گزارشی از نحوه کار را مشاهده کنید.
در پایان کارت حافظه را از رم ریدر جدا کنید و در گوشی قرار دهید.
تفاوت سرعت محسوس است.
از این پس هر از چندگاهی که احساس کردید سرعت گوشی پایین آمده حتمأ یکبار کارت حافظه آن را دفرگ کنید.
به نقل از ترفندستان
برای افزایش عمر باتری لپتاپ و استفاده بیشتر از آن به نکات زیر توجه کنید:
1 -پس از خرید لپتاپ، از
آن استفاده کنید تا کاملا شارژ تمام کند، وقتی که خاموش شد آن را برای دوازده ساعت
روی شارژ بگذارید.
2 - نور صفحه نمایش را کم کنید
3 - نرمافزارهایی را که
در پسزمینه سیستم عامل اجرا میشوند، خاموش کنید.
4 - ابزارهای خارجی غیرضروری را به لپتاپ وصل نکنید. ابزارهای USB (مانند موس)
باتری لپتاپتان را خالی میکنند.
5 - رم سیستم را افزایش دهید. این کار به شما اجازه میدهد تا به جای اینکه سیستم
مرتب از حافظه مجازی استفاده کند، پردازشها را بیشتر با رم انجام دهید.
6 - هارد درایو و ابزارهای سیدی / دیویدی را خاموش کنید. میزان مصرف انرژی
سیدی/ دیویدی درایوها از هارد هم بیشتر است. حتی وجود سیدی در درایو باعث
مصرف بیشتر میشود، حتی اگر از آن استفاده هم نشود. تا جایی که ممکن است سعی کنید
که به جای درایو نوری از برنامههای درایو مجازی استفاده کنید.
7 - اتصالات باتری را تمیز نگه دارید.
8 - از باتری مراقبت کنید. باتری را به کار وادارید. باتری شارژ شده را برای مدت
طولانی بلااستفاده نگذارید.
9 - دمای عمومی سیستم را پایین نگه دارید
10 - از چند برنامه به شکل همزمان استفاده نکنید. هنگامیکه از باتری استفاده
میکنید، هر بار فقط یک کار را انجام دهید و سپس سراغ کار بعدی بروید.
تقریبا کسی شک ندارد که پارسال میزان فروش لپتاپ در ایران چندین برابر سالهای گذشته بوده است. این را نه فقط از آمارهای فروش که از روی تغییر کاربریهای مغازههای فروش قطعات کامپیوتر به لپتاپ به راحتی میتوان دریافت بلکه طی امسال حضور چشمگیر لپتاپ در ویترینهای بازارهای کامپیوتر کاملا به چشم آمد و انواع و اقسام این دستگاه با شکلهای متنوعی از فروش جلوی چشم خریداران قرار گرفت.
بر اساس تازهترین آمار گمرک ایران تنها در یازده ماه نخست سال 1387 بیش از هزار و سیصد تن لپتاپ تنها از مبادی قانونی وارد کشور شد که این رقم در مقایسه با سال گذشته که 703,007 کیلوگرم لپتاپ وارد کشور شد، حدود دو برابر شده است.
صرف نظر از این که مدل سنجش واردات یکی از پیشرفتهترین محصولات دیجیتالی در کشور ما هنوز «کیلوگرم» است، اما همین هزارو سیصد و هفتادو چهار تن لپتاپ وارداتی ارزشی بالغ بر 185میلیون دلار یا به عبارت رایج یکتریلیون و 779میلیارد ریال برآورد میشود. این در حالی است که ارزش ریالی واردات لپتاپ طی سال گذشته 880 میلیاردو 854 میلیون و و 970 هزار و 435 ریال بوده است.
این تازه میزان واردات لپتاپهایی است که از مجاری قانونی وارد کشور شدهاند، اما تقریبا کسی شک ندارد که میزان قاچاق قطعات کامپیوتر و لپتاپ در کشور کم نیست.
اگرقاچاقچیان نیز آمار دقیقی از میزان واردات لپتاپ به ما ارائه میدادند، میشد دقیق حدس زد طی امسال همین دستگاههایی که کیلویی سنجیده میشوند و میلیاردی ارزش دارند، تا چه اندازه بازارهای کامپیوتر ایران را در دست گرفتهاند.
این برای کشوری که تقریبا قریب به اتفاق برندهای تولیدکننده لپتاپ آن را تحریم کردهاند، یک اتفاق عجیب به شمار میآید، اما همین اتفاق عجیب بیشتر به سود شرکتهای تولید کننده و واسطههای فروش تمام شده است.
محصولات این شرکتها به راحتی در داخل کشور به فروش میروند و قیمت آنها نیز نسبت به قیمتهای جهانی چندان تفاوتی ندارد، اما تقریبا قریب به اتفاق آنان به بهانه تحریم از ارائه خدمات پس از فروش به مشتریان ایرانی خود امتناع میکنند و از این بابت سود کلانی به جیب میزنند.
برندهایی روی سکوی طلایی
DELL، SONY، HP، APPLE، ACERو، TOSHIBA و... از جمله برندهایی هستند که سالها است میهمان بازار لپتاپ ما هستند و هر کدام سهمیاز بازار فروش را به خود اختصاص دادهاند.
باشگاه فعالان آی سی تی (S&P) طی چند سال گذشته توانسته با تجمیع نظرات اعضای خود که بیشتر آنها را فروشندگان بازار تشکیل میدهند، آمارهای قابل توجهی را به دست آورد.
بر اساس آخرین نظرسنجی که این باشگاه در سال جاری در بخش لپتاپ انجام داده است هماکنون برند دل با 7/30درصد، سونی – وایو با 5/24درصد، توشیبا با 7/13درصد، اچ پی با 1/8درصد و ایسر با 7درصد محبوبیت توانستهاند رتبه اول تا پنجم بازار این کالا را به خود اختصاص دهند.
در این بین برندهایی چون ایسوس، سانیو، اپل، آیبیام – لنوو، فوجیتسو زیمنس، سوزوکی، گیگابایت، فراسو، سامسونگ، شارپ، الجی، جونیپر، های گارد، انایسی، بنکیو و هیوندایی نیز در مجموع توانستهاند 16درصد از سهم محبوبیت بازار را به خود اختصاص دهند.
مظفری، مدیر فروش شرکت نقش، عرضهکننده لپتاپهای TOSHIBA، APPLE، SONY و... در این زمینه میگوید: تا حدود یک سال پیش لپتاپهای برند توشیبا در بازار بسیار پرفروش بوده و به نوعی رقیب قدرتمند سونی به حساب میآمد. اما طی یک سال گذشته با کاهش شدید قیمت لپتاپ در بازار جهانی و به تبع آن بازار داخلی، توجه کاربران لپتاپ به سوی لپتاپهای سونی جلب شد و به این ترتیب کاهش قیمت لپتاپهای سونی باعث افزایش فروش آن شد.
به این ترتیب در بازار امسال، لپتاپهای سونی بیشترین متقاضی را داشتند و پس از آن DELL در رتبه بعدی قرار دارد.
ACER به دلیل عرضه لپتاپهای ارزان قیمت نیز در رده بعدی فروش قرار دارد. APPLE ،HP و سایر برندها نیز ردههای بعدی فروش را به خود اختصاص دادهاند.
به گفته مدیر فروش یک شرکت کامپیوتری، توجه اکثر کاربران لپتاپ طی یک سال گذشته به سمت لپتاپهای ارزانقیمت جلب شده است و تعداد افرادی که به قابلیتهای لپتاپ توجه بیشتری دارند تا قیمت و ظاهر آن نیز کاهش یافته است.
وی همچنین معتقد است، ورود لپتاپهای ارزان قیمت، کم حجم و فانتزی به بازار همچنین باعث تغییر سلیقه کاربران شده است و امروزه بازار لپتاپ با کاربران فانتزیپسندی مواجه است که به رنگ و ظاهر لپتاپ توجه خاصی دارند.
یک فروشنده دیگر نیز از رشد فروش لپتاپهای APPLE طی سال 87 خبر داد و گفت :شرکت APPLE در سال 2008پروسسور لپتاپهای خود را به INTEL تغییر داده و اکنون لپتاپهای این برند علاوه بر سیستم عامل مخصوص لپتاپهای APPLE که MAC است، به ویندوز نیز مجهز است و این موضوع باعث رشد تقاضا برای لپتاپهای این برند شده است.
مدیر فروش شرکت اپل ایران عرضهکننده لپتاپهای APPLE نیز در این رابطه گفت: ما قبول داریم که سهم فروش این برند در بازارهای جهانی و داخلی نسبت به سایر برندها کم است، اما این موضوع به علت این است که لپتاپهای این برند کاربران خاصی دارند که هدفشان از خرید لپتاپ انجام امور خاص و حرفهای است.
به نام خدای مهربون
پیشاپیش سال نو رو به همه تبریک می گم
امیدوارم که سال خوبی رو پشت سر گذاشته باشید و سال خیلی خوبی هم در انتظارتون باشه و به هرچی که دوست دارید برسید
براتون تعطیلات خوبی رو ارزو میکنم و و شما رو به استانمون خوزستان دعوت می کنم
بابت اینکه چند وقته نمی تونم به وبلاگ هم برسم معذرت میخوام
این ترم درس هامون خیلی سخته امیدوارم که همه پاس بشن از جمه: طراحی اجزا 1 و ارتعاشات و دینامیک ماشین و مکانیک سیالات 1 و ...
خدانگهدار
خیلی طبیعی و بدیهی است که سر آدمی که اطلاع ندارد کلاهی گذاشته یا برداشته شود. مثال بارز این ماجرا به لپتاپهایی مربوط میشود که از پردازندههای دوهستهای استفاده میکنند. در بازارهای جهانی دوگونه لپتاپ با پردازنده دوهستهای با نامهای Dual Core وCore 2 Duo عرضه میشود که در ظاهر اختلاف مختصری با هم دارند اما به قیمتها که نگاه می کنید تفاوتها بیشتر جلوه میکنند. از این رو در این فرصت قصد داریم مختصری در این باب صحبت کنیم .
پردازندههای Dual Core
شاید میدانید پردازندههای کنونی بازار از یک هسته تا چهار هسته را شامل میشوند. بین مدلهایی که در لپتاپها مورد استفاده قرار دارد با مدلهایی که به طور اختصاصی در دسکتاپها مورد بهره برداری واقع میشود تفاوتهایی وجود دارد که اصلیترین آن به میزان مصرف انرژی مربوط میشود.
این را هم گفته باشم که پردازندههای مخصوص لپتاپ یا تک هستهای هستند یا دوهستهای و مدلهای سه هستهای و چهارهستهای در این وادی یافت نمیشوند. این را هم بگویم که چندین سال پیش رسم بود که از برخی پردازندههای مخصوص دسک تاپ روی لپتاپها نیز استفاده میشد که این رویه شکرخدا در روزگار ما در حال فراموشی است.
اما هر پردازندهای که از دوهسته پردازشی (Core) تشکیل شده باشد را دوهستهای (Dual Core) خطاب میکنند از این رو این اصطلاح Dual Core به نوعی اصطلاحی عام است که شامل مدلهای دوهستهای Intel، AMD و حتی VIA میشود.
مشکلی که در ابتدای صحبت بدان اشاره کردم از همین جا نشأت میگیرد. همانطور گه گفتیم، شرکت Intel از دو نوع مختلف پردازنده دوهستهای در لپ تاپها استفاده میکند. در واقع Intel مثل همیشه زرنگی کرده و عنوان عام Dual Core را به مدل Pentium چسبانده است. به بیان دیگر اگر روی بدنه لپتاپ عنوان Intel Dual Core قید شده بود، بدانید که با یکی از مدلهای Pentium Dual Core طرف هستید. مدلهای این خانواده با T2060، T2080، T2130 و همچنین T2310، T2330، T2370، T2390، T2410، T3200 و T3400 نامگذاری شدهاند. قرار است مدل جدید Pentium T4200 نیز به زودی در لپتاپها استفاده شود.
موضوع این نوشتار دلالت بر ضعف این پردازندهها ندارد اما بر این موضوع تاکید دارد که مواظب باشید آنها را به جای پردازندههای Core 2 Duo نخرید.
قیمت لپتاپهایی که از این خانواده پردازشی استفاده میکنند به طور معمول بین مدلهای Celeron و Core 2 Duo قرار دارد و استفاده از آن به صراحت مطلوبتر از مدلهایی است که از شبه پردازندههای Celeron بهره میبرند.
این را هم بگویم و ختم کلام که در لیست نام مدلهایی که در بالا بدان اشاره شده است هر چه به انتهای لیست نزدیک شوید با مدلهای قویتر مواجه خواهید شد و توصیه میکنم بی خیال سه مدل اول شوید.
بیشتر از نود درصد تلویزیونهای دیجیتال امروزی با استفاده از فناوریهای السیدی یا پلاسما ساخته میشوند. یکی از نکاتی که شاید برای بسیاری از کاربران نامفهوم باشد، فرق دقیق این دو فناوری با یکدیگر است. مخصوصاً اگر شما تمایل به خرید مدلهایی با اندازه بزرگتر از چهل اینچ را داشته باشید، خواهید دید که هر شرکتی معمولاً هم مدل السیدی و هم مدل پلاسما را در آن اندازه تولید کرده است. سعی میکنیم در این مقاله تا حدودی تفاوتهای السیدی و پلاسما را با یکدیگر مقایسه و مزایا و معایب هر یک را بررسی کنیم.
تفاوت در کیفیت تصاویر
کنتراست تصویر و سطح رنگ مشکی
در السیدیها یک منبع نور مجزا که در واقع یک لامپ فلورسنت است، وجود دارد که این نور با گذشتن از داخل کریستال مایع و فیلتر رنگ تغییر وضعیت داده و به چشم ما میرسد. مشکلی که در السیدیها به وجود میآید، در مورد رنگ مشکی است.وقتی یک سلول باید رنگ مشکی تولید کند، در واقع باید جلوی عبور این نور را بگیرد تا رنگ کاملاً مشکی به چشم بیننده برسد. ولی این عمل به خاطر نور پسزمینه که همواره وجود دارد، به طور صددرصد موفقیتآمیز نیست و سطح رنگ مشکی در آنها کاملاً دقیق در نمیآید. هرچند با پیشرفت فناوری این مسئله مدام در حال بهبود یافتن است، ولی به هر صورت هنوز السیدیها در این مورد ضعف دارند.
برخلاف السیدی، در پلاسما نور پسزمینه وجود ندارد و هر سلول خود نور مورد نیاز را تولید میکند. بنابراین تنها با خاموش کردن سلول مربوطه میتوان به سطح مناسبی از رنگ مشکی رسید. بهخاطر همین موضوع کنتراست تصویر (درجه اختلاف میان تاریکترین و روشنترین رنگ) در پلاسما بسیار بیشتر از السیدی است و از این جهت پلاسما برنده است.
وضوح
هر دو فناوری وضوحهای بالا را پشتیبانی میکنند، با این تفاوت که در السیدیهایی با اندازه کوچک هم امکان ایجاد وضوحهای بالا بیشتر وجود دارد. در پلاسما وضوحهایی همانند 1080p تنها در اندازههای بزرگ پنجاه اینچ به بالا یافت میشود. در صورتی که در السیدی حتی در مدلهای 42 یا 45 اینچ هم شاید این وضوح را بیابید (برنده: السیدی/ پلاسما).
زاویه دید
یکی از مشکلات السیدی که پاشنه آشیل آنها به شمار میرفت، زاویه دید بود. وقتی شما از کنارهها یا بالا و پایین به تصویر تلویزیون نگاه میکردید، دارای سطح روشنایی و رنگ متفاوت بود.
این مسئله اکنون تا حدود زیادی حل شده و شما میتوانید تلویزیونهایی با زاویه دید 178 درجه (89 درجه از هر طرف) در بازار بیابید. در مورد تلویزیونهای پلاسما این مسئله کمتر وجود دارد و ساخت مدلهایی با زاویه دید بیشتر در آنها راحتتر است. بنابراین در این مورد هم فعلاً پلاسما برنده است (برنده: پلاسما).
عمق تصویر
به خاطر فناوری ساخت (به خصوص وقتی شما از تصاویر HD برای پخش استفاده می کنید)، نتیجه حاصل روی پلاسما سه بعدی و عمیقتر به نظر میآید. تصاویر در تلویزیونهای السیدی اندکی تختتر به نظر میرسند. هرچند این مسئله هم تا حدی به سلیقه و البته مدل تلویزیون بستگی دارد (برنده: پلاسما).
روشنایی تصویر
همانطور که در بالا اشاره شد، در السیدی از یک منبع نوری جداگانه برای ایجاد نور استفاده میشود که میتوان میزان نور آن را به سادگی با توجه به محیطی که تلویزیون در آن قرار دارد، کم یا زیاد کرد. در صورتی که در پلاسما هر سلول نور مورد نیاز خود را تولید میکند. به همین خاطر در محیطهای پرنور و در فضای آزاد ممکن است دیدن تصاویر تلویزیونها پلاسما اندکی سختتر باشد. به همین جهت اکثراً از السیدی به عنوان تلویزیونهای تبلیغاتی یا در محیطهای پر نور استفاده میکنند (برنده: السیدی).
تفاوت در امکانات
Burn-In
یکی از مشکلات پلاسما امکان ایجاد Burn-In در تلویزیون است. به این معنی که اگر یک تصویر ثابت برای مدتی طولانی روی صفحه تلویزیون باقی باشد، ممکن است شبحی از آن تصویر همواره باقی بماند. البته از آن جایی که تصاویر تلویزیون معمولاً متحرکاند، این مسئله بیشتر در مورد آرمهای شبکههای تلویزیونی در گوشهها اتفاق میافتد.
البته Burn-In با پیشرفت فناوری ساخت دیگر یک معضل نیست و بسیاری از تولیدکنندگان در تلویزیونهای خود این مسئله را با قرار دادن امکاناتی همانند Anti-Burn برطرف کردهاند. در السیدی ها هم مسئله پیکسل سوخته همانند صفحهنمایشهای السیدی وجود دارد، ولی به علت اندازه بزرگتر تلویزیون نسبت به صفحهنمایش، حرکت و تغییر رنگ دائم و همچنین فاصله دورتری که شما از تلویزیون قرار می گیرید، حتی در صورت وجود چند عدد از آنها چندان آزاردهنده نخواهند بود (برنده: هرچند با پیشرفت فناوری ساخت این مسئله مدام در حال کمتر شدن است، ولی به هر صورت برنده السیدی است که اساساً این مشکل را ندارد).
پخش تصاویر با حرکت سریع
در السیدیها برخلاف پلاسما مشکل زمان پاسخدهی وجود دارد. یعنی مدت زمانی طول میکشد تا السیدی بتواند یک فریم را جایگزین فریم قبلی کند. این مسئله باعث میشود به هنگام پخش تصاویری که دارای صحنههایی با حرکت سریع هستند، سایهای از فریم قبلی روی صحنه باقی بماند. البته این مسئله هم به مرور در حال بر طرف شدن است و با ساخت مدلهایی با زمانهای پاسخدهی کمتر از هشت میلیثانیه نگرانیها از این بابت کمتر شده است. پلاسما به خاطر فناوری خاص خود اساساً این مشکل را ندارد (برنده: پلاسما).
امکان استفاده در ارتفاع
تغییر ارتفاع در کار السیدیها اختلالی ایجاد نمیکند. به همین خاطر است که شرکتهای هواپیمایی در هواپیماهای خود از السیدی استفاده میکنند.
در ارتفاعهای بالاتر از 6500 پا کم شدن فشار هوا باعث ایجاد نویز در تلویزیونهای پلاسما میشود که ممکن است چندان مورد پسند نباشد. به همین خاطر در ارتفاعهای بالا سعی میشود از تلویزیونهای السیدی استفاده شود (برنده: السیدی).
طول عمر
یکی از نکاتی که سازندگان السیدی تبلیغ میکنند، طول عمر آنها است که تا حدود شصت هزار ساعت کار میکند. در واقع طول عمر السیدی مدت زمانی است که میزان نور پس زمینه آنها به نصف کاهش پیدا کند.
در پلاسما به خاطر اینکه وظیفه تولید نور بر عهده هر سلول است و این کار از طریق فسفرهای داخل آن صورت میگیرد، نیمهعمر پلاسما را مدت زمانی در نظر میگیرند که درخشندگی این فسفرها به نصف کاهش پیدا کند.
در مدلهای جدید پلاسما هم سازندگان معمولاً طول عمر شصت هزار ساعت را تبلیغ میکنند (برنده: بستگی به مدل، شرکت سازنده و کیفیت ساخت هردو میتوانند برنده باشند).
اندازه
ساخت پلاسما در اندازههای کوچک چندان به صرفه نیست. به همین خاطر شما مدلهای پلاسما را در اندازههای بالای 42 اینچ مشاهده میکنید. برعکس آن ساخت السیدی در اندازههای بزرگ هم هزینه بسیار بیشتری را میطلبد. به همین خاطر برای اندازههای زیر چهل اینچ السیدی و برای اندازههای بالای شصت اینچ پلاسما انتخاب میشود (برنده: در این مورد هم با توجه به خصوصیات هر دو مدل برندهاند).
مصرف توان
السیدی به خاطر منبع نور جداگانهای که دارد، برای تولید نور انرژی زیادی صرف نمیکند. در صورتی که پلاسما انرژی بیشتری میطلبد که معمولاً دو برابر السیدی است. به همین خاطر اگر مصرف انرژی اهمیت زیادی برای شما دارد، السیدی برنده است (برنده: السیدی).
برنده نهایی
به نظر میرسد که هر دو رقیب در امتیازها با هم مساوی هستند. در دنیای واقعی نیز شرایط به همین گونه است و با قطعیت نمیتوان گفت که کدامیک بر دیگری برتری دارد. اگر به دنبال یک تلویزیون خانگی هستید، LCD گزینه بهتری است. اصولاً تلویزیونهای پلاسما برای مصارف خانگی ساخته نشدهاند. اما اگر دنبال یک تلویزیون با اندازه بزرگ و کیفیت عالی برای یک سالن کنفرانس، سالنهای عمومی و سالن بزرگ خانه خود میگردید، پلاسما را توصیه میکنیم. اولویتهای شما تعیین میکند که از کدام یک استفاده کنید و کدام یک بر دیگری برتری دارد.
منبع: نشریه عصر شبکه