مدیرکل پژوهش خبرگزاری جمهوری اسلامی در پاسخ به این پرسش آیا دولت نهم تخریب می‌شود یا نه؟ اظهار داشت: براساس کار پژوهشی که طی ماه‌های اخیر انجام داده‌ایم مشخص شد در سه سال فعالیت دولت نهم ‪ ۳۹۶۸۲‬مورد سیاه نمایی درفضای رسانه‌ای و تبلیغاتی کشورعلیه دولت نهم انجام شده است.

 

به گزارش رجانیوز به نقل از ایرنا،در نشست جنگ روانی علیه دولت اسلامی که از سوی بسیج اساتید دانشکده خبر درمحل این دانشکده با حضور دکتر عبدالرضا داوری مدیرکل پژوهشی ایرنا، حمیدرضا مقدم فر مدیرعامل خبرگزاری فارس و دکتر روح الله احمدزاده رئیس دانشکده خبر برگزار شد، داوری به موضوع جامعه شناسی تخریب دولت نهم پرداخت و گفت: در 3 سال فعالیت دولت نهم ‪ ۱۶۸۹‬مورد توهین مستقیم به رییس جمهوری در فضای رسانه‌ای و تبلیغاتی صورت گرفته است.

وی با مقایسه رفتاری که با دولت نهم صورت گرفته و رفتاری که با دولت‌های گذشته انجام شده است، اظهار داشت: ما در این پژوهش توهین مستقیم به رییس جمهور و سیاه نمایی عملکرد دولت بر اساس تعریف مقام معظم رهبری یعنی انکار امتیازات و برجسته کردن ضعف‌ها و اشکالات را بررسی کرده ایم.

مدیرکل پژوهش ایرنا افزود: دردولت آقای هاشمی رفسنجانی یعنی از سال ‪۱۳۶۸‬ تا سال ‪ ۱۳۷۶‬هیچ موردی از توهین مستقیم به رییس جمهور درمطبوعات آن زمان نیافتیم و تنها ‪ ۱۸۹‬مورد سیاه نمایی مشاهده شد.

وی به دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی اشاره و خاطرنشان کرد: طی سال‌های ‪ ۱۳۷۶‬تا ‪ ۱۳۸۴‬پنج مورد توهین مستقیم به رییس جمهوری و ‪ ۵۴۳‬مورد سیاه نمایی علیه دولت دیده شد.

وی گفت: درحالی که سیاه نمایی در دولت‌های سازندگی و اصلاحات به بیش از ‪ ۵۰۰‬مورد می‌رسد در سه سال فعالیت دولت نهم بیش از ‪۳۹‬هزار مورد سیاه نمایی علیه این دولت انجام شده است.

وی درتبیین شواهد این موضوع که جریان نقد دولت نهم به جریان تخریب تغییر شکل داده است به نگرانی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: ایشان در دوم شهریورماه امسال در دیدار با هیات دولت تاکید کردند دو جریان داخلی و خارجی علیه دولت وجود دارد.

داوری اظهار داشت: آخرین هشدار مقام معظم رهبری نیز ‪ ۱۵‬آبان ماه امسال در دیدار با کارگزاران حج ابراز شد که نسبت به فضای بی‌بندوباری در حرف زدن و اظهارنظر علیه دولت ابراز نگرانی و اعتراض کردند.

وی با اشاره به اینکه دولت نهم دچار بایکوت خبری است، اظهار داشت: بدیهی است دولتی که دولت اقدام و کار لقب می‌گیرد اشتباه هم دارد. اما مساله این است که اشکالات بزرگنمایی نشود و دوم اینکه امتیازات هم در کنار اشکالات دیده شود.

وی در ادامه سخنانش به مقایسه انعکاس اخبار در خبرگزاری ایسنا طی شش ماهه اول امسال پرداخت و گفت: در این مدت اخبار مربوط به آقایان هاشمی رفسنجانی، خاتمی، قالیباف، کروبی و احمدی نژاد به ترتیب ‪۱۵/۵،۲۱/۳،۲۲/۵‬، ‪ ۱۴/۹‬و ‪ ۱۲/۵‬درصد بوده است.

وی گفت: در حالی که کوچکترین موارد مربوط به آقایان هاشمی، خاتمی و کروبی به این شکل منعکس می‌شود اما اخبار مربوط به آقای احمدی نژاد به عنوان رییس جمهور و شخص اول اجرایی کشور در این حد پوشش داده می‌شود.

وی در همین زمینه به افتتاح پل میانگذر دریاچه ارومیه به عنوان بزرگترین پروژه پل‌سازی خاورمیانه در روز گذشته اشاره کرد و گفت: روزنامه‌های کارگزاران، اعتمادملی و اعتماد حتی خبر افتتاح این پل را منتشر نکردند.

وی این پرسش را مطرح کرد که آیا این رویه انکار نقاط قوت دولت و نبود توجه به اطلاع رسانی نیست؟

مدیرکل پژوهش خبرگزاری جمهوری اسلامی با طرح این پرسش که چرا دولت نهم با این حجم وسیع در داخل و خارج تخریب می‌شود، ساختار دولت در ایران را مرور کرد و گفت: از سال ‪ ۱۳۶۸‬شبکه‌های اقتصادی و نفتی و ارتباطات بین نیروهای بروکراتیک شکل می‌گیرد و تا اینکه مردم در سال ‪ ۱۳۷۶‬با انتخاب آقای خاتمی تصور می‌کردند این شبکه‌ها کنار گذاشته می‌شود.

وی تصریح کرد: خاتمی نه تنها این شبکه‌ها را کنار نمی‌گذارد بلکه زمینه های تئوریک آنها را نیز ایجاد می‌کند.

داوری گفت: سال ‪ ۱۳۸۴‬کسی در راس کار قرار می‌گیرد که این مجموعه را می شناخت لذا این شبکه و بازی را به هم ریخت اما چون این شبکه فعال بود و بخشی از آن اتصالات خارجی دارند در فضای رسانه‌ای اهرم‌های فشار را علیه دولت اعمال می‌کند.

وی انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی به عنوان یک مرکز انحصاری را درهمین راستا ارزیابی کرد و گفت: این دو اقدام به شدت به این شبکه لطمه زد.

وی تصریح کرد: دولت آقایان هاشمی و خاتمی به شدت در حوزه‌های امنیتی، اقتصادی و سیاسی در فضای جهانی میل به ادغام داشتند و احمدی نژاد در برابر این میل به ادغام مقاومت کرد.

وی با اشاره به فرازهایی از کتاب مبانی نظری برنامه چهارم توسعه مبنی بر اینکه ایران در جهان نقش متوسط دارد و باید ذیل نظام سلطه عمل کند اظهار داشت: عباراتی در این کتاب آمده است که سکولارترین روشنفکرها حداقل به این صراحت آنها نگفته اند.

مدیرکل پژوهش ایرنا خاطرنشان کرد: اگر امروز احمدی نژاد را تخریب می‌کنند برای این است که شبکه نفتی را کنار گذاشت و به هم ریخت و جلوی ادغام ایران در نظام سلطه را گرفت.

وی با اشاره به اینکه تصویب‌ها در سال‌های ‪ ۱۳۷۸‬و ‪ ۱۳۷۹‬در فضای رسانه ای نسبت به مقام معظم رهبری صورت می‌گرفت اظهار داشت: امروز سیبل تخریب ها به سمت احمدی نژاد رفته و این قابل تأمل است.

وی دولت نهم را به مفهوم دقیق کلمه دولت ملی برشمرد که بر منافع ملی ایستاده است.

وی افزود: بخشی از رسانه‌ها منافعشان در زمین زدن دولت نهم است و اصلاح پذیر نیستند لذا انتظار ما از رسانه‌های اصولگراست تا به یک جمع بندی و استراتژی مشخص در خصوص اطلاع رسانی و نقد برسند.

رییس دانشکده خبر: حجم عملیاتی دشمن پس از دولت نهم ده برابر شده است

رییس دانشکده خبر با اشاره به جنگ نرم دشمن گفت: حجم عملیات روانی دشمن پس از روی کار آمدن دولت نهم حدود ‪ ۱۰‬برابر شده است.

همچنین در این نشست، دکتر روح الله احمدزاده کرمانی گفت: حجم عملیات روانی در مقیاس بین‌المللی حکایت از تغییراتی داشت که پس از سوم تیر ‪۱۳۸۴‬در مناسبات حکمرانی در ایران در حال به وقوع پیوستن بود.

وی با اشاره به اینکه درهم تنیدگی کانون‌های قدرت و ثروت مفاسدی را ایجاد می‌کند گفت: دولت نهم این کانون‌های تجمیع شده مقابله کرد.

رییس دانشکده خبر بازخوانی ادبیات انقلاب و امام را از دیگر ویژگی‌های دولت نهم و نگرانی تخریبگران عنوان کرد و گفت: بدیهی است که در پی پافشاری دولت نهم بر مقوله استکبارستیزی و عدم وادادگی به نظام سلطه جریان خزنده‌ای علیه دولت به رسانه‌ها نفوذ کند.

احمدزاده با بیان اینکه بی‌بند و باری رسانه‌ای از سوی مقام معظم رهبری در سال جاری و شارلاتانیزم مطبوعاتی در فضای گفتمان اصلاحات از سوی ایشان مطرح شد اظهار داشت: به رغم تحول گفتمانی جبهه روانی دشمن توانسته است کارویژه‌های خود را محقق کند و در مقیاس خود موفق عمل کرده است.

وی کارویژه شارلاتانیزم مطبوعاتی را آنارشیسم سیاسی عنوان کرد و گفت: نمونه آن تحصن در مجلس ششم و استعفای دسته جمعی مدیران بود که مختصات حکومتی و انقلابی را نشانه گرفت.

وی تصریح کرد: اگر فضاسازی عملیات روانی رسانه‌های وقت نبود جسارت تحصن در مردمی‌ترین نهاد نظام شکل نمی‌گرفت.

رییس دانشکده خبر کارویژه تاکتیک بی‌بند و باری رسانه‌ای را آنومی اجتماعی برشمرد و گفت: در این کارویژه آنقدر ناامیدی و تضعیف اجتماعی صورت می‌گیرد که سبب سلب اعتماد عمومی به ساختار حکومتی می‌شود.

وی تصریح کرد: تاکتیک بی‌بند و باری رسانه‌ای و مطبوعاتی به شکل آرام و خزنده به سمت از بین بردن سرمایه اجتماعی، اعتماد عمومی، امید به آینده و وحدت شکل می‌گیرد و پیش می‌رود.

احمدزاده تاکید کرد: برای مفهوم شناسی بی‌بند و باری مطبوعاتی باید مرز انتخاب و تخریب بی‌بند و باری و اطلاع رسانی و شارلاتانیزم و جریان‌سازی خبری تبیین شود.

وی افزود: گاهی بی‌بند و باری رسانه‌ای در فضای در یک خلاء اطلاعاتی صورت می گیرد و لذا باید در این بخش کار اثباتی انجام شود.

مقدم فر: رسانه‌هایی که غیرمستقیم ازدولت بودجه می‌گیرند دولت را می‌زنند

مدیرعامل خبرگزاری فارس درخصوص رویکرد مصداقی به بی‌بندوباری رسانه ای نگاه کلام مقام معظم رهبری را ناظر به دولت دانست و گفت: حتی برخی رسانه ها که به طورغیرمستقیم از دولت بودجه می‌گیرند بیشترین توان خود را برای زدن این دولت به کارمی بندند.

حمیدرضا مقدم فر نیز در این نشست اظهار داشت:امروز شرایط به گونه‌ای است که عده‌ای خدمتگزار در حال تلاش هستند و سعی می‌کنند گذشته‌ها را جبران کنند اما به گونه‌ای دیگر معرفی می‌شوند.

مدیرعامل خبرگزاری فارس تصریح کرد: امروز در فضای روانی و تبلیغی کشور به گونه‌ای عمل می‌شود که مردم دچار تردید و ذهن آنان مشوش می‌شود.

وی با مقایسه نگاه تهدید محور به ادوار قبل، اظهار داشت: تهدید پس از دفاع مقدس از جنس نرم بوده است.

وی افزود: تهدید نرم در دولت سازندگی با شبیخون فرهنگی رقم خورد و از آنجا شروع شد و در دولت اصلاحات با استحاله و فروپاشی از درون ادامه یافت.

وی تصریح کرد: جنس تهدید نرم در دولت نهم برمبنای ناکارآمد نشان دادن دولت جریان اصولگرایی و رویگردانی مردم از جریان پاک اصولگرایی است.

مدرس دانشکده خبر اظهار داشت: اگر بپذیریم جنس تهدید در دولت نهم ناکارآمد نشان دادن دولت و رویگردانی مردم نسبت به جریان اصولگرا بوده است باید به دنبال تاکتیک‌ها و تکنیک‌ها در این زمینه باشیم.

وی ایجاد بدبینی نسبت به مسئولان ایجاد و تشدید اختلاف بین اصولگرایان دولت و مجلس و جریان‌های سیاسی بزرگنمایی و سیاهنمایی مشکلات کشور و ایجاد یاس و ناامیدی برای حل مشکلات را از جمله این روش‌ها برشمرد.

مقدم فر روش دیگر را اختلاف حق و باطل عنوان کرد و افزود: وقتی فضا غبارآلود و تیره و تار شود مردم دچار تردید می‌شوند و با خود می‌گویند حق با کدام جریان سیاسی است.

وی نسبت به آثار وعوارض خطرناک بی‌بند و باری رسانه‌ای و شارلاتانیزم مطبوعاتی که از سوی مقام معظم رهبری عنوان شده است هشدار داد و گفت: این موارد به مسیری که دشمن طی می‌کند کمک خواهد کرد.

وی گفت: تنها بحث دولت نهم مطرح نیست این موارد برای دولت‌های آینده نیز مصداق دارد.

وی دربخش دیگری ازسخنانش به تبیین بی‌بند و باری رسانه‌ای و شارلاتانیزم مطبوعاتی درحوزه اخلاق حرفه‌ای و رسانه‌ای پرداخت و گفت: اخلاق حرفه‌ای و رسانه‌ای در نظام جمهوری اسلامی که تکیه گاه آنها معارف دین اسلام است باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد و این اخلاق فراتر از قانون است.

وی به مسئولیت پذیری اجتماعی اشاره کرد و گفت: دانستن حق مردم است اما تبصره دارد. رسانه‌های ما نمی‌توانند همه چیز را به مردم بگویند زیرا مواردی به حق جذاب و پرمخاطب وجود دارد اما به وحدت و انسجام اجتماعی لطمه می‌زند.

وی بر لزوم امانتداری درگفتار و نوشتار تاکید کرد و گفت: گاهی جابه جایی عناصر خبر اشکال ندارد اما خبر دوپهلو، مبهم و کنایه آمیز نوعی بی بندوباری است.

وی آنارشیسم و هرج و مرج رسانه‌ای را مورد اشاره قرار داد و گفت: با حرف زدن رفتار اجتماعی رقم می‌خورد.

مدیرعامل خبرگزاری فارس با اشاره به تاثیر متقابل نوع گفتار جامعه و قدرت اظهار داشت: قدرت سیاسی در نظام جمهوری اسلامی مبتنی برمعارف دین اسلام است لذا رسانه‌ها نباید اجازه دهند هر گفتار و زبانی در رسانه‌ها و ادبیات عمومی رایج شود.

وی همچنین با تقدیر از دانشکده خبر برای اهتمام به موضوع اعتراض مقام معظم رهبری در خصوص بی‌بند و باری رسانه‌ای اظهار داشت: یکی از ویژگی‌های رهبران گفتمان‌سازی است و این امر زمانی محقق می‌شود که مورد توجه جدی نخبگان قرار گیرد.

مقدم فر پیشنهاد کرد خبرگزاری‌ها از جمله ایرنا و فارس نشست‌هایی را با عنوان راهکارهای مقابله با بی‌بندوباری و شارلاتانیزم رسانه‌ای برگزار کنند.

وی همچنین بر ایجاد بستر تعامل صحیح دولت و رسانه‌ها تاکید کرد و گفت: گاهی مطلق بینی برخی رسانه‌ها سبب می‌شود که مخاطب را از دست بدهند.


دسته ها :
پنج شنبه هفدهم 2 1388
X