حجتالاسلام جناب آقای علیاکبر مرتضوی کیاسری
رئیس میز احزاب مستقر در ستاد انتخاباتی وزارت کشور
در خبرها به نقل از شما آمده است که حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر مرتضوی کیاسری عصر روز یکشنبه در مصاحبهای مطبوعاتی در محل استقرار میز احزاب ،در جمع خبرنگاران، در پاسخ به سوالی مبنی بر عکس العمل میز احزاب نسبت به ردصلاحیت اعلمی گفت: "وقتی ما صحبت از نظارت به میان میآوریم یعنی بر فرآیند ثبت نام، بررسی و ردصلاحیتها نیز نظارت میکنیم اما اگر کسی مساله ردصلاحیتش را به میز احزاب اعلام نکرده و شکایتی را به ما ارجاع نداده باشد ما هم اقدامی نمیتوانیم بکنیم و باید گفت که تاکنون هیچگونه شکایتی از داوطلبان ثبت نام شده همچون آقای اعلمی و دیگر داوطلبان به من نرسیده است."
ضمن به فال نیک گرفتن شکل گیری میز احزاب و استقرار آن در وزارت کشور جهت نظارت بر فرآیند ثبت نام، بررسی و ردصلاحیتها ،بدینوسیله به استحضار می رساند:
1- برای نیل به اهداف مذکور در اصل دوم قانون اساسی ،اصل سوم همین قانون دولت جمهوری اسلامی ایران را موظف کرده است تا همه امکانات خود را برای تحقق امور زیر به کار برد:
-محو هر گونه استبداد و خودکامگی و انحصارطلبی
- تامین آزادیهای سیاسی و اجتماعی در حدود قانون
- مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی خویش
- رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه ، در تمام زمینه های مادی و معنوی .
- تامین حقوق همه جانبه افراد از زن و مرد و ایجاد امنیت قضایی عادلانه برای همه و تساوی عموم در برابر قانون .
2- اصل نهم قانون اساسی مقرر می دارد که در جمهوری اسلامی ایران آزادی و استقلال و وحدت و تمامیت ارضی کشور از یکدیگر تفکیک ناپذیرند و حفظ آنها وظیفه دولت و آحاد ملت است . ... هیچ مقامی حق ندارد به نام حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور آزادیهای مشروع را، هر چند با وضع قوانین و مقررات ، سلب کند.
3- اصل پنجاه و ششم قانون مذکور صراحتا اعلام می دارد که انسان بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم است و هیچکس نمی تواند این حق الهی را از انسان سلب کند یا در خدمت منافع فرد یا گروهی خاص قرار دهد.
4-ماده 62 مکرر قانون مجازات اسلامی ضمن بیان مصادیق محرومیت های اجتماعی در تبصره یک تاکید می کند که حقوق اجتماعی عبارتست از حقوقی که قانونگذار برای اتباع کشور جمهوری اسلامی ایران و سایر افراد مقیم در قلمرو حاکمیت آن منظورنموده و سلب آن بموجب قانون یا حکم دادگاه صالح میباشد ازقبیل:
الف - حق انتخاب شدن در مجالس شورای اسلامی و خبرگان و عضویت در شورای نگهبان و انتخاب شدن به ریاست جمهوری
5-.بموجب اصل 115 قانونی اساسی رییس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد:
ایرانی الاصل ، تابع ایران ، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی ، مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور.
6-آقای اکبر اعلمی بدون آنکه کوچکترین محکومیتی داشته باشد ، برای استفاده از حقوق اجتماعی خود در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده اند. ایشان واجد شرایط و سوابقی هستند که اهم آنها عبارتند از:
-برخورداری از سوابق طولانی و ارزشمند انقلابی در مبارزه با ظلم و بی عدالتی و دفاع از استقلال و تمامیت ارضی و منافع ملی
-فارغ التحصیل در سه رشته ؛علوم اقتصادی با گرایش بانکداری ،اقتصاد بین الملل و علوم قضائی
-30 سال تجربه و سابقه اجرائی و مدیریت در بخش های سیاسی ،اجتماعی ،حقوقی ، فرهنگی و اقتصادی
-8 سال سابقه قانونگذاری و فسادستیزی و عضویت در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی
-8 سال ریاست گروههای دوستی و پارلمانی ؛ایران و انگلستان ،ایران و آلمان ،ایران و اسلوونی و ایران و سریلانکا
- دو سال زیاست شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما به عنوان عضو منتخب مجلس ششم در این شورا،
-عضو منتخب مجلس هفتم در هیات عالی نظارت بر سفرهای خارجی کارکنان دولت و همچنین عضو هیات عالی نظارت بر عملکرد نمایندگان ناظر مجلس هفتم در دستگاههای مختلف
-نگارش بیش از 1000 یادداشت ، مقاله و گزارش در زمینه های سیاسی ،اجتماعی ،حقوقی ،اقتصادی و فرهنگی و انجام صدها مصاحبه در زمینه های سیاسی ،اجتماعی ،حقوقی ،اقتصادی و فرهنگی با خبرگزاری ها،نشریات و رسانه های مختلف داخلی و خارجی
- پیشگام در دفاع حقوقی و منطقی از حقوق هسته ای ملت ایران در مجلس ششم در شرایطی که اغلب سیاستمداران و نمایندگان و دولتمردان نسبت به این مهم بی تفاوت بودند و ارسال نامه معروف به کوفی عنان در همین ارتباط که با حمایت بیش از 110 نماینده مواجه شد و نیز مبتکر و پیشگام در تشکیل ستاد حمایت از منافع ملی و حقوق هسته ای در مجلس هفتم(سال 1384) و نیز تلاش بی وقفه در حمایت از حقوق ایران در خلیج فارس و دریای خزر
-دفاع جانانه از حقوق ملت ایران و عزم جدی برای مبارزه عملی با فساد در اشکال گوناگون آن از طریق ایراد دهها نطق افشاگرانه و احضار حدود یکصد وزیر خاتمی و احمدی نژاد به مجلس و و صدها پیگیری متفاوت که ذکر همه آنها در این مجال نمی گنجد.
7-براین اساس اگر صلاحیت آقای اکبراعلمی بیش از اعضای شورای نگهبان و نامزدهای تائید صلاحیت شده نباشد کمتر نیست. با این وصف شورای نگهبان و وزارت کشور تنها اسامی 4 تن از نامزدهای احراز صلاحیت شده را اعلام کرده اند که در میان آنها نامی از آقای اعلمی نیست و تا این لحظه رد صلاحیت و دلایل و مدارک آن به ایشان ابلاغ نشده است!!. این در حالیست که بموجب قانون ماده واحده لزوم رسیدگی دقیق به شکایات داوطلبین رد صلاحیت شده در انتخابات مختلف مصوب 22/8/1378 مجمع تشخیص مصلحت نظام:
"کلیه مراجع رسیدگی کننده صلاحیت داوطلبان در انتخابات مختلف ( به استثنای انتخابات خبرگان رهبری که مطابق اصل 108 قانون اساسی خواهد بود ) موظف اند صرفاً براساس مواد قانونی و براساس دلایل و مدارک معتبر که توسط مراکز مسئول قانونی به مراجع اجرایی و نظارتی ارسال شده است ، به بررسی صلاحیت داوطلبان بپردازند و چنانچه صلاحیت داوطلبی را رد کردند باید علت رد صلاحیت را به شرح زیر با ذکر مواد قانونی مورد استناد و دلایل مربوط ، به داوطلب ابلاغ نمایند.
1-مستندات قانونی باید به صورت کتبی به داوطلب اعلام گردد
در صورت درخواست داوطلب باید دلایل و مدارک رد صلاحیت نیز توسط مرجع رسیدگی کننده به ترتیب زیر به اطلاع وی رسانده شود.
الف – در کلیه موارد به استثنای بندهای ‹‹ ب ، ج و د ›› دلایل و مدارک کتباً به اطلاع وی می رسد
ب – در موردی که دلایل و مدارک ، با عفت عمومی و یا هتک حیثیت اشخاص مرتبط می شود ، چنانچه شخص داوطلب در معرض هتک باشد دلایل و مدارک حضوراً به اطلاع وی می رسد و در صورتی که پس از اطلاع حضوری فی المجلس به طور کتبی تقاضا کند دلایل و مدارک مربوط ، کتباً به وی ابلاغ می شود.
ج – چنانچه ذکر دلایل و مدارک علاوه بر هتک حیثیت داوطلب متضمن هتک فرد یا افراد دیگر باشد ، دلایل و مدارک فقط حضوری به اطلاع داوطلب می رسد.
تبصره 2- مراجع رسیدگی کننده به شکایات داوطلبان رد صلاحیت شده مکلف اند به شکایات داوطلبان رد صلاحیت شده دقیقاً رسیدگی نموده و نتیجه را به داوطلب و مجریان انتخابات اعلام نمایند . در صورت تقاضای داوطلبان رد صلاحیت شده اولین مرجع رسیدگی کننده به شکایات ، حسب مورد موظف است ، توضیحات و دفاعیات آنان را استماع نمایند."
بنا به مراتب فوق از میز احزاب انتظار می رود که در راستای رسالت انسانی ،سیاسی و اجتماعی خود در صیانت از حقوق اجتماعی کاندیداهای دهمین دوره انخابات ریاست جمهوری ،بدون تبعیض و فوت وقت عمل کرده و نسبت به نقض آشکار قوانین در رد صلاحیت آقای اکبر اعلمی واکنش لازم را از خود نشان دهد. بدیهی است حق شکایت ما به کمیته دفاع از حقوق بشر سازمان ملل کماکان محفوظ است.
منبع میزان