رعایت حقوق شهروندی برای رهایی جامعه از هراس
او می افزاید: رئیس جمهور بر اساس سوگندی که یاد می کند و تعهدی که به ملت می دهد باید این حقوق را تامین کند و اجازه نقض آن را ندهد. این تعهد فارغ از هر قومیت و مذهب و جریان سیاسی و فکری است.
آذر منصوری به هم میهن می گوید: انتظار ملت در نظام جمهوری اسلامی این بود که پس از استقرار این نظام شاهد شکل گیری و قوت «شهرهای شهروند مدار» باشند و حقوق شهروندی در همه ابعاد تامین شود، به حریم خصوصی افراد احترام گذاشته شود، رسانه های مستقل فعالیت کنند و شاهد تبعیض نباشیم.
او یاد آور می شود «براساس قانون اساسی حقوق اقلیت ها سیاسی باید به رسمیت شناخته شود و شاهد استقرار قانون بر اساس موازین حقوق بشر که مورد اجماع همه کشورها است باشیم، به حقوق دانشجویان، معلمان و اساتید توجه شود و کسی اجازه ندارد حق حیات، آزادی، مالکیت و امنیت را از مردم بگبرد.»
منصوری معتقد است: دولت باید تلاش کند رفاه همه جانبه را در کشور مستقر کند و بیشتر در پی تلاش در جهت انباشت سرمایه های اجتماعی در کشور باشد و از آن بیم و هراس نداشته باشد چرا که حقوق شهروندی و موازین حقوق بشر است که می تواند صلح و آرامش را در کشور تامین کند که لازمه استقرار دمو کراسی حد اکثری در کشور است.
او با انتقاد از روند طی شده در چهار سال گذشته معتقد است: وضعیت آزادی های مدنی، وضعیت وخیم اقتصادی، اعمال سانسور و حذف رسانه های منتقد - از جمله توقیف شگفتی برانگیز روز نامه یاس نو پس از تنها یک روز انتشار و نیز فیلترینگ سایت های منتقد- این نگرانی را ایجاد کرده که ما روز به روز از جامعه شهروند مداردور می شویم و بیشتر به سمت جامعه ای می رویم که در آن «شهرهای شهروند مدار» به «شهرهای زورمند مدار» تبدیل می شود.
او ویژگی چنین جامعه ای را «سانسور، ورود به حریم خصوصی افراد، جلوگیری از رشد جنبش های مدنی، محروم کردن مردم از آزادی های اولیه خود و...» ذکر می کند.
معاون دبیر کل جبهه مشارکت می گوید: امروز پرداختن به موضوع حقوق بشر در کنار حقوق شهروندی یک ضروت است و همین باعث شده که موسوی نوید ایجاد معاونت حقوق شهروندی را در صورت موفقیت در انتخابات بدهد. از سوی دیگر کنار هم قرار دادن بحث حقوق بشرو حقوق شهروندی این پبام را می رساند که نمی شود از حقوق بشر حرف زد اما حقوق شهروندی را نقض کرد.
به باور او این دو مقوله در کنار هم قرار دارند و در کنار هم قرار دادن حقوق بشر و حقوق شهروندی نشان از ریکرد امروزی و واقع بینانه مهندس موسوی نسبت به این دو مقوله است.
منصوری می گوید: اعمال سانسور و رفتاری که امروز با منتقدین و کسانی که همسو و همفکر با رویکرد جریان حاکم بر دولت نیستند ضرورت پرداختن به حقوق بشر و حقوق شهروندی را دو چندان می کند به ویژه که این روزها شاهد رفتار یکجانبه و ناعادلانه صدا و سیما در برخورد با جریان های منتقد و کسانی هستیم که رقیب اصلی جریان حاکم بر دولت هستند.
او معتقد است: در حال حاضر به شکل یکجانبه تمامی تلاش در جهت تبلیغ رئیس دولت نهم در این انتخابات است و صدا و سیما به جای اینکه فرصت برابر فراهم کند که کاندیدا های دیگر در این عرصه حضور داشته باشند و به جای اینکه رفتار کاملا بی طرفانه در پیش بگیرد برنامه ریزی اش در جهت اختلاف افکنی در بین اصلاح طلبان است.
منصوری می گوید: این وضعیت رسانه ملی و رفتاری که با رسانه های منتقد صورت می گیرد موید این است که بخشی که بیشترین مسوولیت را برای ترغیب مردم به عهده دارد تلاشش بیشتر از رسانه هایی است که تبلیغ می کنند مردم در این انتخابات شرکت نکنند.
منبع سایت هم میهن