قائم مقام مجمع زنان اصلاح طلب گفت: انتخابات در همه جوامع فرصتی برای طرح مطالبات گروههای مختلف اجتماعی فراهم میکند و در کشور ما نیز به ویژه در چند انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی، شوراهای اسلامی شهر و روستا و ریاست جمهوری چنین مجالی فراهم شده است.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) فخرالسادات محتشمیپور افزود: انتخابات ریاست جمهوری دهم به لحاظ مطالبه محور بودن فعالیتهای تبلیغاتی گروههای مختلف، تاکنون بیمانند بوده است. از این میان، زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور با توجه به مشکلاتشان، تمایل بیشتری به بیان خواستههای خود در مواجهه با کاندیداها دارند و حرکت اخیری که گروههای مختلف زنان در قالب ائتلاف و همگرایی برای طرح مطالبات خود، سازماندهی کردهاند، برای اولین بار در تاریخ انقلاب اسلامی مشاهده میشود.
وی ادامه داد: وقتی مجمع زنان اصلاح طلب برای اولین بار در آستانه انتخابات شوراها به طرح مطالبات زنان پرداخت و بهطور مشخص سهمیهبندی جنسیتی در لیست کاندیداها را مطرح کرد، با واکنشهای متفاوتی روبهرو شد که نهایتاً قرار گرفتن نام سه زن در لیست نهایی اصلاحطلبان پاسخی هرچند غیرواقع بینانه به این تقاضا بود، اما تهیه برنامهای ویژه زنان در شهر تهران و انتشار آن در تیراژ وسیع و توزیع توسط ستادهای تبلیغاتی اصلاحطلبان نشاندهنده مطالبهمحوری در حضور انتخاباتی زنان بود. پس از آن با استفاده از این تجربه، در انتخابات مجلس هشتم تقاضای تبعیض مثبت برای لیستهای انتخاباتی، اینبار در سراسر کشور به طور جدی مطرح و علاوه بر آن برنامههایی برای توجیه و تبیین آن اجرا شد که درست در زمانی که میرفت تا برای اولین بار این مکانیزم مترقی مورد تایید احزاب اصلاحطلب با تاکید بر پیشتازی حزب مشارکت ایران اسلامی قرار گیرد.
وی تدوین برنامه مجلس هشتم برای زنان در جهت پاسخگویی به مطالبات را اقدامی مبتکرانه دانست و ادامه داد: این برنامه دراختیار نمایندگان اصلاحطلب مجلس قرار گرفت. دهمین انتخابات ریاست جمهوری اما فضایی کاملاً متفاوت از انتخابات پیشین را برای نظارهگران خارجی و داخلی تصویر میکند. در این شرایط که گروههای مختلف اجتماعی مجدانه درپی حضوری مطالبهمحور در عرصه انتخابات هستند، بازهم مجمع زنان اصلاحطلب که در نشستهای مشورتی پایان سال گذشته، سیدمحمد خاتمی را به عنوان کاندیدای اصلح انتخاب کرده بود و آماده اجرای برنامههای حمایتی خود از کاندیدای موردنظرش میشد، با انصراف ایشان و حمایت همه جانبه احزاب و جریانهای اصلاحطلب از میرحسین موسوی کلیه ظرفیتهای خود را دراختیار ستاد انتخاباتی ایشان قرار داد و طبق روال پیشین با تشکیل کارگروههای تخصصی به طرح مطالبات زنان، اینبار از رئیس قوه مجریه پرداخت.
محتشمیپور اظهار کرد: جهتگیریهای انتخاباتی و نیز مطالبات زنان از سوی مجمع زنان اصلاحطلب در قالب سه بیانیه منتشر شد و به اطلاع کاندیداها، جامعه زنان و افکار عمومی رسید. از سوی دیگر ائتلاف اسلامی زنان، مرکب از تعدادی از زنان اصلاح طلب و اصولگرا نیز به تدوین این مطالبات پرداختند و در یک مصاحبه مطبوعاتی در خانه احزاب آنرا به اطلاع عموم رساندند. در این میان گروهی از زنان نیز که تا پیش از این هرگونه ورود به حوزه سیاست را موجب آسیبرساندن به جنبش زنان دانسته، از نزدیک شدن به این عرصه اجتناب میکردند، به ابتکار برخی پیشکسوتان این جنبش دور هم گرد آمدند و پس از بحث و بررسی بسیار نهایتاً به این نتیجه رسیدند که قهر و انفعال و دوری از زمینههای قدرت نه تنها کمکی به پیشبرد این جنبش نمیکند بلکه روزبه روز آن را از مسیر تحقق اهداف و خواسته ها دور میکند.
وی افزود: با تشکیل ائتلافی با عنوان جنبش همگرایی زنان در انتخابات 88، مطالبات زنان را با استفاده از فضای مهیای انتخابات برای دیده شدن و شنیده شدن، به طور مشخص در دو محور پیوستن به کنوانسیون رفع هرگونه اشکال تبعیض از زنان و اصلاح در اصول 19 ، 20 ، 21 و 115 قانون اساسی پی گرفتند.
وی خاطرنشان کرد: این نوع اقدامات مشروع که خوشبختانه در این ایام امکان آن بدون هراس از متحمل شدن هرگونه انگ و اتهام برای جامعه زنان و گروههای مختلف زنان از جمله گروهها و ائتلافهای پیش گفته و فرومهایی چون مادران صلح و غیره فراهم میشود، نوید گشایشهایی در جامعه است و میتوان از طریق همین روزنهها برای طرح مساله و زمینهسازی برای تغییر اقدام کرد. به امید فرارسیدن سونامی تغییر در همه حوزهها.
منبع خبرگزاری دانشجویان ایران