مهندس میرحسین موسوی با صدور پیامی شهادت دکترمسعود علی محمدی استاد دانشگاه تهران را تسلیت گفت. |
مرجع : کلمه |
فرارو؛ با برگزاری مناظره شب گذشته "جواد اطاعت" و "علیرضا زاکانی" رویکرد صدا و سیما به مسائل پس از انتخابات وارد فاز جدیدی شد. صدا و سیما برای اولین بار پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری یکی از حامیان پرو پا قرص موسوی را به مناظره با "علیر ضا زاکانی" طلبید، تا ثابت کند، تفکری جدید در این سازمان شکل گرفت است.
محمد جواد اطاعت استاد علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی و نماینده مردم داراب در مجلس ششم که در انتخابات مجلس هفتم رد صلاحیت شده بود به برنامه "روبه فردا" آمد تا پس از 7 ماه به عنوان صدای اصلاح طلبان به انتقاد از عملکرد اصولگرایان بپردازد.
مناظره شب گذشته دارای دو جنس سخن بود، اولی سخنان تکراری زاکانی و دومی سخنان تازه اطاعت، شاید همین تازگی بر تاثیر گزاری آن بیافزاید. در این مناظره برای اولین بسیاری از اتفاق 7 ماه گذشته که در صدا و سیما منعکس نشده بود، مطرح شد.
مسائل تازه مطرح شده توسط این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران را می توان در چند بند دسته بندی کرد، این در حالی است که زاکانی باز هم همان سخنان بار ها تکرار شده اصولگرایان را به زبان آ ورد، تمام حرف زاکانی این بود؛ اصلاح طلبان با چه تحلیلی ادعای تقلب را مطرح کردند؟ البته این سوال از جانب اطاعت بی پاسخ ماند.
انتقاد از صدا و سیما
جواد اطاعت در ابتدای مناظره خود از به انتقاد شدیدا از صدا و سیما پرداخت وی گفت: «شما بیشتر روی معلول ها بحث می کنید در حالی که باید به علت ها بپردازید، علت هایی که پیامدهای اجتماعی بدنبال دارد و بعد هم بیشتر برنامه های صدا وسیما که من می بینم، همه چیز را به استکبار جهانی ، آمریکا و صهیونیست ها و این ها وصل می کنید، این ذهنیت برای من بیننده ایجاد می شود که اگر همه چیز دست استکبار جهانی است پس ملت ایران کجاست ، شعور و درک و فهم مردم چه می شود، اگر قرار باشد که پشت انتقاد و اعتراض مردم ، آمریکا و استکبار جهانی و صهیونیست و اینها باشد اصلا انقلاب نباید می شد. اگر انقلاب شده پس حرف محمدرضا پهلوی درسته که در کتابش نوشته ،" انگلیسی ها و آمریکایی ها انقلاب کردند". من تعجب می کنم ، شما کارشناس دارید.»
هتک هرمت بیت امام
اطاعت به بحث هتک حرمت بیت امام اشاره کرد و آن را با آتش زدن عکس امام مقایسه نمود، این فعال سیاسی اصلاح طلب در این مورد اظهار کرد: «یک نفرعکس امام را پاره کرده و حالا که بوده و یا نبوده معلوم نیست . این کار بدی است زیرا به حضرت امام اهانت شده است، تلویزیون بارها و بارها آن را پخش می کند ، یک منکر را در سطح تیراژ بسیار و میلیونی برای ملت منتشر می کند. اگر آن منکر است ، این که به مراتب بدتر و خلافش بیشتر است. مردم می بینند و ایراد می گیرند. اگر پاره شدن عکس حضرت امام منکر است که هست، آیا توهین به بیت امام منکر نیست.»
وی افزود: «این کار خلافی نیست که شما یک فردی مثل آقای خاتمی انسانی متعهد و متدین ، من می توانم قسم بخورم که کمتر فردی پیدا می شود تعهدش نسبت به اسلام، کشور، انقلاب ، ملت و قانون اساسی مثل او باشد و بخواهد در روز عاشورای حسینی سخنرانی کند و جلسه سخنرانی او را به هم می زنند. مگر قرار است همه مثل هم صحبت کنند، هرکسی ممکن است قرائت خودش را از عاشورا داشته باشد. ممکن است آقای خاتمی انتقاد داشته باشد که دارد ولی قرارنیست یک مشت چماق بدست را واداریم که جلسه را بر هم بزنند، این زشت است که بعداز 30 سال در جمهوری اسلامی این کارها را می کنند و آنوقت تلویزیون هم می شود سخنگوی این جریان و تفکر. باعث تاسف است.»
حمله به مردم
این عضو حزب اعتماد ملی با اشاره به وقایع روز عاشورا به رویکرد مسئولین نظامی و امنیتی انتقاد کرد و گفت: «اگر کسی خدای نخواسته در روز عاشورا خطایی را صورت داده همه ملت با او مخالف است و در این بحثی نیست. منتهی حرف من با دوستان خودم این است که عزیزان اگر در روز عاشورا کف و سوت زدن اشتباه است، زدن به مردم اشتباهش بالاتر است و کشتن مردم به مراتب خطایش بیشتر است، من نمونه هایی را از نهج البلاغه امشب می خوانم تا ببینیم حضرت علی چگونه حکومت می کرد و ما چکونه حکومت می کنیم و بنابراین 9 دی متعلق به همه ملت است و به هیچ جریان خاصی بستگی ندارد اما صداوسیما سعی می کند آن را به جریان خاصی منتسب کند و بگوید این مردم ما بودند.»
اصل 27 قانون اساسی
جواد اطاعت در بخش از سخنانش به اصل 27 قانون اساسی اشاره کرد و اظهار داشت: «در روز 25 خرداد مردم خودجوش به خیابان آمدند و نه اطلاعیه کسی داد و نه کسی از آنها دعوت کرد. در اعتراض به عملکرد دولت در زمینه انتخابات حدود دو سه میلیون جمعیت از میدان امام حسین تا میدان آزادی آمدند و اعتراض کردند. اگر اجازه می دادید ، براساس اصل 27 قانون اساسی باید عمل می کردید اما متاسفانه شما فقط می گویید قانون قانون ولی به آن عمل نمی کنید.»
وی افزود: «دوستان تاکنون چندین بار تقاضا کرده اند و اتفاقا در اعتراض به پاره شدن عکس حضرت امام تقاضا کردند که اجازه بدهید ما به خیابان بیاییم و اعتراض خود را بیان کنیم. اگر دولت این اصل را رعایت می کرد و اجازه می داد مردم منتقد می آمدند و البته من هیچ از خشونت دفاع نمی کنم و همین جا تاکید می کنم هرکسی خودش را وابسته و متعلق به جریان اصلاحات می داند ، سبز می داند و متعلق به آقای میرحسین موسوی می داند ، اینها همه با خشونت مخالف هستند.اگر اقلیتی خشونت می کند نباید قاطبه مردم به حساب آوریم . ما هم محکوم می کنیم و بحثی در آن نیست.»
انتقاد از شورای نگهبان
این استاد دانشگاه شهید بهشتی به انتخابات گذشته اشاره کرد و یکی دلایل نا کارمدی و در نتیجه نارضایتی مردم را رد صلاحیت های گسترده در آن انتخابات ها دانست، وی با انتقاد از رویکرد شورای نگهبان در این مورد گفت: «در اصل 56 قانون اساسی به زیبایی رابطه حاکمیت الله و حاکمیت ملت را روشن می کند و می گوید حاکمیت مطلق بر جهان انسان از آن خداست و همان انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته است و هیچکس نمی تواند این حق الهی را از انسان سلب کند و یا در خدمت منافع فرد یا گروه خاصی قرار دهد و ملت این حق خداداد را در اصول بعد اعمال می کند.»
این نماینده مجلس ششم با انتقاد از عملکرد شورای نگهبان اظهار کرد: «می گویم پذیرش حاکمیت ملت را می پذیرفتید و ملت را رد صلاحیت نمی کردید. شما برای مجلس شورای اسلامی که 290 نماینده دارد کافی است که 150 نفر را که رای می آورند رد صلاحیت کنید اکثریت مجلس تغییر پیدا می کند. شما 15 برابر را رد صلاحیت کردید. معلوم است که مردم انتقاد می کنند ،در مجلس هشتم وضع را بدتر کردید و باز آنقدر رد صلاحیت کردید که جریان اصلاح طلب نمی توانست لیستش را تکمیل کند آن هم از نیروهای دست چندم. این بحث فقط انتخابات و آن هم این انتخابات نیست، تفسیرهایی که شورای نگهبان دلبخواهانه از قانون اساسی می کند. وی با قرائت اصل 44 قانون اساسی که مربوط به بخش دولتی است گفت که شما همه زیرمجموعه های آن را خصوصی می کنید ، اما به تلویزیون که می رسید شورای نگهبان تفسیر می کند که نمی شود رادیو تلویزیون را خصوصی کرد.»
تحقیر ملت
در بخش دیگری از مناظره داغ شب گذشته عضو حزب اعتماد ملی با انتقاد شدید از فضای بسته رسانه ای و تحقیر ملت اظهار کرد: «شما دارید به انحای مختلف ملت را تحقیر می کنید، آن وقت می گویید ملت نباید اعتراض کند و به آن اجازه راهپیمایی هم نمی دهید، روزنامه ها را می بندید و فضای نقد و انتقاد را مانع می شوید. در بحث اقتصاد دو بار با تورم سرسام آور مواجه بودیم . یکی در مجلس چهارم که اصولگرا بوده تورم 49 درصد را تجربه کردیم. مجلس که قانونگذار و ناظر است می تواند در ایجاد تورم نقش داشته باشد .»
وی افزود: « الان که در دنیا بحران اقتصادی قاعدتا باید قیمت ها پایین باشد. چرا قیمت گوشت در دوره اصلاحات در طی 8 سال دولت آقای خاتمی بین 3 هزار تا 3 هزار و 700 تومان نوسان داشت اما در دولت فخیمه فعلی و مجلس محترم به 18 هزار تومان افزایش پیدا کرده یعنی 500درصد این یک مثال است . مسکن هم همین وضعیت را دارد. ملت از عملکرد سیاسی ، فرهنگی و اقتصادی شما ناراحت هستند. اطاعت بااشاره به بیانات امام علی در باره خوارج بسیار لجوج که به ایشان در مسجد توهین می کردند، گفت که امام به آنها می فرمود ، شما را از نمازگزاردن در مساجد مانع نمی شویم ، سهمیه بیت المال شما را قطع نمی کنیم و تا زمانی که دست به شمشیر نبرده اید با شما مبارزه نمی کنیم.»
توهین به مراجع
محمد جواد اطاعت با اشاره به توهین های مکرر به برخی از علمای تصریح کرد: «متاسفم مسجدی که در جریان انقلاب به آن علاقه داشتم یعنی مسجد آقای دستغیب یک مرجع تقلید در شیراز را بسته اند. این با امام علی چه فاصله بعیدی را پیش پای ما می گذارد. می فرماید "ای مالک، بداخلاقی، درشت گویی و بدزبانی مردم را بجان خریدار باش و در حق آنان سخت گیری و قلدری روا مدار تا خدا به پاداش این کار ساحل های رحمت خود را بر تو بگشاید و ثواب به تو عنایت فرماید. نباید بگویی من نیرومندم و امر می کنم پس دستوراتم اجرا می شود زیرا این روش موجب فساد فکر و ضعف دین و نزدیک شدن به انحراف است.»
انتقاد از بازداشت های گسترده و توقیف مطبوعات
این استاد دانشگاه با ابراز نارضایتی از بازداشت های گسترده افزود: «این دوستانی که گرفتید و رفته اند زندان ، خود آقای بهزاد نبوی به من گفت که 4 روز قبل از انتخابات حکم دستگیری مرا گرفته بودند. گفتند که کسینجرعاملش بوده، سئوال می کنم آقای دکتر زاکانی از کی تا حالا کسینجربرای ما تعیین کننده شده است، اگر امام را قبول دارید که ایشان می فرمایند آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند . حالا کسیجنرکه یک زمانی وزیر خارجه بوده و یک حرفی زده ، این شد برای شما حجت، اگر کسینجر نقش داشت تا آشوب ها را راه بیاندازد چرا نتوانست مانع رای آوردن آقای احمدی نژاد که به قول شما رای آورد، بشود حرف هایی نزنید که در آن بمانید.»
وی ادامه داد: «یک عده را گرفته ایم و در زندان کرده ایم خوب با معیارهای اسلامی نمی خواند و مردم معترض هستند. مردم از نظر عملکرد سیاسی ، اقتصادی معترض هستند. امام علی به مالک اشتر می فرمایدکه از میان مردم کسی را بخودت نزدیک کن تا حرف حقی را که تلخ است بتو بهترو بیشتر بزند ، در گفتار و کردارت که خدا برای دوستانت نمی پسندد کمتر تورا ستایش کند هرچند ترا ناراحت کند و دلتنگ شوی. آقا مگر این روزنامه ها که بستید غیراز انتقاد تلخ کار دیگری انجام می دادند.»
ایسنا نوشت:
هدف این مطالعه بررسی وجود رابطه بین ریزش موی منطقه ای و نوع اثر انگشت در بیماران مبتلا در مقایسه با افراد سالم و بررسی استعداد ارثی ابتلای به این بیماری بود که توسط سعدالله شمس الدینی دکترای تخصصی پوست و استاد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمان انجام شد.
برای تایید این موضوع مطالعه ای تحلیلی بر روی دو گروه به صورت مورد، شاهدی (Case control study) صورت گرفت. 100 بیمار مبتلا به ریزش موی منطقه ای با 100 نفر از کسانی که بیش از 50 سال سن داشتند (بالاتر از میانگین سن بروز بیماری) و از سایر جهات با گروه اول جور (Match) بودند ولی سابقه ای از ابتلای به ریزش موی منطقه ای را نداشتند مورد مطالعه قرار گرفتند.
اثر انگشتان دست دو گروه به طور غلطان گرفته شد. ملاک تشخیص بیماری در گروه آزمون پیدایش ناگهانی ریزش مو بصورت محدود یا کامل و مشاهده محل ریزش توسط متخصص پوست و مو در بیماران بود. میانگین فراوانی انواع اثر انگشت در گروه بیمار مورد مطالعه به ترتیب نوع پیچشی 47،3 درصد، نوع کیسه ای 39 ،6 درصد و نوع کمانی 13،1 درصد بدست آمد. این نتایج در گروه شاهد به ترتیب 56،1 درصد، 37،3 و 6،6 درصد بود.
تحلیل آماری مقایسه ای بین نتایج حاصل از مطالعه فوق نشان داد که بین نوع اثر انگشتان شست دست راست و انگشت نشانه و انگشت کوچک دست چپ افراد بیمار در مقایسه با گروه شاهد اختلاف معنی داری وجود دارد. نتیجه نهایی این مطالعه نقش بیشتر وراثت در پیدایش ریزش موی منطقه ای را تایید می نماید.
ای عاشقان، ای عاشقان پیمانهها پرخون کنید
وز خون دل چون لالهها، رخسارهها گلگون کنید
آمد یکی آتشسوار، بیرون جهید از این حصار
تا بردمد خورشید نو، شب را ز خود بیرون کنید
آن یوسف چون ماه را، از چاه غم بیرون کشید
در کلبة احزان چرا، این نالة محزون کنید
از چشم ما آیینهای، در پیش آن مهرو نهید
آن فتنة فتانه را بر خویشتن مفتون کنید
دیوانه چون طغیان کند، زنجیر و زندان بشکند
از زلف لیلی حلقهای در گردن مجنون کنید
دیدم به خواب نیمهشب، خورشید و مه را لب به لب
تعبیر این خواب عجب، ای صبحخیزان چون کنید
نوری برای دوستان، دودی به چشم دشمنان
من دل بر آتش مینهم، این هیمه را افزون کنید
زین تخت و تاج سرنگون، تا کی رود سیلاب خون؟
این تخت را ویران کنید، این تاج را وارون کنید
چندین که از خم در سبو، خون در دل ما میرود
ای شاهدان بزم کین، پیمانهها پر خون کنید
هوشنگ ابتهاج (ه.ا.سایه)
ایسنا نوشت:
آقطی سیاه برای رفع یبوست،سنگ کلیه و از بین بردن کک و مک مفید است. این گیاه، ملین بوده و بهترین دارو برای رفع یبوست در افراد سالخورده و مبتلا به انقباضات روده بزرگ است.
پوست و برگ این درختچه حاوی سامبوسین، سامبو نیگرین، کولین، سیکوتین است و در گلهای آن الدرین و مقدر کمی اسانس وجود دارد. میوه آقطی سیاه معروف به «انکوگلی» دارای مواد قندی، اسانس، صمغ، اسید والریانیک و اسید استیک است و پوست ثانوی آقطی سیاه، ساقه و ریشه آن از نظر طبی موثرترین قسمتهای این گیاه است.
سیتوکین حاصل از این گیاه، سیستم ایمنی افراد سالم را تقویت کرده و در درمان رماتیسم و درد مفاصل موثر است. آقطی ملین، ضد یبوست و ادرارآور بوده و بهترین دارو برای رفع یبوست در افراد سالخورده و کسانی است که انقباضات روده بزرگ در آنها ضعیف شده است.
برای برطرف کردن درد و التیام بواسیر موثر است. عصاره ریشه این گیاه در جوش خوردن استخوان و مداوای شکستگی استخوان اثرگذار است. دم کرده گل آقطی در درمان گریپ، سرماخوردگی و بیماریهای دستگاه تنفسی مفید است و سنگ کلیه را خارج میکند.شیرمادران شیرده را زیاد کرده و در درمان بیماری صرع کاربرد دارد.
عصاره حاصل از این گیاه در تقویت مو موثر است و برای افرادی که پوست حساس دارند برای شستن صورت یا پاک کردن آرایش، استفاده از دم کرده آقطی سیاه توصیه میشود و نیز برای شادابی پوست صورت، از بین بردن لکهها و کک و مک مفید است.
یا ابا صالح ...
دوباره فصل شکفتن، دوباره شبنم ماه
دوباره خاطرهای از طراوتی دلخواه
پُر از نشانة شوق است کهکشان خیال
پر از صدای تماشاست کوچههای نگاه
گذشت یازده، امشب شب دوازده است
که عکس ماه بیفتد میان برکه و چاه
شلالِ گیسوی شب سپید از مهتاب
رسید پیک سحر، بردمید صبح پگاه
کجاست ماه تمامی که عین خورشید است؟
سروربخش به ناگاهِ جانِ جان آگاه
جوانه زد دل آیین، شکفت شاخة دین
بهار باور مردم، سپید، سرخ، سیاه
که آن سلالة خوبان معدلتگستر
رسد به داد دل مردم عدالتخواه
بیا که دست امید است و دامن تو عزیز
بیا که منتظران تواند چشم به راه
محود جواد محبت
8/10/1384
سرخوشم، این ناگهان مستی ز بوی جام کیست؟
شعله میریزد زبانم، بر زبانم نام کیست؟
کوچههای روشن دل در صدای او رهاست
میرود منزل به منزل، این طنین گام کیست؟
اینک آن خون ـ خونِ تلخِ سنگ بودنهای من ـ
نذر شیرینکاریِ شمشیر خونآشام کیست؟
آن جنون لاابالی ـ وحشی صحرای وهم
در پناه کیست امروز؟ ای عزیزان! رام کیست؟
از پی هم مهر و قهر و مهر و قهر و مهر و قهر
دانهها پاشیده اینجا، پیش پایم دام کیست؟
شام هر شام این شرار شعله شعله از کجاست؟
صبح هر صبح این نسیم نو به نو پیغام کیست؟
ساعد باقری
آن روزهای سبز
محمدرضا روزبه |
باد آمدو دستان ما را با خودش برد
شوق دل داغان ما را با خودش برد
بادی نبود اصلا نسیمی بود آرام
اما همین دامان ما را با خودش برد
هر چشم زیبایی که خیره ماند درما
یک گوشه از ایمان ما را با خودش برد
دنیا برای لحظه ای وقتی که می رفت
سخت آمد و آسان ما را با خودش برد
یک شب میان سایه ها دستی ولو شد
هم سفره و هم نان ما را با خودش برد
آه نجیب دختران روستا مان
دار و ندار خان ما را با خودش برد
در بین ما دیگر دروغی نیست زیرا
گرگ آمد و چوپان ما را با خودش برد
مراد قلی پور