▪ زمین بازى باید به شکل مستطیل و درازاى طول باید بزرگتر از دارازى خط دروازه باشد.
▪ طول حداقل 90 متر و حداکثر 110 متر.
▪ عرض حداقل 45 متر و حداکثر 90 متر.
مسابقات بین المللى:
▪ طول حداقل 100 متر و حداکثر 110 متر.
▪ عرض حداقل 64 متر و حداکثر 75 مترعلامت گذارى زمین
علامت گذارى زمین
بازى بوسیله خطوط مشخص می شود، ضخامت خطوط متعلق به محوطه مربوط مى باشد. خطوط بلندتر را خطوط طولى و خطوط کوتاه تر را خطوط دروازه می نامند.
ضخامت کلیه خطوط نباید بیشتر از 12 سانتی متر باشد.
زمین بازى بوسیله خط میانى به دو نیمه تقسیم می شود.
مرکز زمین بازى در وسط خط میانى مشخص میشود و یک دایره به شعاع 9.15 متر در اطراف آن رسم شده می شود.
محوطه دروازه (گل):
محوطه دروازه در انتهاى هر نیمه زمین به صورت زیر معین می شود:
دو خط به فاصله 5.5 متر از داخل تیرهاى عمودى بر روى خط دروازه به طرف گوشه ها رسم می شود. این خطها به فاصله 5.5 متر به طرف داخل زمین بازى کشیده و بوسیله خطى موازى با خط دروازه، متصل می شود. محوطه محدود شده بوسیله این خطوط و خط دروازه را، محوطه دروازه یا همان گل می نامند.
محوطه جریمه (پنالتى):
محوطه جریمه در انتهاى هر نیمه زمین به صورت زیر معین می شود:
دو خط به فاصله 16.5 متر از داخل تیرهاى دروازه در روى خط دروازه به طرف گوشه ها رسم می شود. این خطها به فاصله 16.5 متر به طرف زمین بازى کشیده و به وسیله خطى موازى با خط دروازه، متصل می شود. محوطه محدود شده بوسیله این خطوط و خط دروازه را، محوطه جریمه یا پنالتى می نامند.
میله پرچم - پرچم کرنر میله هاى پرچم:
میله پرچمى که ارتفاع آن کمتر از 1.5 متر نیست و نوک تیزى ندارد در گوشه هاى زمین بازى نصب می شود. چنین پرچمى را مى توان در دو طرف خط مرکزى و به فاصله حداقل 1 متر در خارج از خط طولى قرار داد.
قوس کرنر:
یک ربع دایره به شعاع 1 متر از میله پرچم گوشه زمین، در داخل زمین بازى رسم می شود.
دروازه ها:
دروازه ها در وسط هر خط عرضى قرار دارند و شامل دو تیر عمودى اند که به یک اندازه از میله هاى گوشه فاصله داشته و در بالا بوسیله یک تیر افقى بهم متصل می شوند.
فاصله بین دو تیر عمودى، 7.32 متر و فاصله لبه پایین تیر افقى تا زمین 2.42 متر است.
تیرهاى عمودى و افقى باید در عرض و عمق یکسان بوده و نباید بیشتر از 12 سانتى متر باشند.
تور مى تواند به تیرهاى عمودى و افقى و زمین پشت دروازه متصل شود و براى دروازه بانها مجال حرکت در فضاى وسیعى را بوجود آورد.
رنگ تیرهاى عمودى و افقى دروازه باید سفید باشند.
پرسپولیس باشگاهی است که در سال ۱۳۴۲ به دست علی عبده بنا شد و درآن رشتههای بولینگ، والیبال و بسکتبال فعال بود. عبده از آمریکا به ایران آمده بود و درجامعه ورزشی آمریکا در رشته بوکس صاحب عنوان قهرمانی شده بود. عبده مدتها اندیشه ایجاد تیم فوتبال پرسپولیس را با خود داشت و تیم فوتبالی را نیز ایجاد کرده بود که تیمی ضعیف در رده دوم باشگاههای کشور محسوب میشد و از اعضای محبوب و ماندگار از آن محمود خوردبین را میتوان نام برد.
بعد از انحلال شاهین با فعالیت امیر مسعود برومند و رایزنیهای پرویز دهداری، چند تن از بازیکنان قبلی شاهین در ترکیب تیم دسته دومی پرسپولیس قرار گرفته و ترتیب یک مسابقه با تیم جم آبادان (که در آن زمان تیم صاحب نامی بود) را دادند و پس از آن تمامی اعضای شاهین به پرسپولیس پیوستند و محبوبیت تیم شاهین را به پرسپولیس هدیه نمودند.
پرسپولیس کار خود را در سال ۱۳۴۷ با مربیگری دهداری (کاپیتان پیشین شاهین) و سرپرستی دکتر برومند آغاز کرد. مطابق مقررات این تیم میبایست کار خود را در فوتبال از دسته سوم و یا حداکثر از دسته دوم باشگاهها شروع کند اما انحلال چند تیم در این زمان باعث گردید تا به جای مسابقات لیگ یک سری مسابقات رده بندی در سطح باشگاههای پایتخت برگزار شود در آن زمان مسابقات ۴۴ تیم به رقابت پرداختد که ۴ تیم پرسپولیس، تاج، عقاب و پاس سرگروه گردیدند.
از آن پس پرسپولیس رسماً وارد مسابقات باشگاهی ایران گردید این تیم در سال ۱۳۴۷ به عنوان قهرمان باشگاههای تهران جهت شرکت در مسابقات آسیایی تایلند عازم بانکوک گردید.
پرسپولیس در ۵ دوره برگزاری لیگ تخت جمشید، با کسب دو قهرمانی (لیگ اول و دوم) و سه نایب قهرمانی، به عنوان پرافتخارترین باشگاه کشور شناخته شد
برادران مظلومی ، ناصر حجازی، مسعود معینی، عادل خانی، حجت الله خاکسار تهرانی، آندرانیک اسکندریان، اصغر حاجیلو، علی جباری، هادی نراقی، ایرج دانایی فر، بهتاش فریبا ، حسن نظری، و حسن روشن .احمدرضا عابدزاده، عباس سرخاب، بابازاده، عبدالعلی چنگیز و مهدی فنونی زاده
علیرضا منصوریان، مهدی پاشازاده، جواد زرینچه، سیروس دین محمدی ، ستار همدانی، پرویز برومند، محمد نوازی، محمود فکری ، علی موسوی ،رضا حسن زاده، ادموند اختر و صمد مرفاوی.
ملوان از سال ۵۲ به بعد در تمام ادوار لیگ ایران حاضر بود و تنها در سال ۷۵ بود که برای اولین بار در مسابقات لیگ فوتبال سقوط را تجربه کرد. ملوان در سال ۷۸ برای دومین بار سقوط کرد. آنها برای سومین بار در سال ۸۱ به دسته اول سقوط کردند. با این حال یک کارنامه مثبت برای همیشه از ملوان در تاریخ فوتبال ایران ثبت شده است ، ملوان تا سال ۸۰ بهترین تیم شهرستانی تاریخ لیگ ایران بوده است. گرچه بعد از آن سپاهان و فولاد خوزستان، ملوان را به پله سوم سکوی افتخار شهرستانیها بردند اما هنوز ملوان با کسب عنوان بهترین شهرستانی جام تخت جمشید ، سه عنوان قهرمانی در جام حذفی کشور و ۳ نایب قهرمانی در این جام ، ۲ دوره حضور در باشگاههای آسیا به عنوان نماینده ایران و ... صاحب رکوردی قابل توجه در تاریخ فوتبال کشور است.
ملوان بندر انزلیباشگاه فرهنگی ورزشی ملوان نیروی دریایی بندر انزلی در سال ۱۳۴۸ و فقط در رشته فوتبال ، با حمایت ناوبان کریم رستگاری راد ، رییس وقت تربیت بدنی نیروی دریایی انزلی و با مربیگری آقای بهمن صالح نیا پدر فوتبال گیلان که بازیکن تیم ملوان نیز بود ، تاسیس گردید. بهمن صالح نیا که معلم ورزش مدارس انزلی بود باشگاه ملوان را با جمعی از شاگردان خود تشکیل داد. ملوان که کار خود را از مسابقات دانش آموزی کشور و مسابقات استانی شروع کرد و طی مدت کوتاهی پا به عرصه لیگ دسته اول کشور گذاشت و از همان ابتدا با ارائه بازیهای زیبا و کسب نتایج شایسته ، توجه همگان را به خود جلب نمود. در حال حاضر ملوان علاوه بر تیم فوتبال بزرگسالان دارای تیمهای فوتبال نونهالان مدرسه فوتبال، نوجوانان، جوانان، امید و تیمهای قایقرانی، بسکتبال و بوکس و نیز قایقرانی و فوتسال و فوتبال برای بانوان میباشد . بطوری که بیش از ۶۰۰ جوان در بندر انزلی زیر پوشش این باشگاه فعالیت میکنند.
افتخارات و سابقه باشگاه ملوان بندر انزلی:
۱۳۴۸ : تاسیس باشگاه
۱۳۵۱ : ورود به لیگ دسته اول ایران ( جام تخت جمشید )
۱۳۵۲ : بهترین تیم شهرستانی ایران در جام تخت جمشید با کسب مقام پنجم ، مقام دوم در جام عمران منطقهای پاکستان
۱۳۵۳ : مقام ششم در جام تخت جمشید ، آقای گلی عزیز اسپندار با ۱۰ گل زده
۱۳۵۴ : مقام هفتم در جام تخت جمشید
۱۳۵۵ : بهترین تیم شهرستانی ایران در جام تخت جمشید ( مقام هفتم ) ، قهرمان اولین دوره جام حذفی ایران با پیروزی ۴ بر یک مقابل تراکتورسازی تبریز
۱۳۵۶ : بهترین تیم شهرستانی ایران در جام تخت جمشید با کسب مقام سوم ، آقای گلی عزیز اسپندار با ۱۶ گل زده
۱۳۵۷ : مقام ششم در جام تخت جمشید
۱۳۶۰ : مقام سوم در جام وحدت با شرکت تیمهای سوریه، الجزایر، استقلال، پیروزی و امیدهای ارتش ایران
۱۳۶۵ : قهرمان جام حذفی با غلبه ۲ بر ۱ بر تیم خیبر خرم آباد - قهرمان گروه مقدماتی جام باشگاههای آسیا در سریلانکا ( سال ۱۹۸۷ میلادی )
در دور مقدماتی این مسابقات در سریلانکا، تیم ملوان در طی ۳ مسابقه با زدن ۲۱ گل و دریافت تنها یک گل به مقام اول گروه رسید اما متاسفانه پیگیری دور بعدی مسابقات با توجه به مسایل بین المللی ممکن نشد. ملوان ۷ - بانک پاکستان ۰ ( قایقران ۳ گل ، محمدیان ، احمدزاده ، اسپندار ، قنبرنژاد) ملوان ۱ - ساندرز سیلان ۱ ( قایقران) ملوان ۱۲ - مالدیو ۰ ( قایقران ۴ گل - احمدزاده ۳ گل - اسپندار ۲ گل - محمدیان - دلخوش - قنبرنژاد)
۱۳۶۶ : نایب قهرمان جام حذفی با شکست ۱ بر ۰ در تک بازی انجام شده در تهران در مقابل تیم پرسپولیس
۱۳۶۷ : نایب قهرمان جام حذفی با شکست ۵ بر ۳ در دو بازی رفت ( پیروزی ۳ بر ۱ ) و برگشت ( شکست ۴ بر ۰ ) در مقابل شاهین اهواز
۱۳۶۸ : بهترین تیم شهرستانی ایران با کسب مقام سوم در لیگ ، آقای گلی محمد احمدزاده با ۱۶ گل زده
۱۳۶۹ : قهرمان جام حذفی با پیروزی ۶ بر ۵ در مقابل استقلال تهران در تک بازی انجام شده در تهران " حذف از مسابقات آسیایی ( ۱۹۹۲ ) با دو تساوی ۱-۱ و ۰-۰ در مقابل الرمثه اردن "
۱۳۷۰ : مقام چهارم لیگ ، نایب قهرمان جام حذفی با شکست ۲ بر ۱ مقابل پرسپولیس در تک بازی انجام شده در تهران
۱۳۷۱ : مقام چهاردهم لیگ
۱۳۷۲ : مقام سیزدهم لیگ
۱۳۷۳ : مقام هفتم لیگ
۱۳۷۴ : مقام دوازدهم لیگ
۱۳۷۵ : مقام چهاردهم لیگ و سقوط به دسته دوم
۱۳۷۶ : قهرمان دسته دوم و صعود به لیگ
۱۳۷۷ : مقام سیزدهم لیگ
۱۳۷۸ : سقوط به دسته دوم
۱۳۷۹ : مقام دهم لیگ حرفه ای
۱۳۸۰ : مقام دوازدهم لیگ حرفه ای
فصل ۸۱ الی ۸۲ لیگ حرفهای : مقام چهاردهم و سقوط به دسته اول
فصل ۸۲ الی ۸۳ : نایب قهرمان دسته اول و صعود به لیگ حرفهای ، نماینده ایران در مسابقات المپیک آسیاو آفریقا
فصل ۸۳ الی ۸۴ : مقام هفتم لیگ و کسب عنوان پدیده لیگ حرفه ای
فصل ۸۴ الی ۸۵ : مقام یازدهم لیگ حرفه ای
فصل ۸۵ الی ۸۶ : حضور در لیگ حرفه ای
فصل ۸۶ الی ۸۷: مقام شانزدهم لیگ حرفه ای
تیم های فوتبال استقلال و پرسپولیس ایران در تازه ترین رده بندی فدراسیون بین المللی تاریخ و آمار ، رده های سوم و پنجم برترین های قرن آسیا را به خود اختصصاص دادند.
به نقل از سایت فدراسیون بین المللی تاریخ آمار، برترین های باشگاهی قرن آسیا معرفی شده اند که طی آن کشورهای عربستان سعودی، ایران، ژاپن و کره جنوبی با در اختیار داشتن دو تیم در میان 10 تیم نخست، عملکرد بهتری نسبت به سایر تیم های آسیایی داشته اند.
پس از تیم های استقلال و پرسپولیس که در رده های سوم و پنجم قرار دارند، تیم های پاس در رده 32(8 امتیاز)، سایپا و شاهین اهواز (4 امتیاز) در رده 45 قرار دارند.
1- الهلال عربستان - 50/65 امتیاز
2- یوکوهاما مارینوس ژاپن - 25/42 امتیاز
3- استقلال ایران - 50/41 امتیاز
4- پوهانگ استیلرز کره جنوبی - 25/36 امتیاز
5- پرسپولیس ایران - 36 امتیاز
6- ایلهوا چونما کره جنوبی 35 المتیاز
7- لیائونینگ چین 30 امتیاز
8- النصر عربستان 29 امتیاز
9- توکیو وردی ژاپن 28 امتیاز
10- الکرخ عراق26 امتیاز
رئال مادرید یکه تاز لیگ اروپا:
دردوره های آغازین این رقابتها تنها یک باشگاهها بود که توانست در پنچ دوره فینال قهرمان این بازیها شود و آن تیمی نبود جز رئال مادرید.
پس از گذشت سالها که از انجام این تورنمنت گذشت، تیمهای دیگری هم به جرگه مدعیان رقابتها پرداختند و آژاکس و بایرن مونیخ هر کدام، سه بار قهرمان فینال شدند. اما این قهرمانی ها برای هیچ تیمی به مدت طولانی ماندگار نماند و حتی تیم آژاکس چهارمین مقام قهرمانی اش را بعد از 22 سال پس از آخرین عنوانش (در سال 1970) توانست کسب کند.
رئال مادرید پس از 32 سال در 1998 مقام قهرمانی را از آن خود کرد و بایرنی ها در ضربات پنالتی برابر میلان توانستند پس از 26 سال قهرمان شوند.
در این میان فقط لیورپول بود که توانست ما بین سالهای 1977 و 1984 چهار بار کسب عنوان کند، اما فرمت و قالب تورنمنت قهرمانی باشگاههای اروپا در فصل 93-1992 با اضافه کردن یک دور حذفی کمی تغییر یافت، البته به مدت یک فصل این شیوه به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت و رقابتها از 8 تیم به 32 تیم ارتقاء پیدا کرد و حالا این رقابتها در همین قالب سرتاسر اروپا سه شنبه و چهار شنبه شبها برگزار میگردد.
رئال با 9 بار قهرمانی صاحب بیشترین تعداد قهرمانی در اروپا است. میلان با هفت قهرمانی و لیورپول با شش عنوان در رتبه های بعدی قرار دارند.
قهرمانان ادوار گذشته ی جام باشگاه های جهان و جام باشگاه های اروپا و آمریکای جنوبی:
(حرف ا مخفف اروپا و آ مخفف آمریکای جنوبی می باشد)
۱۹۶۰: رئال مادرید - ا
۱۹۶۱: پنارول - آ
۱۹۶۲: سانتوز - آ
۱۹۶۳: سانتوز - آ
۱۹۶۴: ناسیونال - آ
۱۹۶۵: ناسیونال - آ
۱۹۶۶: پنارول - آ
۱۹۶۷: ریسینگ - آ
۱۹۶۸: استیودنتس - آ
۱۹۶۹: میلان - ا
۱۹۷۰: فاینورد - ا
۱۹۷۱: ناسیونال - آ
۱۹۷۲: آژاکس - ا
۱۹۷۳: ایندیپندنت - آ
۱۹۷۵: آتلتیکو مادرید - ا
۱۹۷۶: بایرن مونیخ - ا
۱۹۷۸: بوکا جونیورز - آ
۱۹۸۰-۱۹۷۹: المپیاکوس - ا
۱۹۸۱: ناسیونال - آ
۱۹۸۱: فلامینگو - آ
۱۹۸۲: پنارول - آ
۱۹۸۳: گرمیو - آ
۱۹۸۴: ایندیپندنت - آ
۱۹۸۵: یوونتوس - ا
۱۹۸۶: ریورپلات - آ
۱۹۸۷: پورتو - ا
۱۹۸۸: ناسیونال - آ
۱۹۸۹: میلان - ا
۱۹۹۰: میلان - ا
۱۹۹۱: ستاره سرخ - ا
۱۹۹۲: سائوپائولو - آ
۱۹۹۳: سائوپائولو - آ
۱۹۹۴: ولزسارسفیلد - آ
۱۹۹۵: آژاکس - ا
۱۹۹۶: یوونتوس - ا
۱۹۹۷: دورتموند - ا
۱۹۹۸: رئال مادرید - ا
۱۹۹۹: منچستر یونایتد - ۱
۲۰۰۰: بوکاجونیورز - آ
۲۰۰۰ (آزمایشی): کارنتینز - آ
۲۰۰۱: بایرن مونیخ - ا
۲۰۰۲: رئال مادرید - ا
۲۰۰۳: بوکاجونیورز - آ
۲۰۰۵: سائوپائولو - آ
۲۰۰۶: ناسیونال - آ
۲۰۰۷: میلان - ا
شمار شرکت کنندگان در المپیک از ۲۴۵ شرکت کننده از ۱۵ کشور جهان در سال ۱۸۹۶، به حدودا ۱۱٬۱۰۰ ورزشکار از ۲۰۲ کشور جهان در المپیک تابستانی ۲۰۰۴ در آتن رسید. شمار شرکت کنندگان در المپیک زمستانی بسیار کمتر از شرکت کنندگان در المپیک تابستانی است؛ در المپیک زمستانی ۲۰۰۲ در سالت لیک سیتی، ۲٬۴۰۰ ورزشکار از ۷۷ کشور جهان در ۷۸ رشته ورزشی با یکدیگر به رقابت پرداختند.
المپیک یکی از بزرگترین رویدادهای رسانهای است. در سیدنی در سال ۲۰۰۰ بیش از ۱۶٬۰۰۰ گزارشگر و روزنامهنگار حضور داشتند و حدود ۸/۳ میلیارد بیننده از طریق تلویزیون بازیها را مشاهده کردند. رشد المپیک یکی از بزرگترین مشکلاتی است که المپیک در حال حاضر با آن مواجهاست. گرچه در دهه ۱۹۸۰، ورود ورزشکاران حرفهای و کمک مالی توسط شرکتهای بزرگ بین المللی مشکلات مالی را برطرف کرد، اما شمار زیاد ورزشکاران، خبرنگاران و تماشاچیان شهرهای میزبان را در مورد سازماندهی المپیک با مشکل مواجه میکند
در حال حاضر ۲۰۳ کشور در رقابتهای المپیک شرکت میکنند. این رقم از ۱۹۳ کشوری که سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته بیشتر است. کمیته بین المللی المپیک بر خلاف دیگر سازمانهای بین المللی به کشورهایی که دارای استقلال سیاسی نیستند نیز اجازه شرکت در رقابتهای المپیک را میدهد. در نتیجه، بسیاری از مستعمرات و کشورهای غیر مستقل اجازه دارند تا تیمها و ورزشکاران خاص خود را روانه مسابقات المپیک کنند حتی اگر این ورزشکاران دارای شهروندی یک کشور دیگر عضو کمیته المپیک باشند. سرزمینهایی همچون پورتوریکو، برمودا، و هونگ کونگ، نمونههای بارز این مساله هستند، و تمامی آنها گرچه قانونا بخشی از یک کشور دیگر هستند اما به صورت کشورهایی مستقل در این رقابتها شرکت میکنند. همچنین، از سال ۱۹۸۰، تایوان تحت عنوان «چین تایپه»، و تحت پرچمی که کمیته بین المللی المپیک طراحی کرده در این رقابتها شرکت میکند. پیش از این سال جمهوری خلق چین به بهانه آنکه تایوان تحت عنوان «جمهوری چین» در این رقابتها شرکت میکرد از شرکت در این رقابتها امتناع میکرد. کمیته بین المللی المپیک در ۹ فوریه، ۲۰۰۶، جمهوری جزایر مارشال را به رسمیت شناخت و این سرزمین نیز میتواند در المپیک ۲۰۰۸ پکن شرکت کند
رغم آنچه که کوبرتین امید آن را داشت، المپیک نتوانست مانع از وقوع جنگ شود در حقیقت، به خاطر جنگ سه المپیاد بدون برگزاری مسابقات المپیک سپری شد؛ المپیک ۱۹۱۶ به خاطر جنگ جهانی اول برگزار نشد، و رقابتهای ۱۹۴۰ و ۱۹۴۴ نیز به دلیل جنگ جهانی دوم برگزار نشد. همچنین، کشورهای پیروز جنگ جهانی اول مانع از حضور کشورهای مغلوب در المپیک ۱۹۲۰ شدند
سه سازمان در سطحی تخصصی کمیته المپیک را تشکیل میدهند:
فدراسیون بین المللی (IFs)، هیئتهای کنترل کننده هر ورزش (برای مثال فیفا یا فدراسیون بین المللی فوتبال و FIVB، یا فدراسیون بین المللی والیبال.)
کمیته ملی المپیک (NOCs)، که نهضتهای المپیک در هر کشور را هدایت و کنترل میکنند (برای مثال USOC، یا کمیته ملی المپیک در ایالات متحده)
کمیته برنامه ریزی برای بازیهای المپیک (OCOGs)، که مسئول کنترل رویدادهای خاص در المپیک است.
در حال حاضر نهضت المپیک ۲۰۲ عضو NOC و ۳۵ عضو IF دارد. OCOGها قبل از هر المپیک تشکیل میشوند و پس از خاتمه آن و کامل شدن گزارشات کتبی منحل میگردند.
به بیان دیگر نهضت المپیک متشکل از هر شخص و ارگانی است که در المپیک نقش دارند، مثل هیئتهای داوری ورزش ملی، ورزشکاران، رسانهها و حمایت کنندگان بازیهای المپیک
فدراسیون بینالمللی فوتبال معروف به فیفا نهاد اداره کننده مسائل فوتبال در سطح جهان است. اداره مرکزی آن در شهر زوریخ، سوئیس قرار دارد و رئیس کنونی آن سپ بلاتر از سوئیس است.
فیفا در سال ۱۹۰۴ از سوی انجمن ملی فوتبال کشورهای:بلژیک، دانمارک، فرانسه٬هلند٬اسپانیا سوئد و سوئیس در پاریس تأسیس شد.
در واقع ابتدا فیفا دارای هفت عضو بود که تعداد اعضای ان در هر سال افزایش میافت که الان در سراسر جهان ۲۰۸ عضو دارد و در هر کشور میتواند یک عضو داشته باشد. فیفادارای شش کنفدراسیون به نامهای ای اف سی (آسیا)، یوفا (اروپا)، کونکاکاف (آمریکای شمالی)، کونمبول (آمریکای جنوبی) ، سی ای اف (آفریفا)، او اف سی (اقیانوسیه) میباشد
ماجرای مسلمان شدن کاکا را روزنامه الریاضیه در 13 اکتبر 2006 عنوان کرده بود. الریاضیه چاپ عربستان در شمارهی آن روزش با تیتر « من برای مسلمانشدن زاده شدهام» به خبر مسلمان شدن کاکا پرداخت. الریاضیه ادعا کرد که ابراهیم ردیعان خبرنگار این روزنامه با کنجکاوی در کتابهایی با محتوای اسلام، که کاکا از یک کتابفروشی در کویت خریداری کرده بود؛ از کاکا در مورد اسلام پرسید و او عنوان کرد که « به دین صلح ایمان آوردم». این روزنامه حتی پا را از این فراتر نهاد و عنوان نمود که کاکا نام عبدالرحمان را برای خود برگزیده است.
کاکا که همواره به خاطر داشتن اعتقادات مذهبیاش در میان فوتبالیستها مشهور است، در برابر ادعای این روزنامه سکوت کرد و هیچ گاه در برابر رسانهها به طور صریح از مسلمان شدنش سخن نگفت. خبرنگار الریاضیه نیز در برابر سکوت کاکا عنوان کرد که او قادر نخواهد بود بیش از این در مورد گرایش خود به اسلام سکوت کند.
پس از این ماجرا، دایرهالمعارف آن لاین ویکیپدیا نیز در صفحهی افراد مشهوری که به دین اسلام گرویدند، تاکنون نام کاکا را به عنوان فرد جدید اضافه نکرده تا ادعای روزنامه الریاضیه در حد یک ادعا باقی بماند. کاکا که در پایان دیدار لیگ قهرمانان فرصتی دوباره یافته بود تا خداوند را برای این پیروزی شکرگزاری کند، باز هم به مانند همیشه از تیشرتی با عناوین مذهبی در جشن قهرمانی تیمش استفاده نمود. این نخستین کسب عنوان قهرمانی کاکا در یک تورنمت پس از شایعه مسلمان شدنش بود و او این بار نیز جملهی " I belong to Jesus " (من متعلق به عیسی هستم) را برای تیشرتش برگزید؛ عنوانی که پیش از این کاکا پس از قهرمانی در جام جهانی 2002 و نیز کسب اسکودتو 2004 برای تیشرتش انتخاب نموده بود.
آنطور که به نظر میرسد کاکا هنوز به دین اسلام نگرویده است و تنها برای آگاهی، مطالعاتش را پیرامون این دین ادامه میدهد. کاکا همچنان یک پروتستان متعصب است که از تورات و انجیل به عنوان کتابهای مورد علاقهاش نام میبرد
نخستین بازی رسمی تیم ملی فوتبال ایران به تاریخ ۱ ژانویه سال ۱۹۴۱ میلادی برمیگردد. در این تاریخ ایران برابر تیم افغانستان به میدان رفت. این بازی که خارج از خانه و در کشور افغانستان برگزار شد ۰ - ۰ مساوی به پایان رسید. در دو دهه بعد اتفاق خاصی در فوتبال ایران رخ نداد، اما در دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی ایران توانست به عنوان یکی از قدرتمندترین تیمهای آسیایی جایگاه ثابتی برای خود دست و پا کند. طی آن سالها ایران موفق شد سه بار پیاپی در ۱۹۶۸، ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶ به مقام قهرمانی دست یابد. ایران هرگز نتوانست بار دیگر به چنین عنوانی دست یابد اما موفق شد چهار بار به مقام سوم این مسابقات برسد. تیم ملی همچنین چهار بار مقام قهرمانی بازیهای آسیایی را طی سالهای ۱۹۷۴، ۱۹۹۰، ۱۹۹۸ و ۲۰۰۲ به دست آورده است.دهه هشتاد میلادی کشور ایران درگیر انقلاب و جنگی هشت ساله بود. این سالها دوران رکود فوتبال در ایران نیز بود. در این دهه ایران نتوانست به جام جهانی صعود کندپس از مدتی رکود فوتبال ایران در دهه نود میلادی از نو متولد شد. اگر چه ایران نتوانست در دو جام جهانی ۹۰ و ۹۴ شرکت کند، با پیدایش پدیدههای نظیر علی دائی، خداداد عزیزی، کریم باقری و در سالهای آخر این دهه مهدی مهدویکیا، ایران جانی تازه گرفت. در سالهای پایانی این دهه ایران موفق شد دومین حضور خود را در جام جهانی تجربه کند.تیم ملی فوتبال ایران در تاریخ ۲۵ نوامبر سال ۱۹۷۷ موفق شد استرالیا را با نتیجه ۱ - ۰ در حضور ۹۰۰۰۰ هوادار در تهران شکست دهد و به جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین راه یابد. این نخستین حضور ایران در یک جام جهانی بود. ایران بازی نخست خود را در مقابل هلند با نتیجه ۳ - ۰ واگذار کرد،اما در بازی دوم خود برابر اسکاتلند شگفتی آفرید و با گل دانائیفرد به نتیجه تساوی ۱ - ۱ دست یافت. گل اسکاتلند در این بازی نیز از روی اشتباه مدافع ایرانی آندرانیک اسکندریان ثبت شد. بازیکنان ایرانی بازی سوم خود را به رغم نمایش خوبی که ارائه دادند با نتیجه سنگین ۴ - ۱ به پرو واگذار کردند. تنها گل ایران را حسن روشن به ثمر رساند نوامبر ۱۹۹۷ میلادی، ایران در شرایطی دشوار برای حضور در جام جهانی ۱۹۹۸ به دیدار استرالیا رفت. هر دو بازی با نتیجه تساوی پایان گرفت، اما ایران به لطف قانون گل زده در خانه حریف توانست به جام جهانی راه یابد. بازی برگشت ایران در مقابل استرالیا تا دقایق پایانی ۲ - ۰ به سود میزبان بود اما دو گل کریم باقری و خداداد عزیزی نتیجه را به نفع ایران رقم زد. هواداران فوتبال در ایران از آن بازی با عنوان حماسه ملبورن یاد میکنند در این تورنمنت ایران به همراه آلمان، یوگسلاوی و آمریکا در یک گروه قرار گرفت. ایران در بازی اول در مقابل یوگسلاوی با نتیجه ۱ - ۰ نتیجه را واگذار کرد. ایران در این بازی نمایش خوبی ارائه کرد و یوگسلاوی تنها از روی ضربه آزاد میهائیلوویچ که درون دروازه نکیسا دروازهبان دوم ایران جای داد، توانست برتری را از آن خود کند. ایران توانست نخستین پیروزی خود در مسابقات جام جهانی را برابر آمریکا به دست آورد. این بازی که به دلیل مواضع سیاسی و خصومت دو کشور شرایطی ویژه داشت با نتیجه ۲ - ۱ به سود ایران خاتمه یافت. گلهای ایران را استیلی و مهدویکیا به ثمر رساندند.گلی که استیلی با ضربه سر درون دروازه امریکا قرار داد بعدها گل قرن نامیده شد. بازی ایران و آلمان در شهر مونپلیه برگزار شد و با نتیجه ۲ - ۰ به سود آلمان خاتمه یافت. گلهای آلمان را بیرهوف در دقیقه ۵۰ و کلینزمن در دقیقه ۵۸ به ثمر رساندندبا توجه به میزبانی کره و ژاپن و با توجه به حضور میزبانان جام جهانی بدون حضور در دور مقدماتی تنها ۵/۲ سهمیه دیگر برای قاره آسیا برای حضور در جام جهانی باقی ماند. تیمها در دور دوم مرحله مقدماتی در دو گروه ۴ تیمی به مصاف یکدیگر رفتند که دو تیم اول مستقیما به جام جهانی صعود میکردند و تیمهای دوم دو گروه با یکدیگر در دو بازی رفت و برگشت بازی کرده و برنده ان دو دیدار باید با تیم پانزدهم قاره اروپا دو دیدار رفت و برگشت را برگزار میکرد تا چهره تیم دیگر صعود کننده مشخص گردد. تیم ایران در دور دوم مرخله مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲ کره و ژاپن در حالی که در بازی آخر میتوانست با پیروزی برابر بحرین مستقیما به جام جهانی صعود کند، ۳ بر ۱ مغلوب این تیم شد و نتوانست به طور مستقیم به این بازیها صعود کند و به بازی پلیآف رفت. در این مرحله ایران به سرمربیگری میروسلاو بلاژویچ با تیم دوم گروه دیگر یعنی امارات به مسابقه پرداخت. و ایران این تیم را در تهران در حضور ۵۰۰۰۰ نفر با نتیجه ۱ - ۰ شکست داد. گل ایران را کریم باقری به ثمر رساند. در دور برگشت نیز ایران بازی را با نتیجه ۳ - ۰ برنده شد. این بازی در حضور ۲۰۰۰۰ تماشاگر اماراتی در ورزشگاه آلنهیان برگزار شد و گلهای ایران را علی دایی، کریم باقری و مهرداد میناوند به ثمر رساندند.
ایران راهی دور بعد شد تا با تیم اروپایی جمهوری ایرلند مصاف دهد. روز ۱۹ آبان سال ۱۳۸۰ ایران در حضور ۳۵۰۰۰ تماشاگر در ورزشگاه دوبلین با نتیجه ۲ - ۰ شکست خورد. بهترین بازیکن این مسابقه دروازهبان تیم ملی فوتبال ایرلند جنوبی شناخته شد او در طول مسابقه توانست دو موقعیت تک به تک را از علی کریمی مهاجم تیم ملی فوتبال ایران بگیرد و ایران را در گلزنی در خانه حریف ناکام گزارد. بازی برگشت روز ۱۷ بهمن همان سال در ورزشگاه آزادی برگزار شد. تیم ایرلند ۲ سال بود در مسابقات رسمی شکست نخورده بود، اما ایران موفق شد این تیم را در حضور ۱۰۰۰۰۰ تماشاگر با نتیجه ۱ بر ۰ شکست دهد. گل ایران را یحیی گلمحمدی به ثمر رساند. ایران در مجموع دو بازی با نتیجه ۲ - ۱ شکست خورد و نتوانست به جام جهانی صعود کند. تماشاگران با توجه به عدم گلزنی ایران در ۷۰ دقیقه نخست و از دست دادن موقعیتهای به دست امده از سوی مهاجمان خصوصا علی کریمی، از دقیقه ۷۰ به بعد اعتراض خود را با پرتاب اشیاء و دادن شعار بر ضد بازیکنان و سرمربی تیم نشان دادند. پس از این شکست بلاژویچ برکنار و دستیار وی برانکو ایوانکوویچ جایگزین وی شد
1. قانون زمین فوتسال
زمین بازی؛ که خلاصه مشخصات و نکات قابل توجه با رسم شکل توضیح دادهشد.
تذکر: ورود و خروج بازیکنان در موقع تعویض بایستی از محدوده مشخص شده انجامگیرد.
2.قانون توپ فوتسال
توپ؛ محیط آن حداقل 62 و حداکثر 64 سانتیمتر وزن توپ 390 الی 430 گرم (توپ نمره 4) شناسایی استاندارد هنگامی که توپ از ارتفاع 2 متری به زمین رها می شود نبایدبیشتر از 65 و کمتر از 55 سانتیمتر از زمین مسابقه جهش نماید.
3.قانون تعداد بازیکنان فوتسال
تعداد بازیکنان؛ یک مسابقه با شرکت دو تیم نباید بیش از 5 بازیکن باشد که یکیاز آنها دروازه بان با لباس مشخص است در شروع مسابقه حداقل بازیکن باید 5 نفر باشددر صورت اخراج بازیکن هر تیم کمتر از دو نفر مسابقه باید تعطیل شود. 1- حداکثربازیکن ذخیره 7 نفر می باشد. 2- تعداد تعویض سیار نامحدود است حتی دروازه بان (رنگلباس دروازه بان متمایز از بازیکنان) 3- عمل تعویض زمانی خاتمه می یابد که بازیکنجانشین وارد زمین شود 4- چنانچه در جریان بازی تعویض سیار بازیکن جانشین قبل ازاینکه بازیکن تعویضی کامل زمین را ترک کند وارد زمین شود. داور بازی را قطع (بارعایت آوانتاژ به تیم حریف) بازیکن تعویضی را بیرون بفرستد به بازیکن جانشین اخطارو بازی با یک ضربه آزاد غیر مستقیم به نفع تیم مقابل از محل توقف توپ زده میشود.
4. قانون وسایل بازیکنان فوتسال
وسایل بازیکن؛ استفاده از کفش برای بازیکن اجباری است - نقص این قانون بازیکنخاطی از زمین خارج فرستاده با تکمیل وسایل با اجازه داوران حتماً در هنگام توقفبازی وارد زمین شود.
5. قانون داور فوتسال
برای اداره بازی یک داور اصلی یا سرداور؛ تعیین می گردد. قدرت او که قانون به اوتفویض نموده است از موقع ورود به محل بازی در آن واقع شده تا خروج آنجا پایان مییابد هر مورد مرتبط با بازی نتیجه نهایی تصمیم با اوست در صورت عدم حضور وقت نگهداراین مسؤولیت به عهده اوست.
6. قانون کمک داوران فوتسال
کمک داور (داور دوم)؛ بایستی برای هر مسابقه تعیین شود طرف مقابل داور اصلیانجام وظیفه می کند همان قدرت اجرایی را دارد به جز (همه وقایعی را که قبل در حینیا بعد از بازی می افتد ثبت و گزارش کند) در صورت نبودن وقت نگهدار وظیفه دارد دودقیقه اخراجی بازیکنان و تایم یک دقیقه را محاسبه نماید و تعویض سیار صحیح انجامگرفته است. در صورت دخالت بی مورد از جانب کمک داور، داور اصلی بایستی او را ازوظیفه آن معاف شخصی دیگری جانشین وی موضوع را گزارش کند.
تذکر: در صورت وجود اختلاف نظر بین داور اصلی و کمک داور سرداور (داور اصلی) حاکم خواهد بود.
7. قانون وقت نگهدار فوتسال
وقت نگهدار؛ در خارج از بازی در امتداد خط میانی در منطقه تعویض بازیکنان قرارگیرد. وظایف او نگهداری وقت بازی 2 دقیقه اخراجی یادداشت تایم اوت ها و دادن علامتتایم اوت به داوران اعلام زمان بازی با صوت به داوران و یادداشت 5 خطای اول هر تیمدر هر نیمه که توسط داوران اعلام شده - ثبت شماره گلزنان و بازیکنان اخراجی واخطاری و تایم اوت ها آن ها می باشد.
8. قانون مدت بازی فوتسال
مدت بازی؛ مدت بازی دو وقت 20 دقیقه ای و زمان بین دو نیمه استراحت 15 دقیقه ایمی باشد - هر تیم می تواند در هر نیمه یک تایم درخواست کند (در بازی های حذفی دروقت اضافی تایم اوت وجود ندارد).
9. قانون شروع بازی فوتسال
شروع بازی، برنده قرعه اختیار انتخاب زمین و بازنده قرعه ضربه شروع بازی را میزند. ضربه شروع به داخل زمین حریف با علامت داور اصلی خواهد بود که فاصله بازیکنمقابل با توپ 3 متر خواهد بود - از ضربه شروع مستقیماً گل به دست نمی آید.
10. قانون توپ داخل و خارج فوتسال
توپ در بازی و خارج از بازی؛ وقتی توپ خارج از بازی به طور کامل از خط طولی یاعرضی چه از هوا و زمین گذشته باشد. برخورد توپ به سقف سالن اوت اعلام شده و ادامهآن روی خط طولی نزدیکتر می باشد که توسط حریف زده می شود.
11. قانون گل فوتسال
روش به دست آمدن گل؛ تمام توپ از خط دروازه بین تیرهای عمودی و افقی عبور کرده به شرطی که بازیکن مهاجم توپ را با دست یا بازو و پرتاب حمل یا هل نداده باشد.
12. قانون خطاهای فوتسال
خطاها و رفتارهای ناشایست؛ هرگاه بازیکنی سهواً یا از روی بی احتیاطی یا نیروینامتعادل یا بیش از اندازه 11 خطای زیر را مرتکب شود یک ضربه آزاد مستقیم -یک ضربهپنالتی- به نفع تیم مقابل (اگر داخل محوطه جریمه باشد) گرفته می شود: لگد زدن -پشتپا زدن - پریدن روی حریف - تنه شدید و خطرناک - تنه از پشت به حریف - تف انداختن - زدن حریف - گرفتن حریف - هل دادن حریف - با شانه به حریف حمله کردن - تکلکردن.
هفت خطای منجر به اخطار: 1 - مرتکب رفتار غیر ورزشی 2- با گفتار و کرداربه تصمیم داور اعتراض نماید. 3- مکرراً قوانین بازی را نقص نماید. 4- شروع مجددبازی را به تأخیر اندازد. 5- هنگام شروع مجدد بازی، ضربه آزاد و ضربه کرنر فاصلهلازم رعایت نکند. 6- بدون اجازه داور وارد زمین شود. 7- بدون اجازه داور زمین راترک کند. هفت خطای منجر به اخراج: 1- مرتکب خطای شدید بازی شود. 2- مرتکب برخورد بازننده شود. 3- روی حریف یا هر فرد دیگر تف بیندازد 4- عمداً با دست زدن به توپ،حریف را از یک گل یا موقعیت گل محروم نماید. 5- موقعیت آشکار گل حریف به سمت دروازهدر داخل پیشروی با خطای آزاد مستقیم سلب نماید. 6- کلمات توهین آمیز بر زبانبیاورد. 7- در یک مسابقه اخطار دوم بگیرد.
تذکر مهم: بازیکنی که اخراج می گرددتوسط داور بازی حتماً باید به رختکن هدایت شود و بعد از 2 دقیقه تیم می تواندبازیکن دیگر جایگزین نماید.
13. قانون ضربه آزاد فوتسال
ضربه آزاد؛ تحت عنوان دو دسته ضربه آزاد مستقیم و ضربه آزاد غیر مستقیم میباشد. در ضربه آزاد مستقیم می توان مستقیماً به حریف گل زد.
14. قانون خطاهای جمع شده فوتسال
خطاهای جمع شده؛ در صورتی که خطاهای یک تیم در هر نیمه به 5 رسیده (از خطاهای 11گانه آزاد مستقیم)، (کلیه خطاها قانون 12) از آن به بعد اگر یکی از خطای قانون 12را مرتکب شود خطای ششم یک ضربه آزاد مستقیم (از نقطه پنالتی دوم) یا محل وقوع خطا (اگر محل خطا بین نقطه پنالتی دوم و دروازده حریف باشد) بدون تشکیل دیوار دفاعی بهصورت مستقیم زده می شود. مهاجمین و مدافعین باید فاصله 5 متر را رعایت کنند. (خطفرضی نقطه پنالتی فاصله رعایت گردد).
تذکر: اگر خطای ششم عقبتر از نقطه پنالتی دوم بود، مستقیم به نقطه پنالتی دوممنتقل شده ضربه زده می شود (حق پاس دادن را ندارد).
15. قانون پنالتی فوتسال
ضربه پنالتی؛ از نقطه پنالتی زده می شود. زننده ضربه باید مشخص باشد. ضربهحتماً باید به طرف جلو (دروازه حریف) زده شود.
16. قانون اوت فوتسال
ضربه اوت؛ هرگاه تمام توپ از خط طولی چه از روی زمین چه از هوا بگذرد توپ بایدازمحلی که خارج شد توسط تیم مقابل با پا به داخل زمین زده شود. زننده ضربه توپ ساکنروی خط طولی یا خارج از زمین خط طولی باشد بازیکنان تیم مقابل حداقل 5 متر از محلهضربه باید فاصله داشته باشد از ضربه اوت نمی توان مستقیم گل زد.
17. قانون پرتاب اوت دروازه پرتابفوتسال
پرتاب اوت دروازه پرتاب؛ پرتاب اوت دروازه مادامی در بازی است کهتوپ توسط دروازه بان با دست بیرون از محوطه جریمه قرار گیرد. پرتاب اوت دروازه خطای 4 ثانیه ندارد. برگشت اوت دروازه دوباره به دروازه بان توسط مدافع (با دست لمس کردنیا کنترل) یک ضربه آزاد غیر مستقیم از محل 6 متری انجام می گیرد. با پرتاب اوتدروازه نمی توان مستقیم گل زد.
18. قانون کرنر فوتسال
ضربه کرنر؛ از ضربه کرنر می توان مستقیم گل زد. 4 ثانیه دارد، اگرضربه کرنر به طور صحیح زده نشود ضربه تکرار خواهد شد. در موقع زدن خطاها توپ بایدساکن باشد.
همشه برنده قرعه سکه صاحب زمین بازی یا زننده پنالتی یا انتخاب رنگپیراهن می باشد.
تیمی می تواند تایم استراحت بگیرد که صاحب توپ باشد مثل ضربهکرنر، پرتاب اوت، .......
دروازه بان می تواند در زمین حریف بیش از 4 ثانیه بازیکند. دروازه بان نمی تواند در جریان بازی مستقیم توپ را با دست وارد دروازه حریفکند (از روی هوا)، جز اینکه توپ قبل از ورود به دروازه حریف به زمین بازی برخوردکند که گل قبول است. پاس عقب مادامی محسوب می شود که توپ از ضربه مچ پا به پایینزده شود (فقط از ناحیه کفش