صفحه ها
دسته
خارج از گود
// داربی های مهم جهان //
// نامهای مستعار تیمهای فوتبال دنیا //
// تاریخچه جام جهانی //
// جان تری عامل جدایی مورینیو از چلسی //
// بکهام با جان تری هم دردی کرد //
// مورینیو به چلسی باز می گردد //
// ورزش در ماه رمضان //
// رئال مادرید (رویایی اما واقعی) //
// رئال مادرید (2) //
// طولانی ترین مسابقه فوتبال دنیا //
// دیدار غیر منتظره بکهام با نظامیان انگلیسی در افغانستان //
// معادله فیزیکی گل کارلوس //
// خوشتیپ های فوتبال ایران //
// واکنشهای تماشای فوتبال //
// پولدارترینهای فوتبال ایران //
// مهمترین بازیهای تیم ملی ایران //
// رده بندی داربی های دنیا //
// پنالتی //
// سایت رسمی باشگاه های ایران //
// چندتا از ترین ها //
// حقوق ورزشی //
// تاریخچه تاسیس فیفا //
// گلزنان آث میلان //
// قوانین فوتسال //
// تاریخچه تیم ملی ایران //
// یوونتوس ایتالیا //
// ماجرای مسلمان شدن کاکا //
// ملوان بندر انزلی //
// تاریخچه المپیک //
// جام باشگاه های جهان //
// پرسپولیس تهران //
// پرسپولیس تهران //
// طول و عرض زمین فوتبال //
// پاس همدان (تهران) //
// گوشه ای از افتخارات فرگوسن //
// تاریخچه فوتبال //
// آفساید //
// بهترینهای آسیا تا سال 2009 //
// بهترینهای آسیا درسال 2009 //
// 12 بار حضور در جام ملتها //
// ترینهای جام جهانی 2010 //
// اعداد جاودانه جام جهانی 2010 //
// مهدوی کیا ، 11 سال در آلمان //
// مربیان پرسپولیس //
// تاریخچه جام ملتهای اروپا //
// فوتبال ایران پس از انقلاب //
// برترین دروازه بانان دنیا //
// داربی استقلال و پرسپولیس //
// منصوریان:می دانستم محبوب می شوم //
// رکوردهای کریم باقری //
// بزرگترین شکست فاینورد //
// محرومیت فوتبالیست مسلمان فرانسوی //
// فرگوسن: لیگ قهرمانان اروپا از جام جهانی بهتر است //
// داوری، همسرم را گرفت //
// 10 فوتبالیست پر در آمد جهان //
// رکوردداران ایرانی حاضر در آسیا //
// باقری و مجیدی محبوب‌ترین بازیکنان جهان //
// کم ‌آبی در ورزش //
// معروفترین میادین ورزشی دنیا //
// اهمیت حرکات کششی //
// از نوشابه انرژی زا هنگام ورزش خودداری کنید //
// 13جمله معروف دن دیگو //
// حضور هفت تیم ایرانی در فینال قهرمانی آسیا //
// حجازی: از مرگ نمی ترسم //
// پر تنش ترین داربی های دنیا //
// رکوردهای جالب فوتبال ایران در آسیا //
// ابراهیم زاده کاندیدای بهترین مربی جهان //
// شغل فوتبالیستها قبل از فوتبال //
// گزارشگران عرب: حالا خلاص //
// فرگوسن از رویای خود برای حضور در بارسلونا پرده برداشت //
// ایرانی ها در برترین های AFC //
// مهدوی‌کیا و شمسایی رکورداران فوتبال و فوتسال آسیا //
// الهلال بهترین تیم‌ 10 سال اخیر آسیا شد //
// برترین‌های فوتبال آسیا 2010 //
// رئال و بارسلون //
// ال کلاسیکو، فراتر از فوتبال //
استقلال
چلسی
بیوگرافی داخلی
بیوگرافی خارجی
لینک دوستان
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 862109
تعداد نوشته ها : 253
تعداد نظرات : 233
Rss
طراح قالب

بررسی جام جهانی فوتبال از نگاه اعداد جذابیت‌های جدیدی به این رقابت‌های پر هیجان می‌بخشد، اعدادی که داراماتیک‌ترین لحظه جام و رکوردهای تیم‌ها، مربیان و بازیکنان را جاودانه می‌کنند و برای همیشه در تاریخ جام جهانی ماندگار می‌شوند.

 

در حالیکه چند روز از نخستین قهرمانی ماتادورها در جام جهانی فوتبال می گذرد، همچنان اتفاقات ویژه جام نوزدهم که در آفریقای جنوبی برگزار شد، مورد توجه قرار دارد.

قیاس اتفاقات ویژه این جام با اعداد، رکوردهایی تاریخی را رقم می زند. رکورد داور انگلیسی که با قضاوت پر حرف و حدیث خود، زمینه ساز اعتراض هر دو تیم برنده و بازنده در فینال شد و تیم سوئیس که توانست رکورد بهترین خط دفاعی جام را به خود اختصاص دهد.

نیوزلند، پیرمردهای جام نوزدهم، گل دراماتیک اینیستا، قهرمانی با سه گل زن، جوانی به نام مولر و گل‌هایی که در درون دروازه ورزشگاه گرین پوینت قرار گرفت، اتفاقاتی هستند که این اعداد شگفت انگیز آن را جاودانه می کنند که در زیر آنها را می خوانید:

3180000:

تعداد تماشاگرانی بود که با حضور در ورزشگاه‌ها، دیدارهای جام نوزدهم را از نزدیک تماشا کردند. البته هنوز رکورد حضور 3590000 تماشاگر در ورزشگاه‌ها در جام جهانی 1994 آمریکا شکسته نشده است.

18449:

افراد داوطلبان برای همکاری با مسئولان برگزاری رقابت‌های جام جهانی آفریقای جنوبی 18449 نفر بودند که در برگزاری هرچه بهتر این مسابقات تلاش ویژه ای داشتند، البته پیرترین این افراد یک پیرمرد 80 ساله بود.

669:

تعداد پاس‌های ژاوی در جام نوزدهم بود. او 104 پاس بیشتر از باستین شوآن اشتایگر آلمانی داد. البته در سانتر از جناجین دیه‌گو فورلان اروگوئه‌ای با 50 سانتر، 8 بار بیشتر از هافبک مطرح اسپانیا توپ را روی دروازه حریفان ارسال کرد.

261:

خطاهای انجام شده در این مسابقات 261 عدد بود که در مقایسه با جام جهانی 2006 که 346 خطا بود، بازی‌ها کم برخوردتری از سوی تیم‌‍ها ارائه شد. 17 کارت قرمز در این جام در قیاس با 26 کارت قرمز در جام قبلی هم این موضوع را تایید می کند.

145:

دروازه‌بان‌های این جام 145 مرتبه توپ را از درون دروازه خود را خارج کردند که پائین ترین میزان گل‌های زده نسبت به دوره‌های اخیر این جام بود که تعداد تیم‌های حاضر به 36 تیم افزایش پیدا کرده بود. در جام جهانی فرانسه 171 گل، در جام جهانی کره - ژاپن 161 گل و در جام جهانی آلمان 147 گل از خط دروازه‌ها عبور کرد. ضمن اینکه 15 گل هم در پایان وقت‌های اضافه و تلف شده در ضربات پنالتی به ثمر رسید.

117:

دقیقه گل رویایی اینیستا به هلند؛ که دراماتیک‌ترین فینال ادوار مختلف جام جهانی را رقم زد زیرا در هیچکدام از فینال‌های گذشته تیم‌ها در وقت اضافه به گل نرسیده بودند.

39:

دیدوید جیمز با 39 سال و 330 روز پیرترین بازیکن و گواتمو بلانکو بازیکن مکزیک با 37 سال و 150 روز پیرترین گلزن جام بود. ضمن اینکه کریستین اریکسن دانمارکی با 18 سال و 266 روز جوان‌ترین بازیکن و توماس مولر بازیکن آلمان با 20 سال و 273 روز جوان‌‍ترین گلزن جام لقب گرفت.

31:

تعداد دریبل‌های سرخیو راموس اسپانیایی در این مسابقات بود. این بازیکن در حالی به این عنوان دست یافت که لوکاس پودولسکی با 27 دریبل، اینیستا با 26 دریبل و ویا و مسی با 25 دریبل در رده‌های بعدی این جدول قرار داشتند.

22:

الف: در ورزشگاه گرین پوینت 22 گل به ثمر رسید که در میان 10 ورزشگاه میزبان جام جهانی بیشترین گل در این ورزشگاه به ثمر رسید. ساکرسیتی با 20 گل در جایگاه دوم قرار گرفت.
ب: آلمان از 22 بازیکن خود در این جام استفاده کرد که در بین تیم‌های حاضر در این جام یک رکورد محسوب می شد

14:

الف: هاوارد وب انگلیسی هم برای خود رکورد جالبی در این جام رقم زد. نشان دادن 14 کارت زرد و قرمز که هم در این جام بیشترین تعداد اخطار و اخراج در یک بازی را به خود اختصاص داد و هم در فینال‌های گذشته جام جهانی یک رکورد محسوب می شود. در فینال جام جهانی 1986 بین آلمان و آرژانتین 6 کارت زرد و قرمز به بازیکنان دو تیم داده شد.
ب: میروسلاو کلوزه تنها یک گل با رکورد رونالدو فاصله داشت. این مهاجم آلمانی در سه دوره حضور در جام جهانی 14 گل به ثمر رساند اما مصدومیت و غیبت در دیدار رده بندی باعث شد نتواند رکوردی جدیدی را در این مسابقات به نام خود رقم بزند.

12:

در این جام 12 گل توسط بازیکنان بایرن مونیخ به ثمر رسید. بازیکنان اینتر 9 گل و بازیکنان اتلتیکومادرید 8 گل به ثمر رساندند. در مجموع سهم تیم‌های لالیگای اسپانیا در این جام 29 گل، تیم‌های بوندس لیگای آلمان 21 گل، تیم‌های سری آ ایتالیا 16 گل و تیم‌های لیگ برتر انگلستان 12 گل بوده است.

9:

درخشش ساعت سوئیسی مردان "اوتمار هیتزفیلد" رکورد خط دفاع مستحکم لاجوردی پوشان را شکست تا کاتانوچیا دیگر رکوردار نباشد. ایتالیا رکوردار 550 دقیقه گل نخوردن در مسابقات مقدماتی و نهایی جام جهانی بود اما 9 ساعت و 19 دقیقه زمان جدیدی است که توسط تیم سوئیس به ثبت رسید که در مجموع می شود 559 دقیقه.

8:

اسپانیا هشتمین تیمی بود که موفق شد جام جهانی را به خانه ببرد. تیم‌های اسپانیایی که بارها جام‌های معتبر جهانی و اروپایی را فتح کرده بود، با فتح جام زرین جهان کلکسیون افتخارات فوتبالی این کشور را تکمیل کردند. این نخستین قهرمانی اسپانیا و یک تیم اروپایی در جام جهانی خارج از قاره سبز بود. اروگوئه، ایتالیا، آلمان، برزیل، انگلستان، آرژانتین و فرانسه فاتحان قبلی این جام بودند.

6:

تعداد تیم‌های اروپایی حاضر در مرحله یک شانزدهم نهایی جام بود که از بین آنها 3 تیم راهی مرحله نیمه نهایی شدند تا با حذف تیم‌های قاره‌های دیگر بار دیگر اقتدار قاره سبز بر فوتبال جهان را به نمایش بگذارند.

5:

کارلوس آلبرتو پری‌یرا به همراه تیم میزبان در جام جهانی حضور یافت تا پنجمین تجربه سرمربیگری در این جام را بدست آورد. پیش از این وی به همراه بورا میلوتونوویچ با 4 حضور رکوردار بودند.

3:

الف: تاکنون هیچ تیمی با کمتر از 4 گلزن قهرمانی جام جهانی نشده بود اما اسپانیا تنها با گل‌های داوید ویا، اینیستا و پویول بر بام جهان ایستاد. این تیم کمترین تعداد گل را هم در فتح جام جهانی داشت؛ تنها 8 گل در 7 بازی.
ب: کاکا، توماس مولر، باستین شوآن اشتایگر، درک کویت و مسعود اوزیل با 3 پاس منجر به گل در صدر برترین پاسورهای جام قرار گرفتند.

2:

الف: 2 دقیقه و 18 ثانیه از دیدار حساس آلمان برابر آرژانتین نگذشته بود که توماس مولر دروازه تیم آرژانتین را باز کرد تا سریعترین گل جام نوزدهم را به ثمر برساند. وی پس از این عنوان، توپ طلای جام و لقب برترین بازیکن جوان جام را هم از آن خود کرد.
ب: فرانسه و ایتالیا 2 تیمی فینالیست جام جهانی گذشته بودند که حتی نتوانستند از گروه خود به مرحله دوم صعود کنند. این اتفاق در جام جهانی 1966 هم رخ داده بود زیرا در آن جام تیم‌های چکسلواکی و برزیل فینالیست‌های جام جهانی 1962 در دور نخست از گردونه مسابقات کنار رفتند.

1:

اولین شکست بعد از 14 بازی. هلند تنها تیم جام نوزدهم بود که با 3 پیروزی در مرحله گروهی و 3 پیروزی در مراحل حذفی به فینال رسید اما در این دیدار برابر اسپانیا تن به شکست داد تا رکورد 14 پیروزی این تیم در مهمترین دیدار فوتبال جهان شکسته شود.

صفر:
نیوزلند تنها تیم بدون باخت جام بود که مقابل تیم‌های ایتالیا، پاراگوئه و اسلوواکی به خوبی استقامت کرد

دسته ها :
1388/2/31

نوزدهمین دوره رقابتهای فوتبال جام جهانی در شرایطی با قهرمانی تیم ملی فوتبال اسپانیا به پایان رسید که تیم هلند با وجود شکست در دیدار فینال عنوان بهترین تیم جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی را به خود اختصاص داد.

 

نوزدهمین دوره جام جهانی یکشنبه شب با قهرمانی تیم اسپانیا به پایان رسید. این نخستین جام جهانی بود که در قاره آفریقا و به میزبانی آفریقای جنوبی برگزار شد اما تیم‌های آفریقایی عملکرد ضعیفی داشتند.

در این جام 145 گل از خط دروازه‌ها عبور کرد که آلمان با 16 گل زده بیشترین نقش را در این بخش ایفا کرد. 17 کارت قرمز و 245 کارت زرد هم در این 64 بازی به بازیکنان تیم‌ها نشان داده شد.

در این مسابقات مهم ترین اشتباه داوران مربوط به دیدارهای آمریکا - اسلوونی، انگلستان - آلمان ، مکزیک - آرژانتین و پاراگوئه - اسپانیا بود که داوران با نادیده گرفتن گل های صحیح تیم های آمریکا، انگلستان و پاراگوئه و قبول گل آفساید آرژانتین، زمینه حذف تیم‌های انگلستان ، مکزیک و پاراگوئه در این مسابقات را فراهم کردند.

اتفاقات جام نوزدهم از دریچه آمار را در زیر می خوانید:
اولین بازی: آفریقای جنوبی - مکزیک
آخرین بازی: اسپانیا - هلند
اولین گل جام: سیفیوه شابالالا بازیکن تیم آفریقای جنوبی دقیقه 50 دیدار با مکزیک
آخرین گل جام: آندرس اینیستا از اسپانیا دقیقه 117 دیدار با هلند (بازی شصت و چهارم جام)
نخستین گل به خودی: دانیل آگر بازیکن تیم دانمارک در دقیقه 46 دیدار با هلند (بازی نهم جام)
آخرین گل به خودی: پارک جو یونگ بازیکن تیم کره جنوبی در دقیقه 17 دیدار با آرژانتین (بازی هجدهم جام)
نخستین پنالتی گل شده: آساموآ جیان بازیکن تیم غنا که در دقیقه 85 دروازه صربستان را باز کرد (بازی هفتم جام)
آخرین پنالتی گل شده: روبرت ویتک بازیکن تیم اسلواکی که در دقیقه 1+90 دیدار مرحله یک هشتم نهایی دروازه هلند را باز کرد(بازی پنجاه و سوم جام)
نخستین پنالتی از دست رفته: لوکاس پودولسکی در دقیقه 60 دیدار آلمان برابر صربستان (بازی بیست و یکم جام)
آخرین پنالتی از دست رفته: ژابی آلونسو از تیم اسپانیا در دقیقه 62 دیدار با پاراگوئه (بازی پنجاه و هشتم جام)
اولین اخطار: افراین خوآرز بازیکن تیم مکزیک در دقیقه 18 مسابقه با آفریقای جنوبی
آخرین و دیرترین اخطار: ژاوی هرناندز از اسپانیا در دقیقه 120 دیدار با هلند (بازی شصت و چهارم جام)
سریع ترین کارت زرد: هومبرتو سوآرز بازیکن تیم شیلی در دقیقه 2 دیدار با سوئیس (بازی سی و یکم جام)
سریع ترین کارت قرمز: هری کیول از تیم استرالیا در دقیقه 24 دیدار با غنا (بازی بیست و پنجم جام)
دیرترین کارت قرمز: لوئیس سوآرز از تیم اروگوئه در دقیقه 120 دیدار با غنا (بازی پنجاه و هشتم جام)
اولین اخراج: نیکولاس لودیرو بازیکن تیم اروگوئه در دقیقه 81 دیدار با فرانسه (دومین مسابقه جام)
آخرین اخراج: جان هیتینگا بازیکن تیم هلند در دقیقه 110 دیدار با اسپانیا (بازی شصت و چهارم جام)

اولین برد:

بیشترین کارت زرد در یک دیدار:

جالب است بدانید:
*

 

آفریقای جنوبی نخستین میزبان جام است که از مرحله گروهی صعود نکرد.
* پاراگوئه برای نخستین بار در جمع 8 تیم پایانی قرار گرفت.
* برای نخستین مرتبه یکی از 4 تیم برزیل، آرژانتین، ایتالیا و آلمان در فینال حضور نداشتند.
* دیدار فینال بین اسپانیا و هلند حدود 700 میلیون بیننده داشته است.
* تیم یونان برای نخستین مرتبه در جام جهانی به پیروزی دست یافت.
* اسپانیا برای نخستین مرتبه قهرمان جام جهانی شد و هلند سومین عنوان نایب قهرمانی را کسب کرد
بازی اسپانیا - هلند با 12 کارت زرد
بیشترین گل زده با ضربه سر: گابریل هاینزه از آرژانتین با 2 گل
پرکارت ترین بازیکن: فن در ویل، نایجل دی یانگ و جان هیتینگا از هلند، ویکتور کاسارس از پاراگوئه، فیلیپه ملو و کاکا از برزیل، الکساندر لوکوویچ از صربستان 3 کارت زرد
بیشترین پاس گل: درک کویت از هلند، کاکا از برزیل، باستین شواین اشتایگر، مسوت اوزیل و توماس مولر از آلمان با 3 پاس منجر به گل
بیشترین شوت: آساموآ جیان از غنا با 34، داوید ویا از اسپانیا 31 و دیه‌گو فورلان از اروگوئه با 30
بیشترین شوت به سمت دروازه: لوئیس سوآرز از اروگوئه با 15 شوت، دیه‌گو فورلان از اروگوئه و داوید ویا از اسپانیا با 13 شوت
بیشترین خطا: دیه‌گو پرز از اروگوئه با 20 خطا، مارک فن بومل از هلند و کیسوکه هوندا از ژاپن با 19 خطا
بیشترین خطا انجام شده روی یک بازیکن: آندرس اینیستا از اسپانیا 25 خطا، مارک فن بومل از هلند 23 خطا و لوئیس سوآرز از اروگوئه 23 خطا
بیشترین زمان بازی: مارک فن بومل و مارتن استکلنبرگ از هلند، ایکر کاسیاس، جرارد پیکه و خوان کاپد‌ویلا از اسپانیا، اجیدیو آلوارو، ماکسیم پریه را، فرناندو موسلرا از اروگوئه با 660 دقیقه
بیشترین شیرجه: ریچارد کینگسون از غنا با 22 شیرجه، وینسنت انیاما از نیجریه با 21 شیرجه و مانوئل نویر از آلمان با 20 شیرجه
بیشترین کارت زرد توسط یک تیم:هلند 22 کارت زرد، شیلی 13 کارت زرد و اسلواکی با 11 کارت زرد
بیشترین کارت قرمز توسط یک تیم: برزیل، اروگوئه، الجزایر و استرالیا هرکدام با 2 کارت قرمز
تعداد گل: 145 گل در جریان مسابقه و 15 ضربه پنالتی در پایان 90 دقیقه قانونی و 30 دقیقه اضافه
تعداد کارت قرمز: 17 کارت قرمز
تعداد کارت زرد: 245 کارت زرد
تعداد پنالتی‌های از دست رفته: 5 ضربه در جریان بازی و 4 ضربه در پایان مسابقه
تعداد پنالتی‌های گل شده:
9 گل در جریان بازی و 15 گل در ضربات پایان مسابقه
تعداد تماشاگران حاضر در ورزشگاه‌‌ها: 369/094/3 میلیون با میانگین 49670 نفر در هر بازی
پیرترین گلزن جام: گواتمو بلانکو بازیکن مکزیک 37 سال و 150 روز در بازی با فرانسه
جوان ترین گلزن جام: توماس مولر بازیکن آلمان با 20 سال و 273 روز در بازی با استرالیا
کره جنوبی 2 - یونان صفر(در سومین مسابقه جام)
آخرین برد: اسپانیا یک - هلند صفر
اولین مساوی: آفریقای جنوبی یک - مکزیک یک (دیدار افتتاحیه جام)
آخرین مساوی: سوئیس صفر - هندوراس صفر (بازی چهل و هشتم جام)
کمترین گل خورده: سوئیس یک گل در 3 بازی، پرتغال یک گل در 4 بازی، الجزایر و نیوزلند 2 گل در 3 بازی، اسپانیا 2 گل در 7 بازی
بیشترین گل خورده: کره شمالی با 12 گل خورده و اروگوئه و کره جنوبی با 8 گل خورده
کمترین گل زده: الجزایر و هندوراس بدون گل زده
بیشترین گل زده: آلمان 16 گل زده
کمترین برد: فرانسه، ایتالیا، هندوراس، کره شمالی، نیجریه، الجزایر، کامرون و نیوزلند بدون برد
بیشترین برد: اسپانیا و هلند با 6 پیروزی
بیشترین تساوی: نیوزلند با 3 تساوی
بیشترین باخت: کره شمالی و کامرون با 3 باخت
بیشترین گل زده در یک بازی: پرتغال 7 - کره شمالی صفر(بازی سی ام جام)
کمترین امتیاز: کره شمالی و کامرون بدون امتیاز
بیشترین امتیاز: اسپانیا و هلند با 18 امتیاز
کمترین تفاضل گل: کره شمالی با 11-
بیشترین تفاضل گل: آلمان با تفاضل گل 11+
زودترین پنالتی از دست رفته: اسکار کاردوسو بازیکن تیم پاراگوئه در دقیقه 59 دیدار با اسپانیا (بازی شصتم جام)
دیرترین پنالتی از دست رفته: آساموآ جیان از تیم غنا در دقیقه 120 دیدار با اروگوئه (بازی پنجاه و هشتم جام)
سریع ترین گل: توماس مولر بازیکن تیم آلمان در دقیقه 3 دیدار با آرژانتین (بازی پنجاه و نهم جام)
دیرترین گل: آندرس اینیستا از اسپانیا در دقیقه 117 دیدار با هلند (بازی شصت و چهارم جام)
نخستین گل مردود: جراردو تورادو بازیکن مکزیک در دقیقه 38 بازی با آفریقای جنوبی که به نشانه آفساید قبول نشد
اولین بازیکن 2 گله: دیه گو فورلان در دیدار اروگوئه برابر آفریقای جنوبی
اولین و تنها هت‌تریک: گونزالو هیگوآین بازیکن آرژانتین در دیدار با کره جنوبی در دقایق 33، 76 و 80 (بازی هجدهم جام)
بهترین تیم جام از نظر جدول رده بندی: هلند با 6 پیروزی، یک باخت، 12 گل زده و 6 گل خورده
بدترین تیم جام از نظر جدول رده بندی: کره شمالی بدون پیروزی، 3 باخت، یک زده و 12 گل خورده
نخستین دیدار که به ضربات پنالتی کشیده شد:
پاراگوئه صفر(5) - ژاپن صفر(3) مرحله یک هشتم نهایی(مسابقه پنجاه و پنجم جام)

دسته ها :
1388/2/31

اسامی برترین های سال 2009 آسیا به شرح زیر اعلام شد:
فدراسیون برتر آسیا (مردان): کره شمالی (در این بخش فدراسیون فوتبال ایران هم جز کاندیداها بود.)
فدراسیون برتر آسیا (زنان): ژاپن
بازی جوانمردانه (مردان): ژاپن
بازی جوانمردانه (زنان): ژاپن
کمک داور سال آسیا (مردان): متیو کریم از استرالیا
کمک داور سال آسیا (زنان): ژانگ لینگ لینگ از چین
بهترین داورآسیا (مردان): راوشن ایرماتوف از ازبکستان
بهترین داور آسیا (زنان): هونگ ایون آ از کره جنوبی
بهترین ناظر مسابقات آسیا (مردان): مازن رمضان از لبنان
بهترین ناظر مسابقات آسیا (زنان): کانیا کئومانی از لائوس
مربی سال آسیا (مردان): هو جونگ مو از کره جنوبی
باشگاه سال آسیا (مردان): پوهانگ استیلرز کره جنوبی
تیم ملی سال آسیا (مردان): کره شمالی
تیم سال آسیا (زنان): تیم زیر 19 سال ژاپن
بازیکن جوان سال آسیا (مردان): کی سئونگ هیونگ از کره جنوبی
بازیکن جوان سال آسیا (زنان): مانا ایوابوچی از ژاپن
بازیکن سال آسیا: یاسوهیتو اندو از ژاپن
* جایزه "الماس آسیا" به فاروق بوزو از سوریه که پیش از این ریاست کمیته داوران کنفدراسیون فوتبال آسیا را برعهده داشته است، تعلق گرفت.

دسته ها :
1388/2/31

تیم ملی فوتبال ایران در بین 16 تیم حاضر مسابقات فوتبال جام ملت‌های 2011 آسیا بیشترین بازی را در این رقابت‌ها انجام داده و صاحب بیشترین تعداد پیروزی است.

 

تیم ملی عربستان با سه بار در قهرمانی در سال‌های 1984، 1988 و 1996 و سه بار نایب قهرمانی در مسابقات سال‌های 1992، 2000 و 2007 پرافتخارترین تیم مسابقات فوتبال جام ملتهای آسیاست.

پس از این تیم، تیم ملی فوتبال کشورمان با سه بار قهرمانی در مسابقات سال‌های 1968، 1972 و 1976، چهار بار کسب مقام سوم در مسابقات سال‌های 1980، 1988، 1996 و 2004 و کسب مقام چهارم در مسابقات سال 1984 یکی از پرافتخارترین تیم‌های قاره کهن است.

تیم ملی فوتبال کشورمان بیشترین تعداد بازی را در مسابقات جام ملت‌های آسیا انجام داده است. این تیم در 54 بازی صاحب 31 پیروزی شده که از این حیث نیز سرآمد دیگر تیم‌های آسیایی است. بالطبع آمار گلهای زده تیم ملی فوتبال ایران نیز از دیگر تیم‌های آسیایی بالاتر است. ملی پوشان فوتبال ایران در 12 بار حضور در جام ملتهای آسیا و انجام 54 بازی 106 بار موفق به گلزنی شده‌اند که میانگین گل 96/1 برای هر بازی است.

-

در زیر به عملکرد تیم‌های آسیایی حاضر در مسابقات جام ملت‌های قاره کهن اشاره‌ای گذرا شده است:
قطر:
حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: 8 بار
اولین حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: مسابقات سال 1980
بزرگترین موفقیت: حضور در مرحله یک چهارم نهایی مسابقات 2000
تعداد بازی: 25 بازی
تعداد پیروزی: 4 برد
تعداد گل‌زده: 24 گل

هند:
حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: 3 بار
اولین حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: مسابقات سال 1964
بزرگترین موفقیت: نایب قهرمان مسابقات سال 1964
تعداد بازی: 7 بازی
تعداد پیروزی: 2 برد
تعداد گل‌زده: 5 گل

اردن:
حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: 2 بار
اولین حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: مسابقات سال 2004
بزرگترین موفقیت: حضور در مرحله یک چهارم نهایی مسابقات 2004
تعداد بازی: 4 بازی
تعداد پیروزی: یک برد
تعداد گل‌زده: 3 گل

کره جنوبی:
حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: 12 بار
اولین حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: مسابقات سال 1956
بزرگترین موفقیت: قهرمانی در مسابقات سال‌های 1956 و 1960
تعداد بازی: 50 بازی
تعداد پیروزی: 23 برد
تعداد گل‌زده: 79 گل

استرالیا:
حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: 2 بار
اولین حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: مسابقات سال 2007
بزرگترین موفقیت: حضور در مرحله یک هشتم نهایی مسابقات سال 2007
تعداد بازی: 4 بازی
تعداد پیروزی: یک برد
تعداد گل‌زده: 7 گل

ایران :
حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: 12 بار
اولین حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: مسابقات سال 1968
بزرگترین موفقیت: قهرمانی در مسابقات سال‌های 1968، 1972 و 1976
تعداد بازی: 54 بازی
تعداد پیروزی: 31 برد
تعداد گل‌زده: 106 گل

کره شمالی:
حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: 3 بار
اولین حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: مسابقات سال 1980
بزرگترین موفقیت: کسب عنوان چهارم در مسابقات سال 1980
تعداد بازی: 9 بازی
تعداد پیروزی: 3 برد
تعداد گل‌زده: 12 گل

سوریه:
حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: 5 بار
اولین حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: مسابقات سال 1980
بزرگترین موفقیت: ---
تعداد بازی: 15 بازی
تعداد پیروزی: 6 برد
تعداد گل‌زده: 11 گل

بحرین :
حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: 4 بار
اولین حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: مسابقات سال 1988
بزرگترین موفقیت: کسب عنوان چهارم در مسابقات سال 2004
تعداد بازی: 13 بازی
تعداد پیروزی: 2 برد
تعداد گل‌زده: 17 گل

عراق :
حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: 7 بار
اولین حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: مسابقات سال 1972
بزرگترین موفقیت: قهرمانی در مسابقات سال 2007
تعداد بازی: 25 بازی
تعداد پیروزی: 9 برد
تعداد گل‌زده: 27 گل

کویت:
حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: 9 بار
اولین حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: مسابقات سال 1972
بزرگترین موفقیت: قهرمانی در مسابقات سال 1980
تعداد بازی: 36 بازی
تعداد پیروزی: 15 برد
تعداد گل‌زده: 45 گل

امارات :
حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: 8 بار
اولین حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: مسابقات سال 1980
بزرگترین موفقیت: نایب قهرمانی در مسابقات سال 1996
تعداد بازی: 29 بازی
تعداد پیروزی: 7 برد
تعداد گل‌زده: 23 گل

چین :
حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: 10 بار
اولین حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: مسابقات سال 1976
بزرگترین موفقیت: نایب قهرمانی در مسابقات سال‌های 1984 و 2004
تعداد بازی: 44 بازی
تعداد پیروزی: 16 برد
تعداد گل‌زده: 72 گل

ژاپن:
حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: 7 بار
اولین حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: مسابقات سال 1988
بزرگترین موفقیت: قهرمانی در مسابقات سال‌های 1992، 2000 و 2004
تعداد بازی: 31 بازی
تعداد پیروزی: 17 برد
تعداد گل‌زده: 58 گل

عربستان:
حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: 8 بار
اولین حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: مسابقات سال 1984
بزرگترین موفقیت: قهرمانی در مسابقات سال‌های 1984، 1988 و 1996
تعداد بازی: 38 بازی
تعداد پیروزی: 21 برد
تعداد گل‌زده: 57 گل

ازبکستان:
حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: 5 بار
اولین حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا: مسابقات سال 1996
بزرگترین موفقیت: حضور در مرحله یک چهارم نهایی مسابقات سال‌های 2004 و 2007
تعداد بازی: 14 بازی
تعداد پیروزی: 6 برد
تعداد گل‌زده: 20 گل

دسته ها :
1388/2/31

اگر بخواهیم تاریخ پرسپولیس را به‌طور مختصر و طبقه‌بندی شده تشریح کنیم، این فصول را عنوان می‌کنیم.
1- دوران شکوه اولیه
2- دوران تثبیت
3- دوران جنگ
4- دوران آغاز حرفه‌ای‌گری
5- دوران جدال با بحران
دوران شکوه اولیه
این دوران از سال 54 ادامه پیدا کرد. در این سال‌ها، پرسپولیس یک تیم کوبنده و قدر قدرت بود که به واسطه حضور ستارگانی مثل آشتیانی، همایون بهزادی، کلانی، ایرانپاک، خوردبین، علی پروین و... نفوذی‌ترین و دیدنی‌ترین نمایش‌ها را در فوتبال ایران ارائه می‌داد. مهمترین حوادث این سال‌ها به قرار زیر بود.
1- قهرمانی در انتخابی جام باشگاه‌ها و حضور ناکام در رقابت‌های مورد نظر – 1347
2- کوچ دسته‌جمعی یاران تیم به پیکان بعد از امضای پروتکل همکاری بین عبده و خیامی – 1348
3- بازگشت بازیکنان از پیکان و آغاز فعالیت حسین فکری در پرسپولیس به‌عنوان سرمربی – 1349
4- مربیگری آلن راجرز در پرسپولیس و آغاز طوفانی تیم در دومین دوره لیگ منطقه‌ای – 1350
5- قهرمانی در لیگ ایران و آغاز فعالیت حرفه‌ای در فوتبال – 1351
6- قهرمانی در لیگ اول تخت جمشید، انحلال فعالیت حرفه‌ای، فروش استادیوم اختصاصی – 1352
7- خداحافظی ستارگانی مثل جعفر کاشانی، کلانی، محراب شاهرخی و بیوک وطنخواه از پرسپولیس- 1353
8- قهرمانی در لیگ سوم تخت جمشید، خداحافظی همایون بهزادی از تیم-
دوران تثبیت
پرسپولیس از پیله دوران اولیه خارج می‌شد. تشکیلات این تیم سر و شکلی جدید یافته بود اما تیم از آن نشاط اولیه بی‌بهره بود. این دوران سالیان بین 55 تا 58 را شامل می‌شود.
1- بهره‌مندی از یک سرمربی روس به اسم کونوف، کناره‌گیری ابراهیم آشتیانی و فریدون معینی از تیم – 1355
2- حضور منصور امیرآصفی و سپس محراب شاهرخی به‌عنوان مربیان تیم و تکرار نایب قهرمانی در مسابقات لیگ دوم تخت جمشید و استخدام اولین بازیکن اروپایی در فوتبال ایران – 1356
3- استخدام ستارگانی تازه مثل محمد پنجعلی و محمد صادقی در تیم مدل تازه – 1357
4- قهرمانی در جام شهید اسپندی، خداحافظی ذوالفقارنسب، اله‌وردی و زادمهر از تیم-
دوران جنگ
با آغاز دوران جنگ تعلق خاطر پرسپولیس از محل باشگاهش یعنی بولینگ عبده قطع شد. پرسپولیس بدون زمین تمرین و مامنی شایسته کار خودش را در اوج تنگدستی آغاز کرد. با این حال عوارض دوران جنگ تا 2 سال بعد از پایان جنگ یعنی تا سال 69 ادامه‌دار بود.
1- شرکت در جام انتخابی تهران، حضور غلامرضا فتح‌آبادی و ضیاء عربشاهی در تیم- 1359
2- واگذاری بولینگ عبده به بنیاد مستضعفان، قهرمانی در جام بین‌المللی وحدت، استخدام ناصر محمدخانی، روح‌ا... عبادزاده و بهروز سلطانی در پرسپولیس – 1360
3- قهرمانی در جام باشگاه‌های تهران، خداحافظی محمد دادکان از فوتبال – 1361
4- قهرمانی در جام حذفی سال 61، عقب مانده از قبل، از دست رفتن قهرمانی سال جدید – 1362
5- غوغای پروین با ثبت 9 گل در 6 بازی تهران، تعطیلی مسابقات باشگاه‌های تهران- 1363
6- شرکت در جام دو گروهی تهران، غائله رضا عابدیان و 3 بازی 3- صفر به سود حریفان پرسپولیس و ناکامی سرخپوشان در صعود، حضور انصاری‌فرد، پیوس، شاهرخ بیانی و مرتضی فنونی‌زاده در تیم- 1364
7- قهرمانی در جام باشگاه‌های تهران، شکست طلسم 9 سال ناکامی برابر استقلال با پیروزی 3- صفر، حضور رحیم یوسفی و سعید نعیم‌آبادی در تیم- 1365
8- کسب 3 جام قهرمانی تهران، حذفی تهران و حذفی کشور، حضور مرتضی کرمانی و محسن عاشوری در پرسپولیس- 1366
9- تکرار قهرمانی در تهران، حضور مجتبی محرمی و کریم باوی در پرسپولیس- 1367
10- تکرار قهرمانی در تهران، انتصاب پروین سرمربی پرسپولیس به سرمربیگری در تیم ملی – 1368
11- تکرار قهرمانی در تهران، حضور سعید عزیزان و نادر محمدخانی در پرسپولیس – 1369
دوران آغازحرفه‌ای‌گری
پولی که وارد فوتبال دهه 70 شد، چند برابر پول سالیان گذشته بود. با این حال، از سال 72 بود که پرسپولیس تحت تاثیر آغاز دوران پول‌مداری در فوتبال قرار گرفت. آن هم زمانی بود که تیم زیر نظر وزارت معادن و فلزات رفت. تا وقتی وزارتخانه از تیم حمایت می‌کرد همه چیز خوب بود، اما به محض قطع این حمایت‌ها همه چیز به هم ریخت و دوران سقوط و سرگشتگی در تیم آغاز شد.
1- قهرمانی در مسابقات جام در جام آسیا – 1370
2- قهرمانی در مسابقات جام حذفی کشور، حضور استیلی و خاکپور در تیم- 1371
3- انتقال مدیریت پرسپولیس از سازمان تربیت‌بدنی به وزارت معادن و فلزات- 1372
4- حضور بگوویچ، حمید درخشان و یورگن گده به‌عنوان سرمربیان پرسپولیس در 3 دوره مختلف و حضور عابدزاده، علی دایی، نامجو مطلق و پیروانی به‌عنوان یاران جدید تیم- 1373
5- اولین قهرمانی در لیگ ایران بعد از گذشت 10 سال، حضور مهدی مهدوی‌کیا و یحیی گل‌محمدی به‌عنوان بازیکنان و استانکو به‌عنوان سرمربی در پرسپولیس- 1374
6- شکست طلسم ناکامی برابر استقلال، استخدام کریم باقری، میناوند و بزیک در تیم- 1375
7- کسب قهرمانی در لیگ پنجم حرفه‌ای، خداحافظی فرشاد پیوس از فوتبال و حضور هاشمی‌نسب، جلالی و کاویانپور در تیم- 1376
8- حضور علی کریمی در پرسپولیس، بازگشت علی پروین به تیم- 1377
9- قهرمانی در لیگ هشتم آزادگان- 1378
دوران جدال با بحران
عوارض خروج از وزارت معادن و فلزات رفته‌رفته خودنمایی کرد. تیم دچار بحران مالی و مدیریتی شد. اختلاف‌ها از زمستان 79 تا بهار 81 به طول انجامید، جنگ سهام با پیروزی سازمان به پایان رسید. در دوران جدید ظهور پول، حتی ارزش‌های اخلاقی را تحت‌الشعاع خود قرار داده بود. پرسپولیس دوران جدیدی را آغاز کرده است.
1- قهرمانی در لیگ نهم آزادگان و آغاز بلوی مدیریتی در پرسپولیس- 1379
2- اوج‌گیری جنگ سهام در پرسپولیس، انتقال مدیریت به علی پروین- 1380
3- قهرمانی در لیگ اول حرفه‌ای، واگذاری مدیریت تیم به سازمان تربیت‌بدنی- 1381
4- بازگشت علی دایی به پرسپولیس، سقوط تیم به سکوی پنجم لیگ حرفه‌ای- 1382
5- حضور راینر زوبل آلمانی در ترکیب تیم- 1383
6- سقوط پرسپولیس به رتبه نهم جدول رده‌بندی، خداحافظی عابدزاده از فوتبال- 1384

دسته ها :
1388/2/31

در سال 1332 تعدادی از افسران پلیس به همراه سروان اسدالهی به منظور سازماندهی ورزش پلیس حرکت تازه ی را آغاز می کنند. در این سال سروان اسدالهی با یک توپ فوتبال و با کمترین امکانات به همراه گروهی از دانشجویان دانشکده افسری، بری تشکیل تیم فوتبال شهربانی وارد میدان می شوند. این تیم اولین تمرین خود را در زمین دانشکده افسری انجام میدهد. تیم دانشجویان دانشکده افسری همزمان با مسابقات قهرمانی نیروهی مسلح در سال 1332 به طور رسمی اعلام موجودیت می کند و با اقتدار و شایستگی در سکوی دوم این دوره از رقابتها قرار می گیرد. پس از آن سروان صادقی با عشق و علاقه و با کمک سروان اسدالهی و چند نفر از بازیکنان قدیمی اقدام به تشکیل تیم شهربانی می کند و به عنوان مسوول تیم برگزیده می شود. در آن زمان مربی تیم شهربانی بهمن شهیدی بود. در 17 تیرماه سال 1342، با تلاش سروان صادقی و سیر دوستداران ورزش در پلیس، باشگاه تحت عنوان پاس به ثبت رسید و پیش نویس اساسنامه تهیه و پاس داری هویت قانونی و سازمانی شد.در سال 1345 اساسنامه باشگاه پاس به تصویب هیات مدیره رسید و بعد از دوازده سال فراز و نشیب و شرکت در مسابقات رسمی و غیر رسمی و پشت سر گذاشتن مشکلات فراوان این باشگاه فعالیت رسمی خود را آغاز کرد
قهرمانی باشگاهی آسیا ـ 1993
در جریان مسابقات لیگ آزادگان در سال 71، تیم پاس به عنوان نماینده کشورمان و قهرمان باشگاه های ایران در مسابقات جام باشگاهی آسیا شرکت کرد. تیم پاس بری قرار گرفتن جزء هشت تیم مرحله نهایی جام باشگاهی آسیا که در بحرین انجام می شد طی روزهای 10 و 17 مهر دو دیدار رفت و برگشت مقابل «العربی قطر» برگزار کرد. در دیدار رفت پاس در یک بازی نزدیک با نتیجه 3 بر 2 از حریف شکست خورد ولی در بازی برگشت موفق شد با ارائه یک بازی تهاجمی و جنگندگی بازیکنان خود با نتیجه 2 بر صفر حریف خود را شکست داده و جزء هشت تیمی باشد که در مرحله نهایی، پیکارهای خود را در بحرین برگزار می کنند. گل های پاس در آن دیدار توسط «علیرضا حکیم زاده» و «اکبر یوسفی» به ثمر رسید.
پاس برای آغاز مسابقات آسیایی تیم غارت شده ای به نظر می رسید و با یک بازیکن مصدوم، یک یار دو اخطاره، یک بازیکن پاسپورت گم کرده و ... وارد بحرین شد.
پاس، قهرمان آسیا
در مرحله نهایی تیم پاس با تیم هی «الوصل امارات»، «امناگونک کره شمالی» و «وهالب پکستان» در گروه «ب» قرار گرفت و در گروه دیگر تیم هی «الشباب عربستان، المحروق بحرین، آرتسو اندونزی و یومیوری ژاپن» با هم به رقابت پرداختند. تیم هی اول و دوم هر گروه برای به دست آوردن قهرمانی باید به صورت ضربدری با هم پیکار می کردند ـ تیم پاس که بدون همراهی نماینده ا ی از فدراسیون وارد جزیره کوچک منامه شده بود در هتل نه چندان پرستاره «گیت گلف» به عنوان آخرین تیم اردو زد. پاس تازه متوجه شده بود که وارد قتلگاهی شده که در آن همه حریفانش مقدمات ورود به فوتبال حرفه ای آسیا را با آوردن مربیان و بازیکنان برزیلی و کروات گذرانده اند ـ بازی پاس و الوصل تقریبا سرنوشت این گروه را مشخص می کرد و در پیان تیم الوصل بود که با یک گل بازی را به سود خود پایان داد. در دیدار دوم پاس بید با «وهالبی» بازی می کرد که در بازی اول خود 10 گل از الوصل خورده بود ـ اما تیم پاس در مقابل این حریف ضعیف نیز ناکام ماند و به نتیجه ای بهتر از یک ـ یک دست نیافت. تا تیم دوم گروه «ب» شود. گل پاس توسط محسن گروسی وارد دروازه «وهالب» شد. در نیمه نهایی پاس در مقابل «یومیوری ژاپن» قرار گرفت و بعد از 120 دقیقه جدال دیدنی به برتری 2 ـ یک برابر حریف ژاپنی دست یافت. «فیروز کریمی» سرمربی و «داوود زمینی» مربی پاس روشی را ارائه کردند که بعد از بازی «ماتسوکی» مربی تیم ژاپنی بگوید «از تاکتیک پاس سردر نیاوردم» در این بازی مدیرروستا و حکیم زاده زننده گلهای تیم پاس بودند.در مقابل تیم الشباب نیز موفق به پیروزی الوصل شده بود و به دیدار نهایی راه یافت تا در آن دیدار حریف تیم پاس باشد.
این دیدار از حساسیت بالایی برخوردار بود ـ ولی تیم پاس با پیروزی برابر نماینده پر قدرت ژاپنی روحیه ای مضاعف به دست آورده بود ـ در این دیدار هر دو تیم برای قهرمانی پا به میدان گذاشته بودند ولی این تیم پاس بود که با تک گل دقیقه 39 محسن گروسی پیروز میدان شد و به مقام قهرمانی آسیا رسید. بی شک سال 1371 نقطه اوجی در تاریخ باشگاه پاس بود. پاس در همین سال و در همین پیکارها «جام اخلاق» را نیز تصاحب کرد که برگ زرین دیگری در آلبوم افتخارات پاس به شمار می رود.
1350 نایب قهرمان لیگ سراسری ایران
1351 نایب قهرمان لیگ سراسری ایران
1356 قهرمان جام تخت جمشید
1357 قهرمان جام تخت جمشید
1371 قهرمان لیگ آزادگان
1372 قهرمان باشگاههای آسیا
1372 قهرمان لیگ آزادگان
1377 نایب قهرمان لیگ آزادگان
1383 قهرمان لیگ برتر
1385 نایب قهرمان لیگ برتر

دسته ها :
1388/2/31

قرار گرفتن در وضعیت آفساید، بخودى خود خطا محسوب نمیشود.
یک بازیکن در وضعیت آفساید است اگر:
▪ بازیکن از توپ و آخرین نفر دوم حریف، به خط دروازه حریف نزدیکتر باشد.
یک بازیکن در وضعیت آفساید نیست اگر:
▪ در نیمه زمین متعلق به تیم خود قرار گیرد.
یا
▪ با آخرین نفر دوم تیم حریف مساوى باشد.
یا
▪ با آخرین دو نفر تیم حریف مساوى باشد.
خطا
بازیکنى که در وضعیت آفساید قرار دارد، تنها موقعى تنبیه میشود، اگر در لحظه ایکه توپ توسط هم دسته اش لمس یا بازى شود، او به عقیده داور در بازى شرکت فعال داشته باشد. با
▪ دخالت در بازى.
▪ دخالت روى حریف.
خطا نیست
اگر بازیکن توپ را مستقیما از موارد زیر دریافت کند، خطا محسوب نمیشود:
▪ از ضربه دروازه
▪ پرتاپ اوت.
▪ از ضربه کرنر.
تخلفات/تنهیبات
براى خطاى آفساید، داور یک ضربه آزاد غیر مستقیم براى تیم مقابل اعلام میکند و این ضربه از محلى که نقض مقررات انجام گرفته، اجرا خواهد شد

دسته ها :
1388/2/31

نام رسمی: رئال مادرید
سال تاسیس: ۱۹۰۲
رئیس افتخاری: آلفردو دی‌استفانو
استادیوم: سانتیاگو برنابئو (۷۸ هزار نفری)
زمین تمرین: سینداد دپورتیوا
لباس اصلی: سراسر سفید با خطوط آبی و سرشانه
اسامی مستعار: سپیدها، ققنوس‌ها، وایکینگ‌ها و کهکشانی‌ها
اسطوره همیشگی: زین الدین زیدان
هوادارن ویژه: ژنرال فرانکو (دیکتاتور اسبق اسپانیا) خوان کارلوس (پادشاه اسبق اسپانیا)
افتخارات داخلی:
قهرمانی لالیگا:
۳۰ بار، اولین بار در سال (۳۲-۱۹۳۱) و آخرین بار در فصل (۲۰۰۶-۲۰۰۷)
قهرمانی جام حذفی:
۱۷ بار، اولین بار (۵-۱۹۰۴) آخرین بار در فصل (۹۳-۱۹۹۲)
افتخارات اروپایی:
قهرمان جام قهرمانی اروپا: (لیگ قهرمانان ۹ بار)، اولین بار در فصل (۵۶-۱۹۵۵)، آخرین بار در فصل (۲۰۰۲-۲۰۰۱) قهرمان جام یوفا: ۲ بار در سال‌های (۸۶-۱۹۸۵) و (۸۵-۱۹۸۴) قهرمان جام بین قاره‌ای: ۳ بار در سال‌های (۲۰۰۰-۱۹۶۰)
رئال همچنین از طرف یوفا عنوان «بهترین تیم فوتبال قرن بیستم» را به خود اختصاص داده‌است.
رئال مادرید پر افتخارترین باشگاه اروپا می‌باشد

دسته ها :
1388/2/31

تاریخچه فوتبال:
واژه فوتبال ترکیبی از دو جزء (پا foot) و (توپ ball) می باشد. دو تیم یازده نفر در یک زمین با اندازه های معین، درصدد رساندن توپ به دروازه مقابل اند و هیچ یک از افراد، جز دروازه بانها حق استفاده از دست را ندارند. فوتبالی که امروزه شاهد آن هستیم تاریخی چند هزار ساله دارد. چین، یونان، مصر و روم باستان زادگاه های اولیه فوتبال بوده اند. تحقیقات نشان می دهد که ملل مختلف هزاران سال قبل از میلاد بازیهای شبیه فوتبال داشته اند. کشیشی به نام اشپانوت از اهالی آلمان، پژوهشهایی درباره فوتبال به عمل آورده است. او می گوید: « طبق نوشته های هومر -نویسنده و شاعر یونانی- در قاره گمشده آتلانتیس، ورزشگاه عظیمی بوده که تماشاگران زیادی جهت تماشای توپ گرد در آن جمع می شدند.»
فوتبال در چین باستان
تحقیقات باستان شناسان نشان می دهد که بین سالهای 200 تا 220 قبل از میلاد، هوانگ تین، امپراتور چین مبتکر بازی «تی-سو-چو» (T-So-Cho) بوده است. تی-سو در زبان چینی همان لگد زدن و با پا زدن است و چو، به معنی توپ می باشد. وی، تی-سو-چو را به این منظور ابداع کرد که سربازانش با هم مبارزه کنند و به رقابت بپردازند. پس از چندی این بازی از محدوده سربازخانه ها به میان مردم راه یافت. چو یا همان توپی که در آن زمان مورد استفاده قرار می گرفت، هشت تکه ای و از جنس چرم بود. این چرم را به هم می دوختند و درون آن را از پر، پشم و یا پنبه پر می کردند. بازی تی-سو-چو با فوتبال امروزی وجوه اشتراک فراوانی داشته است. دروازه ها از پایه هایی از جنس چوب بامبو تشکیل می شد که بلندی آن به حدود 5 متر می رسید. این دروازه ها، دقیقاً بسان دروازه های امروزی بازی فوتبال، با تور پوشش داده می شد و جالب تر آن که نوشتارهای بدست آمده، حاکی از آن است که استفاده از شکم، سر، پا و سینه برای حمل توپ، مجاز ولی استفاده از دست، غیرمجاز بوده است. البته در پایان بازی تی-سو-چو، برنده بی نصیب از جایزه و بازنده بی بهره از مجازات نبود. جایزه برندگان، تنها کف زدن و هورا کشیدن بود، اما گروه بازنده باید بی دفاع در جای خود می ایستادند و کتک می خوردند.
فوتبال در ژاپن
در سال 587 میلادی، فوتبال از چین به ژاپن راه یافت و این حرکت با تحولات جدید و تکامل نسبی همراه بود. «کوماری» واژه ای است که ژاپنی ها به فوتبال اطلاق می کردند. در کتیبه های بدست آمده از آن دوران، فوتبال، عملی مذهبی و جزو آداب دینی شمرده می شده است. طبق اسناد معتبر، امپراتور وقت ژاپن، تنیشی-تنو که در سالهای 617 تا 621 سلطنت می کرد، علاقه فراوانی به این آئین داشت، چون خودش در زمان ولیعهدی، از بازیکنان زبده کوماری بود. به محض آنکه تنیشی-تنو به بازی فوتبال مبادرت ورزید، آئین ژاپنی سین توئیزم که برای امپراتورها شرف خدایی بود، کوماری را از ارج و قرب بالایی برخوردار کرد.
هر ساله در فصل پائیز، تشریفات و مراسمی به مناسبت بازی کوماری برگزار می شد. قبل از مراسم، توپ را برای تبرک نزد روحانی اعظم می بردند و او با خواندن دعا از درگاه خدایان برای سرزمین آفتاب، آرامش و برکت آرزو می کرد. سپس نجیب زادگان و بزرگان با لباسهای فاخر، در گوشه هایی از میدان مستقر می شدند. میدان بازی به شکل مربع بود و در هر گوشه میدان، درختی کاشته شده بود: کاج در شمال غربی، سرو در جنوب غربی، بید در جنوب شرقی و آلبالو در شمال شرقی. توپ 24 سانتی متر قطر داشت و زمان بازی در هر نیمه، حدود بیست دقیقه بود. کوماری در ژاپن برخلاف تی-سو-چو در چین، یک بازی اشرافی، آرام و بدون خشونت و برخورد بود. اگر بازیکن، کوچکترین حرکت خشنی از خود نشان می داد، از بازی اخراج می شد. کافی بود بازیکنی به بازیکن دیگر تنه بزند تا فوراً از زمین اخراج شود، البته اگر حریف، طرف مقابل را می بخشید، بازیکن در زمین می ماند و اخراج نمی شد. سالها بعد در اوایل قرن دهم میلادی، فوتبال از حالت اشرافیت خارج و همگانی شد.
فوتبال در روم و یونا
رومی ها نوعی بازی به نام "Harp Stum" (هارپ استوم) داشتند که در آن، دو گروه در دو سوی زمین قرار می گرفتند و زمین هر تیمی با خط کشی معین شده بود. برای بازی، از نوعی توپ استفاده می شد که رویه ای چرمی داشت. میان دو زمین، فاصله ای وجود داشت که با دوخط دیگر تعیین شده بود و بازی در میان این فاصله انجام می شد و هر تیم باید توپ را از خط مرزی عبور داده و به زمین حریف برده و تا به انتهای آن می رساند. در مرز هر زمین، همه می توانستند توپ را روی هوا با دست مانند دروازه بان امروزی بگیرند و مانع از ورود توپ به زمین خود شوند. این بازی در روم، بازی خاص سربازان بود و هر تیم فرمانده خود را به عنوان مربی انتخاب می کرد. در این بازی هل دادن، گلاویز شدن و کشیدن حریف امری عادی به شمار می رفت. در هر تیم، یازده بازیکن حضور داشتند که در سه خط دفاع، میانی و حمله قرار می گرفتند. بعدها دو خط میانی که منطقه مرزی را مشخص می کرد، از میان رفته و تنها یک خط، نیمه زمین را معین می کرد. این بازی تا به آنجا در میان سربازان ومردم رواج یافت که شکل قانونی به خود گرفت و هر سرباز رومی می بایست در آن شرکت می کرد. هنگامی که سربازان ژولیوس سزار، در قرن سوم به بریتانیا پا نهادند، باعث گسترش بازی در آنجا نیز شدند. پس از خروج سربازهای روم در سال 217 بعد از میلاد از ولز، بازی یی به نام «تراک» در آنجا شکل گرفت که منشاء اولیه بازی فوتبال در انگلستان بود.
در یونان هم بازی یی به نام «اسفروناشیا» که بسیارشبیه هارپ استوم بود، انجام می شد. افلاطون در مورد این بازی می گوید: «اسفروناشیا، سودمندترین تمرین نظامی است که یک سرباز را می سازد.»
سیر تکوینی فوتبال
از قرنهای اولیه پس از میلاد تا قرن هجدهم میلادی، ورزش فوتبال به شکل قانونی و غیرقانونی به اشکال مختلفی در کشورهای گوناگون انجام گرفت. بازی دسته جمعی با توپ، هرچند در دوره هایی توأم با خشونت بود و گاه به تعطیلی آن در برخی کشورها انجامید؛ ولی علاقه مردم به آن کم نگردید. در سالهای 1130 تا 1180، بازی فوتبال با نام «لاسول» در فرانسه رایج شد و در میان شاهان فرانسه، لوئی هفتم که از 1140 تا 1173 فرمانروایی نمود؛ به گسترش این ورزش همت گمارد. او جوانان بسیاری را به این ورزش تشویق نمود و تیمهای فراوانی را بوجود آورد. در طی سالیان پس از آن، این بازی خشن که گاهی با مرگ بازیکنان هم همراه بود، توسط بریتانیایی ها شامل قوانین و مقرراتی گردید. در حقیقت، منشاء فوتبال امروزی، مناطقی از بریتانیا بوده است که برای این بازی قوانینی وضع نمودند و تلاش کردند ضمن کاستن خشونت از آن، جاذبه های آن را افزایش دهند.
در سال 1681، در لندن بازی فوتبال با قوانین و مقررات خاصی دنبال می شد و حتی مسابقاتی هم در حضور پادشاه انگلستان برگزار گردید. تا سال 1832، بازی یی که به عنوان فوتبال در سراسر انگلستان رواج داشت، هیچ محدودیتی در استفاده از سر و پا و دست برای آن در نظر گرفته نشده بود و بیشتر شبیه راگبی امروزی بود. اما از این سال به بعد، فوتبال به سمت جدایی از راگبی پیش رفت و درنهایت در سال 1841، مقرر گردید که فوتبال بازی یی با پا و راگبی با دست و پا باشد. در نیمه دوم سال 1846، شاگردان سابق مدرسه «شرزبوری واتون» که دانشجویان دانشگاه کمبریج شده بودند، نخستین باشگاه فوتبال را تأسیس کردند و دو سال بعد، نخستین قوانین فوتبال را با همکاری سایر تیمهای دانشگاهی بنیان نهادند.
درسال 1862، باشگاه فاتس کانتی در شهر ناتینگهام تأسیس شد که به عنوان قدیمی ترین باشگاه فوتبال در لیگ باشگاههای انگلیس، هنوز هم حضور دارد و امروزه با نام «ناتینگهام فارست» شناخته می شود.
جام انگلیس (FACup)، قدیمی ترین مسابقات فوتبال جهان است که در سال 1871 پایه ریزی شده است. در روز بیستم جولای 1871، هفت عضو اتحادیه فوتبال انگلیس به دفتر مجله « اسپورت من» وارد شدند که یک هفته نامه ورزشی بود و به دبیرآن پیشنهاد نمودند تا اعلامیه مسابقات فوتبال میان باشگاههای لندن را منتشر کند و مسئولیت آن را برعهده گیرد. براساس این اعلامیه، هر تیمی با یک شکست حذف می شد و هر تیمی که خواهان شرکت بود، باید «یک گنی» (واحد پول انگلستان در آن زمان که اندکی بیشتر از یک پوند بود) می پرداخت. این مسابقات به سرعت شکل گرفت و فاتح آن، تیم فوتبال واندرز لندن بود که با نتیجه یک بر صفر، تیم سلطنتی مهندسان را شکست داد.
نخستین مسابقه بین المللی فوتبال، در روز شنبه 30 نوامبر 1872 بین دو تیم انگلیس و اسکاتلند در گلاسکو برگزار شد که با نتیجه بدون گل به پایان رسید

دسته ها :
1388/2/30

سال ۱۹۸۰ قهرمانى لیگ اسکاتلند
سال ۱۹۸۲ قهرمانى لیگ اسکاتلند
سال ۱۹۸۲ قهرمانى جام حذفى اسکاتلند
سال ۱۹۸۳ قهرمانى جام حذفى اسکاتلند
سال ۱۹۸۴ قهرمانى لیگ اسکاتلند
سال ۱۹۸۴ قهرمانى لیگ و جام حذفى اسکاتلند
سال ۱۹۸۵ و ۱۹۸۶ قهرمانى جام حذفى اسکاتلند
سال ۱۹۹۰ قهرمانى جام یوفا
سال ۱۹۹۱ قهرمانى سوپر جام اروپا
سال ۱۹۹۲ قهرمانى لیگ برتر انگلستان
سال ۱۹۹۳ قهرمانى لیگ برتر انگلستان
سال ۱۹۹۴ ۲ قهرمانى پیاپى در جام یوفا و لیگ برتر
سال ۱۹۹۶ قهرمانى لیگ و جام حذفى انگلستان
سال ۱۹۹۷ قهرمانى لیگ برتر انگلستان
سال ۱۹۹۹ قهرمانى لیگ برتر انگلستان
سال ۱۹۹۹ قهرمانى جام حذفى انگلستان
سال ۱۹۹۹ قهرمانى لیگ قهرمانان اروپا
سال ۲۰۰۰ و 2001 و 2006 و 2007 قهرمانى لیگ برتر انگلستان

دسته ها :
1388/2/30

▪ زمین بازى باید به شکل مستطیل و درازاى طول باید بزرگتر از دارازى خط دروازه باشد.
▪ طول حداقل 90 متر و حداکثر 110 متر.
▪ عرض حداقل 45 متر و حداکثر 90 متر.
مسابقات بین المللى:
▪ طول حداقل 100 متر و حداکثر 110 متر.
▪ عرض حداقل 64 متر و حداکثر 75 مترعلامت گذارى زمین
علامت گذارى زمین
بازى بوسیله خطوط مشخص می شود، ضخامت خطوط متعلق به محوطه مربوط مى باشد. خطوط بلندتر را خطوط طولى و خطوط کوتاه تر را خطوط دروازه می نامند.
ضخامت کلیه خطوط نباید بیشتر از 12 سانتی متر باشد.
زمین بازى بوسیله خط میانى به دو نیمه تقسیم می شود.
مرکز زمین بازى در وسط خط میانى مشخص میشود و یک دایره به شعاع 9.15 متر در اطراف آن رسم شده می شود.
محوطه دروازه (گل):
محوطه دروازه در انتهاى هر نیمه زمین به صورت زیر معین می شود:
دو خط به فاصله 5.5 متر از داخل تیرهاى عمودى بر روى خط دروازه به طرف گوشه ها رسم می شود. این خطها به فاصله 5.5 متر به طرف داخل زمین بازى کشیده و بوسیله خطى موازى با خط دروازه، متصل می شود. محوطه محدود شده بوسیله این خطوط و خط دروازه را، محوطه دروازه یا همان گل می نامند.
محوطه جریمه (پنالتى):
محوطه جریمه در انتهاى هر نیمه زمین به صورت زیر معین می شود:
دو خط به فاصله 16.5 متر از داخل تیرهاى دروازه در روى خط دروازه به طرف گوشه ها رسم می شود. این خطها به فاصله 16.5 متر به طرف زمین بازى کشیده و به وسیله خطى موازى با خط دروازه، متصل می شود. محوطه محدود شده بوسیله این خطوط و خط دروازه را، محوطه جریمه یا پنالتى می نامند.
میله پرچم - پرچم کرنر میله هاى پرچم:
میله پرچمى که ارتفاع آن کمتر از 1.5 متر نیست و نوک تیزى ندارد در گوشه هاى زمین بازى نصب می شود. چنین پرچمى را مى توان در دو طرف خط مرکزى و به فاصله حداقل 1 متر در خارج از خط طولى قرار داد.
قوس کرنر:
یک ربع دایره به شعاع 1 متر از میله پرچم گوشه زمین، در داخل زمین بازى رسم می شود.
دروازه ها:
دروازه ها در وسط هر خط عرضى قرار دارند و شامل دو تیر عمودى اند که به یک اندازه از میله هاى گوشه فاصله داشته و در بالا بوسیله یک تیر افقى بهم متصل می شوند.
فاصله بین دو تیر عمودى، 7.32 متر و فاصله لبه پایین تیر افقى تا زمین 2.42 متر است.
تیرهاى عمودى و افقى باید در عرض و عمق یکسان بوده و نباید بیشتر از 12 سانتى متر باشند.
تور مى تواند به تیرهاى عمودى و افقى و زمین پشت دروازه متصل شود و براى دروازه بانها مجال حرکت در فضاى وسیعى را بوجود آورد.
رنگ تیرهاى عمودى و افقى دروازه باید سفید باشند.

دسته ها :
1388/2/30
X