تمامی ما در زندگی روزمره خود ممکن است کارهایی را انجام دهیم که زمینه بروزمشکلات خاصی را در آینده برایمان فراهم نماید.تمامی ما در زندگی روزمره خود ممکن است کارهایی راانجام دهیم که زمینه بروز مشکلات خاصی را در آینده برایمان فراهم نماید. کاربرانکامپیوتر نیز از این قاعده مستثنی نمی باشند و ممکن است در زمان استفاده ازکامپیوتر، عملیاتی را انجام دهند که مشکلات و مسائل متعددی را برای خود و سایرکاربران ایجاد نمایند. کلیک بر روی یک دکمه خاص در زمان نصب نرم افزار، نصب بیرویه نرم افزار خصوصاً نرم افزارهایی که از طریق اینترنت دریافت می گردد، کلیک برروی دکمه ok در یک جعبه محاوره ای که ممکن است باعث تغییر تنظیمات یک برنامه و درنهایت رفتار یک کامپیوتر و حتی در برخی موارد از کارافتادن سیستم گردد، نمونه هاییاندک در این زمینه می باشند. در ادامه به برخی از متداولترین اشتباهاتی که ممکن استتوسط کاربران انجام شود، اشاره می گردد. با این امید که بتوان با عدم انجام آنانمشکلات کمتری را برای خود و دیگران ایجاد نمائیم.
▪ اتصال کامپیوتر به برق بدوناستفاده از یک سیستم حفاظتی به منظور کنترل نوسانات جریان برق: عدم رعایت اینموضوع می تواند باعث صدمه فیزیکی به کامپیوتر و از بین رفتن داده موجود بر روی آنگردد. برخی از کاربران این تصور را دارند که صرفاً پس از بروز یک شوک الکتریکی قویاحتمال بروز مشکل برای سیستم وجود خواهد داشت. ضمن رد این برداشت، می بایست به ایننکته اشاره گردد که هر چیزی که بتواند در سیگنال های الکتریکی وقفه ای ایجاد وجریان برق را مجدداً از ابتدا آغاز نماید، می تواند باعث سوزاندن قطعات کامپیوترگردد. استفاده از برخی وسایل برقی، خصوصاً دستگاه هایی نظیر سشوار و هیتر که بهولتاژ بالایی نیاز دارند، می تواند باعث ایجاد نوسانات شدید گردد. پس از قطع جریانبرق و اتصال مجدد آن نیز ممکن است تا رسیدن به یک سطح ولتاژ مطلوب، زمانی بطولانجامد (هر چند اندک) و در همین فاصله ممکن است مشکلات خاصی برای برخی از دستگاه هاایجاد گردد. برای حفاظت سیستم در مقابل خرابی ناشی از نوسانات شدید جریان برق، میبایست از یک محافظ مناسب استفاده نمود. استفاده از ups (برگرفته از Uninterruptible Power Supply) در بسیاری از موارد نسبت به دستگاه های محافظ ترجیحداده شود، چراکه این نوع دستگاه ها دارای امکانات مناسبی می باشند که می توانعلیرغم قطع جریان برق همچنان از کامپیوتر استفاده و در صورت لزوم سیستم را بطورموفقیت آمیز خاموش نمود.
▪ استفاده از اینترنت بدون فایروال: تعداد زیادی ازکاربران (خصوصاًکاربرانی که از طریق منزل به اینترنت متصل می شوند )، کامپیوتر خودرا به مودم متصل و بلافاصله از اینترنت استفاده می نمایند، بدون این که نسبت به اینموضوع آگاهی داشته باشند که خود را در معرض چه تهدیداتی قرار داده اند. هر کامپیوترمتصل به اینترنت می بایست با بکارگیری فایروال، حفاظت گردد. فایروال، می تواند بخشیدرون مودم - روتر و یا یک دستگاه جداگانه باشد که بین مودم -روتر و کامپیوتر قرارمی گیرد و یا یک نرم افزار خاص باشد که بر روی کامپیوتر نصب می گردد (نظیر فایروالارائه شده به همراه ویندوز XP ). نصب یک فایروال به تنهایی کافی نبوده و می بایستپیکربندی آن را با رعایت مسائل امنیتی انجام داد.
▪ قصور در اجراء و یا بهنگامسازی نرم افزارهای آنتی ویروس و آنتی spyware :بدون شک، برنامه های آنتی ویروسدارای یک نقش اساسی به منظور ایمن سازی یک کامپیوتر می باشند. به دنبال نصب اینگونهنرم افزارها ممکن است کاربران با مشکلات خاصی در خصوص اجرای برخی برنامه هایکامپیوتری مواجه و یا به منظور نگهداری و بهنگام سازی آنان هزینه های خاصی را متقبلشوند، ولی مسائل فوق نمی تواند دلایل قانع کننده و منطقی به منظور عدم نصب و بهنگامسازی یک نرم افزار آنتی ویروس بر روی سیستم باشد. برنامه های مخرب که نرمافزارهای آنتی ویروس آنان را به عنوان ویروس، تروجان و یا کرم ها تشخیص خواهند داد،علاوه بر این که ممکن است مشکلات خاصی را برای یک سیستم ایجاد نمایند، می تواند یکشبکه کامپیوتری را نیز با مشکلات عدیده ای مواجه نموده و حتی باعث از کارافتادنسرویس های شبکه گردند. spyware، نوع دیگری از تهدیدات فزاینده در عصر حاضر می باشندکه بر روی کامپیوتر کاربران و بدون آگاهی آنان نصب و اقدام به جمع آوری اطلاعات وارسال آنان به یک مکان دیگر می نمایند. برنامه های آنتی ویروس، اغلب قادر به تشخیصو برخورد مناسب با این نوع برنامه های مخرب نمی باشند، بنابراین می بایست از یک نرمافزار اختصاصی تشخیص spyware استفاده گردد