دستتان را بشویید:
بیشتر ویروس های سرماخوردگی از طریق تماس مستقیم منتشر می شوند. کسی که سرماخورده است توی دست هایش عطسه کرده و سپس اشیایی مانند تلفن، صفحه کلید رایانه یا لیوان را لمس می کند. میکروب ها می توانند برای ساعت ها و در بعضی موارد هفته ها زنده باقی بمانند تا به فرد بعدی منتقل شوند. بنابراین باید دست های خود را مکرر بشویید. در صورتی که امکان شستن دستتان را ندارید، دست هایتان را بسیار سخت برای یک دقیقه به هم بمالید. این کار باعث جدا شدن اکثر ویروس های سرماخوردگی از پوست می شود.
.
جلوی عطسه و سرفه خود را با دستمال کاغذی بگیرید و نه دستها.
به صورت خود دست نزنید(چون ویروس سرماخوردگی از راه چشمها، بینی و دهان وارد بدن میگردد).
سیگار نکشید: مصرف سیگار سبب انقباض عروق خونی گشته و بدن را سرد میکند.
.
گوشت بخورید: مصرف غذاهای غنی از آهن نظیر گوشت قرمز و سبزیجات سبز رنگ به گرم شدن بدن شما کمک میکند. بدن شما برای ساختن هورمون تیروئید به آهن نیاز دارد. هورمون تیروئید تولید گرما را در بدن تحریک میکند.
.
لباس گرم بپوشید. بهتر است جنس پارچه نخستین لایه لباس شما از مواد مصنوعی بوده و روی آن لباس پشمی به تن گردد.
دوری گزیدن از افراد مبتلا به سرماخوردگی.
برخورداری از یک رژیم غذایی معتدل سرشار از ویتامین.
خوردن مواد غذایی یکی دیگر از پادزهرهای سرما میباشد. از آنجایی که فرایند گوارش موجب تولید گرما میگردد. بنابراین یک نوشیدنی داغ بنوشید. مانند:چای و یا قهوه داغ. با آنکه با مصرف نوشیدنی های داغ میزان گرمای جذب شده اندک میباشد اما مواد غذایی گرم و نوشیدنیهای داغ سبب تحریک سیستم عصبی شده و موجب افزایش جریان خون به دستها و پاها میگردد. غذاهای ادویه دار و تند نیز چنین خاصیتی دارند.
استفاده از دستگاه بخور و مرطوب کننده هوا.
ماست بخورید:
مطالعات نشان داده اند که مصرف روزانه یک فنجان ماست کم چرب می تواند حساسیت شما را به سرماخوردگی تا ٢٥ درصد کاهش دهد.
.
ورزش های منظم داشته باشید:
ورزش های آیروبیک باعث پمپاژ بیشتر خون توسط قلب، تنفس سریع تر و انتقال اکسیژن بیشتر از ریه به خون و تعریق بیشتر بدن می شود. این ورزش ها باعث افزایش سلول های مقابله کننده با ویروس در بدن می شود.
مقدار زیادی مایعات بنوشید:
آب، سیستم بدن شما را شست وشو می دهد و باعث خروج سموم از بدن می شود. یک فرد بالغ سالم به طور متوسط روزانه ٨ لیوان مایعات نیاز دارد.