* یکی از بهترین، مؤثرترین و پایدارترین روشهای یادگیری مفاهیم آموزشی، اخلاقی، دینی، روش الگویی (یادگیری مشاهدهای) میباشد.
* والدین هنگامی میتوانند بر روی کودکان تأثیر بگذارند که بین افکار، گفتار و رفتارشان همگونی و هماهنگی وجود داشته باشد.
* وجود الگوها به قدری در اسلام حایز اهمیت است که عمل پیامبر(ص) به عنوان یکی از منابع فقهی به شمار میرود و در قرآن تأکید زیادی بر روی الگوها خصوصا الگوی حسنه شده است.
* در یادگیری مشاهدهای، چون یادگیرنده آگاهانه به رفتار خاصی دقت میکند و از نگرش مثبت و انگیزه قوی برخوردار است، کمتر احساس فشار ذهنی و خستگی میکند.
* روانشناسان از روش اسوهای به عنوان یکی از بهترین، مطمئنترین و پایدارترین روشها یاد کرده و حتی نظریهای تحت عنوان یادگیری اجتماعی توسط آلبرت بندورا مطرح شده که در مجامع و محافل علمی طرفداران زیادی پیدا کرده است.
* نماز خواندن رفتاری است که ابتدا از طریق مشاهده آموخته میشود و تمام کسانی که به نحوی با کودک در ارتباطند در این زمینه دارای مسؤولیت میباشند تا صحنههای نماز را به صورت خوشایندی برای کودکان ترسیم نمایند.
* کودکان بیشتر از عملکرد والدین تأثیر میپذیرند تا گفتار و نصایح آنان.
* حضرت امام خمینی(ره) با آگاهی از اصول، راهها و روشهای تربیت کودکان، و به پیروی از ائمه اطهار علیهمالسلام با کودکان خود و دیگران رفتاری اصولی و منطقی داشته و آنان را با عملکرد خویش به مسایل دینی دعوت میکردند.