حضور حضرت آیت اللّه العظمى صافى .
تـ مدیر یکى از دبیرستانها و آموزشگاههاى اسلامى , مستمرا در حضور 400 نفر, لفظ رکیک و قبیح ((خفه شوید)) را به کار مى برد .
بـا تـوجـه بـه ایـنـکـه چـنین لفظى , طاغوتى و ضد قانون است , نظر شرع مقدس اسلام چیست ؟ وظیفه دانش آموزان و مسؤولان چیست ؟ .
تـ تـعـلیم و تعلم , یاد دادن و یادگرفتن علم در اسلام , مورد تشویق و تاکید فراوان قرار گرفته , و اساس ترقى و تعالى و تکامل جامعه است , و حق معلم و کسى که به انسان علمى را آموخته باشد یا او را به راه نیک , خیر و صوابى راهنمایى کرده باشد, بسیار بزرگ است و مثل حق پدر, رعایت آن لازم است .بـایـد دانـش آمـوزان در احـتـرام معلم , تا مى توانند اهتمام کنند, و حتى اگر از او برخورد خلاف آداب دیدند, تحمل نمایند .
وظـیـفـه مـعـلـم و اسـتـاد هم , اینست که با دانشجو و دانش آموز, با حلم , بردبارى , مهر و رافت رفـتـارنـماید, از لغزش و خطاى آنها چشم بپوشد, و با زبان نرم و ملاطفت , اشتباهات آنان را تذکر دهد .
رابطه شاگرد و استاد, رابطه اى معنوى است که هیچگاه فراموش نمى شود .
در حـدیث است : ((تواضعوا لمن یتعلمون منه العلم و لمن یعلمونه )), ((85)) این حدیث هم توصیه به شاگرد است که با فروتنى و تواضع , از استاد, احترام و تکریم نماید و هم تعلیم به معلم است که با مهر, محبت و تواضع , شاگرد را به فرا گرفتن علم و دانش تشویق نماید تا دانشجو به تحصیل علم و معرفت رغبت ومیلش بیشتر شود و با اشتیاق , هر کجا اشتباهى دارد, به معلم مراجعه نماید .
امـا در مـورد سـؤال , وظیفه دانش آموزان این است که طورى رفتار نمایند که موجب خشم معلم نـشودو در مقام تلافى نسبت به معلم بر نیایند, و ((جور استاد, به ز مهر پدر)) را مراعات نمایند, و وظیفه مدیریت آموزشگاه و مسؤولین , اشراف بر جریان وضع تعلیم , تدریس , اخلاق و رفتار معلمان , اسـاتـیـد وکلیه امور آموزشگاه است
که اگر از این گونه بدزبانیها و نواقص و برخوردهایى که در روحـیـه دانـش آموزان واخلاق آنها اثر مى گذارد, مشاهده شود, به معلم به طور خصوصى , نه در برابر دانش آموزان , انعکاس سؤاین برخوردها را تذکر دهند و او را به حسن اخلاق , عفت زبان و حفظ شان معلم توصیه نمایند و محیطآموزشگاه را از این نواقص مصونیت دهند .
واللّه العالم .
لطف اللّه صافى .