پرسش وپاسخهای مالیاتی - سایر

پرسش وپاسخهای مالیاتی - سایر

سوال شماره 1

آیا شرکتهای وابسته به شهرداری ها که بصورت بازرگانی اداره می‌شوند مشمول مالیات هستند یا خیر؟

ج- بلی، به استناد تبصره 1 ماده 2 قانون مالیات های مستقیم شرکتهایی که تمام یا قسمتی از سرمایه آنها متعلق به شهرداری ها می باشد مشمول مالیات هستند.

سوال شماره 2

آیا تعدیلات سنواتی دورانی که از طریق علی الراس تشخیص شده نباید در تعیین درآمد مشمول مالیات منظور گردد؟

ج - چنانچه تعدیل سنواتی مربوط به درآمدی باشد که مالیات آن قبلا پرداخت نشده باشد بایستی در تعیین درآمد مشمول مالیات لحاظ گردد.

 

سوال شماره 3

اگر بازرگان کارت دار مدت ده سال از کارت خود استفاده نکرده ولی در همان محل بکار دیگری اشتغال داشته باشد میتواند از نظر خود اظهاری طبق ماده 158 استفاده کند یا باید بجای بند (ج) ازجمله اشخاص بند الف ماده 96 تلقی گردد و دفتر روزنامه و کل نگاهداری کند؟

ج – دارندگان کارت بازرگانی مکلفند عملیات مالی خود را در دفاتر روزنامه و کل پلمب شده ثبت نمایند. استفاده از مقررات ماده 158 نیز موکول به نظر سازمان امور مالیاتی است.

 

سوال شماره 4

آیا شرکتهای سرمایه پذیر که در خارج به همین عنوان ثبت شده­اند و به شرکت های ایرانی سود سهم پرداخت می نمایند مشمول تبصره 4 ماده 105 می باشند یا خیر؟ مجوز قانونی در صورت منفی یا مثبت بودن پاسخ را ذکر فرمائید.

ج – شرکت ایرانی که از شرکت خارجی سود دریافت می نماید مشمول مالیات است (‌موضوع بند 4 ماده 1 قانون)‌ لذا مشمول تبصره 4 ماده 105 نیست ضمناً در این مورد مالیاتهای پرداخت شده در خارج از کشور طبق مقررات تبصره ماده 180 قابل کسر از مالیات متعلق در ایران خواهد بود.

 

سوال شماره 5

در مواردی که به بهانه عدم رسیدگی به مالیات سال بعد از استرداد مالیات اضافی پرداختی خودداری می‌گردد تکلیف مودی چیست؟

ج – مالیات هر سال مستقل بوده و ارتباطی به سال بعد ندارد و اضافه پرداختی پس از احراز و قطعی شدن بایستی مسترد گردد.

 

سوال شماره 6

درصورت تشخیص علی الراس شرکتهای مشمول بند الف ماده 107 آیا ضریب همان 12درصد می‌باشد یا طبق جدول ضرائب؟

ج- در صورتی که قرارداد تا پایان سال 1381 منعقد شده باشد 12% مذکور در بند الف ماده 107 اعمال خواهد شد ولی قراردادهای منعقده از اول سال 1382 به بعد به استناد تبصره 5 ماده 107 ضریب جدول ضرایب باید اعمال شود.

 

سوال شماره 7

موارد اختلاف استاندارد های حسابداری و حسابرسی با قانون مالیاتهای مستقیم و چگونگی برخورد سازمان امور مالیاتی با آنها چگونه است؟

ج- در صورت بروز اختلاف مقررات قانون مالیاتهای مستقیم حاکم خواهد بود.

 

سوال شماره 8

آیا بیش از یکبار می‌توان از معافیت ماده 132 استفاده نمود؟‌

ج- برای واحدهای جدید التاسیس اعم از صنعتی و معدنی که برای آنها از اول سال 81 پروانه بهره برداری از طرف وزارتخانه ذیربط صادر می شود فقط برای یک بار می توان از معافیت مالیاتی مقرر در ماده 132 استفاده نمود.

سوال شماره 9

آیا عدم استفاده از ظرفیت کامل ( بطور مثال 20%) را می‌توان به عنوان قبل از بهره برداری تلقی نمود؟

ج- قانون قیدی به درصد بهره برداری یا استفاده از درصد ظرفیت برای برخورداری از معافیت مالیاتی ندارد و معافیت مالیاتی از تاریخ شروع بهره برداری با استفاده از هر میزان از ظرفیت شروع می شود.

 

سوال شماره 10

آیا درآمدهای مدارس غیرانتفاعی خارج از موارد تعیین شده توسط آموزش و پرورش مشمول مالیات است یا خیر؟

ج- بر اساس مقررات ماده 134 درآمدهای حاصل از تعلیم و تربیت در مدارس غیرانتفاعی مشمول مالیات نمی باشد. لذا چنانچه درآمدهای دیگری به جز تعلیم و تربیت داشته باشند مشمول مالیات خواهند بود. (‌به آئین نامه ماده 134 قانون مالیاتهای مستقیم مراجعه شود)

سوال شماره 11

جریمه عدم اجرای ماده 138 قانون مالیاتهای قدیم مربوط به زمان اجرای قانون مذکور که به دوران قانون جدید نیز تسری پیدا کرده چگونه محاسبه می‌گردد؟

ج- با توجه به این که طبق مقررات ماده 146 کلیه معافیت های مدت دار مقرر شده به موجب قانون قبل از اصلاحیه مصوب 27/11/80 با رعایت مقررات مربوط تا انقضاء مدت به قوت خود باقی است لذا جریمه عدم اجرای ماده 138 قبل از اصلاحیه مذکور از اول سال 1381 به بعد برابر مقررات قبل از اصلاحیه قابل اعمال است.

 

سوال شماره 12

در مواردی که استفاده از معافیت در نیمه دوم سال آغاز می‌گردد آیا مدت معافیت بر اساس سال شمسی محاسبه می‌گردد یا 365 روز؟

ج- معافیت از تاریخ شروع بهره برداری محاسبه می گردد لذا چنانچه مودی در یک سال مالی از کل مدت آن سال از معافیت استفاده ننموده باشد می تواند باقی مانده مدت استفاده نشده را در سال پس از انقضای مدت معافیت استفاده کند.

 

سوال شماره 13

صدور خدمات و کالا در برنامه چهارم دارای معافیت است یا خیر؟

ج- طبق بند د ماده 33 قانون برنامه چهارم توسعه برقراری هر نوع مالیات وعوارض برای صادرات کالاهای غیرنفتی و خدمات در طول برنامه ممنوع می باشد بنابراین درآمد حاصل از کالا و خدمات در طول برنامه چهارم کلاً از مالیات معاف می باشد.

 

سوال شماره 14

شرکتهایی که در خارج از ایران اقدام به تاسیس شرکت فرعی می‌نمایند و بخشی از فعالیت خود را به شرکت مذکور منتقل می‌نمایند در صورت داشتن معافیت شرکت اصلی سود سهام شرکتهای فرعی که صد در صد آن نیز متعلق به شرکت اصلی است دارای معافیت می‌باشد یا خیر؟

ج- معافیت شرکتهای اصلی ایرانی قابل تسری به درآمدهای سرمایه گذاری که در خارج از کشور تحصیل می گردد نمی باشد.

 

سوال شماره 15

آیا زیان عملیاتی شرکتهای تازه تاسیس دارای معافیت از سود غیر عملیاتی مشمول مالیات آنها کسر می‌گردد یا خیر؟

ج- زیان عملیاتی شرکتها که درآمد عملیاتی آنها از مالیات معاف است به استناد ماده 105 قانون مالیاتهای مستقیم قابل کسر از سود یا درآمد غیر عملیاتی، مشمول مالیات نمی باشد.

 

سوال شماره 16

شرکتی در دوران بهره برداری بخش قابل توجهی مواد اولیه را بعنوان ضایعات تولید آزمایشی قلمداد نموده است آیا این هزینه را به بهای تمام شده ماشین آلات می‌توان اضافه نمود؟در این صورت از نظر مالیاتی چه حکمی دارد؟

ج- ضایعات تولید در حد متعارف طبق بند 25 ماده 148 جزء هزینه های قابل قبول است و منظور کردن هزینه ضایعات به بهای تمام شده ماشین آلات خارج از اصول و استانداردهای حسابداری است و قیمت تمام شده ماشین آلات را غیرواقعی نشان می دهد و برخلاف مقررات قانون مالیاتهای مستقیم می باشد. در صورت اضافه نمودن ضایعات به بهای تمام شده دارائی ها در سنوات بعد استهلاک آن مورد پذیرش قرار نمی گیرد.

 

سوال شماره 17

آیا سود سهامی که مالیات آن در مبدا پرداخت شده برای دریافت کننده مشمول سهمی از هزینه های اداری می‌باشد یا خیر؟

ج- با توجه به بخشنامه شماره 10124/1376/232 مورخ 29/5/84 فقط آن بخش از هزینه هایی که در ارتباط با وصول سود سهام شرکتها متحمل می شوند جزء هزینه های قابل قبول خواهد بود.

 

سوال شماره 18

منظور از کلمه "تخصیص "در بند 27 ماده 148 چیست آیا مترادف با پرداخت یا ذخیره و یا کنار گذاشتن وجوه است؟

ج- تخصیص به معنی پرداخت نمی باشد بلکه به معنی تحقق و ثبت هزینه یا ذخیره گرفتن آن است (‌بند 27 ماده 148)

 

سوال شماره 19

با توجه به تناقض قبول هزینه های قبل از بهره برداری بین استانداردهای حسابداری و هزینه های قابل قبول حسابداررسمی در گزارش مالیاتی چه اقدامی می‌بایست انجام دهد؟

ج- گزارش مالیاتی بایستی بر اساس مقررات قانون مالیاتها تهیه و تنظیم گردد.

 

سوال شماره 20

آیا شرکتی می‌تواند از جایزه سه سال خوش حسابی و 1% پیش پرداخت مالیات همزمان استفاده نماید؟

ج- با توجه به مقررات ماده 189 قانون مالیاتهای مستقیم مودیان می توانند همزمان از جایزه خوش حسابی موضوع ماده مزبور و همچنین 1% جایزه پیش پرداخت موضوع ماده 190 قانون مالیاتهای مستقیم استفاده نمایند.

 

سوال شماره 21

منظور ازهزینه های غیر واقعی غیر قابل قبول مذکور در تبصره ماده 192 چیست؟

ج- منظور هزینه های واهی و صوری است که عملا در موسسه انجام نشده ولی مدارک صوری دال بر انجام هزینه در دفاتر ثبت گردیده است.

 

سوال شماره 22

آیا انتقال دارائیهای ثابت شرکتهای هلدینگ به شرکتهای فرعی به فیمت دفتری از مصادیق ترکیب و ادغام است یا خیر؟

ج – خیر.

 

 


دسته ها :
دوشنبه چهارم 4 1386
X