در این کیف لوازم التحریر مثل مداد، پاک کن، مداد شمعی، کاغذ رنگی، چسب و همچنین وسایل واقعی مثل یک لنگه کفش کهنه، یک تلفن، میوه پلاستیکی، یک چتر یا یک عینک، یک ظرف آشپزخانه، نقشه خیابانهای شهر یا اطلس جهان را برای تحریک خلاقیت ،جهت نوشتن یک داستان قرار دهید. سپس قبل از تعطیلات، کیف را در اختیار هر دانش آموز بگذارید تا آن را جهت خلق یک داستان به خانه ببرد . وسایل موجود در کیف برانگیزاننده ایده های داستانی عالی هستند و به بچهها در نوشتن داستانهایی مملو از شخصیت های مختلف، صحنه های بی نظیر و طرح های عجیب کمک میکند. دانش آموزان قبل از بازگشت به مدرسه، همه وسایل مربوط به کیف را جمع آوری میکنند و بهمراه وسایل دیگری متناسب با داستانشان، کیف را به مدرسه باز میگردانند. سپس از بچهها بخواهید تا داستانهایشان را با صدای بلند بخوانند و برای جان بخشیدن به داستان خود از وسایل داخل کیف استفاده کنند.
2- از دانش آموزان خود بخواهید با یکی از دوستان یا افراد فامیل خود مصاحبه ای انجام دهد.او در مورد خانواده روز تولد، دوستان, حیوانات خانگی و چیزهای مورد علاقه آن شخص ، سوالاتی میپرسد. با استفاده از این اطلاعات، دانش آموز ، داستانی که شخصیت اولش همان شخص مورد مصاحبه است، را مینویسد. ماجراهای داستان در ارتباط با اطلاعاتی است که او از مصاحبه بدست آورده است. داستان به شکل یک کتاب ، تزیین شده و مجلد میگردد. در خلال هفته کتاب کودک، دانش آموزان کتابهای خود را به افراد مصاحبه شده، هدیه میدهند و مدتی را جهت کتابخوانی با هم میگذرانند.
سپس داستان جدید یا نمایشنامه ای با شرکت این دو شخصیت طراحی کنند.
4- این فعالیت با هدف تقویت مهارت نوشتن مطالب توصیفی انجام شده است،از دانش آموزان بخواهید مدت طولانی در مقابل آیینه به خود نگاه کنند. بعد از اینکه آنها به ویژگی های ظاهری صورت خود با دقت نگریستند، تا آنجا که میتوانند از صفاتی برای توصیف خودشان استفاده کنند. آنها این توصیفات را مینویسند و در نامه ای به دوست ناشناسی در مدرسه دیگر پست میکنند، (اینکار با هماهنگی معلم مربوطه انجام میشود) دوستان ناشناس در مدرسه دیگر، پس از دریافت نامه ها، بر مبنای آن توصیفات تصویر دانش آموز اولی را رسم میکنند و آن تصویر را برای او ارسال مینمایند. دانش آموزان من از نزدیکی طرحها با ظاهرشان بسیار خوشحال میشوند و از این بابت به مهارت خود در نوشتن ایمان میآورند.
5- نوشتن متن مکالمه برای تصاویر کارتونی،ضمن تقویت یکی از مهارتهای نوشتن، وسیله ای برای ارزشیابی معلم نیز هست. تصاویری از داستانهای کارتونی را از مجلات یا روزنامهها بچینید. سپس از بچهها بخواهید تا متن مکالمه طرفین را بنویسند. این فعالیت موجب تقویت خلاقیت بچهها نیز میگردد.
6- از دانش آموزان بخواهید تا روز تولد اعضای خانواده و فامیل نزدیک را در جایی یادداشت کنند،سپس نحوه درست کردن یک کارت پستال را به بچه هاآموزش دهید. برای اینکار میتوانید از مقواهای رنگی و چسباندن طرح های جالب روی آنها استفاده کنید. از بچهها بخواهید با نوشتن جملات زیبا یا اشعار کوتاه، کارتهای خود را کامل کنند و در روز تولد بستگانشان برای آنها پست کنند. در این فعالیت بچهها میآموزند که چگونه احساساتشان را با نوشتن چند جمله منتقل کنند.
7- به بچهها کمک کنید تا دفترچه خاطراتی برای خود درست کنند،به آنها در مورد این دفترچه و موضوعاتی که میتوان در آن نوشت توضیح دهید. این موضوعات میتواند چگونگی یافتن یک دوست جدید ، وقایع جالب خانه یا مدرسه، یا احساس فرد در اولین روز مدرسه باشد. وقایع هر هفته در پایان هفته توسط دانش آموز نوشته میشود. دانش آموزان در صورت تمایل، مطالب نوشته شده را برای خانواده یا سایر دانش آموزان میخوانند .