آرمانهای انقلاب اسلامی ایران
منظور از آرمانها و اهداف انقلاب شکوهمند اسلامی که در روند حرکت این نهضت اسلامی به صورت کلی و غیرشفاف که البته پس از پیروزی انقلاب در کشاکش حوادث و رویدادها و نیز در متن قانون اساسی مصوب سال 1358 بهطور شفاف بیان شدند مطرح میشد، همان اهداف سلبی و ایجابی انقلابند که مردم به منظور دستیابی به آنها علیه رژیم پهلوی شوریدند و تا سرنگونی آن از پای ننشستند. دستاوردهای انقلاب نیز آرمانهایی هستند که به دنبال پیروزی این نهضت تحقق یافتند.
مهمترین آرمانهای این حرکت اسلامی را میتوان از خلال شعارهای مردم در دوران پیروزی انقلاب و پیامهای رهبر سیاسی و فکری ایران، امامخمینی(ره) بازشناخت. آرمانهایی که در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی قابل لمس و مشاهده است.
پیروزی انقلاب اسلامی در ایران که شالوده حرکت خود را بر مکتب اسلام و مبنای خویش را حرکت تحولآفرین حسینبنعلی(ع) قرار داده بود، با وجود رهبری آگاه ، فقیه ، مجاهد و حضور پرشور مردمی با اراده عزمی راسخ، در شرایطی رخ داد که نظریهپردازان انقلاب، نقش دین و مکتب را در وقوع انقلابها - در آن دوره - منکر شده و یا به حداقل رسانده بودند بنابراین- پیروزی انقلاب – را میتوان شگرفترین دستاورد انقلاب اسلامی ایران برشمرد.
چون انقلاب اسلامی ایران در برههای از تاریخ روی داد که تمامی صاحبنظران سیاسی و نظریهپردازان دنیا، نه تنها وقوع آن را پیشبینی نمیکردند بلکه احتمال آن را هم امری کاملا ناممکن میدانستند لذا پیروزی انقلاب اسلامی تمامی قالبهای فکری نظریهپردازان را در مورد انقلابها، فرو شکست و این دستاوردی بود که تنها انقلاب اسلامی ایران آن را به خود اختصاص داد.