رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر رعایت انصاف و قانون در تبلیغات انتخاباتی نامزدها خطاب به صدا و سیما گفت: رسانه ملی سعی کند از این به بعد در این دوره 20 روزه منصفانه و بدون جانبداری از هیچ طرف به وظیفه قانونی خود عمل کند.
به گزارش راسخون به نقل از ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین اکبر هاشمی رفسنجانی در خطبه های این هفته نماز جمعه تهران با تاکید بر ضرورت رعایت انصاف و انجام تبلیغات انتخاباتی نامزدها در حدود قانون اظهار داشت: صدا و سیما هم به عنوان یک رسانه ملی که اعتبارش با رضایت مردم و تشخیص مردم و اعتماد مردم بالا می رود، از این به بعد سعی کند در این دوره بیست روزه، منصفانه و بدون جانبداری از هیچ طرف و بر طبق قانون به وظیفه قانونی خود عمل کند که مردم مطمئن شوند که حالا که پای صندوق های رای می آیند ، دیگر تبلیغات مسموم و اینکه برخی می گویند آرای شما را دیگران می برند، چنین چیزی اتفاق نمی افتد و انشاالله اعتماد جدیدی در جامعه ما خلق خواهد شد.
رییس مجلس خبرگان رهبری همچنین با تاکید بر ضرورت رعایت قانون گفت: یکی از لوازم جلب اعتماد مردم برای حضور قطعا این است که همه مقید به قانون باشند. ما امروز قانون انتخابات داریم که بارها اصلاح شده و ممکن است که هنوز هم کاستی هایی داشته باشد، اما بالاخره قانون است و طبق فرموده امام (ره) هر قانونی که مجلس تصویب کند و شورای نگهبان تایید کند ، اطاعت از آن واجب و تخلف از آن حرام است.
وی افزود: بهترین کاری که امروز می توان کرد این است که هم نامزدها و هم طرفداران آنها در حدود قانون فعالیت تبلیغاتی کنند.
هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاکیدهای مکرر رهبر معظم انقلاب در خصوص کلیات انتخابات گفت: ایشان انتظار دارند که مردم با همه وجود و پرشور در انتخابات شرکت کنند و همه دستگاه ها و شخصیت های نظام روی این مسئله مهم اجماع دارند.
وی با تاکید اهمیت حضور همه طرفداران و دوستداران انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی در پای صندوق های رای گفت: حضور نیافتن در پای صندوق ها و رای ندادن هیچ مشکلی را حل نمی کند و هیچ نفعی برای هیچ کسی ندارد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام مجموع آرای مردم در هر دوره از انتخابات را عامل افزایش اعتبار نظام جمهوری اسلام دانست و تاکید کرد: همه آنهایی که کشور و انقلابشان را دوست دارند، با حضور گسترده و برگزاری انتخابات با عظمت دشمنان را مایوس خواهند کرد.
هاشمی رفسنجانی گفت: هر دولتی که با شرکت گسترده مردم در انتخابات روی کار بیاید و متکی به مردم باشد، توانایی و کارایی بیشتر و بهتری خواهد داشت و کارشکنی ها در آن کمتر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه از لحاظ شرعی هم تشکیل حکومت اسلامی بدون حضور و اراده مردمی قابل تحقق نیست ، اظهار داشت: افرادی داریم که فکر می کنند وقتی یک فقیه در راس امور است، این بدان معنا است که حکومت اسلام شکل گرفته است ، اما اگر حضور و حمایت مردم نباشد این فقیه چگونه می تواند کار بکند ضمن اینکه این فقیه هم طبق قانون اساسی با رای غیر مستقیم مردم انتخاب می شود.
رییس مجلس خبرگان رهبری همچنین با اشاره به اینکه حضور چهار نامزد در رقابت های انتخاباتی مجال لازم را برای حضور افراد با سلیقه های مختلف فراهم کرده است گفت : مطمئن باشید در روز بعد از انتخابات که اعلام کنیم درصد بالایی از مردم پای صندوق های رای آمدند، چندین پله به اعتبار نظام ما افزوده خواهد شد و خاکستر یاس بر سر دشمنان نظام ریخته خواهد شد.
هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خود به سفر اخیر رهبر معظم انقلاب به استان کردستان اشاره کرد و آن را عامل آثار بسیار بابرکتی برای انقلاب اسلامی، ایران و جهان اسلام برشمرد.
وی ضمن تشکر از مردم کردستان به خاطر اسقبال باشکوه از رهبر معظم انقلاب، تکیه ایشان بر وحدت میان نیروهای داخلی کشور و وحدت میان شیعه و سنی را حائز اهمیت بسیار دانست.
رییس مجلس خبرگان رهبری در بخشی دیگر از خطبه های این هفته نماز جمعه تهران با تاکید بر اهمیت جایگاه مسجد در بحث شکل گیری نظام بر محور قرآن گفت که مساجد به دوسته تقسیم می شوند: مساجد مفید و مسجدی که در آن اخلاص باشد و چیزی که جز خدا در محوریت توجه آن نباشد و برخی مساجد هم گاهی به عنوان یک "دکان" مورد استفاده قرار می گیرد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در کشور ما آنچه که در شان مسجد است ، عمل نشده است، خواستار توجه بیشتر به مساجد شد و گفت: در بسیاری از مناطق و روستاهای ما مسجد وجود ندارد و گاهی نیز شاهد مدیریت ضعیف مساجد هستیم به گونه ای که برخی مساجد به دکانی برای رسیدن به برخی اهداف تبدیل شده است.
متأسفانه کسانی پیدا شدند که روزی مولفهالقلوب بودند و الان متولس شدند واین افراد خود را قیّم می دانند. شاید افکارشان به آنها می گوید که شما میتوانید به خاطر مصالحی که تشخیص میدهید، اگر بتوانید در رأی مردم دست ببرید.
علیرغم سخنان هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه نگرانی وی از سلامت انتخابات را در گفتگوی سایت دوم خردادی سلام مرور نی کنیم .
این چکیده گفتگوی سایت «سلام» با رییس مجلس خبرگان رهبری است.
هاشمی رفسنجانی با طرح این پرسش که «چرا باید کاری کنیم تا در شهری مثل تهران که طبیعتاً باید آگاهترین شهر کشور باشد، 30درصد در انتخابات شرکت کنند؟»گفته است: اگر انبوه مردم بیایند، یعنی نزدیک 47 تا 48 میلیون نفر حائز شرایط رای دادن به صحنه بیایند، فکر می کنم کسی نمی تواند به این آسانی سلامت انتخابات را مخدوش کند.
او با تاکید بر اینکه «حوادث سال 1384 در هشدارهای من بی تاثیر نیستند چون دیدم کسانی که خود را قیّم مردم میدانند، در انتخابات دخالت کردند» افزوده است: من به خاطر مصالح انقلاب به خداوند واگذارکردم و در بیانیهام گفتم که خدا می داند چگونه عمل کند که آسیبی به مردم نرسد و مقصّران آسیب ببینند.
او افزود: هشدارهای اخیر من دلایل مختلف دارد. در طول این سی سال همیشه در آستانه هر انتخاباتی این حرفها را میزنم. میتوانید به آرشیو سخنان من مراجعه کنید و ببینید. حتی پس از پایان دو دوره ریاست جمهوری خودم در سال 1376 یک سخنرانی معروف در نمازجمعه کردم که مؤید این حرف من است. در آن سخنرانی از هیچ طرفی طرفداری نکردم. آن روز وقتی برای نمازجمعه به مصلّا رفته بودم، در اتاق استقرار قبل از خطبهها، نمایندگان هر دو جریان آن انتخابات آمده بودند و ابراز نگرانی میکردند. از جناح راست میگفتند: «اطلاعات زیادی داریم که جناح چپ برنامه تقلّب دارد.» از جناح چپ هم همین حرفها را نسبت به جناح راست میگفتند. وزیر کشور هم منسوب به یکی از جناحها بود. من وقتی آن حرفها را شنیدم، همانجا به آنها و در خطبههای نماز به مردم گفتم: «به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی و مسئول برگزاری انتخابات نمی گذارم تقلّب شود و جلوی هرکسی که بخواهد تقلّب کند، میایستم.» واقعاً هم ایستادم و برایم مهم نبود که چه کسی و از کدام جناح هستند. چون حفظ مصالح نظام و اقتدار جمهوری اسلامی برایم مهم بود و هنوز هم چنین است. همه می دانستند که من به حرفی که زدم، عمل میکنم. این حرفها مربوط به زمانی بود که به عنوان رئیسجمهور مسئول برگزاری انتخابات بودم. بنابراین حرفهای من معطوف به دولت خاصی نیست. همیشه این دغدغه را داشتم.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: یک نمونه دیگر از سالهای اول پیروزی انقلاب بگویم که من به عنوان سرپرست وزارت کشور در زمان دولت موقت مسئول برگزاری انتخابات بودم. وقتی به وزارت کشور رفتم، گروهی از کارشناسان برگزاری انتخابات در وزارت کشور که از زمان رژیم پهلوی مانده بودند، به من گفتند: «ما تجربه داریم که چگونه کسانی را برنده انتخابات کنیم. شما بفرمایید به چه کسانی و جریانی نظر دارید تا همانها از صندوقها بیرون بیایند.» من با آنها هم برخورد کردم و گفتم: «در این صورت پس چه فرقی بین نظام اسلامی و رژیم پهلوی است؟» در آن جا تأکید کردم که نظرم این است که انتخابات سالم برگزار شود و نتیجه نهایی هم همان چیزی باشد که مردم میخواهند.
هاشمی رفسنجانی افزود: چون می دانم که اگر قرار این است که نظام اسلامی بماند، باید رأی مردم محترم باشد. حکومت بدون رضایت مردم اسلامی نیست و هیچ لذّتی هم ندارد. مثل لشکرکشی و کشور گشایی است.
منبع : راسخون