انقلابى که بر پایهى مایههاى فکرى و فرهنگى نضبح گرفته و رشد یافته، به جهت احساس رسالت انقلابى و وظیفهى شرعى و انسانى که براى خود مىبیند براى نشر و ترویج اندیشههاى خود اقدام خواهد نمود و این مفهوم یعنى صدور انقلاب، صدور افکار و اندیشههایى که انقلاب اسلامى براساس آنها و براى آنها صورت گرفته است، کسب استقلال و آزادى با تکیه بر اسلام مىباشد.
یکى از دستاوردهاى ارزشمند انقلاب در منطقه و جهان، صدور انقلاب اسلامى است.
امام خمینى(ره) و مسئولان برجستهى نظام بارها روى این موضوع مهم تکیه کردهاند و در بیانات و نوشتههاى متعددى نسبت به صدور انقلاب اسلامى، اظهارنظرهایى داشتهاند.
در ابتداى پیروزى انقلاب حضرت امام (ره) فرمودند:
«ما به تمام جهان تجربههایمان را صادر مىکنیم و نتیجهى مبارزه و دفاع با ستمگران را بدون کوچکترین چشمداشتى، به مبارزان راه حق انتقال مىدهیم و مسلما محصول صدور این تجربهها، جز شکوفههاى پیروزى و استقلال و پیاده شدن احکام اسلام براى ملتهاى دربند نیست.»
«ما انقلابمان را به تمام جهانیان صادر مىکنیم، چرا که انقلاب ما اسلامى است و تا بانگ لااله الاّاللّه و محمد رسول الله بر تمام جهان طنین نیفکند مبارزه هست، و تا مبارزه در هر کجاى جهان علیه مستکبرین هست ما هستیم.»
امام امت در یکى دیگر از بیانات خویش در مورد صدور انقلاب مىفرمایند:
«بحمدالله امروز قدرت ایرانى و قدرت اسلام در ایران به طورى است که توجه همه ملّتهاى ضعیف را به خودش معطوف کرده است و اسلام صادر شد در سرتاسر دنیا. از این سیاههاى عزیزى که در آمریکا هستند و تا آفریقا و تا شوروى و همه جا، نور اسلام تابیده است و توجه مردم به اسلام شده است. و منظور از صدور انقلاب همین بود و تحقّق پیدا کرد و انشاءا... اسلام در همه جا غلبه بر کفر خواهد پیدا کرد.»
پیروزى انقلاب اسلامى ایران سرآغاز تحقق وعدهى الهى براى رهایى مستضعفان بود. این انقلاب همچون مشعل فروزانى، راه رهایى ملتها را از قید و بند استکبار جهانى روشن کرد و به گفتهى شهید والامقام محمد جواد باهنر، «انقلاب ایران، اسلام عزیز را در دنیا حیات تازهاى بخشید.»
گیزلاکرافت، دانشمند آلمانى شرکت کننده در همایش بینالمللى گفتگوى فرهنگها: حافظ، گوته و پوشکین، با اعلام این مطلب گفت:
«اسلام در دهههاى اخیر به الگو و مکتب نیرومندى تبدیل شده که در سایهى آن مبارزه شدید با مادیگرى و براى احیاى معنویت جریان دارد.»
تجدید حیات جوامع اسلامى و رشد روز افزون معنویت و بیدارى ملتهاى تحت ستم در سایهى پیروزى انقلاب اسلامى باعث شد تا ماشین جنگ روانى غرب با تمام قدرت و توان خویش، پروسهى مخدوشسازى چهرهى انقلاب اسلامى را با شیوهها و ابزارهاى مختلف به کار بندد تا در ارزشهاى اسلامى و امکان اجراى آنها در قرن بیستم شک و تردید ایجاد کند. یکى از توطئههاى استعمارى آنان، تحریف و وارونه جلوه دادن صدور انقلاب بود، به گونهاى که هدف از صدور انقلاب را که دعوت به اسلام بود به معناى تجاوز به سرزمین دیگران و جنگ و زورگیرى معرفى کردند.
امام خمینى (ره) در مقام تبیین معنا و مفهوم صدور انقلاب اسلامى تصریح مىکنند:
«ما که مىگوییم اسلام را مىخواهیم صادر کنیم، معنایش این نیست که ما سوار طیاره بشویم و بریزیم به ممالک دیگر، یک همچو چیزى نه ما گفتیم و نه ما مىتوانیم. اما آنکه ما مىتوانیم این است که مىتوانیم به وسیلهى دستگاههایى که داریم، به وسیلهى همین صدا و سیما، به وسیلهى مطبوعات، به وسیلهى گروههایى که به خارج مىروند، اسلام را آن طورى که هست معرفى کنیم. اگر آن طورى که هست معرفى بشود، مورد قبول همه خواهد بود.»
«صدور انقلاب، صدور تجاوز و جنگ و به معناى گرفتن زمینهاى دیگران نیست ... صدور انقلاب به معناى صدور پیام و صدور رسالت انقلاب است، صدور ارزشهایى مانند استقلال، عدم وابستگى، خودکفایى، خصلتهاى انسانى پاک، ایمان، شرف، افتخار، حمایت از مستضعفان و...»
امام خمینى (ره) در جایى دیگر، به منظور جلوگیرى از هرگونه برداشت غلط از معناى صدور انقلاب خاطر نشان مىسازند که معنى صدور انقلاب ما این است که این بیدارى اسلامى در همهى ملتها ایجاد شود و صدور انقلاب با زور و کشورگشایى نیست، بلکه در پرتو اسلام و اخلاق اسلامى است.
امام در یکى از بیانات خویش در این باره مىفرمایند:
«اینکه مىگوییم باید انقلاب ما به همه جا صادر بشود، این معنى غلط را از آن برداشت نکنند که ما مىخواهیم کشورگشایى کنیم. ما همهى کشورهاى مسلمین را از خودمان مىدانیم. همهى کشورها باید در محل خودشان باشند، ما مىخواهیم این چیزى که در ایران واقع شد و این بیدارى که در ایران واقع شد و خودشان از ابرقدرتها فاصله گرفتند و دست آنها را از مخازن خودشان کوتاه کردند، این در همهى ملتها و در همهى دولتها بشود. آرزوى ما این است...
مقام معظم رهبرى نیز با اشاره به ضرورت شناسایى مفاهیم جدید انقلاب و عرضهى آنها به مشتاقان و طالبان حقیقت در سطح جهان مىفرمایند:
«انقلاب اسلامى و نظام اسلامى، مفاهیم بکر و تازهاى در دنیا دارد، مفاهیمى دارد که اگر چه مشترکاتى با دنیا دارد، اما اختصاصاتى دارد که این را از شبیه خودش در مکاتب گوناگون و جریانهاى فکرى و نحلههاى فکرى دنیا جدا مىکند؛ باید آن را دربیاوریم و پایش هم بایستیم و بیان کنیم.»
سربلندباشید