عواقب فرمان شاه به تبعیدامام به ترکیه
1.راه پیمایى:
سیل راه پیمایى، تعطیلى و اعتصاب در بسیارى از شهرهاى ایران به راه افتاد و در برخى شهرستان ها تا 30 روز ادامه یافت. هم چنین تلگراف ها، پیام ها و اعلامیه هاى فراوانى در هوادارى از رهبر نهضت و اعتراض به تبعید ایشان به تهران و ترکیه، سرازیر گردید.
حسن على منصور در سخنرانى خود در مجلس سنا، با اعلام عقب نشینى، در اعترافى ذلت بار گفت: پس از مذاکرات دولت ایران، دولت آمریکا موافقت کرده که نسبت به هر موردى که دولت ایران تشخیص بدهد ضرورت داشته باشد، دولت امریکا موافقت خواهد کرد که نسبت به آن فرد، سلب مصونیت سیاسى نماید.
رژیم شاه با احساس وحشت از تبلیغات اسلامى در ماه رمضان، مأموران خود را در سراسر کشور بسیج کرد تا از سخنرانان مذهبى تعهد بگیرند برضد امنیت ملى، سخن نگویند.
حسن على منصور که تصویب کاپیتولاسیون و تبعید رهبر نهضت اسلامى ایران به دستور او انجام شده بود، در نخستین روز بهمن 1343 به دست محمد بخارایى از اعضاى هیأت هاى مؤتلفه ى اسلامى، ترور شد.
با ابراز نارضایتى دولت ترکیه از حضور امام در آن کشور، ایشان به عراق تبعید شد. ایشان پس از استقرار در نجف، شیوه ى جدیدى را براى ادامه ى نهضت در پیش گرفت.
تبعید امام در سطح جهان، بازتاب گسترده اى داشت. خبرگزارى ها، رسانه هاى گروهى، احزاب، افراد و شخصیت هاى بین المللى. .. هر یک برداشت هاى متفاوتى داشتند. در این جریان، دانشجویان خارج از کشور نقش فعالى ایفا کردند و در نتیجه ى این پشتکار، دبیر کل سازمان ملل متحد در زمینه ى تبعید امام خمینى از رژیم شاه، توضیح خواست.