معرفی وبلاگ
امام علی (ع): هر چيز داراي سيماست ، سيمای دين شما نماز است.( بحار الانوار، ج ,82 ص 227 )
دسته
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1231188
تعداد نوشته ها : 703
تعداد نظرات : 69
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

سیاست خارجی ایران در حال سازمان‌دهی و شکل گرفتن است و جهان نیز به این باور رسیده است که ایران به قدرتی بزرگ تبدیل شده است.
روزنامه تایمز چاپ هندوستان در سرمقاله روز خود به فضای حاکم بر ایران در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری اشاره کرده و می‌نویسد: ایران آرام آرام خود را برای برگزاری انتخاباتی بزرگ آماده می‌کند.

جوانان اعم از پسر و دختر با پوشش‌های جالب، موهای ژل زده، لباس‌های رنگی پوسترهای هواداران خود را در میادین و خیابان‌ها در دست دارند. چنین اجتماع بزرگی از جوانان را می‌توان به یک میهمانی بزرگ تشبیه کرد. این میهمانی زمانی آغاز می‌شود که هواداران شروع به بالا بردن پرچم‌ها و فریاد زدن می‌کنند.اتومبیل‌ها به طور مداوم در حال بوق‌زدن و جوانانی در آن مشاهده می‌شود که به شکل خطرناکی از پنجره اتومبیل بیرون آمده‌اند. دخترها و پسرها با بستن بندهای رنگی به دستان خود منتظر شروع رالی می‌شوند.شعار خروشیده از میان جمعیت، با مشت‌های گره خورده یک صدا فریاد می‌زند،ایران،ایران.

این روزنامه هندی می‌نویسد: این روزها که کمتر از یک هفته به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری باقی است، تهران کمتر می‌خوابد و این در تاریخ این کشور بی‌سابقه است. در حدود 70 درصد از جمعیت ایران را جوانان زیر 30 سال تشکیل می‌دهند. در حقیقت همین جوانان هستند که جریانات تبلیغاتی را با شعارهایی اعم از "تغییر" و یا "ما می‌توانیم" هدایت و یا رهبری می‌کنند. هر روز عصر دروازه های دانشگاه تهران شاهد گردهمایی و تجمع طرفداران و حامیان احمدی‌نژاد و رقیب اصلی او میرحسین موسوی است. چهارشنبه شب مناظره تلویزیونی احمدی‌نژاد و مسیرحسین موسوی ،90 دقیقه گفتگوی رو در روو زنده ، ایران را در سکوت و مکثی بزرگ فرو برد. در حدود 50 میلیون نفر از جمعیت 70 میلیونی ایران در حال تماشای مناظره مذکور بودند.

گفتنی است هنوز تعدادی از کاندیداها با یکدیگر مناظره تلویزیونی دارند و همه ایرانی‌ها منتظر دیدن آن هستند.روزنامه ایندیا تایمز از زبان یک دانشجوی 21 ساله در دانشگاه تهران می نویسد: بسیار جالب است که برای اولین بار کاندیدها می‌توانند در تلویزیون با یکدیگر مناظره داشته باشند. بدین ترتیب می توان فهمید که هر کاندید چه چیزی در ذهن داشته و برنامه‌ها و اهداف او برای آینده چیست.

این روزنامه هندی‌ در بخش دیگری از مقاله خود می‌افزاید:ایران زمان و ساعات جالبی را پشت سر می‌گذارد.کشور در حال تغییر و تحول است. باراک اوباما به نیاز واقعی ایران به انرژی هسته‌ای پی برده و از طرفی،نقش سازمان سیا در کودتای 28 مرداد 1332 علیه دولت مصدق را پذیرفته است. از سویی دعوت کشورهای عضو جی 8 از ایران برای شرکت در کنفرانس افعانستان نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

همکاری تهران و بغداد به بالاترین آمار خود نزدیک می‌شود و تهران در توافقنامه‌های خود با عراق سعی دارد در تأمین امنیت این کشور مشارکت داشته باشد.ایران و چین نیز قراردادی به ارزش 5 بیلیون دلار برای گسترش میدان گاز پارس جنوبی در خلیج فارس به امضاء‌ رسانده‌اند.

این نشریه هندی به نقل از یکی مقامات ایرانی می‌نویسد: سیاست خارجی ایران در حال سازمان‌دهی و شکل گرفتن است و جهان نیز به این باور رسیده است که ایران به قدرتی بزرگ تبدیل شده است.
اما ایران در حال حاضر دارای مشکلات زیادی است. یکی از آنها ،سیر صعودی تورم است که رقم بالای 25 درصد را نشان می‌دهد.

از سویی ،چندی پیش ایران شاهد یک بمب‌گذاری بزرگ در زاهدان در نزدیکی مرزهای افغانستان بود.

پرونده هسته‌ای نیز یکی دیگر از چالش‌های موجود در ایران است. این روزنامه هندی به نقل از یک شهروند ایرانی می‌نویسد:آمریکا می‌خواهد با تحریم‌هایش ما را در سح پایینی نگه دارد، اما ایران در حال پیشرفت و حرکت به جلوست همانطور که هند علیرغم تحریمات اعمال شده از سوی آمریکا به پیشرفت دست یافت.

 

 7 ژوئن 2009 / ترجمه: زهرا خدایی 

منبع: خبرآنلاین


X