پیشرفت و توسعه استان سمنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بخش های مختلف رو به رشد و پرشتاب بوده است . بخش صنعت تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در این استان رونق چندانی نداشت و تعداد محدودی واحد صنعتی به صورت پراکنده و تنها دو کارخانه در استان وجود داشت اما در سال 1364 شرکت شهرکهای صنعتی سمنان تأسیس شد و فعالیت خود را آغاز کرد . با تلاش و همت کارآفرینان اکنون این استان دارای بیش از هزار و 600 کارخانه و کارگاه بزرگ و کوچک ، 14 شهرک صنعتی و 6 ناحیه صنعتی است . استان سمنان در بخش سرمایه گذاری مقام اول کشوری را به نسبت جمعیت دارد . قبل از انقلاب اسلامی تنها دو مدرسه عالی با حدود هزار دانشجو در استان سمنان وجود داشت درحالیکه اکنون 77 هزار و 603 دانشجو در استان تحصیل می کنند . 20 هزار دانشجو نیز در مقاطع کارشناسی ،کارشناسی ارشد و دکترا در استان تحصیل می کنند . جشن پایان بی سوادی به مناسبت سی امین سال انقلاب اسلامی در استان سمنان برگزار خواهد شد .
در زمینه مخابرات تعداد تلفنهای نصب شده در استان 303 هزار و 257 شماره است . پوشش تلفن همراه در چهار شهرستان استان سمنان از سال 1375 تامین شده و این پوشش به علت موقعیت خاص استان قسمت زیادی از جاده اصلی تهران - مشهد را نیز در برمی گیرد . پوشش و تعداد مشترکان تلفن همراه در سال های اخیر افزایش یافته است بطوریکه اکنون استان دارای 200 سایت بی تی اس با ظرفیت های مختلف است . آمار مشترکان تلفن همراه استان نیز درحال حاضر بیش از 267 هزار و 65 مشترک است . احداث شبکه فیبرنوری در استان سمنان در سال های اخیر بخشی از شبکه عظیم و گسترده فیبرنوری کشور است که این شبکه تمام استان و شهرهای اصلی (PC ها و SCهای کشور) را به یکدیگر مرتبط می کند و موجب تکمیل لوپ های انتقال و در نتیجه ایجاد بستر لازم برای توسعه های آینده خواهد شد .
اجرای عملیات فیبر نوری در استان با تلاش پیگیر به پایان رسیده و با بهره برداری از آن ظرفیت ارتباطات بین شهری استان سمنان شامل تلفن ثابت ، همراه و دیتا به نحو چشمگیری افزایش یافته است . شبکه استانی صدا و سیما در استان از سال 1381 راه اندازی شده است. چهار شبکه تلویزیونی یک، دو، سه و چهار در تمام استان و روستاهای بالای 20 خانوار پوشش صد درصدی دارد. شبکه سراسری و استانی صدا پوشش صد درصدی دارد و سایر شبکه های رادیویی بالای 85 درصد پوشش دارند . در بخش صادرات بیش از 50 نوع کالا با ارزش افزوده بالا به خارج از کشور صادر می شود . مهمترین این اقلام به ارزش تقریبی 220 میلیارد ریال شامل پودرهای شوینده ، لوله و پروفیل باریت و پی وی سی ، کاشی دیواری و کرک و موی بز است . در ابتدای انقلاب تنها 59 روستا برق داشتند اما اکنون 451 روستا برق دارند . 832 هزار تن محصولات زراعی و 203 هزار تن محصولات باغی اکنون در استان تولید می شود .
راه آهن تهران - مشهد که 565 کیلومتر آن در استان سمنان قرار دارد دو خطه شده و مسیر تهران - مشهد در استان چهار خطه است. با احداث جاده طریق الرضا که نزدیک به 200 کیلومتر آن در این استان است مسیر غرب _ شرق کشور کوتاه تر شده است . احداث سد شهید شاهچراغی در دامغان با ظرفیت 24 میلیون مترمکعب ، فعالیت بزرگترین کارخانه فروسیلیس خاورمیانه و اولین کارخانه تولید سلول های خورشیدی کشور برای تولید برق از انرژی خورشید در استان سمنان از دیگر دستاوردهای 30 ساله انقلاب است . شرکت کربنات سدیم سمنان با تکیه بردانش و تجربه فنی و به روز خود به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان کربنات سدیم سنگین و سبک در خاورمیانه محسوب می شود . این شرکت با استفاده از ظرفیت بالای خود (تولید سالیانه 200 هزارتن) ، مصارف این کالا را در صنایع شیشه سازی ، شوینده ها و صابون ، صنایع رنگ و رنگسازی ، صنایع نساجی ، چرم سازی ، کاغذ ، صنایع فلزی و واحدهای تصفیه نمک ، باطریسازی ، ریخته گری و سایر صنایع شیمیایی پوشش می دهد .
استان سمنان با مساحتی بالغ بر 95 هزار و 815 هزارکیلومتر مربع ، 5/8 درصد از کل مساحت خاکی و از نظر وسعت ششمین استان وسیع کشور محسوب می شود. جمعیت استان سمنان براساس سرشماری سال 1385 بالغ بر 589 هزار و 742 نفر است که 75 درصد در مناطق شهری و 25 درصد در مناطق روستایی ساکن هستند . نرخ رشد جمعیت در استان 1/86 درصد و میانگین سنی افراد 21/2 سال و طول عمر متوسط مردم 65/5 سال است . براساس آخرین تقسیمات کشوری استان سمنان دارای پنج شهرستان ، 17 شهر ، 13 بخش ، 29 دهستان و 789 آبادی دارای سکنه است . این استان در همسایگی استانهای مازندران ، گلستان ، اصفهان ، خراسان ، تهران و قم قرار دارد .
منبع: سایت دستاوردهای انقلاب اسلامی