،حسن اکبری لایق جوان روستای گلین قیه شهرستان مرند  و دانشجوی رشته حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند  گفت: این سامانه استوانه ای شکل در زیر هواپیما و بال های آن نصب می شود و هنگام از کار افتادن موتور روشن شده و خلبان مسیر و سرعت هواپیما را با استفاده از این سامانه تعیین می کند.

این جوان مبتکر افزود: خلبان با استفاده از این سامانه قادر است پس از خاموش شدن موتور هواپیما را تا یک ساعت و 24 دقیقه کنترل و در مکان مناسب بنشاند.

اکبری لایق گفت: جنس این سامانه فولادی و سوخت آن هیدروژن مایع است و در طراحی آن از قوانین فیزیک مثل ترمودینامیک، حالت گازها و طراحی هواپیما ستفاده شده است.

وی پیش بینی کرد؛ با حدود 40 میلیون تومان بتوان این سامانه را ساخت. و  وزن و حجم کم، نداشتن آلودگی، قابل استفاده بودن در تمام مناطق جغرافیایی، نداشتن مشابه داخلی و خارجی  از ویژگی های این سامانه است .

وی تحقیقات خود را در زمینه طراحی این سامانه از 3 سال پیش و پس از سقوط هواپیمای سی 130 حامل خبرنگاران آغاز کرده است.

اکبری لایق گفت: این طرح پس از مطالعه و بررسی از سوی کارشناسان جشنواره خوارزمی، استادان فیزیک و مکانیک دانشگاه ها و کارشناسان سازمان هواپیمایی کشوری تایید و به شماره 47879 در اداره کل شرکت ها و مالکیت صنعتی کشور ثبت شده است.



دسته ها : فن آوری
جمعه 1387/10/6 8:38
X