بنیامین نتانیاهو " ملقب به "بی بی " در 21 اکتبر سال 1949در تل‌آویو به دنیا آمد. وی دوران کودکی را در بیت‌المقدس سپری کرد و تحصیلات دبیرستان را در آمریکا گذراند. پدرش در آمریکا در رشته تاریخ تدریس می‌کرد. در سال 1967 به فلسطین اشغالی بازگشت و فوراً به ارتش پیوست و در یگان ویژه تکاوری به فراگیری فنون نظامی پرداخت. از سال 72-1967 افسر یگان ویژه ضد ترور بود، وظیفه‌ اصلی این یگان شناسایی و ترور مبارزان فلسطینی است.
نتانیاهو در چندین جنگ شرکت داشته است، از جمله در عملیات فرودگاه بیروت در سال 1970 که به هنگام ربوده شدن هواپیمای "سابانا " مجروح شد. وی در سال 1972 ارتش را رها کرد. اما در سال 1973 به علت جنگ و شکست رژیم صهیونیستی به ارتش بازگشت و به درجه ژنرالی رسید.
در سال 1982 به درخواست "موشه آرنز " وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی به عنوان نایب ‌رئیس هیأت اعزامی این رژیم به واشنگتن رفت. این هیأت وظیفه بررسی نحوه همکاری استراتژیک میان آمریکا و اسرائیل را به عهده داشت. از سال 1984 تا 1988 سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل شد. در سال 1988 نتانیاهو معاون وزیر امور خارجه و از سال 1991 نیز معاون "اسحاق شامیر " نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بود. از سال 1996 تا 1999 به عنوان نهمین نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی انتخاب شد و همزمان مسئولیت وزارت اسکان را نیز در دست داشت.
نتانیاهو در انتخابات سال 1999 رقابت را به حریف اصلی خود یعنی "ایهود باراک " رئیس حزب کار رژیم صهیونیستی واگذار کرد، اما همچنان به عنوان یک بازیکن فرعی در صحنه سیاسی رژیم صهیونیستی خود را نگه داشت.
وی در سال 2002 و هنگامی که "آریل شارون " یکی از سران راستگرای رژیم صهیونیستی قدرت را در دست گرفت و بعد از استعفای "دیوید لوی " به منصب وزارت خارجه این رژیم منصوب شد، بعد از آن نیز از سال 2003 تا 2005 وزیر دارایی رژیم صهیونیستی شد. در سال 2005 بعد از اینکه نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی که خود یکی از افراطی‌ترین سران اسرائیل بود و به علت کشتار مردم فلسطین به "قصاب صبرا و شتیلا " معروف شده بود، طرح خروج از نوار غزه را مطرح کرد، نتانیاهو به عنوان اعتراض به این طرح از کابینه شارون کناره‌گیری کرد.
بعد از اینکه شارون در پی تشدید اختلافات با حزب لیکود در پی تصمیم به عقب‌نشینی یک‌جانبه از غزه از لیکود خارج شد و حزب به اصطلاح میانه‌رو "کادیما " را تاسیس نمود، نتانیاهو بار دیگر به ریاست لیکود برگزیده شد تا این حزب همچنان در مواضع افراطی خود باقی بماند.
برنامه سیاسی حزب لیکود در زمان ریاست نتانیاهو به این صورت طراحی شد، در زمانی که بحث تشکیل دو دولت فلسطینی و اسرائیلی در سرزمینهای اشغالی مطرح شده بود، این حزب به شدت با برپایی دولت فلسطینی مخالفت می‌کرد، آنها همچنین با انتقال اموال دولت منتخب فلسطین به ریاست‌ "اسماعیل هنیه " به غزه نیز مخالف بودند.
افراط گرایی لیکود تا حدی بود که آنها با به کارگیری کارگران فلسطینی از کرانه باختری و نوار غزه در بخش صهیونیست‌نشین فلسطین اشغالی نیز به شدت مخالف بودند. آنها همچنین طرح "نقشه راه " را به علت آنچه آن را نبود شریک فلسطینی قانونی می‌نامیدند، رد کرده و آن را فرسوده خواندند.
بعد از این مواضع‌ افراطی بود که جنبش مقاومت فلسطین (حماس) این موضع‌گیری‌ها را جنگ علیه ملت فلسطین قلمداد کرد،
"سامی ابوزهری " سخنگوی این جنبش گفت: این "نه "ها در راستای ادامه تجاوزات اسرائیل علیه ملت فلسطین است و به معنی واقعی برنامه جنگی علیه ملت فلسطین را نشان می‌دهد.
ابوزهری در پاسخ به این مواضع تاکید کرد که ملت فلسطین سازوکار مقاومت را ادامه خواهد داد و به حقوق و آرمانهای فلسطینی خود پایبند است و اشغالگران را به رسمیت نخواهد شناخت.
رئیس لیکود در آستانه انتخابات پارلمانی نیز تاکید بر مواضع تند خود را به عنوان یکی از مهم‌ترین عناصر تبلیغاتی تکیه کرد، او در اظهاراتی رد عقب‌نشینی از بلندیهای جولان و قدس شرقی را که "ایهود اولمرت " نخست‌وزیر مستعفی رژیم صهیونیستی به دنبال آن بود را اعلام کرد.
نتانیاهو همچنین تهدید کرده است که به ایران حمله خواهد کرد و برای نابود کردن حماس بار دیگر غزه را به اشغال نیروهای صهیونیست درخواهد آورد.
کارشناسان مسایل سیاسی این اظهارات نتانیاهو را به دور از واقعیت‌های موجود می‌دانند و معتقدند که این اظهارات تنها برای جلب آراء محافل تندروی صهیونیستی که بیشترین قدرت را در سرزمینهای اشغالی در دست دارند صورت می‌گیرد.
نگاهی به ناتوانی رژیم صهیونیستی در تجاوز 22 روزه اخیر به نوار غزه نیز این موضوع را به اثبات می‌رساند، نتانیاهو در حالی از حمله به ایران و از بین بردن نیروهای مقاومت سخن می‌راند که نظامیان ارتش صهیونیستی حتی موفق نشدند با تمام امکانات و تجهیزات خود موشک‌های مقاومت فلسطینی به سرزمینهای اشغالی را که جزو مراحل اولیه اهداف خود از حمله به غزه تعریف کرده بودند، متوقف کنند.
نتانیاهو همچنین مدعی شده است که کابینه به رهبری وی تنها کابینه رژیم صهیونیستی خواهد بود که می‌تواند ابقای بلندی‌های جولان در دستان اسرائیل را تضمین کند و نخواهد گذاشت که قدس اشغالی تقسیم شود.
نتانیاهو در اظهارات تبلیغاتی خود گفته بود: قدس هرگز بار دیگر تقسیم نخواهد شد، جاملا ( نام عبری جولان) نیز هرگز سقوط نخواهد کرد و در صورت پیروزی لیکود همچنان در دستان ما خواهد بود.

دسته ها : سیاست
دوشنبه 1387/12/5 12:28
X