زمانی در کتب درسی تاریخ دبیرستاه ها خوانده بودیم که در دوران حکومت سلسله قاجار در این کشور، مناصب دولتی به صورت سالانه به حراج گذاشته شده و به شازده ها فروخته می شد.سند زیر نمونه ایست غیر قابل انکار از فروش مناصب دولتی در سلسله پهلوی، آن هم در یکی از سرنوشت سازترین وزارتخانه ها یعنی «آموزش و پرورش»:
موضوع: آموزش و پرورش
وضع آموزش و پرورش از چند سال پیش بهتر نشده و هیچ تغییری هم نکرده چون از زمانی که خانم «پارسا»* وزیر شدهاند گرفتن پست در فرهنگ پولی شده (البته سابق هم بوده) ولی حالا دیگر تا اندازهای علنی گردیده هرکس که میخواهد رئیس فرهنگ یا رئیس بخش بشود باید یک مقداری پول بدهد و بستگی دارد که آنجایی که میخواهد رئیس بشود مبلغ فرق میکند اگر شهرستان بزرگ باشد بیشتر باید پرداخت نماید و مثلاً یکی از شهرستانهای اصفهان به نام نجف آباد 20 هزار تومان خواسته بودند تا آن آقا را رئیس فرهنگ نمایند البته این پیشنهاد به آقای قبادی شده بود که یکی از فرهنگیها میباشند ولی ایشان قبول نکرده بودند چون ایشان مرد مؤمنی است و پیش خود حساب کرده دزدی که نمیکند پس نمیشود جبران 20 هزار تومان را کرد لذا منصرف میشود و آقائی به نام محمود روغنی اظهار داشت به من گفتهاند 18 هزار تومان بده و رئیس فرهنگ قزوین شو ولی من هم چون این پول را نداشتم لذا صرف نظر کردم. البته رئیس این عده که پولها را میگیرند آقای سرتیپی میباشند که ایشان اول رئیس دفتر خانم وزیر بودند ولی گویا حالا یکی از معاونین ایشان میباشند. از لحاظ رتبه وضع فرهنگها خیلی نامرتب میباشد. عدهای هستند که شش سال سابقه تدریس در فرهنگ را دارند و حالا هم 2 سال است که لیسانس گرفتهاند ولی هنوز آنها یک آموزگاری با ماهی 5090 ریال میباشند و همین موضوع باعث میشود تمام افرادی که در فرهنگ کار میکنند به مجرد این که لیسانس میشوند از فرهنگ استعفا میدهند و به ادارات دیگر میروند. عدهای حتی حاضر هستند از سابقه خود صرفنظر کنند و 2 سال هم خدمت سپاهی یا نظام بروند. (در صورتی که معاف هم بودهاند) تا با استعفای آنها موافقت شود و به اداره دیگری بروند. چون در تمام ادارات دیپلم با ماهی 7000 ریال استخدام میشود. شاید در چند سال دیگر دبیر لیسانس خیلی کم داشته باشیم چون یک عده بازنشسته میشوند و آنهایی هم که جوان هستند به مجرد گرفتن لیسانس استعفا میکنند پس دیگر چه کسی در فرهنگ میماند. مخصوصاً دبیران مرد که اصلاً با این حقوق کم نمیتوانند زندگی نمایند.
نظریه یکشنبه: شنبه تا حدی در هدف نفوذ دارد و با توجه به صداقت او میتوان به صحت گفتار وی اطمینان داشت.
نظریه چهارشنبه: نظریه یکشنبه تأیید میگردد.
*فرخ رو پارسا وزیر آموزش و پرورش در کابینه دوم و سوم امیرعباس هویدا بود.وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، به جرم حیف و میل اموال بیت المال و ایجاد فساد در وزارت آموزش و پرورش و کمک به نشو و نمای فحشا در آموزش و پرورش و همکاری موثر با ساواک و اخراج فرهنگیان انقلابی از وزارت فرهنگ ایران و... محاکمه و در 18 اردیبهشت سال 1359 اعدام شد.
پنج شنبه 1387/11/17 13:35