شیوه جدید درمانی بیماران مغزی که با استفاده از تزریق سلولهای بنیادین به مغز صورت خواهد گرفت، مجوز دوره آزمایشی خود را کسب کرده و به زودی آغاز خواهد شد.

یک شرکت انگلیسی مجوز آغاز اولین دوره آزمایشی درمان با استفاده از سلولهای بنیادین را بر روی افراد مبتلا به آسیب های مغزی ناشی از ضربه یا سکته را در جهان دریافت کرد.

این شیوه جدید ری-نرون نام داشته و دوره آزمایش آن بر روی 12 بیمار مغزی از 6 ماه آینده آغاز خواهد شد. در عین حال 6 کودک که به نوعی بیماری نادر مغزی به نام باتن مبتلا هستند نیز برای اولین بار تحت این درمان جدید قرار خواهند گرفت.

طی این دوره درمانی بیماران مغزی از طریق حفره های کوچکی که بر روی جمجمه آنها ایجاد شده است دارویی را محتوی سلولهای بنیادین عصبی دریافت کرده و این داروها به مناطقی از مغز که دچار اختلال شده اند وارد می شوند.

محققان امیدوارند این ماده بتواند به شکل مستقل و یا با تولید ماده ای جدید نسوج مختلف مغزی را از یکدیگر تمیز داده و اتصالاتی را که در اثر ضربه قطع شده است را به حالت اولیه بازگرداند.

به دلیل اینکه امکان استفاده از مواد رادیو اکتیو و یا فلورسانت در این دارو وجود ندارد محققان امکان ردیابی و بررسی تحولات ایجاد شده در مغز را نخواهند داشت و تنها در بیمارانی که وضعیت آنها به ثبات رسیده و هیچ دارویی در آنها تغییری ایجاد نکرده است، می توان تغییرات را به شکلی محسوس مشاهده کرد.

بیماران همچنین طی این دوره تحت نظارت شدید و دقیق قرار خواهند گرفت تا از شکل گیری احتمالی تومور مغزی ناشی از سلولهای بنیادین جلوگیری کنند.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، محققان امیدوارند با استفاده از چنین شیوه ای بتوانند به درمان بیماری های عصبی دیگری مانند هانتینگتون بپردازند. سلولهای مورد استفاده در این شیوه درمانی از سلولهای بنیادین جنینی به دست آمده و در حال حاضر جوابگوی درمان یک میلیون بیمار خواهد بود.


دسته ها : علمی
جمعه 1387/11/4 11:12
X