تعداد بازدید : 4574309
تعداد نوشته ها : 10297
تعداد نظرات : 320
بسم الله الرحمن الرحیم
مواد تنظیمی حزب ملل
ماده (1) ـ حزب ملل فردی نیست و در هر محیط و زمانی به کار خود ادامه میدهد.
ماده (2) ـ تمام مردان و زنان مسلمان جهان که کمتر از شانزده سال نداشته باشند میتوانند به عضویت حزب ملل در آیند.
ماده (3) ـ کلاسهای تعلیمی و تنظیمی زنان از مردان مجزا است.
ماده (4) ـ هر عضوی که خیانت از او سر زند جزایش مرگ است.
ماده (5) ـ تشخیص خیانت و نوع آن با کمیته مرکزی است.
ماده (6) ـ تمام اعضای حزب باید انضباط کامل داشته باشند و در صورت تخلف از رتبه حزبی آنان کاسته خواهد شد.
ماده (7) ـ هیچ یک از اعضای حزب حق افشای نام افراد حزبی را ندارد.
ماده (8) ـ هر یک از اعضای حزب ملزم است حق عضویت بپردازد مگر آن کسانی که به علت ضعف مالی قادر به پرداخت نباشند.1
ماده (9)ـ اعضای کمیته مرکزی همیشگی هستند مگر در موارد بخصوصی که با تصویب رهبر حزب و دو سوم اعضای کمیته مرکزی تجدید و تبدیل در آن ممکن است.
ماده (10) ـ عزل و نصب رهبر حزب مستقیما به وسیله کمیته مرکزی به اکثریت آرا صورت میگیرد و معاونان احتیاطی را خود رهبر حزب از میان اعضای کمیته مرکزی برمیگزیند.
ماده (11) ـ رهبر حزب پس از عزل و یا استعفا یکی از اعضای کمیته مرکزی خواهد شد.
ماده (12) ـ چنانچه رهبر حزب به عللی از مرکز فرماندهی و کمیته مرکزی غیبت نمود معاون شماره یک موقتا تا برگشت رهبر حزب اداره امور حزب را عهدهدار میگردد و در صورت فوت رهبر حزب، معاون شماره یک تا تعیین رهبر جدید، رهبر حزب خواهد بود.
ماده (13) ـ اجتماع اعضای کمیته مرکزی وقتی صورت رسمیت پیدا میکند که رهبر حزب و حداقل سه چهارم اعضا حضور داشته باشند.
ماده (14) ـ تصمیمات کمیته مرکزی وقتی قابل اجرا است که به تصویب رهبر حزب و اکثر اعضای کمیته مرکزی رسیده باشد.
ماده (15) ـ هیچ یک از اعضای کمیته مرکزی و سایر اعضای حزب ملل مصونیت حزبی ندارند و همگی مانند سایر افراد غیر حزبی در مقابل قانون مساوی و مسوول خواهند بود.
ماده (16) ـ ستونهای سازمانی حزب را شبکهها تشکیل میدهند و هر شبکه به ترتیب به: کادر، گروه، دسته، شاخه، واحد و مدرسه تقسیم میشود.
ماده (17) ـ اعطای درجات حزبی و نشانهای حزبی باید به تصویب رهبر حزب و اکثریت اعضای کمیته مرکزی برسد.
ماده (18) ـ هر شبکهای دارای کمیتههای فرعی تنظیمی فرهنگی و اقتصادی است که همگی تابع کمیته شبکه میباشند.
ماده (19) ـ برنامههای تعلیمی در کمیتههای فرعی فرهنگی تهیه شده و پس از تصویب آن در کمیته مرکزی اجرا میگردد.
ماده (20) ـ رییس کمیته هر شبکه با دو معاون خود مستقیما با کمیته مرکزی مربوطند.
ماده (21) ـ به طور کلی تمام هزینهها و مخارج حزب باید به تصویب کمیته مرکزی برسد.
ماده (22) ـ تمام احزاب ملل که در خارج از ولایات متحده اسلامی تأسیس می گردند تحت نظارت کمیته بینالملل حزب ملل (اتحاد خلق) بوده و تعلیمات خود را مستقیما از این کمیته دریافت میدارند.
ماده (23) ـ اتحاد خلق زیر نظر مستقیم کمیته مرکزی اداره میشود و محل کار آن در مرکز ولایات متحده اسلامی است.
ماده (24) ـ هر شخصی که بخواهد عضو حزب ملل گردد باید دوبار سوگند یاد کند:
1) در ابتدای دعوت برای محفوظ داشتن راز
2) پس از خواندن برنامه حزب برای باوفا بودن به حزب و اجرای اوامر مافوق
ماده (25) ـ تغییر و تبدیل در مادههای فوق وقتی امکان پذیر است که حداقل به تصویب دو سوم اعضای کمیته مرکزی و رهبر حزب برسد.
شرح مواد تنظیمی 2
ماده (1) ـ حزب ملل فردی نیست و در هر محیط و زمانی به کار خود ادامه میدهد.
از یک قرن پیش احزابی در نقاط مختلف جهان به دست افرادی که ابتکار فردی داشتند تأسیس گردید، بعضی [از] آنها به هدف خود رسیدند و فعلا اغلب دولتهای جهان را به طور ظاهر احزاب اداره میکنند؛ البته این احزاب در سازمان و تشکیلات و تاکتیک اختلاف دارند. میتوان آنها را به دو دسته تقسیم کرد:
1) احزاب انقلابی: ـ اینگونه احزاب خواهان تغییر همه جانبه زندگانی عمومی هستند و در راه این خواسته به زمان و آنچه مقتضیات زمان نامیده میشود پایبند نیستند. تاکنون کلیه احزاب انقلابی جنبه افراطی داشته و روش3 دیکتاتوری در پیش گرفتهاند؛ علت آن است که افراد انقلابی دارای روحیهای خشن و حساس میباشند و نمیتوانند به افکار و اندیشههای دیگران توجه کنند و یا از عقاید خود حتی اندکی عدول نمایند و در نتیجه حکومت فردی و دیکتاتوری به وجود میآید. به عنوان مثال احزاب افراطی کمونیست فاشیست و نازی را میتوان نام برد که شکل حکومت این قبیل احزاب تقریبا دیکتاتوری است.
2) احزاب استحفاظی: اینگونه احزاب برنامههای خود را طبق محیط و زمان تنظیم میکنند و میکوشند تعادل خود را با محیط حفظ نمایند، بنابراین با تغییرات کلی موافق نیستند. مانند احزاب جمهوری خواه و دمکرات در آمریکا و حزب کارگر و محافظهکار در انگلستان و حزب کنگره در هند که طرز حکمت این قبیل احزاب دموکراسی است.
اما روش ما در اداره ولایات متحده اسلامی با هیچ یک از دو نوع مذکور موافق نیست. حزب ما مسلما ضد دیکتاتوری است زیرا اسلام حتی سران حکومت را محدود به حدود قوانین خود میسازد. تنفر ما از دیکتاتوری تنها مربوط به این زمان نیست بلکه در همان اوان تأسیس دولت اسلامی به دست پیغمبر ما وجود داشته است. حضرت علی (ع) فرموده: من استبد برایه فقد هلک (هر کس در رأی خود مستبد شود هلاک خواهد شد) مولد این فکر نیز اسلام بوده است.
از طرف دیگر اغلب اصول دموکراسی با مرام ما مغایرت دارد. هدف نهایی رژیم دموکراسی که اکنون در کشورهای غربی بیشتر از همه اعمال میشود تحقق کامل حکومت مردم بر مردم است و چون پایه حکومت بر این اصل قرار دارد مردم در هر گونه کاری آزاد و مختارند؛ ربا و احتکار جایز است؛ پیروی از عقاید مخالف عقل و منطق اشکالی ندارد.
بروز تفاوت های فاحش اجتماعی و پیدا شدن جمعیتهای منحرف که دشمن کار و فعالیتند از نتایج استقرار چنین سیستمی است، چنانچه در دموکراسیهای غربی به وضوح دیده میشود. اما در مرام ما قوانین اساسی از جانب خداوند صادر شده و همه ملزم به اطاعت از آنند. در اینجا وجود اختلاف بزرگ بین اسلام و دموکراسی مشاهده میشود. به همین جهت حزب ما در عین آن که از دیکتاتوری متنفر است نمیتواند روش دموکراسی را در پیش گیرد. کلیه قوانین ما از اسلام گرفته میشود و ما باید بدون چون و چرا آن قوانین را بپذیریم. جنبه دیکتاتوری حزب ملل و به طور کلی اسلام در این قسمت ظهور میکند. از سوی دیگرحزب ملل در تطبیق قوانین و تاکتیک اجرای آنها، روش دموکراسی را انتخاب کرده است. بنابراین حزب ملل4 دارای دو جنبه است:
دیکتاتوری است به اعتبار این که قوانین را از اسلام میگیرد و دموکراسی است بدین معنی که نحوه اداره را به دست تودهها میسپارد. بدین ترتیب حزب ملل و روشهای تنظیمی آن از اساس با احزاب دیگر متفاوت است و تنها نامی که میتوان بر آن نهاد همان روش اسلامی است.
* حزب ملل تودهای
هدف نهایی ما آن است که تمام تودههای جهان به عضویت حزب ملل در آیند و کلیه این اعضا در اداره حزب و پیشرفت اجتماع شرکت کنند. به این منظور کمیتههای فرعی فرهنگی شبکهها تمامی افکار و نظریات را با دقت کامل مورد بررسی قرار میدهند، هر فکر و نظریه که قابل استفاده باشد در برنامه های اجرایی قرار داده میشود. اصولا حزب ملل تودهای است بدین معنی که بر اساس یک فکر کار نمیکند بلکه این توده مردم و افکار آنها است که چرخهای سنگین آن را میچرخاند. ما معتقدیم که قوای فکری و جسمی یک یا چند نفر در هر صورت محدود است و اتکاء به آن سبب پریشانی و از هم پاشیدگی است. باید همه در پیشرفت حزب ما و اجرای برنامههای آن تلاش کنند. مردم جهان مانند یک خانوادهاند که آخرین مأوای آنها حزب ملل است. یعنی زندگی بر اساس فسلفه اسلام آخرین راه چاره دردهای اجتماعی انسانها است.
بالاخره یک وقت، هر زمان که باشد، تودههای مردم به سوی حزب ملل روی میآورند و این کاخ صلح و صفا و سعادت را در همه جای جهان بنا میکنند.
* حزب ملل برای نسلها
بشر در هر دوره برای حفظ آرامش و امنیت و تقسیم ثروت رژیمی را به وجود آورده تا خواستههای خود را برآورد. این خواستهها بر اساس حقیقت و عدالت بود و دوام و بقای اجتماع را تضمین میکرد. ستمگری و عدوان [...] پس از چندی، سبب واژگون شدن رژیمها میگشت.5
هیچ جای کاوش نبود. زیرا اغلب حقایق وابسته به حقوق همگانی در دادگاه شهوت محکوم میشد و از سوی دیگر وجود مجهولات بیشمار سبب از میان رفتن حقوق عده کثیری از مردم میگردید. بدین علت هر رژیم پس از چندی در نتیجه تصادم اضداد محکوم به زوال میشد و با ضربه سهمگین قطب مخالف از میان میرفت و رژیم تازهای با افکار نوین که مخصوصا با رژیم قبلی موارد متضاد داشته،6 جایگزین آن میشد.
این جنگ و جدال اضداد، هر زمان افکار گروهی از تودههای جهان را پریشان میساخت. تا زمان پیروزی یکی از آنها در دوره ماکزیمم بحران، چه بسا چرخهای اقتصادی و عمرانی کشور از کار میافتاد و مردم در بدترین شرایط زندگی میزیستند. حاصل این تجارب تلخ رژیم ناقصی است که دموکراسی نامیده میشود. این رژیم از درمان دردهای واقعی تودهها ناتوان است و در موارد بسیار در کار خود در میماند. چرچیل اعتراف میکند که رژیم دموکراسی بدترین شکل حکومت است.
اما در قوانین اسلام هیچ موردی نمیتوان یافت که زاده شهوت باشد. هیچ موردی نمیتوان یافت که از جهل سرچشمه گرفته باشد. این اعتقاد ما است. قوانین ما از منبع فطرت صادر شده و در آنجا نه شهوت و نه جهل یافت نمیشود.7 قوانین ما سعادت بشر را دربر دارد و زمانی که همه از این قوانین اطاعت کنند اضدادی در میان نخواهد بود که ایجاد تصادم کند. بدین ترتیب رژیم اسلامی برای همیشه و در هر مکان میتواند تودههای مردم را به آرامش، کامیابی و صلح و صفا یعنی تحقق انقلاب کلی هدایت کند.
حزب ملل که تنها وسیله این انقلاب است برای تمام نسلهای انسان جاودان خواهد بود. ما باید بکوشیم تا همه مردم جهان این حقیقت را درک کنند. ما باید کوشش کنیم تا آنان را به افکار انقلاب و تاکتیک وصول به آن آشنا سازیم. امروز باید طبق تعلیمات حزب ملل تربیت شویم تا بتوانیم فرزندان خود را برای این منظور آماده گردانیم. ابرام و کوشش ما در تعیین سرنوشت آیندگان اثری عظیم دارد.
ما برای ثبات حزب ملل برنامههایی تنظیم کردهایم که با تطبیق آنها تمام اضداد و در نتیجه تصادمات اجتماعی از میان میرود. با حصول چنین موقعیتی نسلهای آینده از ثمرات انقلاب برخوردار و از بحرانهای اجتماعی که زندگی و تمدن آن را تهدید کند مصون خواهد بود.
برنامه حزب ملل اسلامی
اصول کلی
اصل (1) ـ حزب ملل تابع قوانین اسلامی است و قوانینی که مخالف اسلام است قابل اجرا نخواهد بود.
اصل (2) ـ مبنای کلی قانون قرآن، سنت، دلیل عقلی و اجماع است.
اصل (3) ـ زمینهای مسلمان نشین جزء لاینفک دولت اسلامی است.
اصل (4) ـ حزب ملل دارای مرامی فکری و انقلابی است:
الف) فکری است زیرا تمام جهانیان را به طور عموم و مساوی دعوت نموده و آنان را به یک ملت واحدی تبدیل میکند.
ب) انقلابی است چون میخواهد اجتماع نوینی بر اساس فلسفه اسلام8 بنا کند.
* سیاست داخلی
اصل (5) ـ کمیته مرکزی حزب ملل مرجع اعلای دولت اسلامی میباشد و ریاست عالیه آن با رهبر حزب است.
اصل (6) ـ عزل و نصب رهبر حزب از اختیارات کمیته مرکزی است.
اصل (7) ـ چنانچه مجلس مردم و یا مجلس بزرگان عدم رضایت خود را از سیاست جاریه حکومت اسلامی اعلام نمود کمیته مرکزی بر عهده خود میشناسد که دلایل عدم رضایت هر یک از مجلسین را بررسی و سیاست جاریه حکومت اسلامی را توجیه نماید. در صورتی که این عدم رضایت مرتفع نگردد کمیته مرکزی رهبر حزب را تغییر خواهد داد.
اصل (8) ـ پارلمان دولت اسلامی از دو مجلس تشکیل شده است:
الف) مجلس مردم: اعضای این مجلس بر حسب احتیاج کم و زیاد میشوند و برای مدت دو سال مستقیما از طرف کلیه مسلمانان اعم از زن و مرد انتخاب میشوند.
ب) مجلس بزرگان: دو سوم اعضای آن مستقیما از طرف مردم برای مدت 6 سال انتخاب میشوند و بقیه را که اعضای دایمی هستند کمیته مرکزی حزب تعیین میکند.
اصل (9) ـ از شرایط عضویت مجلس بزرگان اجتهاد و عدالت است.
اصل (10) ـ هر قانونی پس از تصویب در مجلس بزرگان اجرا میگردد.
اصل (11) ـ پارلمان دولت اسلامی مقنن قانون نیست بلکه وظیفه آن نظارت بر کلیه برنامهها و رساندن خواستههای مردم به دولت است.
اصل (12) ـ دولت اسلامی فعالیت کلیه احزاب را غیر مجاز میشمرد.
اصل (13) ـ تمام مردها در سن (19) سالگی باید یک دوره خدمت سربازی، که مدت آن دو سال تمام است، ببینند مگر آن کسانی که مشغول به ادامه تحصیل هستند.
اصل (14) ـ ولایات متحده اسلامی با رعایت محیط و اصول جغرافیایی و استراتژیکی به ولایات تقسیم میگردد و هر ولایتی دارای یک شماره به خصوصی است.
اصل (15) ـ رییس جمهور هر ولایت مستقیما از طرف مردم آن برای مدت چهار سال انتخاب میشود.
اصل (16) ـ رهبر حزب ملل میتواند رییس جمهور هر ولایت را از پست خود عزل و امر به تجدید انتخابات بنماید.
اصل (17) ـ تمام ولایات در اجرای برنامههایی که در مرکز طرح ریزی شده و همچنین در امور داخلی مستقل هستند مگر در امور نظامی که مستقیما تابع فرماندهی مرکز میباشند.9
اصل (18) ـ وزرای ولایات متحده اسلامی از طرف رهبر حزب تعیین میگردند.
* سیاست خارجی
اصل (19) ـ یکی از بزرگترین هدفهای اسلامی تحقق صلح جهانی است و این خود یکی از شعارهای حزب ملل است.
اصل (20) ـ حزب ملل همیشه از حقوق ملل ضعیف پشتیبانی میکند.
اصل (21) ـ ما در پیمانهای خارجی خود سیاست استوار را پیش میگیریم.
اصل (22) ـ سیاست حزب ملل بر اساس دوستی و صلح برقرار است و استعداد آن را دارد که با تمام ملل جهان پیمان دوستی برقرار کند.
اصل (23) ـ سیاست حزب ملل بر اساس [اصول] ضد استعماری است و همیشه میکوشد ملتها را از یوغ استعمار نجات دهد.
اصل (24) ـ رژیم مرتجع و پوسیده امپریالیسم سبب تضییع حقوق کارگران است لذا ما مسلمانها میکوشیم از راه مسالمتآمیز زنجیر بردگی تودهای کارگر را پاره کنیم.
اصل (25) ـ سیاست حزب ملل بر اصل عدم دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر است زیرا حق انتخاب مرام و نظام سیاسی هر مملکت بستگی به خواست و تصمیم مردم آن مملکت دارد.
اصل (26)ـ ما مسلمان ها تمام تصادمات با دیگران را از راه سیاست مسالمتآمیز حل و فصل میکنیم.
اصل (27) ـ سازمان ملل متحد وقتی میتواند حقوق ملته ای ضعیف را تأمین نماید که از نفوذ شرق و غرب مصون باشد، به همین علت حزب ملل میکوشد با از بین بردن این نفوذ، به سازمان ملل10 جنبه همگانی بدهد.
* سیاست اقتصادی
اصل (28) ـ حکومت اسلامی مالکیت فردی و حق عمومی را محترم میشمرد.
اصل (29) ـ مسأله زمینهای مزروعی غصبی و مجهول المالک، بسته به نظریه و تصویب مجلس بزرگان است.
اصل (30) ـ زمینهایی که متعلق به حکومت اسلامی است طبق قراردادی بین کشاورزان تقسیم میشود.
اصل (31) ـ در زمینی که دو سال در آن کشت نشود اختیارش از مالک گرفته شده و به کسان دیگر که بخواهند زراعت کنند داده میشود.
اصل (32) ـ حکومت اسلامی با وسایل جدیدی که در اختیار زارعین میگذارد بر میزان محصول هر سال میافزاید.
اصل (33) ـ حکومت اسلامی طی برنامهای میکوشد تا زراعت و صنایع را دستهجمعی نماید.
اصل (34) ـ حکومت اسلامی میکوشد تا ولایات متحده اسلامی را صنعتی ساخته و هر چه زودتر به جهش اقتصادی برساند.
اصل (35) ـ کلیه معادنی که در زمینهای غیر شخصی وجود دارد حق همگانی بوده و به وسیله حکومت اسلامی بهرهبرداری میشود و چنانچه معدنی در زمین ملکی فردی پیدا شود صاحب ملک میتواند از آن بهرهبرداری کند.
اصل (36) ـ کلیه صادرات و واردات تحت نظر حکومت اسلامی است.
اصل (37) ـ تجارت و زیاد کردن ثروت محدود است به حدود قوانین اسلام.
اصل (38) ـ کلیه بانکهایی که در رفاهیت مردم و وضع اقتصادی دخالت دارند ملی شده و بر وجوه پرداختی و دریافتی، سود و کارمزد تعلق نمیگیرد.
اصل (39) ـ حکومت اسلامی حافظ حقوق کارگران است و روابط کارگر و کارفرما را شدیدا کنترل نموده و از هر گونه ظلمی جلوگیری میکند.
اصل (40) ـ ساعات کار و مزد کارگران طبق اصول فنی تعیین میشود.
اصل (41) ـ حکومت اسلامی ضامن کار کارگران است و این مشکل را با ایجاد کارخانجات مدرن مرتفع میسازد.
اصل (42) ـ حکومت اسلامی موظف است طی برنامهای، موجباتی در امر ازدواج بنماید تا هر کارگری [و] کشاورزی بتواند به این وظیفه اجتماعی اقدام کند و چنانچه بعضی از کارگران و کشاورزان و یا سایر طبقات به علت ضعف مالی قادر به ازدواج نباشند بر حکومت اسلامی است که مخارج ازدواج آنان را بپردازد.
اصل (43) ـ حکومت اسلامی ملزم است مسکن کارگران و کشاورزان را تهیه نماید.
اصل (44) ـ در آغاز تشکیل حکومت اسلامی یک پنجم تمام ثروتها گرفته میشود؛ مگر آن ثروتهایی که خمسش داده شده و یا اصولا خمس بر آن تعلق نمیگیرد.
اصل (45) ـ مالیا ت طبق قوانین اسلام گرفته شده و با نظر حکومت اسلامی قابل تغییر است.
اصل (46) ـ مالیات امور دفاعی به نسبت درآمد گرفته میشود و تنها مصرف آن برای تقویت نیروهای ولایات متحده اسلامی است.
اصل (47) ـ یک پنجم درآمدهای خالص به وسیله حکومت اسلامی گرفته شده و به مصارف مخصوص آن میرسد.
اصل (48) ـ از آن ثروتهایی که زکات شاملشان میشود طبق قوانین اسلام زکات گرفته میشود.
اصل (49) ـ مالیاتی به اضافه زکات، از کسانی که در زمینهای خراجیه زراعت میکنند گرفته خواهد شد.
اصل (50) ـ بودجه ولایات متحده اسلامی باید به تصویب کمیته مرکزی برسد.
اصل (51) ـ حکومت اسلامی ملزم است زندگانی آن کسانی را که درآمدشان از خرج سالیانه کمتر است تأمین سازد.
اصل (52) ـ آن کسانی که قادر به کار نیستند و سرپرستی هم ندارند حکومت اسلامی برای آنها دارالعجزههایی ایجاد میکند11 و این مشکل را رفع میسازد.
* برنامه قضایی
اصل (93) ـ در مرکز ولایات متحده اسلامی وزیر دادگستری وجود دارد که از طرف مجلس بزرگان انتخاب میگردد.
اصل (54) ـ وزیر دادگستری باید از قضات عالی رتبه بوده و نظر رییس حکومت اسلامی با انتخاب مجلس بزرگان توأم باشد.
اصل (55) ـ هر ولایتی در امور قضایی مستقل بوده و قضات آن از طرف قاضی عالی ولایت انتخاب میشوند.
اصل (56) ـ شرایط حق قضاوت به عینه همان شرایطی است که اسلام در این مورد مقرر داشته است.
اصل (57) ـ نظارت مستقیم بر امور قضایی ولایات و همچنین رسیدگی به شکایت مردم از قضات ولایات و نیز انتخاب و عزل قاضی عالی هر ولایت با وزیر دادگستری ولایات متحده اسلامی است.
* برنامه فرهنگی
اصل (58) ـ مقامات فرهنگی حکومت اسلامی ملزم هستند تمام مراحل تحصیلی را به طور مجانی در اختیار مردم بگذارند و در این امر استثنایی برای زن و مرد نیست.
اصل (59) ـ مقامات فرهنگی حکومت اسلامی با تأسیس آزمایشگاههای بزرگ و دانشگاههای متعدد و ایجاد دبستان و دبیرستانهای فراوان در تمام نقاط ولایت متحده اسلامی، بیسوادی را ریشهکن و نابود ساخته و سطح علمی را با سرعت زیاد بالا میبرند.
اصل (60) ـ از طرف کمیته شبکه محصلین، تعلیماتی به مقامات فرهنگی داده میشود که به موجب آن محصلین به یک شخصیت اسلامی تبدیل گردند.
اصل (61) ـ علم تربیت و روانشناسی در برنامه زنها یکی از مواد مهم خواهد بود.
اصل (62) ـ حکومت اسلامی برنامههایی تنظیم میکند که به موجب آن تمام زنها و مردها بتوانند تا دوازده کلاس تحصیل نمایند.
اصل (63) ـ هر پیشامدی که مخل ادامه تحصیل12 باشد حکومت اسلامی آن را رفع میسازد.
اصل (64) ـ یک نوع از ورزشهایی که خوی سلحشوری را در روحیه مردها قوی میسازد در برنامه آنان گنجانیده میشود.
اصل (65) ـ تمام محصلین ضمن برنامه درسی، از کلاس نهم تا دوازدهم باید تعلیمات جنگی را فرا گیرند.
پی نوشتها:
1- اصل :نباشد
2- اصل شرح موکد تنظیمی
3 - اصل : روشی
4- اصل : بنا را حزب ملل
5- اصل : ولی این خواستهها بر اساس حقیقت و عدالت بود و دوام و بقای اجتماع را تضمین میکرد. با ستمگری و عدوان در بر داشت و پس از چندی سبب واژگون شدن رژیم میگشت.
6- اصل : داشته باشد
7- اصل : میشود
8- اصل: بر اساس و فلسفه اسلام
9- اصل : می باشد
10- اصل : سازمان ملل را
11- ایجاد گردد
12- اصل : مخل برد ادامه تحصیل
منبع: کتاب نشست تخصصی حزب ملل اسلامی