تعداد بازدید : 4579910
تعداد نوشته ها : 10297
تعداد نظرات : 320
حضور گسترده مردم در پای صندوق های رأی اولین پیروزی نظام جمهوری اسلامی ایران در ساعت پایانی 22 خرداد قبل از اعلام اسم برنده مسابقه انتخاباتی است زیرا در هر انتخاباتی اولین نتیجه، عاید نظام سیاسی می شود و تراز قدرت داخلی و خارجی آن را افزایش می دهد و در انتخابات دهم ریاست جمهوری بدون توجه به اینکه چه کسی برنده انتخابات می شود توجه به نتیجه اولیه آن امری لازم است که باید نیروهای انقلابی و نهادهای نظام و کاندیداها و هواداران شان تلاش ویژه ای را برای محقق شدن آن به انجام برسانند. در ذیل تعدادی از روش های افزایش مشارکت سیاسی مردم می آید.
1- بهره گیری از تدابیر و رهنمودهای حضرت امام و مقام معظم رهبری: تبیین فرمایشات حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری در خصوص نقش مردم در انقلاب اسلامی و ضرورت حضور آنها در پای صندوق های رأی نقش ویژه ای در کشاندن مردم در پای صندوق های رأی دارد. برای مردم ایجاد تکلیف می کند که برای زنده نگاه داشتن اسلام و انقلاب و خون شهدا دادن یک رأی خواسته زیادی نیست.
2- وفاداری به آرمان های انقلاب اسلامی:در حالی که بسیاری از گروه های تبلیغاتی تندرو تلاش می کنند که چنین وانمود کنند که همه مردم برای رفع مشکلات اقتصادی به پای صندوق های رأی می روند و برخی از کاندیداها شعارهای خود را در این زمینه خلاصه می کنند، اما واقعیت این است که مردم مسلمان کشورمان در مناسبت ها و انتخابات های باشکوه ثابت کرده اند که حضور در پای صندوق های رأی دفاع از انقلاب اسلامی و یک مجاهدت است و این مجاهدت گاهی در مرزهای کشور با ادوات نظامی محقق می شود و گاهی با یک برگه رأی و از این بابت با وضو در پای صندوق رأی حاضر شده و آن را یک عبادت می دانند.
3- شعار استقلال: استقلال در مقابل قدرت های استکباری یکی از اصول پایدار انقلاب اسلامی است چه آنکه داشتن این جوهره باعث پویش انقلاب اسلامی شده است اما در هنگامه انتخابات شعار سیالیت استقلال و دلدادگی به قدرت های غربی و جاری ساختن شعارها و سخنانی که دشمنان را به وجد می آورد نه تنها باعث جذب محبوبیت مردمی نمی شود بلکه شاخصه ترس و دلدادگی به بیگانگان را در خصوصیات منفی یک کاندیدا، ثبت می کند که نه تنها او را متضرر می کند بلکه کاهش مشارکت سیاسی مردم در انتخابات را به دنبال دارد.
4- راهکار برای واقعیت ها: واقعیت های کشور ما با یک عرض و طول مشخص و دارای جغرافیای سیاسی انسانی و اقلیمی غیرقابل انکار، قابلیت تعویض با هیچکدام از کشورهای جهان را دارا نمی باشد و کاندیداها و هواداران آن باید توجه داشته باشند که ارائه راهکار برای واقعیت های سرزمین ما موثرتر است از یک ایران ذهنی که در واقع وجود خارجی ندارد.
5- ارتباطات انسانی: یکی از روش های اثرگذار در تبلیغات استفاده از روابط میان فردی یا چهره به چهره برای تبلیغ و ارائه رهنمون برای حضور در پای صندوق رأی است. با توجه به این که جامعه ما یک جامعه شفاهی است استفاده از منبر وعظ و سخنرانی و نشست های فامیلی می تواند حضور پرشکوه مردم را در انتخابات در پی داشته باشد.
6- اماکن مذهبی و مساجد و حسینیه ها: اماکن مذهبی و مساجد مورد اعتمادترین جایگاه های دریافت پیام های ارتباطی در ایران است و با توجه به تقدیس ویژه ای که این اماکن دارند پیامهای منتشر شده در این مکان ها باید از وجه مذهبی و دینی برخوردار باشد و درخواست برای حضور مردم در انتخابات و نتایجی که این انتخابات می تواند در گسترش فرهنگ دینی کشورمان داشته باشد می تواند مردم متدین را خود به رسانه تبدیل کند تا خود نیز از فرزندان و اطرافیان بخواهند که در انتخابات شرکت کنند.
7- پرهیز از تبلیغات به شکل و شیوه کشورهای غربی: همانگونه که ذائقه های هر کشوری متفاوت است و خوراک تبلیغات نیز برای هر کشوری ویژگی های خاص خود را دارد و در ایران تبلیغات منفی، تبلیغات گسترده و اسراف گونه، باج دادن و خرید آرا با واکنش منفی مواجه می شود و اثر بومرنگ را به دنبال دارد که بر ضد خود فرستنده این پیام ها است.
8- استفاده از ضد تبلیغ برای تبلیغ:یکی از روش های تبلیغاتی که در سالیان اخیر معمول گشته است، فعالیت های ضدتبلیغ، مانند بر هم زدن جلسات، از میان بردن تبلیغات، آتش زدن عکس ها و تیزرهای تبلیغاتی و تهاجم به ستادهای تبلیغاتی است. این عمل اگر چه عملی نکوهیده و ناشی از فقدان عقل و منطق سیاسی است، اما در سال های گذشته گروه های سیاسی چنین حرکت هایی را حتی به دست هواداران خود به صورت کنترل شده انجام می دهند تا به تبلیغات برسند!
9- عدم انکار دستاوردهای نظام: دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی که با مجاهدت و فداکاری امام راحل و شهدای عظیم الشأن انقلاب اسلامی حاصل شده است نباید توسط ستادهای تبلیغاتی و نامزدهای انتخاباتی مورد تعرض قرار بگیرد، چه آنکه باعث می شود این عمل به اعتماد مردم به چنین کاندیداهایی لطمه بزند.
10- آگاه نمودن مردم به حق خود: برگزاری انتخابات یکی از حقوقی است که نظام به مردم داده است که حاکمان خود را در طی دوره های مختلف انتخاب نمایند. آگاه نمودن مردم از این حق که برای ادای آن تکلیف نیز می باشد می تواند بر شکوه انتخابات بیفزاید.
11- ضد تبلیغات شناسایی شود و پاسخ مناسب به آن داده شود: در آستانه انتخابات، رسانه های بیگانه و ضد انقلابی و تجزیه طلب سعی دارند فضای انتخابات به سردی بگراید و شخصیت های متنفذ و رسانه های کشور وظیفه دارند این گونه تبلیغات را رمزگشایی کرده و اهداف آنها را از برگزاری انتخابات سرد برای مردم تبیین نمایند.
12- توجه به رسانه های نوین: رسانه های نوین چون اینترنت، موبایل، وبلاگ، سایت های اینترنتی فرصت های شایانی برای افزایش مشارکت سیاسی مردم می باشند و کاندیداها می توانند از این وسایل استفاده نمایند اما باید توجه داشت که چنین وسایلی نیز با توجه به نفوذ عناصر فرصت طلب و ناباب می تواند آسیب هایی را به دنبال داشته باشد. تبلیغ فعالیت های خود از طریق این رسانه ها در جلب نظر مردم اهمیت زیادی دارد اما ظرافت خاص خود را می طلبد.
13- توجه به مشکلات مردم به صورت تخصصی: مشکلات مردمی یکی از وعده هایی است که کاندیداها خود را مستلزم حل آن می دانند اما به استثنای «تورم» که یک معضل عام می باشد، بسیاری از مشکلات، طبقه ای، صنفی و حتی گروهی است و حتی مشکلات برخی استان ها با برخی دیگر از استان ها متفاوت است و کاندیداها با توجه به شناخت وضعیت اقلیمی و انسانی هر منطقه باید وعده هایی منطبق با شرایط سر بدهند.
نکته پایانی
انتخابات فرصتی است برای «ما شدن» و فرصت تبلیغات کاندیداها هم فرصتی است برای بیان خصوصیات، «من ها» توانایی و برنامه و کاندیدایی که به آینده کشورش توجه دارد. باید به خاطر خون شهدا و مجاهدت های آنها این میدان را پاک و مقدس برای اعتلای انقلاب اسلامی بدانند و از زیر سوال بردن دستاوردهای انقلاب اسلامی که توان و توشه ما برای ادامه اهداف انقلاب است خودداری کند تا مردم هم با شناخت از چنین مسیر پاک و افتخارآمیزی با آرامش رأی خود را به صندوق بریزند.
نویسنده:فرهاد مهدوی