پژوهشگران دانشکده علوم دانشگاه گیلان با شبیه سازی لیزرهای نقطه‌کوانتومی تأثیر عوامل مختلف در بهینه‌سازی عملکرد آن را با کاربرد در مدارات و قطعات نانوالکترونیکی نوری مورد بررسی قرار دادند.

محمد رضا منصوری دانشجوی کارشناسی ارشد فوتونیک دانشگاه گیلان هدف از این پژوهش را مطالعه و بررسی نقش پارامترهای مؤثر در عملکرد لیزرهای نقطه‌ کوانتمی از جمله مطالعه تاثیر پهن شدگی همگن و ناهمگن بهره‌ ‌نوری در طیف گسیل لیزر ذکر کرد.

وی با تاکید بر اهمیت لیزرهای نیمه رسانای نقطه کوانتومی در فناوری نوین اظهار داشت: این نوع لیزرها اجزای کلیدی در فناوری مخابرات نوری، نانوالکترونیک و نانواپتیک هستند و همچنین در بسیاری از دستگاهها مانند دیسکهای فشرده با ظرفیت بالا و اپگرهای لیزری و از همه مهمتر در پزشکی و مخابرات فیبرنوری کاربرد دارند.

منصوری با بیان اینکه شبیه سازیهای نرم‌افزاری امکان ساخت و تولید این نوع لیزرها را در آینده نزدیک نوید می‌دهد، اضافه کرد: معادلات مربوط به این لیزرها با استفاده از روشهای عددی مورد بررسی قرار گرفت. بهترین و بهینه ترین روش ممکن برای حل این معادلات روش "رانگ کوتا"ی مرتبه چهارم در زمانهای بالاتر از 8 نانو ثانیه است.

مجری طرح ادامه داد: با استفاده از حل استاتیکی و دینامیکی این معادلات می‌توان مشخصه های لیزر از قبیل چگالی جریان آستانه، روابط توان جریان بهره دیفرانسیلی، پاسخ مدولاسیون و پهنای باند را برای عملکرد بهتر لیزر بهینه کرد.


دسته ها : علمی
پنج شنبه 1387/10/26 23:45
X