تعداد بازدید : 4574117
تعداد نوشته ها : 10297
تعداد نظرات : 320
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: مردم میتوانند تا زمانی که در فضای باز قرار دارند و نور خورشید چشم را تحریک میکند از عینکهای آفتابی استفاده کنند و محدودیت زمانی در این مورد وجود ندارد.
پژمان بختیاری افزود: در کشور آفتابخیز ما اشعه فرابنفش زیاد است. این اشعه میتواند قسمتهای مختلفی از چشم را هدف قرار دهد. اشعه فرابنفش نیز محرک سطح چشم، عامل بزرگ کننده ناخنک چشم در افراد مبتلا به آن و از عوامل موثر در ایجاد آب مروارید است که محافظت چشم در مقابل آن بسیار مفید است و توصیه میشود.
وی افزود: اولین ویژگی در انتخاب عینکهای آفتابی داشتن فیلتر اشعه فرابنفش است که باید مورد توجه مردم قرار بگیرد و در بعضی از مراکز عینک فروشی، چشمپزشکی و بیناییسنجی دستگاههایی برای تشخیص وجود فیلتر اشعه فرابنفش در این عینکها وجود دارد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به وجود انواع عینکهای آفتابی در بازار تصریح کرد: از نظر چشم پزشکی هیچ تفاوتی بین عینکها و مدلهای مختلف وجود ندارد و عینکی که شیشه آن آنقدر تیره باشد که فرد احساس کند نور محیط، دیگر چشم او را تحریک و اذیت نمیکند عینک خوبی محسوب میشود.
بختیاری با اشاره به رنگهای مختلف عینکهای آفتابی خاطرنشان کرد: بهترین رنگ انتخابی برای چشم عینکهای دودی یا خاکستری است اما باید در نظر داشت مصرف عینکهای با رنگ آبی چند سال است که در دنیا کاهش پیدا کرده و لذا استفاده از آن توصیه نمیشود.
این فوق تخصص چشم با اشاره به عینکهای طبی فتوکرومیک یادآور شد: تغییر رنگی که در این عینکها بر اثر برخورد نور خورشید با سطح شیشهای آن صورت میگیرد به علت واکنشهایی است که در سطح شیشه لنز یا پلاستیک لنز رخ میدهد. این تغییر رنگ موجب میشود طول موجهایی از اشعه فرابنفش و آبی که برای چشم خطرناک است را جذب و بقیه طول موجها را به چشم هدایت کند.
وی افزود: اینکه عینکهای فتوکرومیک طبی موجب هدایت امواج خطرناک نورخورشید به چشم میشود صحیح نیست و از نظر علمی این موضوع اعتبار ندارد.
به گزارش فارس، عینکهای آفتابی حتماً باید توان جذب اشعه ماورای بنفش را داشته باشند و مشخصه این توان، قابلیت UV در آنهاست در غیر این صورت عینک آفتابی موجب گشادی مردمک چشم میشود و اشعههای مضر بیشتری را وارد چشم میکند.