دانشجویی نظر کروبی را درباره عملکرد دولت نهم در دانشگاه ها و محرومیت از تحصیل، اداره کردن دانشجویان و اخراج آنها دانست، کروبی در پاسخ او گفت: من با این روش ها مخالفم و مدام و مستمر پیگیر این موضوع بوده ام و گرفتاری های آنها را پیگیری کرده ام. من همواره از حقوق شهروندی دفاع کرده ام و خط فکری من مشخص است. من همواره طوری حرف زده ام که هیچ ابهامی باقی نمانده است و عمر من برای جمهوری اسلامی صرف شده و به یاری خدا تا پایان عمر به جمهوری اسلامی و انقلاب وفادار خواهم ماند.
رئیس مجلس ششم گفت :جمهوری اسلامی ای که امام، مطهری و تدوین کنندگان قانون اساسی به آن اعتقاد داشتند نه جمهوری اسلامی ای که برخی آن را می خواهند.من همواره به دانشجویان توصیه کرده ام که مراقب باشند و از خط قرمزها عبور نکنند، ولی همواره از حقوق آنها دفاع کرده و پیگیر کارشان بوده ام. معتقدم که اگر دانشجویی خطا کرد، نباید به دلیل آن از تحصیل محروم شود و یا اگر بازداشت شد، پس از آزادی باید به دانشگاه برگردد، من این سئوال را دارم که چرا دانشجویی ستاره دار می شود؟ چرا با سرنوشت دانشجویان اینگونه بازی می کنند؟ من این رفتارها را قبول ندارم.
وی به برنامه خود در خصوص بانوان اشاره و اظهار کرد: خانمها لیاقت حضور در کابینه را نیز دارند و توانایی حضور در مجلس و صحنههای مختلف را نشان دادهاند؛ چر که خانمها تا سطح معاونت ریاست جمهوری نیز آمدهاند و خانمهایی که شایستگی دارند را برای کابینهام معرفی میکنم و از حقوق زنان بیسرپرست و غیرشاغل نیز دفاع خواهم کرد.
دانشجویی نظر کروبی را درباره رویکرد کشورهای منطقه خلیج فارس به تحریف نام خلیج فارس جویا شد، کروبی با بیان اینکه من از طرح این سئوال تعجب می کنم گفت: از 500 سال قبل از میلاد مسیح، ایرانیان در خلیج فارس کار می کردند. خلیج فارس شناسنامه دارد و برای همه فارس است و این نه تنها سخن من، بلکه حرف میلیون ها نفر است. ولی چرا سیاست خارجی ما باید به گونه ای عمل کند که برخی کشورهای اسلامی در حاشیه خلیج فارس می گویند ایران در شرایطی می تواند در مسابقاتی ورزشی شرکت کند که از نام خلیج فارس صرف نظر نماید. این برای ما موضوعی رنج آور است.
همین دانشجو نسبت به برخوردهای خشونت آمیز با جوانان و برخورد گشت ارشاد با دختران اعتراض کرد. شیخ اصلاحات در واکنش به صحبت های او گفت: از روز اول پس از پیروزی انقلاب عده ای طرفدار این برخوردهای خشن بوده اند و همیشه نسبت به آن اعتراض داشتم و بارها تذکر داده م. من حتی بارها خدمت رهبری گفتم که شنیده ام برخوردهایی می شود که در شان جمهوری اسلامی نیست.
وی افزود: در سال های اول انقلاب و در دوران جنگ با جوانان چنین برخوردهای تندی می شد که امام در همان زمان فرمود؛ کسانی که چنین برخوردهایی را می کنند، بازداشت کنید و اینها حق ندارند اینگونه برخورد کنند. معتقدم که با گفت و گو و برنامه ریزی می توانیم کاری کنیم که هم ما مسئولان راضی باشیم و هم جوانان. من با گشت ارشاد، لباس پلنگی و ماشین دودی موافق نیستم. البته جمع آوری گشت ارشاد از اختیارات من نیست، ولی چنانچه من رئیس جمهور شوم، وزیر کشوری را انتخاب می کنم که اصلاحاتی انجام دهد و رهبری جانشینی کل نیروی انتظامی را به او دهد و زمانی که او رئیس شود، می داند که چگونه برخورد کند.
وی در پاسخ به دانشجویی که خواستار دفاع از سهم ایران از دریای خزر بود، گفت: ما باید از سهم واقعی خود دفاع کنیم. من چون در این سال ها از جزییات مذاکرات خبر ندارم، وارد این بحث ها نمی شوم، ولی روی حقمان پافشاری می کنم و معتقدم نباید عقب نشینی کنیم.
دانشجویی نظر کروبی را درباره حمایت آیت الله منتظری از وی پرسید. کروبی گفت: من وارد صحنه انتخابات شدم و حق همه مردم است که در این عرصه حضور داشته باشند و مسئولان هم تلاششان این بوده که مردم در انتخابات شرکت کنند. لذا درباره حمایت آقای منتظری چیزی نشنیده ام، ولی طبیعی است که هرکس از من حمایت کند، از او سپاسگزارم. من هنگامی که در اصفهان بودم، به کلیسا رفتم و حتی آنجا اعلام حمایت هایی از من شد. بنابراین هرکسی می تواند از من حمایت کند. چه آیت الله و مراجع تقلید باشد و یا یک مقام علمی یا دانشگاهی، ولی من درباره حمایت آیت الله منتظری چیزی نشنیده ام. در هر صورت چنانچه رئیس جمهور شوم، برای اداره کشور با نیروهای وسیعی مشورت می کنم و از نیروهای مختلف استفاده خواهم کرد. من حتی بنا دارم در صورت پیروزی از کلیه استانداران اول انقلاب تا حالا دعوت کنم و جلسه ای با آنها بگذارم. زیرا اکنون مدیران مجربی حضور دارند که از عرصه حذف شده اند.
در همین حال دانشجویی از میان جمعیت نام جزایری را فریاد می زد و از کروبی می خواست تا درباره او صحبت کند. وی در پاسخ به این دانشجو گفت: اگر من عمر نوح هم کنم و بنا بر این هم باشد که یک فرد در هر سن و سالی بتواند رئیس جمهور شود و من هم سرحال باشم و وارد عرصه شوم، این سئوال از من پرسیده می شود. شما به جای طرح این پرسش احکامی را که بنده از امام داشته ام را مطالعه کنید. هنگامی که امام فوت کرد، من پنج حکم از سوی ایشان داشتم که چهار حکم دائمی و یک حکم موقت بود. وی گفت: اختیاراتی را که من درباره مسائل مالی داشته ام را هیچ کس نداشته و زمانی که من در بنیاد شهید بودم ا وجوهات شرعی که می آمد و یا پول های کمیته امداد، در اختیار بنده بود، ولی من هیچ گاه سوءاستفاده نکردم و رانتی ندادم. اگر چنین بود، اکنون با اطمینان سخن نمی گفتم.
وی خطاب به این دانشجو گفت: برادر من به جای اینکه از پول جزایری سئوال کنید، چرا این سئوال را از شیخ نمی پرسید که چرا کشور اینگونه شده است؟، که در شهرداری ایشان، 300 میلیارد تومان گم می شود؟ البته من سئوالات دیگری هم دارم، ولی چون در اردبیل هستم، رعایت می کنم و آنها را مطرح نمی کنم.
دانشجویی هنگامی که پشت تریبون قرار گرفت، به انتقاد از ریاست مهدی کروبی در مجلس ششم پرداخت و خطاب به آن گفت: لوایحی که شما تصویب کردید، قابل تامل است، ولی آن چیزی نبود که خواست مردم باشد. همین دانشجو خطاب به کروبی گفت: شما رئیس مجلسی بودید که 151 نفر از نمایندگان آن بیانیه ای را در حمایت از نهضت آزادی امضا کردند. چرا شما به آنها تذکر ندادید؟ کروبی در پاسخ گفت: رئیس قوه مقننه توسط نمایندگان انتخاب می شود و براساس آیین نامه داخلی مجلس، من حقی ندارم به آنها بگویم که چرا یک نامه را امضا کردید یا فلان نطق را مطرح کردید. من در تمام طول دورانی که در مجلس بودم، از مجلس اول تا ششم که دولت های رجایی و هاشمی و خاتمی بود، همواره برای تلطیف فضا تلاش کردم و گونه ای عمل کردم که دولت بتواند کارهایش را انجام دهد. رئیس مجلس مانند روئسای دو قوه دیگر نیست و در برخی از کارها حق دخالت ندارند. اما من آدم اهل ریسکی هستم ولی از زمانی که وارد مجلس ششم شدم، ناگزیر بودم بایستم و غیر از من هیچکس نمی توانست این مجلس را اداره کند. تلاشم این بوده که هم حق مردم حفظ شود و حادثه ای برای حکومت پیش نیاید، زیرا ممکن بود حادثه ای رخ دهد که حکومت ناچار شود هزینه کند. من تمام توانم را گذاشتم تا مجلس تعادلش را از دست ندهد. شما به انتقاد از مدیریت در مجلس پرداختید و این در حالی است که در پایان مجلس، رهبری با نگارش نامه ای از من تشکر کردند.
وی با اشاره به سخنان این دانشجو که به انتقاد از طرح لوایح دوقلو پرداخت گفت: آن لایحه ای که شما از آن نام بردید، زمانی که مطرح شد، من هم به آن اشکال داشتم. ولی به کلیات آن رای دادم. درباره قانون مطبوعات هم که اینقدر چوب خوردم و گفتند که او مانع تصویب آن شد و این در حالی است که موضع گیری های تند برخی از دوستان همه چیز را به هم ریخت.
وی افزود: شما گفتید که چرا در برابر امضای برخی نامه ها، از سوی نمایندگان تذکر ندادم، ولی این را بگویم من می توانم گاهی شما را توصیه کنم که یک نامه را امضا نکن و یا سئوالی را نپرس. ولی اینکه بگویم این کار را حتما بکن و یا نکن، حق من نیست.
وی با اشاره به انتقاد این دانشجو به سفرهای خارجی نمایندگان مجلس ششم گفت: جز سفرهای خودم که دعوت می شدم، در انجام سفرهای دیگران دخالتی نداشتم و هیات رئیسه و کمیسیون ها آن را بررسی می کردند. این را هم بگویم که هنگامی که به مجلس رفتم، تا 20 ماه گفته بودم که هیچ مزایایی به من ندهند و همان حقوق اولیه را برایم نریزند. حتی همسر من که چهار سال معاون وزیر بود، ماشین ، موبایل و حقوقی دریافت نکرد و در نهایت هم نشان لیاقت دریافت کرد و حتی هنگامی که در پایان کار به او 50 سکه هدیه دادند، آنها را به آقای نوربالا رئیس هلال احمر داد تا برای ساختن بیمارستان هزینه کند.
وی در پاسخ به اظهارات این دانشجو که معتقد بود که به تخریب دیگر کاندیداها می پردازد، گفت: اگر من کسی را تخریب کرده ام، به درگاه خداوند پوزش می طلبم، ولی من حرفی را که می زنم، در روزنامه آمده و دیوان محاسبات مطرح کرده است. مگر ما آمار و ارقام می دهیم که شما می گویید چقدر درست است. وقتی جناب آقای فضلی که آدم مطمئنی است، از جایگاه رئیس دیوان محاسبات این مطالب را مطرح می کند و روزنامه ها نوشته اند، حالا من بیایم بگویم که اینطوری نبوده.
وی تاکید کرد: برخی که به حامیان بنده انتقاد دارند، آیا آنهایی که از دیگر کاندیداها حمایت می کنند، اگر اولیای خدا هستند و از آسمان آمده اند و از طرف خداوند کتاب آسمانی بر آنها نازل شده است، من از هرکسی که مرا یاری کند، تشکر می کنم و کار خودم را انجام می دهم و می گویم که وابسته به نظام هستم و از آرمان های آن دفاع می کنم.
دانشجویی با استناد به صحبت های اکبر اعلمی به انتقاد از مجلس ششم پرداخت و از کروبی پرسید که چرا تاکنون درخواست اعلمی برای مناظره را نپذیرفته است. کروبی در پاسخ به او گفت: اعلمی یک نیروی ارزشی و با سواد و صریح است و هم او از ما حمایت می کند و ما همیشه ما از او حمایت کرده ایم. دوبار در زمان انتخابات مجلس گذشته درباره تایید صلاحیت وی با رهبری صحبت کردم. ما با هم ارتباط داریم ولی من هنوز خود را برای مناظره آماده نکردم. البته هنوز در آن زمان کاندیداها تایید صلاحیت نشده بودند تا بنای مذاکره میان کاندیداها باشد، حالا باید جلو برویم و ببینیم چه می شود.
دانشجویی از مهدی کروبی پرسید که در صورت پیروزی در انتخابات برای اجرای اصل 15 و 19 قانون اساسی چه کاری انجام می دهد. کروبی در پاسخ به وی گفت: به نظر من اقوام و اقلیت ها تهدیدی برای امنیت ملی نیستند بلکه فرصت محسوب می شوند. اقوام لر، ترک، عرب، فارس، بلوچ و شیعه و سنی یکپارچه برای تمامیت عرضی ایران حرکت می کنند و من معتقدم در هر صنفی آدم های مریضی هم هست و هرچه تنگ نظری ها بیشتر باشد، این آدم ها نیز فرصت بیشتری برای فعالیت پیدا می کنند. من از تمام نیروها در اداره کشور استفاده می کنم و اگر روزی موانعی وجود داشته باشد، با صراحت با مردم در میان می گذارم.
رئیس مجلس ششم در پایان صحبت های خود در واکنش به انتقادات صریح دانشجویی درباره پرونده اختلاس شهرداری کرباسچی گفت: درباره کرباسچی کم لطفی شده است. من ایشان را از قدیم می شناسم، ایشان فرزند آقای شیخ محمدصادق تهرانی و وکیل تام الاختیار امام بوده است و سال ها در تبعید بود. در مسائل شهرداری می گویید حوادثی رخ داده، من هم آن را می شنوم، اما همانطور که کرباسچی پرونده اش دادگاهی شد و هیات منصفه بررسی کرد و مردم هم گوش کردند، من هم می گویم پرونده نفت اردبیل دادگاهی شود.