یکی از اصلی ترین ضابطه ها و ارزشها که تعیین می کند چه کسی اصولگراست و چه کسی اصولگرانما، میزان پایبندی به ارزشهاست.

روز گذشته خبری در رسانه ها منتشر شد : سایت خبری دولت امید با رنگ سبز سیدی و با عنوان "جبهه اصولگرایان حامی میرحسین موسوی" فعالیت خود را آغاز کرد.

بی شک هر اصولگرایی از راه اندازی این سایت خبری خوشحال می شود؛ نه از آن رو که یک سایت خبری به سایت های خبری ایران افزوده شده بلکه از آن رو که همگان به ظرفیت های بالای گفتمان اصولگرایی پی برده و درصدد تطبیق خود با این سپهر گفتمانی هستند.

قطعاً راه اندازی سایت دولت امید یک پیروزی برای اصولگرایی است و نشان می دهد که هنوز هم رنگ سبز سیدی و محتوای اصولگرایانه چنان جذابیتی دارد که هواداران کاندیدای مورد حمایت حزب کارگزاران و مجاهیدن انقلاب و مشارکت در تلاشند خود را بدین زیور بیارایند.

بی شک اگر این پدیده را از منظر تحلیل گفتمان مورد ارزیابی قرار دهیم، باید از همه کسانی که با انگیزه های مختلف دست به دست هم دادند تا این پایگاه خبری با شکل و شمایل سایت عصرایران پابگیرد، تشکر کرد.

با نگاهی کوتاه به صفحه نخست این سایت خبری می توان مشاهده کرد که تاکید زیادی بر استفاده از نمادها و نشانه های مذهبی و ولایی وجود دارد. طرح گرافیکی زیبای "یا فاطمه الزهرا(س)" در کنار شمعی که می سوزد، نگاه بیننده را به خود جلب می کند. تیتر یکی از مطالب به صورت قرمز رنگ در بخش نیوز تیکر سایت عبور می کند: "موسوی کاندیدای حزبی مشارکت نیست". تثمال امام خمینی(ره) و رهبر انقلاب هم در بالای سایت نصب شده است.

با مروری بر مطالب مندرج در سایت می توان مشاهد کرد که دو اطلاعیه بدون امضاء که از "حمایت جمعی از اصولگرایان از موسوی" خبر می دهند، هنوز مطلب چندانی در این سایت خبری قرار نگرفته است. یکی از مهمترین تیترهای سایت که جلب توجه می کند، این تیتر تهورآمیز است که: "افروغ: رأی من اگر سفید نباشد، میرحسین است".

مخاطب اصولگرا با کلیک کردن روی این تیتر و خواندن متن خبر متوجه می شود:

- تیتر انتخابی به هیچ وجه ربطی به سخنان دکتر عماد افروغ ندارد و بسیار فراتر از محتوای مطرح شده توسط ایشان است. در متن همین خبر اثری از تیتر یادشده دیده نمی شود. نزدیک ترین جمله دکتر افروغ به تیتر انتخابی سردبیر محترم، این است که: "اگر نخواهم رای سفید بدهم، باید برنامه‌های مهندس موسوی را بدانم". و با اندکی صداقت می تواند به جرات بگوید که تیتر انتخابی نسبت به محتوای این جمله، بس گزاف و متهورانه بوده است.

- سردبیر محترم، منبع مصاحبه را روزنامه اعتماد ذکر نموده است ولی اشاره ای به انتقادهای دکتر افروغ نسبت به موسوی در همان مصاحبه نکرده است و مخاطبانش را برای دانستن این بخش از سخنان افروغ، ذیحق ندانسته است. اصل جمله دکتر افروغ این است: "اگر نخواهم رای سفید بدهم باید برنامه های مهندس موسوی را بدانم. با این همه هنوز هیچ برنامه مشخصی در این باره از طرف ایشان منتشر نشده است. درست است که آقای موسوی یک شخصیت فرهنگی محسوب می شوند اما برنامه ایشان در حوزه فرهنگی چیست؟ ".

- سردبیر محترم سایت دولت فردا هیچ اشاره ای به تاریخ انجام این مصاحبه نکرده است. ولی در بالای همین صفحه نوشته است: تاریخ انتشار: تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۸ ساعت  ۱۰:۲۵ .

سردبیر محترم، هیچ توضیحی به مخاطب خود نمی دهد که این مصاحبه نه در تاریخ مورد ادعا (27اردیبهشت 88) بلکه 35 روز قبل (در تاریخ 23 فروردین 88) منتشر شده است. در واقع سردبیر محترم دروغی نگفته است ولی با "نگفتن بخشی از واقعیت"، در حق مخاطب اصولگرا و صادق خود جفا کرده است. اهمیت توجه به تاریخ مصاحبه دکتر افروغ وقتی روشن می شود که به دیگر بخش های حذف شده مصاحبه این استاد دانشگاه توجه کنیم.

- دکتر افروغ در پایان مصاحبه در تاریخ 23 فروردین 88 و در پاسخ به اصرار خبرنگار اعتماد مبنی بر اعلام موضع انتخاباتی در مورد حمایت یا عدم حمایت از موسوی می گوید: "متاسفانه آقای موسوی هنوز برنامه شفاف و مشخصی از آرمان های اجرایی خود ارائه نداده اند. اگر انتخابات آینده دوقطبی باشد هنوز هم من می گویم اگر نخواهم رای سفید بدهم باید برنامه های آقای موسوی را بدانم." و مصاحبه او با این جمله تمام می شود؛ جمله ای که در سایت دولت امید حذف شده است.

- دکتر افروغ در بخش حذف شده سخنان خود تاکید می کند "اگر انتخابات دوقطبی (نمی گوید بین چه کسانی ولی احتمالاً بین احمدی نژاد و موسوی) باشد هنوز هم من می گویم اگر نخواهم رای سفید بدهم باید برنامه های آقای موسوی را بدانم. احتمالاً دکتر افروغ پیشبینی می کرده که انتخابات دوقطبی (بین احمدی نژاد و موسوی) نخواهد بود و ضلع دیگری به این رقابت افزوده خواهد شد.

- سردبیر محترم باید صادقانه به مخاطب خود پاسخ دهد که: چرا تاریخ مصاحبه را تغییر داده و 35 روز جلو کشیده است؟ چرا تیتر استنباطی او تطابق چندانی با متن ندارد؟ چرا بخش های خاصی از مصاحبه را حذف کرده؟ چرا فراز پایانی مصاحبه را که در واقع جمع بندی سخنان گوینده بوده، منعکس نکرده؟ چرا به شرط مندرج در سخنان افروغ یعنی "انتخاب در شرایط خاص دوقطبی" توجه نکرده؟ و مهمتر اینکه چرا برای انتخاب سخنان دکتر عماد افروغ، زحمت جستجو در آرشیوهای کهنه 35 روز پیش را متحمل شده ولی مصاحبه های مکرر و متعدد ایشان در هفته اخیر را که در سایتهای حامیان محسن رضایی منتشر می شود، منعکس نکرده است؟

- پاسخ روشن است و خوانندگان، قضاوت می کنند که سردبیر محترم چقدر با اخلاق اسلامی و رویکرد اصولگرایانه آشناست. انسان به یاد شعار زیبایی می افتد که توسط کمیته رسانه ای مهندس موسوی طراحی شده و این روزها مورد استقبال بخشی از اصولگرایان نیز واقع شده است: صلی علی محمد - بوی صداقت آمد.

دسته ها : انتخابات دهم
سه شنبه 1388/2/29 14:59
X