به گزارش قلم نیوز، زهرا رهنورد ظهر امروز (یکشنبه) در جمع دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی به دعوت انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه و جنبش امید با محوریت موضوع نقش زنان در انتخابات و انقلاب سخنرانی کرد.
وی گفت: شما همه شاخههای شکوفای درخت امید هستید. امروز برای من روز پرشکوهی است چرا که نمایان گر چهرههای شاداب شما هستم و یکی از اهداف من در زندگی برای ملت ایران شادی و نشاط، آبادی و آزادی بوده که خوشبختانه جز شعارهای انتخاباتی ماست.
رهنورد انتخابات را شرایطی دانست که افراد میتوانند در آن دوباره آرمانهای بلند ملت ایران را مطرح کنند و به گفتهی وی هر انتخابات انقلابی و بهار مجددی است و این انتخابات موسمی است که افراد جامعه آرمانهای خود را مطرح میکنند.
به گفته وی در انتخابات آتی رییس جمهور هر که باشد باید به درخواستهای افراد جامعه توجه کند و به آنها پاسخ دهد.
در ادامه رهنورد آزادی بیان، قلم، فکر و اندیشه را از مهمترین دغدغههای خود و مردم جامعه دانست و در ادامه امنیت و رفاه را نیاز مردم ایران دانست و در توضیح افزود: امنیت برای مردم ایران نه تنها امنیت در سطح بینالمللی که همه انتظار آن را داریم و شعار ایرانی اسلامی است باید محقق شود بلکه امنیت از هر نوع فشار امنیتی که از سوی دولتها صورت میگیرد نیز باید محقق شود.
وی در ادامه گفت: مردم میخواهند کشور همچنان که آباد می شود آزاد نیز باشد و افراد بتوانند به امنیت شغل، اندیشه، زندگی، فکر و همه ی چیزهای که انسانهای آزاده خواهانش هستند دست پیدا کنند. مردم خود این امنیت را به دست می آوردند نه این که دیگری با فشارهای روحی و ذهنی بر او امنیت را اعمال کند.
وی در ادامه با بیان این که دانشگاه نیز از این قاعده مستثنا نیستند گفت: نباید در دانشگاه محیط امنیتی برقرار باشد. محیط دانشگاه سرشار از آزادی و امید است و استقلال دانشگاه باید از درون دانشگاه بجوشد.
وی دانشگاهیان را مجموعهای دانست که باید امنیت، آزادی، استقلال را برای دانشگاه به ارمغان آورد؛ و در ضمن افزود: امنیت از بیرون برای دانشگاه قابل قبول نیست.
رهنورد با اشاره به این که از 19 سالگی تا به امروز در جایگاههای مختلف محیط دانشگاه را تجربه کرده گفت: دانشجویی امروزی نمیتواند پیرو دیکته و فرمایش دیگری باشد، نمیتواند نظامی و شبه نظامی را در دانشگاهها تحمل کند، دانشجویی امروزی نمیتواند فرمانبردار نوع لباس و سر و شکل خود باشد.
رییس اسبق دانشگاه الزهرا(س) با اشاره به اعتراض خود در مورد گشتهای جلوی درب دانشگاه گفت: مگر دانشجوی ما به اندازهی کافی فرهیخته نیست و چرا باید به او گفت روسریت را عقب و جلو بکش.
وی جوان امروزی را متعهد و مومن دانست و گفت: من به فرهیختگی و اندیشمندی نسل جوان ایمان دارم و دانشجویان خود میدانند چگونه عمل کنند که شأن علمی خود و دانشگاه را حفظ کنند.
این را نه تنها به نسل جوان بلکه برای تمامی ملت ایران باور دارم؛ ملت ایران میداند چه کند که این کشور پر افتخار را حفظ کند.
رهنورد گفت: دانشجویان ما خود به اندازه ی کافی فرهیخته و اندیشمند هستند و خود می دانند چگونه عمل کنند که شأن علمی خود و دانشگاه را حفظ کنند.
وی درباره ی موضوع تبعیض جنسیتی گفت: به اعتقاد من زن و مرد دو بال پرواز بشریت هستند که همه ی ما مطمئن هستیم که هیچ پرندهای با یک بال پرواز نمیکند، هیچ پرندهای با بال زخمی هم پرواز نمیکند، حتما این دو بال باید قوی باشند البته این بدان معنا نیست که من مردان را فراموش کرده باشم، مردان بال دیگر پروازند، بلند پروازی مردان و زنان ما بر بلندی ملت ایران ماست.
وی در ادامه با اشاره به برنامه ی ایران در سال 1400 شمسی گفت: ما انتظار داریم در آینده ایرانی آباد و آزاد داشته باشیم که عظمت فنآوری، مدیریتی، آزاد، دموکراسی، فرهنگی که در برنامه های اول تا پنجم توسعه نیز اشاره شده و انشالله سال 1400، سال عظمت ایران بر منطقه است و ما به سمت این برنامه پیش میرویم.
رهنورد با بیان این که زنان همیشه از تبعیض رنج میبردند گفت: این تبعیض در نگاههای تبعیضگرانه است و نه در واقعیت وجودی زنان.
وی با اشاره به آیات قرآن مجید مبنی بر برابری زنان و مردان و قرائت آیه ای به این مضمن که زنان و مردان به هم ولایت دارند گفت: جای سوال دارد که چرا زنان در ایران در موقعیتهای پایین قرار دارند و چرا زنان در مدیریت کلان نقشی ندارند و چرا زنی در کابینه نیست؟
وی با اشاره به جمعیت 34 میلیونی زنان ایران افزود: چرا وقتی زمان انتخابات میشود همه از زنان رای میخواهند و وقتی زنان در انتخابات حضور پیدا میکنند و در صحنه های مختلف اعم از انقلاب و جنگ خود و عزیزان خویش را قربانی میکنند بعد از مدتی کنار گذاشته میشوند و به گوشه ی خانه و کتابخانه یا کلاسهای درس خزیده و هیچ جایی برای آنها نبوده است؟
وی با بیان این که امروز بهار دیگری است، برای رسیدگی به وضعیت زنان گفت: اگر نیمی از ملت ما را زنان تشکیل میدهند چرا نیمی از نمایندگان در مجلس شورای اسلامی زنان نباشند؟ دولت میتواند به عنوان متولی اجرا به مجلس لایحه بدهد و این کار را دنبال کند. چرا در کابینه ی فعلی زنان ما حضور ندارند مگر ما زنان فرهیخته و اندیشمند نداریم؟ پس در دولت و کابینه هم باید بخش عظیمی از زنان فعالیت کنند، موانع باید برداشته شود.
زهرا رهنورد در ادامه افزود: اما مساله ی زنان تنها با این موضوعات حل نمیشود برای سعادتمند شدن زنان باید پارامترهای دیگری را نیز مدنظر قرار داد که یکی از آنها بستر اندیشه و فکر است، فکر پیشرو را روشنفکران و عالمان و زنان و مردان ما ایجاد می کنند و موانع باید برداشته شود.
وی در ادامه به توصیف بستر فرهنگی مناست در این زمینه پرداخت و گفت: بستر فرهنگی بستری است که خواهان پرواز با دو بال بشریت باشد نه این که موانعی را در خود داشته باشد و آن را باید روشنفکران، هنرمندان و مطبوعات که رکن چهار دموکراسی هستند پیش ببرند و دانشگاه باید به این مساله بپردازند. حوزهها نیز باید کمک کنند تا این فرهنگ توسعه یابد.
رهنورد در ادامه به وضعیت قانون در جامعه ی ما پرداخت و گفت: قانون ما برای رشد و سعادت زنان گاهی کم دارد و گاهی خوب اجرا نمیشود. قانون باید آن چنان طراحی شود که زنان در خانواده در فشار نباشند. خشونت در خانواده، ننگ برای جامعه ی اسلامی است. کمبودهای قانونی بر حضانت از فرزند در خانواده باید رفع شود. من واقعا خوشحال شدم که آقای موسوی معاونت در حقوق شهروندی را اعلام کرده متاسفانه زنان ما از نظر حقوق شهروندی مقام درجه ی دو را دارند و این از زمان ایران باستان به ما ارث رسیده است، همچنان که در آن زمان بیگانگانی که وارد شهر میشدند نیز از حقوق شهروندی برخوردار نبودند، این نوع رفتار و برداشت در دین ما نیست. ما نباید قانون قیم مآبانه داشته باشیم، قانون مدنی ما نسبت به زنان قیم مآبانه است آنها حتی بر بدن خود هم حاکم نیستند مثال اگر بخواهند عمل جراحی کنند باید کس دیگر اجازه دهد؛ اینها باید اصلاح شود.
رهنورد با تاکید بر این که تفکیک قوا را قبول داریم گفت: دولت به عنوان متولی اجرائیات باید با لوایح خود مشکلات عدم موفقیتهای زن را در عرصههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی حل کند. مساله ی وزارت زنان که در موردش بسیار صحبت شده به غیر از آن بیمه های همگانی برای زنان، بیمههای خواص برای زنان، بیمههای خواص برای دانشجویان متأهل باید مد نظر قرار بگیرد، کسی به زنان خانهدار توجه ندارد، آنها حقوق بازنشستگی دریافت نمیکنند. کسی خستگی آن ها را در نمیکند، آنها تنها خوشحالاند که برای همسر و فرزندانشان کار میکنند اما بخش عظیمی از تولید ناخالص ملی ما را همین زنان تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: زنان که پشتوانه و حمایتی ندارند، ایجاد ساعتهای فارغت، ایجاد امکانات در ورزشهای همگانی باید از سوی تشکلها و NGO ها مربوط به زنان خانه دار ایجاد شود. زنان خانه دار 80 درصد زنان را تشکیل میدهند، شما دانشگاهیان هم باید طرفدار این قشر که مادرهای شما هستند باشید.
رهنورد در نهایت به بستر اقتصادی به عنوان پنجمین بستر برای ارتقای وضعیت زنان اشاره کرد و در ابتدای سخن لب به شکایت از اقتصاد کشور گشود و گفت: اقتصاد ویرانی به دست ما میرسد، اقتصاد کشور ما در بدترین لحظات عمر خود در تاریخ ایران است، کارخانههای خوابیده، کشاورزی رو به نابودی و تولید ملی که در پایانترین میزان خود قرار دارد. کشوری مقروض که سرمایههایش صرف اقداماتی گنگ و ناشناخته شد. واردات دهشناک به کشاورزی و صنعت ضربه زد، مرکبات ما از درختان چیده نمیشود و باغ داران ما به اجبار به شهر میآیند و در شغلهای پایینی مشغول به کارند. کارخانهها به علت واردات بسیار از چین تعطیل شده اند. کارگران تظاهرات میکنند چون ماهها است که حقوق نگرفته اند. حتی واگذاری کارخانهها چون با مدیریتی درست نبوده است باعث شد زمینهای آنها محل برج سازی شوند. سیاست جانشینی واردات کل کشور را نابود کرد، زنان در این میان با بیکار شدن همسران، فرزندان و حتی خود آنها بیشترین فشار را متحمل شده اند.
وی ادامه داد: من معتقدم که باید برای فارغالتحصیلان هم فکری کرد اما مطمئنا وقتی تولید ملی رونق پیدا کند همه ی بیکاریها هم از بین خواهد رفت.
رهنورد ادامه به برخی پرونده سازی ها علیه خود و همسرش اشاره کرد و گفت: شنیده ام برخی دارند برای من و موسوی پرونده سازی میکنند، اما هیچ کس نمیتواند برای ما هیچ گونه پروندهای نه اقتصادی و نه سیاسی و نه فرهنگی بسازد. شنیدهام امروز دارند میگردند که ما در کجای زندگیمان یا در دوره ی نخست وزیری اشتباهی کردهایم اما ما تنها برای ملت ایران خدمت کرده ایم. ما تا سال 72 - 73 که میخواستیم داماد بگیریم نه فرش داشتیم، نه مبل و نه خانه؛ این وضع ما بود. آنهایی که میخواهند پرونده بسازند خیلی باید خجالت بکشید.
وی آزادی رسانه و قلم را حق مسلم ملت دانست و با بیان اینکه آزادی بیان و قلم از جمله مطالبات مردم است، با اشاره به توقیف روزنامه یاسنو گفت: توقیف روزنامه یاس نو کار بسیار غلطی است چون رسانهها باید آزاد باشد.
آخرین موضوع که رهنورد به آن پرداخت، اندیشه بود، وی اندیشه و سرمایه ی اجتماعی را قاره ی ششم نامید و گفت: این قاره ی بزرگ باید در اختیار ایران باشد، چرا باید محیط ترس، وحشت و افسردگی ایجاد کنیم که جوانان ما به آن طرف آب بروند؟ من خودم آن طرف آب بودم نمیتوانم بگویم چقدر افسردگی در آن جا بود، من برای آوردن اندیشه و علم برای عشقم ایران رفته بودم. از دولت دهم میخواهیم که نگذارد قاره ی ششم از بین ما برود. همه ی جهان میداند که اندیشه و خلاقیت و ضریب هوشی ایرانیان از متوسط جهان بالاتر است، مغز ایران، فکر ایران برای ایران، این یک پروژه ی ملی است، موسوی گفته رأس امور من اقتصاد است اما من میخواهم این را اضافه کنم که رأس امور باید این قاره ی اندیشه و مغز ایرانی باشد.
در پایان جلسه دکتر رهنورد اظهار کرد: امیداوارم دولت آتی، دولت امید با حضور زنان و مردان ایران باشد.
به گزارش قلم نیوز، در پایان جلسه، پرسش و پاسخ کوتاهی انجام شد. رهنورد در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا موضع شما که گفتمان امام(ره) است میتواند با همراهی سازمان مجاهدین انقلاب به سرانجام برسد؟ پاسخ داد: من و موسوی اهل هیچ گروهی نیستیم. ما اصلاح طلب همراه با اصولگرایی هستیم، اصلاح طلبی را نیز شخص امام حسین (ع) اولین بار شروع کرد، من به هیچ مجله ی سوسیالیستی مقاله ندادهام و من و موسوی هیچ کشش و تمایلی به سوسیالیسم نداریم.
سوال بعدی درباره ی دعوت از شیرین عبادی در دانشگاه الزهرا(س) در زمان ریاست دکتر رهنورد بود، که وی گفت: مگر جرم است که یک متفکر را دعوت کرد؟ من استقلال فکری خودم را دارم که بر پایه ی اندیشههای اسلام و قرآن است و به همه ی متفکران احترام میگذارم. من به یک خانم اندیشمند که جایزه ی نوبل گرفته و میتواند یک تریبون بینالمللی برای بیان حرفهای مختلف و موافق باشد احترام میگذارم اما نمیتوان افکار را محدود و بسته کنیم، بدنه ی کشور ما عاشق اسلام و 1400 سال است که از اسلام جدا نشده است، جمهوری اسلامی قوی است و هیچ چیز نمیتواند آن را تهدید کند. بگذار هزاران گل بشکفد و ایران آزاد باشد.