رجبعلی مزروعی، رییس انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران در رشت گفت: با پرشور شدن فضای انتخاباتی شانس احمدی نژاد کمتر است. لذا اصولگرایان انگیزه ای برای پرشور کردن فضای انتخابات ندارند.

به گزارش جمهوریت از رشت رجبعلی مزروعی، رییس انجمن صنفی روزنامه نگاران و عضو جبهه مشارکت ایران که برای افتتاح رسمی ستاد میر حسین موسوی در فومن آمده بود، ابتدا در رشت پاسخگوی خبرنگاران شد.

وی با اشاره به این که صدا و سیما نقش بسیار زیادی در فضای تبلیغاتی کاندیداها دارد اما تاکنون یک سویه و به نفع دولت از این امکانات تبلیغاتی استفاده شده است، گفت: امکانات دولتی و صدا و سیما در دست دولت است و نمی توانیم انتظار فضای پرشور انتخاباتی از آن را داشته باشیم.

وی در ادامه افزود: تا حالا سیاست بر این بوده که انتخابات پرشور نباشد. چون جناح حاکم اصولگرایان که نامزدشان احمدی نژاد است می دانند هر چه مشارکت مردم کمتر باشد، شانس پیروزی نامزدآنها کمتر است، بنابراین انگیزه ای برای پرشور کردن فضای تبلیغاتی کاندیداها ندارند.

وی با تاکید برآگاهی اصلاح طلبان از این فضای نابرابر و غیر رقابتی انتخابات افزود: اصلاح طلبان با آگاهی از این وضعیت وارد انتخابات شدند. البته نگرانی دیگری که وجود دارد این است که برای اولین بار مجریان و ناظران انتخابات از وزارت کشور و شورای نگهبان همه تعلق به یک جناح سیاسی دارند و یکدست هستند و این مساله موجب ایجاد نگرانی در صیانت از آرای مردم شده است. امیدواریم مردم به میدان بیایند و اگر یک مشارکت حداکثری تحقق پیدا کند می توان انتظار پیروزی نامزد اصلاح طلبان را داشت.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران گیلان امروز، مبنی بر این که مقام رهبری در سخنان خود در جمع مردم سنندج شاخص ها و ملاک های رییس جمهوری را برشمرد و آیا این شاخص های عنوان شده از سوی رهبری اشاره مستقیم به کاندیدای خاصی دارد یا خیر؟ گفت: مقام رهبری همیشه کلیات و مشخصه ها را عنوان می کنند و این شنونده ها و مخاطبان هستند که برداشت های مختلفی دارند اما ویژگی هایی که از سوی ایشان عنوان شد به آقای میر حسین موسوی خیلی نزدیک است و موسوی همه این ویژگی ها را دارا است.

مزروعی در پاسخ سوالی مبنی بر احتمال اجماع میان کاندیداها و گرایشات مردم به کاندیدایی خاص گفت: هر انتخاباتی ویژگی های خاص خودش را دارد ویژگی این دور از انتخابات چند قطبی بودن آن است در انتخابات فعلی چهار کاندیدا با توانایی و پتانسیلی که دارند می توانند یک انتخابات پرشور را دامن بزنند و این فضا برای مردم ایجاد شده که قدرت انتخاب بیشتری داشته باشند.

وی در امه سخنانش گفت: به نظر نمی رسد که میان کاندیداهای خاص دو جناح اجماعی صورت بگیرد چرا که هر کدام از این ها چهره های ملی هستند و در روزهای آینده که تبلیغات در صدا و سیما آغاز می شود به اندازه کافی پیام شان به جامعه می رسد. مردم هم با توجه به سابقه ای که کاندیداها دارند یک فضای ذهنی از آنها دارند و می توانند با شنیدن دیدگاههایشان تصمیم بگیرند.

مزروعی تصریح کرد: آقای موسوی با هشت سال تجربه مدیریتی در دوران جنگ و با کمترین امکانات توانست کشور را اداره کند و حال با وضعیت نابهنجاری که برای دولت نهم در اداره کشور به وجود آمده میتواند با توانایی و دانش، این وضعیت در هم پیچیده را به مسیر خودش برگرداند. اما احمدی نژاد در این رابطه چهار سال با بیشترین منابع مالی کمترین فایده را داشته و بسیاری از منابع ملی ما هرز رفته است . امکاناتی فراهم شده بود تا ایران بتواند جهش اقتصادی را در مسیر رسیدن به اهداف سند چشم انداز توسعه بردارد که انجام نشد و همه گزارشات بانک مرکزی و سایر مراکز تحقیقاتی نشان میدهد که از مسیر دور شدهایم و وضعیت ایران در منطقه و جهان خوب نیست. احمدی نژاد می خواست که با فقر و فساد مبارزه کند که هیچ کدام از اینها تحقق پیدا نکرد اما آقای موسوی وعدههای این شکلی نمیدهد. چون با مسایل کشورداری آشناست بنابراین ایشان قصد دارد کشور را به مسیر اولیه خودش و احیای سازمان برنامه و بودجه و شوراهای عالی و... بازگرداند. موسوی قولی نمیدهد که محقق نشود.

احمدی نژاد در انتخابات قبلی بیشترین قولها را به مردم داد اینکه نفت را بر سفره مردم میبرد. آیا این گونه شد؟ الان چه وعدهای میخواهد بدهد؟

رییس انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران در خصوص سهام عدالت اظهار داشت: اگر بخواهیم پولی را به مردم این گونه بدهیم معنی ندارد. ولی اگر بخواهیم اصلاح ساختار اقتصادی داشته باشیم یعنی بنگاههای اقتصادی دولتی را به مردم واگذار کنیم آن وقت کارایی اقتصادی ایجاد میشود و سود به صاحبان سهام داده میشود اما این مساله تحقق پیدا نکرد.

وی خاطر نشان کرد: در سهام عدالت انتقال مالکیت صورت گرفته در حالی که بایستی انتقال مدیریت هم صورت بگیرد. یعنی بنگاههای اقتصادی هنوز دولتی هستند و دولت آنها را اداره میکند و اینها سودآور نشدند هم اکنون سودی که به عنوان سهام عدالت به مردم داده میشود از کجا تامین میشود؟ چون آن بنگاههایی که در راستای سهام عدالت واگذار شدهاند همه زیان ده شدند و ما تعجب میکنیم این پولی که به عنوان سهام عدالت در آستانه انتخابات توزیع میشود از کجا تامین شده؟ آیا غیر از این است که از درآمد نفتی و ذخیره ارزی تامین شده، پول پاشی برای رای آوری معنی ندارد.

مزروعی با اشاره به اینکه سهام عدالت آن گونه که در تعریف اصلاح ساختار اقتصادی آمده خوب تعریف نشده گفت: هر دولتی که در آینده سر کار بیاید بدهکار بنگاههای اقتصادی و شرکتهای خصوصی از بابت سهام عدالت میشود و مشکل خواهد داشت.

وی گفت: دولت خصوصی سازی بر اساس اصل ٤٤ قانون اساسی را با سهام عدالت دنبال کرد. این خصوصی سازی نیست . در خصوصی سازی انتقال مالکیت و مدیریت با هدف واگذاری باید صورت بگیرد

دسته ها : انتخابات دهم
جمعه 1388/2/25 17:30
X