در ادامه سلسله دیدارهای دختران "نسل فیروزه ای"، حامیان میرحسن موسوی با شخصیت های سیاسی، عصرچهارشنبه این گروه در ساختمان ستاد میزبان خانم دکتر ابتکار بودند. 

ایشان با تاکید بر شرایط بحرانی کشور، زنان را دچار مشکلات دو چندان دیدند. وی با انتقاد از دولت نهم گفت: ایشان با اصرار بر تناقض جایگاه و نقش زن در خانواده و حضور وی در اجتماع سعی بر به حاشیه راندن زنان و انزوای آنانان داشته و دارند. سیاست های واپس گرایانه ی دولت نهم درباره مسائل عمومی زنان، مسائل دختران را هم تحت تاثیر قرار داده و معضلاتی به وجود آورده است. سیاست های غلط دولت به حدی است که بخشی از اصولگرایان را نیز به ستوه آورده است و به واکنش وا داشته است و همه کسانی را که دغدغه ایران دارند را دچار نگرانی نموده است. 

بنا بر نظر خانم ابتکار ما در این شرایط نیازمند بازبینی و اصلاح سیاست ها و تصمیم گیری ها در سطح کلان کشور هستیم.
از راههای موجود برای بازبینی تحلیل و نقد شرایط موجوداست. دختران دارای بزرگترین موانع تبعیض ها بوده وبا بی عدالتی مواجهند. هرچند تحولات زیادی برای این قشر ایجاد شده اما هنوز با سطح مطلوب فاصله زیادی داریم. ما همگام با تحولات و انتظارات در این 4 سال پیشرفت های مناسبی نداشتیم و عقب ماندگی های زیادی را به خاطر این تعلل ها متحمل شدیم.
ابتکار با اشاره به مواضع دکتر موسوی گفت: مواضع دکتر موسوی و سخنان خانم رهنورد در این شرایط می تواند راهگشا باشد. در زمان 8 سال دولت اصلاحات جایگاه زنان دچار تحول اساسی شده است.
این سیاست ها دولت نهم را که هیچ اعتقادی به حضور زنان ندارد مجبور به حضور زنان در دولت می کند ولو اینکه در محتوا نگاه و پیشرفت دولت قبلی وجود ندارد.
ریس سازمان محیط زیست دوره اصلاحات حضور زنان در دوره اصلاحات را چشمگیر دانسته و گفت: در زمان اصلاحات در 6 یا 7 وزارت خانه معاون زن داشتیم و زنان در عرصه های مدیریتی حضور چشم گیر داشتند. اما در دولت کنونی تفکر قبلی برگشت و جایگاه اصلی زن در خانواده و بچه داری و حفظ خانواده تعریف شد!
وی با اشاره به اینکه ما توانایی برگرداندن شیب پیشرفت و ارتقای جایگاه زنان را داریم گفت: اینک برای بازگشت و شروع از سال 84 نیازمند به یک همت و تغییر جدی است و گروه دختران جوان نیاز به این تغییر را با تمام وجود حس می کنند. چرا که. بارز ترین نمونه آن در طرح امنیت اجتماعی بود که کرامت انسانی زن زیر سوال رفت و سیاست گزارانی که خود را متولی دین می دانند با سیاست ورزی غلط بی اعتمادی و حس عدم امنیت را در این نسل اشاعه و شکاف بین نسل ها را افزایش می دهند و با نسلی مواجه می شویم که نمی تواند نقش آفرینی مناسب را در جامعه داشته باشد و هویتی را برای خود تعریف کند.
ابتکار نقش دانشگاه ها در این جریان را پررنگ دانسته و اظهار داشت: دانشگاه ها می توانند نیاز به تغییر و تحول را در جامعه گسترش دهند.
دکتر ابتکار در پایان سخنان خود انتخابات را فرصتی استثنایی برای ترویج مردم سالاری دانست و گفت: گاهی فرایند انتخابات مهم تر از خود نتیجه انتخابات است و می تواند به خیزش اجتماعی و مهم تر از آن امید به آینده بهتر که دغدغه جدی دختران جوان ماست منجر شود. اگر با این هدف شروع کردیم کار بسیار با ارزشی است و امیدوارم با گامی استوار و ذهنی روشن با این رنگ فیروزه ای که رنگی معنوی و دلنشین است در جهت پیروزی در 22 خرداد گام بردارید.

در پایان سخنان وی نیز درجلسه پرسش و پاسخ با خانم ابتکار یکی از دختران حاضر به این نکته اشاره کرد که: یکی از مشکلات برای دختران متخصص این است که دختران مشاور برای استخدام باید متاهل باشند.( خیلی از رشته ها و حِرَف به این صورت است).
و خانم ابتکار در پاسخ گفت:ما درقوانین چنین مانعی نداریم واین به صورت سلیقه ای در ادارات و سازمانها اجرا می شود. در بسیاری از بیمارستان ها، کلینیک ها و ... .این نگاهی است که از یک طرف به خانم مجرد مشکوک است و از طرف دیگر صیغه را مجاز می داند که این نگاه ریشه در تفکرات واپس گرایانه دارد.

یکی دیگر از فیروزه ای ها نیز از وی پرسید که حضور زنان به عنوان وزیر صرفا به نفع جامعه زنان است یا به کل جامعه منفعت می رساند؟
دکتر ابتکار نیز حضور زنان و ظرفیت های مدیریتی خاص زنان را به نفع جامعه دانسته و گفت: این جریان بی شک به روند اداره مطلوب تر امور می انجامد. در سفرهای استانی نیز ما شاهد حضور و فعالیتهای چشمگیرو موثر زنان هستیم و این حضور زنان در عرصه های مختلف جامعه نگاه متعادلی را ایجاد می کند. در بسیاری از بخشها و سیاست ورزی ها هم زنان دیده نمی شوند. چه بسا که اگر زمانی در تصمیم گیری ها بودند این نادیده گرفتن مشاهده نمی شد.

یکی از حاضرین نیز از برنامه ی عملی مشخص آقای موسوی درباره مطالبات زنان ( اشتغال، نا برابری های اجتماعی و ... ) پرسید.
خانم ابتکاردر پاسخ گفت: آقای موسوی برنامه خود را تدوین کردند، مسئولیت کار با خانم شجاعی بوده که انجام شده و کارهای خوب و مبسوطی شکل گرفته است. آقای موسوی دیدگاه های خود را در مورد زنان مطرح کردند و نشان داده اند که دیدگاه ایشان بسیار مترقی و روشن است.
از دیگر سئوالات حاضرین این بود که: چرا با عوض شدن دولت همه سیاست ها، تصمیم گیری ها و حتی افراد تغییر می کنند؟

خانم ابتکار نیز در پاسخ گفت: این سوال دغدغه خیلی از هم نسلی های شماست. ما معتقدیم همه دوستان اصلاح طلب و اصولگرا واقیت های جامعه کنونی را ببینند و نقد کنند و بر خلاف افتراق سیاست ها واقعیت ها را نفی نکنند. ما امیدواریم به این بلوغ سیاسی برسیم ما در دولت های قبل هم تغییر و نفی سیاست های قبلی داشتیم. شاید حداکثر 20، 30 درصد، اما در دولت کنونی به 80، 90 درصد رسید.

دسته ها : انتخابات دهم
جمعه 1388/2/25 13:7
X