محسن رضایی در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد رودهن از طرح جامع خود با عنوان «منشور علم و اشتغال» خبر داد.

به گزارش «تابناک»، منشور علم و اشتغال که امروز توسط این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دهم ارائه شد با استقبال گسترده دانشجویان و اساتید دانشگاه آزاد رودهن مواجه شد.

بنابراین گزارش، طرح پیشنهادی دکتر محسن رضایی شامل سه بخش است:

1- پرداخت کل شهریه دانشجویان دانشگاه‌های غیردولتی از محل وام کم بهره بانکی به صورت قرض الحسنه:

وام شهریه دانشجویی به کلیه دانشجویان دانشگاه های غیر دولتی تعلق می گیرد. مبلغ این وام برابر با کل شهریه دانشجویان خواهد بود و با سود زیر ده درصد به کلیه دانشجویان تعلق می گیرد. یکی از بانک های عامل که بعداً تعیین می شود، عهده دار پرداخت کل مبلغ شهریه دانشجو می شود و به این ترتیب دیگر دانشجویان در برابر دانشگاه تعهد مالی مستقیم ندارند بلکه بانک عامل مستقیماً‌ مبلغ مندرج در فرم انتخاب واحد دانشجویان را از طرف آن دانشجو به حساب دانشگاه مربوطه واریز می نماید. ویژگی این روش این است که بانک عامل نمی تواند از پرداخت شهریه مندرج در فرم انتخاب واحد دانشجو خودداری نماید و دانشجو با ضمانت دولت مبلغ یادشده را پس از پایان تحصیل خود در اقساط چند مرحله ای و پلکانی پرداخت خواهد کرد.

2- اشتغال سه ساله تضمینی برای دانشجویانی که تازه فارغ التحصیل شده اند:

کلیه کارخانه ها و بنگاه های تولیدی و خدماتی که فارغ التحصیلان دانشگاه های دولتی و غیردولتی را در بدو پایان تحصیلشان به کار بگیرند، پنجاه درصد از مبلغ حقوق ماهیانه این جوانان را به صورت تضمین شده از دولت دریافت می نمایند. این مبلغ از محل بودجه دولت و به عنوان یارانه تولید به کارخانه ها و بنگاه های تولیدی و خدماتی که در تولید ناخالص داخلی موثرند اعطا می شود. به این ترتیب دولت ائتلافی، متعهد و کارآمد با اجرای این طرح به دو هدف اصلی خود یعنی افزایش زمینه های اشتغال و کاهش هزینه های تولید و تشویق تولیدگران برای تولید بیشتر دست می یابد.

3- برابری حقوق و مزایای هیات های علمی دانشگاه های غیردولتی با همتایانشان در دانشگاه های دولتی:

به موجب طرح جامع عدالت علمی که شامل برابری حقوق و مزایای هیات های علمی دانشگاه های غیردولتی با هیات های علمی دانشگاه های دولتی می باشد، هر نوع تبعیض بین هیات های علمی برداشته خواهد شد.

همچنین به گزارش فارس دکتر رضایی در آغاز در سخنانش اظهار داشت: بنای من در این چند روزی که به صحنه آمده‌ام این بوده که تبعیضی بین دانشگاه آزاد و دانشگاه دولتی وجود نداشته است و بنا را بر این گذاشته‌ایم که یک در میان در دانشگاه‌های آزاد و دولتی حضور بیابیم. در تمامی امور نیازمند به عدالت در ابعاد مختلف هستیم بزرگترین نیاز کشور را انقلاب در حوزه اقتصادی می‌دانم و معتقدم باید در این حوزه یک انقلاب بزرگ در ابعاد مختلف شکل گیرد. بسیاری از مردم بیکار هستند و بسیاری از روستاها نیازمند خدمات اولیه و همه این مسائل به این معنا است که انتظارات ملت ایران بیشتر از آن چیزی است که تاکنون انجام شده است.

رضایی سیاست در ایران را وسیله‌ای برای خدمت بیشتر به مردم و خلق یک زندگی بهتر عنوان کرد و گفت: دولت، مدیریت و وزارتخانه‌ها و حتی انتخابات همه ابزاری است که ملت ایران به زندگی بهتری دست پیدا کنند و ما بتوانیم با افتخارات بیشتری راه ملت ایران را به پیش ببریم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: ما در بخشی از انقلاب دستاوردهای بزرگی به دست آورده‌ایم اما در حوزه اقتصاد در سطح مطلوبی قرار نداریم. باید نخبگان، اندیشمندان، دانشمندان و جوانان برومند این کشور که فرشتگان نجات ایران اسلامی هستند، در راه مبارزه با فقر، بیکاری و عقب‌ماندگی که کمتر از آزادی خرمشهر نیست، وارد میدان شده و انقلاب مدیریتی به پا کنند.

رضایی افزود: ‌آمده‌ایم تا انقلاب بزرگی در اقتصاد و مدیریت خلق کنیم و انقلاب در اقتصاد جز از طریق انقلاب در مدیریت کشور امکان پذیر نیست و این انقلاب مدیریتی می‌بایست بر مبنای منطق صورت گیرد و در این مسیر از تمامی ظرفیت‌های گذشته و جدید در کنار هم بهره برده شود.

رضایی دولت ائتلافی را گامی در جهت بهره‌گیری مطلوب از مدیریت جامع در کشور ارزیابی کرد و بیان داشت: در مدل این دولت عدالت سیاسی مقدم بر عدالت اقتصادی است و توجه به اخلاق و ارزش‌های انسانی و آزادی‌های مشروع در اقتصاد و فرهنگ در اولویت قرار می‌گیرند و باید تاکید کرد که بدون ورود جوانان و بانوان نمی‌توان انقلاب مدیریتی خلق کرد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: بیان خاطرات جنگ برای رای آوردن سخت و سنگین است و چون کار ما در دفاع مقدس باری ادای دین به انقلاب و نظام بود، بنابراین در این شرایط بیان مسائل جنگ و خاطرات آن روزگار را مطلوب نمی‌دانم.

کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه حضور خود در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد رودهن در پاسخ به سوال دانشجویی در خصوص نظر رضایی در مورد گشت ارشاد و آزادی بیان در جامعه اظهار داشت: به دنبال پاسخ دادن صادقانه به پرسش‌های شما هستم و معتقدم اولین کار این است که یک لایحه قانونی در خصوص حقوق شهروندی باید تنظیم و به تصویب مجلس برسد و در آن تمام مسائلی که خانواده‌ها و جوانان جامعه به آن مبتلا هستند، مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته و با تصویب آن در مجلس نیروهای دولتی را آموزش داده تا بسیاری از مشکلات به واسطه عدم آگاهی افراد از قانون است حل شده و پس از آن هیئت دولت را متعهد می‌کنم که به طور جدی از آزادی‌‌های مشروع دفاع کرد و سعی کنند محیطی را پدید آورند که عدالت، آزادی و امنیت هر سه در کنار هم در جامعه محقق شوند.

دانشجویی از رضایی پرسید آیا وقت آن نرسیده که واقعیات و اتفاقات سال‌های پایان جنگ را بازگو کنیم؟ که دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پاسخ گفت: ‌ما امروز باید بحث‌های مربوط به جنگ را در مسیر تاریخی خودشان دنبال کنیم، امروز نیازمند صلح، همکاری و ثبات هستیم و اگر خاطرات جنگ و بیان آنها در همین مسیر باشد، قابل بیان است لذا شاید بیان خاطرات جنگ برای رای آوردن سخت و سنگین باشد و چون کار ما در دفاع مقدس به واسطه این بود که دین خود را به انقلاب و نظام ادا کنیم، در این شرایط بیان مسائل جنگ و خاطرات آن روزگار را مطلوب نمی‌دانم.

رضایی در پاسخ به سوال دانشجویی دیگر در خصوص راهکارهای وی برای رفع مسائل و معضلات کشور بیان کرد: این روزها اشکال ندارد دولت آقای احمدی‌نژاد مورد نقد منصفانه قرار گیرد، البته شاید قبل از این نقد دولت می‌توانست معانی دیگری داشته باشدو سعی کردم در چهار سال گذشته کمترین انتقاد را داشته باشم و اکنون در ایام انتخابات نقد منصفانه را لازم می‌دانم.

 البته در دوره آقای احمدی‌نژاد خدمات بسیاری شده اما اشتباهات بزرگی نیز در زمان این دولت صورت گرفته که یکی از آنها این است که معلوم نیست 140 میلیارد دلار درآمد نفتی در طول این سالها کجا رفته و آیا مدیریت کافی بر این منابع وجود داشت. گوشت، تخم‌مرغ، خوراک و تغذیه در طول این چهار سال بیش از دو برابر شده است و آیا دستمزدها و حقوق و درآمد مردم نیز در این مدت دو برابر شده که اگر دو برابر هم می‌شد قدرت خرید مردم تغییری نمی‌کرد اما قدرت خرید مردم در این سالها کمتر شده است.

 کشور در شرایط حاضر نیازمند مدیریت جدی اقتصادی است و در گام دوم باید اخلاق سیاسی در کشور مورد بازدید قرار گیرد، اصولگرایی بدون اخلاق، اصولگرایی نیست و معنا و مفهومی نمی‌یابد؛ در چهار سال گذشته اخلاق در سیاست ضعیف شده است البته در دولت‌های گذشته نیز این میزان، ضعیف شده اما رابطه مطلوبی که دولت میان مردم و خودش ایجاد کرده، گام بزرگی بوده است.

بسته دیپلماسی "تغییر" ایران و آمریکا را ارائه می‌کنم

رضایی در خصوص رابطه با آمریکا اظهار داشت: در رابطه با آمریکا مسیر دولت فعلی را دنبال نمی‌کنم و دلیلش هم این است که در آمریکا تغییراتی رخ داده که اوباما اگر بخواهد نمایندگی این تغییر را داشته باشد و یا نداشته باشد دیگر جامعه آمریکا قادر به بازگشت دوران لشکرکشی‌های گذشته نیست و ما باید با استفاده از فرصت پدید آمده در آمریکا به نفع منابع ملی خودمان گام برداریم.

دانشجویی از این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پرسید چه ضمانتی برای تحقق شعارهای شما وجود دارد؟ که وی پاسخ گفت: موضوع عدم تحقق وعده‌ها خطری است که برای همه مدعیان وجود دارد و من هم نباید حرفی بزنم که منجر به خطا شود. در زندگی‌ام از ابتدای تشخیص سیاسی تا کنون هر حرفی که زده‌ام به آن عمل کرده‌ام. یک وقتی مسئله انقلاب در پیش بود و من و برخی از دوستان در دانشگاه علم و صنعت گروه منصورون را پدید آوردیم و نرفتیم مثل برخی‌ها در مسجد تنها نماز بخوانیم و هیچ کاری نکنیم، به میدان وارد شدیم و به زندان‌های طاغوت افتادیم. وقتی کشورمان اشغال شد لباس رزم به تن کردیم و از سیاست و دانشگاه فاصله گرفتیم تا از سرزمین‌مان دفاع کنیم.

 پس از جنگ به سراغ مهندسی مکانیک نرفتم بلکه در اقتصاد تحصیل کردم تا اینکه در جهت خدمت به مردم آماده باشم و اگر در باره اقتصاد حرف می‌زنم از روی نوشته‌هایی که دیگران برایم تنظیم کرده‌اند، نیست بلکه من خودم مشکلات اقتصاد و مسائل را می‌دانم و برای تحقق برنامه‌ها تیم کاری دارم.

دانشجویی از رضایی در خصوص میزان بهره‌گیری‌اش از زنان در دولت آینده سوال کرد که وی پاسخ گفت: معتقدم در اداره کشور 2 سرمایه اساسی بانوان و جوانان در حاشیه باقی مانده‌اند با برنامه‌ریزی‌هایی که صورت گرفته از هر دو قشر در دولتم بهره می‌برم، در اداره بخشداری‌ها و فرمانداری‌ها جوانان دارای لیسانس و بالاتر و زیر 35 سال را به عنوان بخشداران و فرمانداران منصوب می‌کنم و پس از یک سال تعدادی از آنها را در ردیف مدیران عالی و وزرا تعیین خواهم کرد تا فرایند انتقال قدرت به نسل دوم و سوم رنگ واقعیت به خود بگیرد و یکی از وزارتخانه‌های کلیدی را نیز به بانوان می‌دهم و در گذشته بیان کردم که زنان این سرزمین که کمتر از هیلاری کلینتون در آمریکا نیستند و در خصوص اشتغال زنان باید راه‌های متعددی که کشورهای مختلف طی کرده‌اند و تجربیاتی که آنها دارند توجه کرد. در بسیاری از خانه‌های روستایی در کشور تایوان، مالزی، کره و چین ابزار الکترونیک را صبح به صبح به درب خانه‌ها و برای مونتاژ کردن در کارگاه‌های کوچک خانگی توسط خانم‌ها می‌آورند و شب این قطعات را که تبدیل به ساختارها و سازه‌هایی شدند را از میان آنها جمع می‌کنند و همین عامل خود سبب بسیاری از موفقیت‌ها در حوزه اقتصاد این کشورها شده که ما نیز می‌توانیم از مشابه این مدل‌ها برای مدیریت کشور در حوزه اقتصاد و اشتغال بهره ببریم.

انقلاب اقتصادی بدون انقلاب مدیریتی امکانپذیر نیست

همچنین به گزارش مهر محسن رضایی با بیان اینکه انقلاب اقتصادی بدون انقلاب مدیریتی امکانپذیر نیست تاکید کرد که رقیب خود را در انتخابات فقر و بیکاری و گرانی می داند.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد ایران نیاز به ایجاد یک انقلاب در ابعاد گوناگون دارد ، اظهار داشت: بسیاری از شهرها و روستاها در کشور  نیازمند امکانات اولیه هستند و مردم به دنبال زندگی بهتر نسبت به امروز . این به آن معنی است که انتظارات ملت در  تاکنون محقق نشده است.

وی افزود: تعجب می کنم از کسانی که همه تحلیل های خود را معطوف به عالم سیاست کرده اند چون سیاست باید ابزاری باشد تا با کمک آن ایرانی آبادتر و با افتخارات ملی بیشتر ایجاد شود، بنابراین می توان دولت را یک هدف نام نهاد نه یک ابزار.

رضایی با بیان اینکه در بخشهایی از انقلاب موفقیتهای بزرگی تاکنون نصیب کشور شده است، مهمترین ضعف کنونی کشور را ضعف اقتصادی عنوان کرد و گفت : متاسفانه علی رغم تمام تلاشهایی که صورت گرفته است در سطح منطقه اقتصاد اول را نداریم و از این حیث در دنیا هم عقب هستیم . من به دنبال آن هستم تا بازیگران اصلی انقلاب اقتصادی کشور را از بین نخبگان، اندیشمندان و جوانان برومند کشورمان که همواره فرشته نجات ملت از استبداد بوده اند، انتخاب کنم.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با طرح این سئوال که آیا مبارزه با فقر و بیکاری از مبارزه با استبداد کمتر است که جوانان ما در آن موفق نشوند، تصریح کرد : اگر این نیست چرا کار اساسی در حوزه اقتصاد صورت نمی گیرد، بنده پا به عرصه انتخابات گذاشته ام تا انقلاب را در اقتصاد با مدیریت صحیح ایجاد کنم چون انقلاب اقتصادی بدون انقلاب مدیریتی امکان پذیر نیست.

وی با تاکید بر اینکه سبک و الگوی مدیریتی کشور باید تغییر یابد، افزود : با الگوی فعلی مدیریتی نمی توان کشور را پیش برد لذا باید انقلاب مدیریتی بر اساس منطق در کشور صورت بگیرد این انقلاب به این معناست که از مدیران توانمند گذشته و از جوانان شایسته آینده و افراد دارای توانمندی و اقوام مختلف در حوزه مدیریتی کشور بهره گرفته شود.

رضایی ادامه داد: دولت ائتلافی به معنای مقدم دانستن عدالت سیاسی بر عدالت اقتصادی است که اگر این موضوع محقق نشود اداره فناوری، عرصه علمی، اقتصاد و سایر حوزه ها با مشکل مواجه خواهد شد ، بنابراین باید توجه داشت که همه این موضوعات در صورتی محقق می شود که اخلاق همراه با آزادی و حضور مردم در عرصه های مختلف را شاهد باشیم.

وی با بیان اینکه مردم باید بتوانند با آزادی بیشتر و با پشتوانه قانون وضعیت اقتصادی کشور را با کمک دولت بهبود بخشند، یاد آوری کرد که در 30 سال گذشته وظیفه من حمایت از همه دولتهایی بود که بعد از انقلاب روی کار آمدند اما همانطور که اعلام کرده ام تحول و انقلاب لازم را ملاحظه نکردم و برای بهبود وضعیت اقتصادی به صحنه آمدم من رقیب خودم را فقر و بیکاری و گرانی می دانم.

دسته ها : انتخابات دهم
پنج شنبه 1388/2/24 9:26
X