تعداد بازدید : 4580428
تعداد نوشته ها : 10297
تعداد نظرات : 320
دبیرکل حزب اعتماد ملی گفت: بدون مبالغه و بدون اینکه بخواهیم خصومت کرده یا در گفتار و عمل بیانصافی کنیم، باید توجه داشته باشیم که با وجود وضع فعلی، مشکلات جدی در کشور وجود دارد.
به گزارش ایسنا حجت السلام و المسلمین کروبی در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز با اشاره به مشکلات اقتصادی و بیکاری برخی از مشکلات موجود در استان خوزستان علیرغم وجود نعمات و ثروت موجود در آن را مشکل بیکاری، موضوع آب، ویرانیها و عقب افتادگیهای به جا مانده از جنگ را برشمرد و یادآور شد: مشکلات جدی اقتصادی، معیشتی، تورم و گرانی از عوارض جنگ است و هنوز در خوزستان باقی است. هرچند کارهایی برای حل این مشکلات شده ولی کار اساسی و اصولی انجام نشده است.
وی تاکید کرد: برای ایجاد رونق اقتصادی و به منظور اینکه نیرویهای دانشگاهی و جوانان تحصیلکرده ـ که سرمایهها و فرصتهای کشور هستند ـ به تهدید تبدیل نشوند، مطمئنا به امنیت و سرمایهگذاری نیاز است. سرمایهگذاری و امنیت موجب اشتغال میشود که این دو به فضا و محیطی آماده نیاز دارند.
وی با بیان این اعتقاد که " وضع ارتباطاتی که در حال حاضر با دنیا داریم مطلوب نیست" ابراز عقیده کرد: در برابر شاخ و شانههایی که برایمان میکشند، مردانه امتحان دادهایم و میایستیم و فداکاری میکنیم ولی واقعیت این است که در انزوا هستیم. کشور ما روابطی که در شان جمهوری اسلامی باشد، با دنیا ندارد. سیاست خارجی کشور نیز به این صورت است که شاهد هستیم و اوضاع و احوال را میبینیم.
دبیرکل حزب اعتماد ملی همچنین معتقد است: از نظر حرمت مردم، آزادیها و حقوق مدنی مردم نیز گرفتاریم و برخوردها را با صاحبان اندیشه به ویژه به دانشگاهیان میبینیم و شاهدیم که با فرزندان این سرزمین به خاطر یک انتقاد و یک شعار چگونه برخورد میشود. حتی اگر فرض شود که شعار داده شده، شعاری نسنجیده و خام و اشتباه بوده ولی نباید با سرنوشت جوانان و دانشگاهیان کشور اینگونه برخورد شود.
وی ادامه داد: هرچند چیزی در اختیار ما نیست ولی باز هر روز برای حل مشکلاتی که برای دانشگاهیان به وجود میآید باید رایزنی و وساطت و نامهنگاری کنیم؛ چراکه زمانی که به این مشکلات دقت شود، میبینیم که نوع این مشکلات قابلتحمل، قابل عبور و قابل چشمپوشی است و در هر جامعهای ازاین شعارها وجود دارد. بدتر و سختتر این است که جوان و دانشجویی که حرفی زده و شعاری داده و سخنی گفته را از تحصیل محروم کنند و بخواهند که او حتی تحصیل هم نکند. یا ستارهدارش و یا تعلیقش کنند. دانشجو را بین زمین و آسمان نگه دارند.این معنا ندارد. فرض میکنیم و مسلم میگیریم که حتی دانشجویان کاری کردهاند که باید به خاطر آن با آنان برخورد شود ولی این برخورد باید قانونی و حساب شده باشد.
وی یادآور شد: من نیز زمانی که دانشجوی دانشگاه تهران بودم، تبعید شدهام. تبعیدم که تمام شد، بلافاصله به خاطر توزیع نامهای از حضرت امام(ره) به زندان افتادیم. به زندان محکوم شدیم و محکومیتمان را هم کشیدیم و بعد از تبعید و زندان هم رفتیم و تحصیلمان را ادامه دادیم.تخلف، جوانی و تندی وجود دارد. شعارها و حرفهایی ممکن است گفته شود که مطلوب نباشد، ولی اینکه با سرنوشت و زندگی دانشجویان و جوانان بازی شود، صحیح نیست.
کروبی ضمن انتقاد به وضعیت اقتصادی و سیاسی و شرایط کشور در عین حال گفت: البته دولتهای دیگر نیز ضعفهایی داشتهاند ولی در حال حاضر ما از این شرایط داخلی و خارجی و از بخشهای اقتصادی و غیراقتصادی متاثر هستیم.
چه ما که ناراضی هستیم و چه آنها که از این وضع راضی هستند باید بدانیم این انتخابات، انتخابات خاصی است و با سایر انتخاباتها تفاوتهای بسیاری دارد. به آنها که این وضع را خوب و مطلوب میدانند نیز میگویم بیایند از ما سوال کنند، ما هم انتقاد میکنیم، ولی سوال از ما نتیجه ندارد. نه حرفهای ما آنان را تحت تاثیر قرار میدهد که به ما رای دهند و نه حرفهای آنها بر ذهن ما و دوستانمان عمل میکند. هر دو گروه، تکلیفمان روشن است. آنها بروند و بکوشند و تلاش کنند. آنها سوار بر کار هستند و امکانات نیز در اختیار آنهاست.امکانات فراوانی در اختیار دارند که ما نداریم. بروند تلاش کنند، از توزیع سیب زمینی آغاز کنند تا پولهایی که توزیع میکنند. هر تبلیغاتی میخواهند، بکنند. بخشی زیادی از این تبلیغات حقشان است و بخشی هم که حقشان نباشد، بالاخره انجام میدهند و دست آنهاست.
وی افزود: آنها هم باید بدانند که رقابت جدی است. غیر از من آدمهای نیرومندی هم برای اینکه وضع را تغییر دهند، آمدهاند؛ بنابراین مصمماند برای تغییر نیافتن تلاش کنند تا آنهایی که از شرایط موجود راضی هستند، این وضع برایشان بماند. ما در دشت هستیم و آنها در قله، ما پیاده هستیم و آنها سواره. معتقد هستیم که این وضع تغییر مییابد ولی به سادگی عوض نمیشود.
برای تغییر وضعیت کنونی، تلاش بیشتری لازم است. تغییر این وضع تنها یک راه دارد و آن نیز برگزاری انتخاباتی بینظیر در ٢٢ خردادماه است. من از فرزندان کوچک امام(ره) و از نخست در کنار او بودهام، با ارزشها ماندهام و از خدا خواستهام که با همان ارزشها و افکار امام(ره) و با مردمسالاری که امام در نظر داشت و جمهوری اسلامی که مورد نظر امام(ره) بود، از دنیا بروم و هیچگاه از این افکار جدا نشوم. اگر بخواهیم وضع کشور عوض شود، برای شما خیلی آسان است و راه تغییر وضعیت این است که ٢٢ خردادماه با شناسنامههایتان برای تغییر و رای دادن به پای صندوقهای رای بروید.
وی تصریح کرد: انتخابات برگزار میشود، یا در مرحله اول تمام میشود و یا حداکثر در هفته بعد از آن به پایان میرسد. آن چه مسلم است سرنوشت انتخابات در خردادماه مشخص میشود. هر رقمی از رایدهندگان که پای صندوق بیایند، بالاخره یک کاندیدا ٥٠ درصد از آراء را کسب کرده و رئیس جمهور خواهد شد. ممکن است این رقم ١٠ میلیون، ٢٠ میلیون و یا ٤٠ میلیون باشد ولی پشتیبانی ١٠ میلیون رای با پشتیبانی ٢٠ میلیون رای تفاوت بسیاری دارد.
تغییر وضع کشور کار مردم است. اگر کسی میخواهد وضع کشور تغییر یابد، نیامدن به پای صندوق رای این وضع را برایش نگه میدارد و قطعا نیز وضع پس از آن بدتر خواهد شد. باید بدانید که در صورت باقی ماندن این وضع بعد از انتخابات، آنهایی که میخواهند وضع موجود را نگاه دارند وضع برای آنها بهتر خواهد شد. ما هستیم که وضع برایمان بدتر میشود. من آن چه شرط بلاغ است با تو میگویم/ تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال!
وی تاکید کرد: هر کسی با هر اندیشه و فکری که در این کشور زندگی میکند و میخواهد عزت داشته باشد و میخواهد وضع موجود تغییر کند باید در انتخابات شرکت کند. هرکس از وضع موجود در قوه مجریه، مدیریت کشور، حوزه ریاست جمهوری، کابینه دولت و در مجموع از کار اجرایی ناراضی است باید بداند که سکوت و بیتفاوتی، کنار رفتن، سرخوردگی و انفعال کمک به کسی است که او نمیخواهد. نمیگوییم که تنها بیایید و رای دهید، رای دادن به تنهایی کافی نیست بلکه باید نیروی عظیمی را برای رای دادن و تغییر سرنوشت ترغیب کرد.
دبیرکل حزب اعتماد ملی در پاسخ به سوالی مبنی بر دلیل دیدارش با یکی از خوانندگان اظهار کرد: اولا؛ یکی از برکات زندگیم این بوده که چه در زمانی که مسوولیت داشتهام و چه غیر از آن، به ملاقات افراد بسیار میرفتم و از بسیاری از خبرها با اطلاع بودهام. ثانیا؛ اکنون موسم انتخابات است و افراد مختلفی وقت ملاقات، انتقاد، تحلیل و غیره میخواهند و ما که دیگر نمیتوانیم پرونده و شناسنامه همهشان را ببینیم تا متوجه شویم که کارشان چه بوده است. یک روز یکی از برادران به من گفت که تعدادی از هنرمندان جوان به این جا میآیند؛ آنها آمدند، حمایت خود را اعلام و درد و دل کردند و هیچ آوازی هم پیش بنده نخواندند.
وی در پاسخ به سوالی درباره فعالیت بسیج و سپاه با تاکید بر اینکه " سپاه افتخار کشور ماست و نیروی عزیزی است، بسیج هم نیروی مقدس و عزیزی است" افزود: اما بسیج و سپاه هم باید همانند دیگران رای بدهند. آنها اگر بهصورت خصوصی و خارج از کار تشکیلاتیشان به یک سلیقه علاقهمند باشند، حقشان است. اما چون وابسته به این نیرو هستند، رسما حرکتشان به نفع انتخاب کسی، برخلاف وصیت و دستور امام(ره) است.
وی درباره نظرسنجیهایی مبنی بر احتمال کنارهگیریاش به نفع میرحسین موسوی و همچنین حمایت خاتمی گفت: از سوال آخر شروع میکنم و اینکه چرا خاتمی از من حمایت نکرد؟ این سوال باید از خاتمی پرسیده شود؛ البته وقتی میگوییم که یک جامعه مدنی است، یعنی برای تضارب آرا و برای رقابت اندیشههای مختلف فضای کافی وجود دارد. الان در شرایطی هستیم که انتخابات این روزها به شدت به سمت فضایی حرارتدار، گرم و داغ میرود.
بنده چهارتا بیانیه دادهام و بیانیههایم هم واضح و معلوم است و مجموعه نیروهایی، نمیگویم بینظیر، اما کمنظیر در حال فعالیت با من هستند. برای سایر کاندیداها هم به همین صورت است. اکنون دیگر چند صدایی را همه ما پذیرفتهایم؛ من هم حرفهایم همان حرفهای قبل است و دیگر این حرفها را مضر میدانم و مفید این است که مردم را به پای صندوقهای رای دعوت کرد تا آنها خود، در نهایت نظرسنجی قطعی را در ٢٢ خرداد به ما نشان بدهند.
کروبی گفت: وقتی ما مردم را دعوت میکنیم که پای صندوقهای رای بیایند، خود تشخیص میدهند که چهکار کنند. در مورد نظرسنجیها هم صادقانه بگویم که چون نظرسنجیها معلول تحرکات و تحریکهای سیاسی است، بنده ١٠ شاهی هم آنها را قبول ندارم.
وی در پاسخ به سوالی درباره اعلام حمایت سروش گفت: هنوز حرفهای دکتر سروش را در رابطه با خودم نخواندهام. از ایشان و از هرکسی که مرا حمایت کند، تشکر میکنم؛ زیرا که وی یک دانشمند و یک شخصیت علمی است. در انتخابات وقتی کسی از کسی حمایت میکند، در جمعبندی به این نتیجه میرسد که این فرد برای این کار مناسبتر است. حتما سلایق و دیدگاههای من، که در زمینههای مختلف شفاف و صریح است ـ و البته ممکن است دکتر سروش هم با همه آنها موافق نباشد ـ در جمعبندی وی را به این نتیجه رسانده باشد که از من حمایت کند و مرا برای این مسوولیت مناسبتر بداند. دکتر سروش یک اندیشمند و عضو شورای انقلاب فرهنگی بود.
وی خاطرنشان کرد: باید فضا را طوری کنیم که دشمنان به ما نگویند که در انتخاباتشان، خودشان نشستند، گفتند و برخاستند؛ بلکه بگویند که انتخاباتشان جدی است و ای کاش کسانی که ٤ سال پیش انتخابات را تحریم کردند و اکنون میگویند که در انتخابات شرکت میکنیم، همین کار را ٤ سال پیش انجام داده بودند که این همه ضایعه به کشور وارد نشود. در آن موقع هم ما میگفتیم که کنار رفتن هیچ مشکلی را حل نمیکند.
دبیرکل حزب اعتماد ملی در پاسخ به افرادی که در این نشست نسبت به اظهارات یکدیگر مخالفت میکردند؛ گفت: دانشگاه محل تحمل است و اگر میخواهید جامعه مدنی، تضارب آراء و جایگاه انتقاد دلسوزانه داشته باشیم، باید تحمل کنیم و سینه گشادی داشته باشیم. من کارهایی که انجام میدهم را با اندیشه، با فکر، با انقلاب، با منافع ملت معامله میکنم و کنار آنها میگذارم تا هر حادثهای که برایم پیش آمد سخت و گران نباشد. هر کاری که انجام دادهام وظیفه و برای نفع ملت بوده و البته باز هم خود را به مقدار فراوان به مردم بدهکار میدانم.
وی ادامه داد: این مردم، این نظام، این امام آنقدر بر ما منت و حق دارند و بزرگواری کردهاند که هرچه برای آنها انجام دهیم، کم است. الان فصلی است که همه ما باید تلاش کنیم تا انتخاباتی گرم و پرحرارت داشته باشیم و از اینکه نظرسنجیها صحیح است و یا صحیح نیست و فلان کس حرفی را زد و نزد باید چشم پوشی کرد؛ اکنون باید کاری کرد که همه مردم پای صندوقهای رای بیایند.
وی یادآور شد: امام خمینی(ره) به مرحوم حاج احمدآقا نامهای مینویسد و بعد از بحثهای عرفانی و صحبتهایی در زمینه جمهوری اسلامی و مردم، جملهای را به وی میگویند و آن این است که "پسرم به ملت ایران خدمت کن، ملتی که جان من فدای تک تک آنها باد"؛ امام(ره) در این نامه خود که بعد از رحلتشان به دست مردم رسید، به هیچ قشر و گروه خاصی اشاره نمیکند و از تمام ملت ایران سخن میگوید.
این سرزمین، سرزمین آبا و اجدادی همه ماست؛ ملت ما باید رنجها و شیرینیها را با هم ببیند. همانطور که دیدیم خون لر و بلوچ و کرد و عرب و غیره در کنار هم قرار گرفت و برای آزادی حماسه آفریندند، فداکاری و حمایت کردند. ممکن است در گوشه و کنار، افرادی بحثهایی کنند؛ اما قطعا بدانید که همه شما و ما از یک سرزمین هستیم و باید در کنار هم با قانون زندگی کنیم.
کروبی ادامه داد: در بیانیه و صحبتهای چهارم هم که البته نشات گرفته از قانون است، این را مطرح کردم که همه افراد باید کنار هم باشند و باید از حکومتهای محلی و غیرمحلی استفاده شود. ولی این را بدانید که ما به سمتی میرویم که حتیالامکان فضای امنیتی را یا از بین ببریم یا به حداقل و کم برسانیم و فضایی سرشار از صفا و صمیمیت را برای نیروها ایجاد کنیم. تفکر من و اندیشه من همان اندیشه نظام جمهوری اسلامی، امام(ره) و رهبری است.
وی خاطرنشان کرد: در رابطه با مسائلی که ممکن است پیش بیاید؛ بنده هنگامی که مدیر کشور شدم یک سری اختیارات دارم که تلاش میکنم در چهار چوب آنها، برای حل آن مشکلات تلاش کنم. بنده قبلا در اعلامیههای خود مطرح کردهام که در زمینه حقوق شهروندی چگونه تلاش میکنم. تمام تلاش من این است که تمام مشکلات را در چهارچوب قانون حل کنم.
وی با بیان اینکه " ما به تناسب خود کار و تلاش میکنیم؛ زیراکه میخواهیم امنیت محفوظ بماند و ما نمیخواهیم جلوی قانون را بگیریم" گفت: کارهایی در چهارچوب قانون انجام میشود و باید انجام بشود، اما نباید سلیقهای باشد و حقوق مردم به اندک بهانهای زیر پا گذاشته شود.