عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: تاری و مشکلات چشم از جمله عوارض بیماری دیابت است، بنابراین با کنترل قند خون میتوان به میزان زیادی از بروز بیماریهای چشمی پیشگیری کرد.
پژمان بختیاری فوق تخصص چشم افزود: خستگی فیزیولوژیک برای تمام بافتهای بدن وجود دارد که در زمینه چشم بر اساس دقت کاری، فاصله کار با چشم و نور محیط میزان این خستگی فرق میکند ولی باید در نظر داشت پس از خستگی حتماً استراحت صورت گیرد.
وی با اشاره به ابتلا به تاری موقت چشم در بیماران دیابتی اظهار داشت: این عارضه از بزرگترین عوارض بیماران قندی است که مهمترین علت آن نوسانات میزان قند خون است و در صورتی که بیماران دیابتی قند خون را کنترل کنند به میزان زیادی از ابتلا به این عارضه مصون میمانند.
وی افزود: نوع دائم تاری چشم در بیماران دیابتی به دلایل دیگری ایجاد میشود که خونریزی داخل چشمی و ضایعات شبکیه از جمله ورم مرکز بینایی در شبکیه شایعترین و مهمترین علت ایجاد آن است.
بختیاری اضافه کرد: تاری چشم در بیماران دیابتی میتواند مشکلات همیشگی بینایی از جمله کندهشدن و پارگی شبکیه به وجود آورد.
وی یادآور شد: معاینات منظم چشمپزشکی میتواند به تشخیص بیماری در مراحل اولیه کمک کند که چنانچه تشخیص در این مراحل صورت گیرد کار درمان بسیار ساده است اما هنگاهی که تاری چشم منجر به کاهش دید شد پزشک از درمانهایی مانند استفاده از لیزر و تزریقهای داخل چشمی بهره میگیرد.
این فوق تخصص چشم با اشاره به دلایل ایجاد تاری چشم دائمی در افراد معمولی خاطرنشان کرد: ساختمان چشم از 2 قسمت بزرگ راهروی عبور نور و تمرکز آن بر شبکیه و قسمت عصبی که این درک نور را به صورت پیام عصبی به مغز میرساند تشکیل شده است که اختلال در تمام این مسیرها موجب تاری چشم و کاهش دید میشود.
وی افزود: شایعترین علل ابتلا به تاری چشم دائمی عفونتهای قرنیه، کدورت عصبی داخل چشم یا همان آبمروارید و کدورتهای داخل چشمی مانند خونریزیهای داخل چشمی است که در بسیاری از بیماریها ازجمله دیابت دیده میشود.
بختیاری گفت: در زمینه درمان ابتدا باید مشخص شود کدامیک از علل یادشده موجب تاری چشم شده است که بیمار میتواند با توصیف علائم به پزشک در تشخیص سریعتر کمک کند. |