روشن کردن دیوار آتش

شرکت میکروسافت در ویندوز XP یک دیوار آتش قرار داده تا از سیستم کاربران در مقابل هکرها حفاظت کند. برای اطلاع از این که آیا دیوار آتش روشن است یا نه، وقتی که به اینترنت وصل هستید به پنجره‌ی Control Panel رفته و آیکون Network Connections را دوبار کلیک کنید. وقتی کادر مربوط به اتصال اینترنتی‌تان( که می‌تواند از نوع شماره‌گیر، DSL یا اتصال کابلی باشد) ظاهر شد به ستون Status رفته و آن را بررسی کنید. اگر دیوار آتش ویندوزتان روشن باشد در این قسمت عبارت Firewalled را خواهید دید.

▪ اگر دیوار آتش خاموش بود برای فعال کردن آن به ترتیب زیر عمل کنید:

پس از کلیک کردن آیکون Network Connections در پنجره‌ی Control Panel ، گزینه‌ی Connection را راست‌کلیک کرده و سپس گزینه‌ی Advanced را انتخاب کنید. در کادر تبادلی ظاهرشده می‌توانید عبارت‌های مربوط به فعال نمودن یا غیرفعال کردن دیوار آتش را انتخاب نمایید.

اگر قصد ندارید از یک دیوار آتش جداگانه برای سیستم‌تان استفاده کنید توصیه می‌کنیم این دیوار آتش را خاموش نکنید.

● ویژگی Microsoft Narrator

آیا می‌خواهید سخن گفتن کامپیوترتان را بشنوید؟ در این صورت باید از برنامه‌ی Narrator استفاده کنید. برای دسترسی به این برنامه به صورت زیر عمل کنید:

در ویندوز XP از منوی Start به ترتیب گزینه‌های All Programs،Accessories،Accessibility و Narrator را انتخاب کنید. البته با فشردن همزمان کلیدهای ویندوز و U می‌توانید پنجره‌ی Utility Manager را که مدیریت برنامه‌ی Narrator را برعهده دارد باز کنید.

Microsoft Narrator برنامه‌ای برای افزایش توانمندی‌های ویندوز به حساب می‌آید. این برنامه می‌تواند برای افراد نابینا و آنهایی که قدرت دید پایینی دارند کارآمد باشد. برنامه‌ی Narrator به محض فعال شدن؛ ابتدا شروع به خواندن محتوای کادر تبادلی باز شده می‌نماید و اگر شما دکمه‌ی OK را کلیک کنید کادری ظاهر می‌شود که در آن انتخاب‌های متعددی برای اختصاصی کردن برنامه‌ی Narrator وجود دارد. پس از آن که انتخاب‌های دلخواه‌تان را در این قسمت انجام دادید برنامه‌ی مذکور را کوچک کنید تا در پس‌زمینه اجرا شود. اگر برنامه‌ی Utility Manager را هم باز کرده‌اید می‌توانید آن را ببندید. برای غیرفعال کردن برنامه‌ی Narrator دکمه‌ی Exit را در این برنامه کلیک کنید یا بر روی آیکون آن در نوار ابزار رفته،‌ آن را راست‌کلیک کرده و گزینه‌ی Close را انتخاب نمایید.

● کاهش اندازه‌ی فایل‌های موقت اینترنتی

از آنجایی که فایل‌های موقت اینترنتی بر روی هارد تجمع می‌کنند لذا می‌توانند فضای قابل توجهی را به خود اختصاص دهند، چون این فایل‌ها کپی صفحات مختلفی که مشاهده شده‌اند را بر روی هارد نگه می‌دارند.

وجود این فایل‌ها علاوه بر کاهش سرعت و اشغال فضای هارد، موجب می‌شود شما نتوانید به صفحات سایت‌هایی که مدام در حال به روز شدن هستند دسترسی پیدا کنید؛ چون مرورگر به محض وارد شدن به سایت‌هایی که قبلاً بازدید شده‌اند به فایل‌های موقت رفته، صفحات آن سایت‌ها را از فایل‌های موقت بیرون کشیده و در اختیار شما قرار می‌دهد. این عمل در مورد اتصالات سرعت پایینی مانند kb۵۶ خوب است چون مرورگر ناچار نیست منتظر بارگذاری آن صفحه از اینترنت شود بلکه آن را به صورت آماده در فایل موقت دارد، اما افرادی که به اتصالات اینترنتی سرعت بالا دسترسی دارند می‌توانند اندازه‌ی فایل موقت را کاهش دهند. به این ترتیب آنها مطمئن هستند که صفحات به روز شده را مشاهده می‌کنند.

با کاهش اندازه‌ی فایل موقت اینترنتی و قرار دادن آن بر روی یک مگابایت، مطمئن باشید که هیچ کدام از عملکردهای دیگر سیستم‌تان کاهش نمی‌یابد. برای کم کردن اندازه‌ی فایل موقت اینترنتی به صورت زیر عمل کنید:

ابتدا وارد مرورگر Internet Explorer شوید. سپس به منوی Tools رفته و عبارت Internet Options را انتخاب کنید. وقتی کادر تبادلی Internet Options ظاهر شد گزینه‌ی General را کلیک نمایید. سپس به قسمتی که Temporary Internet Files نام دارد رفته و دکمه‌ی Settings را کلیک کنید. کادر تبادلی Settings ظاهر می‌شود. در این کادر شما میله‌ی لغزانی را می‌بینید که با حرکت دادن آن به سمت چپ می‌توانید اندازه‌ی فایل موقت را کاهش دهید. پس از کاهش اندازه‌ی این فایل دو بار دکمه‌ی OK را کلیک کنید تا تنظیم جدید اعمال شود.

● استفاده از ویژگی Internet Connection Sharing

اگر در یک شبکه‌ی کامپیوتری قرار دارید و می‌خواهید با استفاده از ویژگی‌ Internet Connection- Sharing اتصال اینترنتی‌تان را به اشتراک بگذارید به صورت زیر عمل کنید:

۱) ابتدا از Control Panel آیکون Network Connections را دوبار کلیک کنید.

۲) نوع اتصالی را که می‌خواهید به اشتراک بگذارید (مانند اتصال‌ شماره‌گیر، شبکه‌ی محلی، PPPoE یا VPN) کلیک کرده و سپس به قسمتی که Network Tasks نوشته شده بروید. در ستون Network Tasks عبارت Change settings of this connection را کلیک نمایید.

۳) حال در کادر تبادلی ظاهرشده تحت گزینه‌یAdvanced به قسمتی که Allow other network users to connect through this computer&#۰۳۹;s Internet connection نوشته شده رفته و آن را فعال کنید.

۴) وقتی کاربران در تلاش برای دسترسی به اتصال اینترنتی به اشتراک گذاشته‌شده هستند اگر می‌خواهید ویژگی مذکور به طور خودکار برای آنها فعال شود در آن صورت علاوه بر انتخابی که در شماره‌ی ۳ گفته شد عبارت Establish a dial-up connection whenever a computer on my network attempts to access the Internet را نیز فعال نمایید.

۵) اگر می‌خواهید سایر کاربران شبکه نیز بتوانند اتصال اینترنتی به اشتراک گذاشته شده را فعال یا غیرفعال نمایند در آن صورت عبارت Allow other network users to control or disable the shared Internet connection را فعال کنید.

۶ـ اگر در یک شبکه‌ی خانگی قرار دارید می‌توانید تحت عبارت Internet Connection Sharing آداپتوری که اتصال اینترنتی به اشتراک گذاشته‌شده را به سایر کامپیوترهای موجود در آن شبکه وصل می‌کند انتخاب نمایید.

● غیرفعال کردن ویژگی Reporting Error

همانگونه که از نام این ویژگی می‌توان فهمید عملکرد آن در راستای گزارش کردن خطاهای متعددی است که در سیستم به وجود می‌آیند. اما این ویژگی به گونه‌ای است که با کوچکترین مشکل جزیی که در سیستم ایجاد می‌شود یک کادر خطا ظاهر می‌کند. گاهی تعداد این کادرها آزاردهنده است و در کار شما اخلال ایجاد می‌کند؛ در حالی که مطمئن هستید مشکل چندانی در سیستم وجود ندارد. در چنین حالتی می‌توانید به طور موقت یعنی تا زمانی که کار فعلی‌تان پایان می‌پذیرد، این ویژگی را غیرفعال کنید.

▪ برای غیرفعال کردن این ویژگی به صورت زیر عمل نمایید:

ـ وارد پنجره‌ی Control Panel شوید.

ـ آیکون System را دوبار کلیک کنید.

ـ در کادر تبادلی ظاهرشده گزینه‌ی Advanced را کلیک نمایید.

ـ در پایین کادر، دکمه‌ی Error-Reporting را کلیک کنید.

ـ عبارت Disable error reporting را فعال نمایید.

ـ دکمه‌ی OK را دوبار کلیک کنید.

▪ حذف علامت فلش از آیکون‌های Desktop

برای حذف علامت فلش از آیکون‌های Desktop به صورت زیر عمل کنید:

۱) از منوی Start گزینه‌ی Run را انتخاب نمایید.

۲) در فیلد Open عبارت Regedit را تایپ کنید.

۳) عبارت HKEY-CLASSES-ROOT را انتخاب نمایید.

۴) فایل lnk. را کلیک کنید.

۵) ورودی IsShortcut را حذف نمایید.

برای اعمال شدن این تنظیم شاید لازم باشد که ویندوز XP را مجدداً راه‌اندازی کنید.

● تغییر «جدول تخصیص فایل»

FAT (جدول تخصیص فایل)؛ جدول یا فهرستی است که توسط بعضی از سیستم‌عامل‌ها نگهداری می‌شود تا فضایی که هارد برای ذخیره‌ی داده‌ها استفاده می‌کند را مدیریت نماید. اگر شما قبلاً از FAT۱۶ استفاده می‌کردید می‌توانید جدول تخصیص فایل را به FAT۳۲ تبدیل کنید. تفاوت میان FAT۱۶ و FAT۳۲ به روش ذخیره‌سازی داده‌ها مربوط می‌شود. FAT۳۲ داده‌ها را در واحدهای کوچکتری ذخیره می‌کند و به این ترتیب می‌تواند در فضای استفاده شده توسط هارد مقدار قابل توجهی صرفه‌جویی نماید.

▪ برای تبدیل FAT۱۶ به FAT۳۲ به صورت زیر عمل کنید:

ـ از منوی Start به ترتیب گزینه‌های Programs، Accessories و System Tools را انتخاب نمایید.

ـ عبارتDrive Converter را کلیک کرده و دستورالعمل‌هایی که بر روی صفحه‌ی مانیتور ظاهر می‌شوند را دنبال کنید.

▪ توجه:

نرم‌افزارهای فشرده‌ساز قدیمی با حدول تخصیص فایل FAT۳۲ سازگار نیستند. بنابراین اگر درایو هارد قبلاً توسط این نرم‌افزارها فشرده شده باشد دیگر نمی‌توانید آن را به FAT۳۲ تبدیل کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، وقتی مولفه‌ی Drive Converter را اجرا کردید بخش Help را با دقت بخوانید.

همچنین اگر می‌خواهید بدانید که درایوتان از کدام جدول تخصیص فایلی استفاده می‌کند در My Computer آیکون درایوی که به هارد اشاره دارد (معمولاً درایو C ) را راست کلیک نمایید. از منوی ظاهر شده گزینه‌ی Properties را انتخاب کنید. فیلد File System نشان می‌دهد که جدول تخصیص فایل FAT۱۶ است یا FAT۳۲


دسته ها : فن آوری
جمعه 1387/9/8 13:51
X