محسن رضایی کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بعد از ظهر سه‌شنبه 22 اردیبهشت ماه در دانشگاه صنعتی شریف و به دعوت انجمن مستقل اسلامی دانشجویان این دانشگاه به بیان نظرات خود در خصوص مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور پرداخت و به سوالات دانشجویان در حوزه‌های متعدد پاسخ گفت.
وی یکی از مهمترین دغدغه‌های جامعه را توسعه در ابعاد ملی آن برشمرد و گفت: ‌در یک مقطع، عوامل فیزیکی بخش مهمی در توسعه ملی داشت، اما امروز سرمایه اجتماعی و فرهنگی نقش مهمی در توسعه ملی یافته است و پس از انقلاب دولت‌ها یکی از برنامه‌های جدی‌شان برنامه برای توسعه ملی بوده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: در حالی در سال 89 وارد پنجمین برنامه توسعه کشور می‌شویم که عقب‌ماندگی‌های بسیاری را در ابعاد مختلف شاهد هستیم و به نظر می رسد شتاب لازم در ایران برای توسعه یافتگی وجود ندارد و همواره این سوال مطرح می‌شود که آیا دلیل این کندی به واسطه عدم بهره‌گیری مطلوب از سرمایه نیروهای انسانی نیست؟
رضایی ادامه داد: در چهار سال گذشته 340 میلیارد دلار در اختیار دولت به واسطه فروش نفت و گاز و سایر انواع صادرات غیرنفتی قرار گرفت که می‌توانست یک جهش اساسی در اداره کشور را به وجود آورد اما اگر این میزان 500 میلیارد دلار نیز بود، تفاوتی در این صورت وجود نداشت.

* بسیاری از مشکلات امروز جامعه بواسطه عدم مدیریت مناسب بر منابع است
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد:‌ بیست سال دولت در اختیار چپ و 10 سال در اختیار راستی‌ها بوده، مجلس نیز به نسبت مساوی در این سالها در اختیار هر دو جناح بوده اما به واقع ایران باید خیلی بیشتر از این ها رشد می‌کرد. علت اساسی آن عدم ایفای نقش فعال نیروی انسانی و عدم مدیریت جدی این سرمایه بزرگ بوده است.
رضایی دانشگاه شریف را به عنوان نمونه‌ای از افتخارات جامعه علمی ایران بیان کرد و گفت:‌ باید از خودمان بپرسیم که چقدر از علم در مدیریت تصمیم‌گیری بهره برده‌ایم و در کنار این شاخصه‌ها چقدر به جوانان به عنوان سرمایه‌های اصلی کشور بها داده‌ایم. این جوانان بودند که همواره کشور را نجات دادند و از منظر امام نیز جوانان به مثابه عصای موسوی ملت ایران، می‌باید در تمامی ابعاد مختلف مورد توجه قرار گیرند و به واقع چرا باید از 600 هزار داوطلب فوق لیسانس در ایران تنها برای 10 هزار نفر آنها ظرفیت پذیرش وجود داشته باشد؟ حتی برای آنهایی که از کشور می‌روند نیز برنامه جامعی نداریم،‌ چرا عصای معجزه آسای امام (جوانان) با این همه مشکلات روبرو هستند؟

* جوانان فرشتگان نجات ملت ایران هستند
وی بیان کرد: اگر خواستید به من رای بدهید و اگر نخواستید رای ندهید، اما معتقدم که جوانان تنها راه نجات ملت ایران هستند و از شما می‌خواهم به کسانی رای دهید که بتوانند قدرت و مسئولیت را به شما بسپارند و بزرگترین نیاز کشور را که نیاز به مدیران جوان و با نشاط است را بفهمند و آنان را آماده پذیرش مسئولیت کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: من و دوستانی که از جانشان برای این ملت گذشتند، می‌بینیم که برخی مسائل حرکت توفنده ملت ایران را کند کرده است. برای اولین بار در طول قرن‌های اخیر فرصتی پدید آمده که از هر سو راه‌های پیشرفت برای ملت ایران فراهم است و اساسا ما می‌توانیم از طریق فرهنگ، صلح و امنیت، ایران را تبدیل به قدرتی بزرگ کنیم و در این راه جوانان فرشتگان نجات ملت ایران هستند.
رضایی خاطرنشان کرد: اقتصاد باید مدیریت شود و باید پذیرفت همه دولت‌ها زحمات زیادی کشیده‌اند، همه دولت‌ها تورم را تا حدودی مهار کرده‌اند اما نتوانستند آن را تک رقمی کنند. در ابعاد بیکاری و غیره نیز هنوز در حد مطلوب نیستیم و ساختار دولت به گونه‌ای است که به واسطه بزرگی خود اقتصاد را می‌بلعد و اجازه نمی‌دهد نفت بر سر سفره‌های مردم برود.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به ابعاد متعدد تدوین سند چشم‌انداز ایران پرداخت و گفت: از 16 سال پیش که تدوین این سند را آغاز کردیم، نیاز پیدا شد که ببینیم در کشور ما چه مباحث و تئوری‌های مدیریتی وارد کشور شده و در گوشه و کنار دانشگاه‌ها در این جستجو، ظرفیت‌های عظیم انسانی را یافتیم و امروز شاهد آن هستیم که بین علم و صنعت، علم و زندگی، علم و کشاورزی و حتی بین علم و فناوری یک شکاف وجود دارد و تا این گسست‌ها حل نشود، نمی‌توانیم به توسعه ملی مطلوب دست یابیم.
وی گفت: ‌نمی‌توانم امروز شاهد این همه فداکاری در گذشته و این همه سرمایه در حال باشم و ساکت بمانم.

* ایجاد اتحادیه آسیای جنوب غربی با محوریت همگرایی میان ملت ایران و ملت‌های منطقه
محسن رضایی کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه حضور خود در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در خصوص برنامه سیاست خارجی دولت وی در قبال دول عربی منطقه گفت: اختلافات به وجود آمده میان دول عرب و ایران، یک توطئه است و این را باید با یک تعامل درست و منطقی مدیریت کرد و از اعراب خواست به منافع ملی ایران احترام بگذارند و در همین راستا ایجاد اتحادیه آسیای جنوب غربی با محوریت خلق همگرایی میان ملت ایران و ملت‌های منطقه به عنوان یکی از برنامه‌های دولت آینده مطرح است.
وی در خصوص شعار اقتصادی خود نیز افزود: بحث من اقتصاد مردمی نیست، بلکه اقتصاد اجتماعی است؛ اقتصاد اجتماعی یک تئوری میان اقتصاد سرمایه‌داری و اقتصاد سوسیالیستی است و ما نمی‌توانیم بازار و مکانیزم‌های اقتصادی را کنار بگذاریم و یا از طرف دیگر اقتصاد را به حال خودش رها کنیم چراکه در این صورت بحرانی نظیر بحران اقتصادی آمریکا به وجود می‌آید که کنترل آن به سختی خواهد بود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: در این میان باید قواعد اقتصادی را بپذیریم و با اولویت‌دهی به سیاست‌های اصل 44 که بر اساس آزادی اقتصادی تنظیم شده در دولت‌مان با تشویق سرمایه‌گذاری خارجی و تضمین آن و بهره‌گیری از توان ایرانیان خارج از کشور و متناسب‌سازی سیاست خارجی و برنامه‌های اقتصادی، زمینه بهبود شرایط کشور را فراهم کند و اگر بخوبی به عرصه سیاست خارجی دیگر کشورها نگاه کنیم، می‌بینیم که مدیران عرصه سیاست خارجی آنها بیشتر شبیه اقتصاد‌دانان هستند و همواره اقتصاد را به عنوان یکی از اولویت‌های خود تاکید و بیان می‌کند.
رضایی بیان کرد: ‌باید برای سیاست خارجی ایران جامع داشت و نمی‌توانیم مانند سال‌های اول انقلاب چهره‌ای از خود نشان دهیم که به دنبال اصلاح دنیا هستیم و می‌خواهیم دنیا را درست کنیم و معتقدم خلق نشاط و آرامش و مهار بیکاری کمتر از بیرون کردن شاه و آزادی خرمشهر نیست.

* باید در اداره کشور از همه ظرفیت‌ها بهره برد
دانشجویی از رضایی پرسید: حضور سال 84 شما و کنار رفتن پس از آن چه نشانه‌هایی داشت؟ آیا به دنبال رها کردن اتاق فکر نظام و به دست آوردن بدنه اجرایی آن هستید؟ که وی در پاسخ گفت: باید بپذیریم که آنها که از مدیریت دم می‌زنند، ممکن است در اجرا ضعیف باشند. باید بدانیم برخی که در اجرا هستند، تا آمدند بفهمند مدیریت چیست و اصول مدیریتی کدام است، زمان طی شده است و البته افراد دلسوز در دولت نهم کم نبودند اما وقت زیادی صرف شد که نقشه راه کشور تدوین شود و دوستان به درک صحیحی از این موضوع برسند. در دولت آینده هم در اداره کشور تا سطوح مشاوره از تمام ظرفیت‌ها بهره خواهم برد.

* تقاضای من از امام منجر به نخست‌‌وزیری میرحسین شد
رضایی در خصوص بحث وساطت برای میرحسین موسوی نیز اظهار داشت: در هر دو بار مسائلی پیش آمد که تقاضایی که من از امام کردم منجر به نخست‌‌وزیری آقای میرحسین شد؛ آن موقعی که من مسئول اطلاعات بودم، کس دیگری برای نخست وزیری پیشنهاد شد. بار دوم مقام معظم رهبری و آقای هاشمی خیلی نظرشان میرحسین موسوی نبود و اصلا نخست‌وزیر جدید هم مشخص شده بود، اما چون میرحسین رابطه خوبی با فرماندهان و بچه‌های جنگ داشتند خدمت امام (ره) رسیدم و گفتم این اختلاف‌ها که الان‌ درست شده، این بچه بسیجی‌ها که در جبهه حضور دارند، سرشان برای کارهای سیاسی درد می‌کند و اینها جبهه را رها می‌کنند. به امام (ره) گفتم که میرحسین بماند و باشد. احساس کردم که حضور میرحسین می‌تواند در اداره کشور بهتر عمل کند .

* بیکاری و گرانی را رقیب خود می دانم
وی در بیان برنامه‌های فرهنگی خود اشاره به قیمت کتاب در کشورمان کرد و گفت: این آقایانی که امروز می‌نشینند و فکر می‌کنند که پرتقال‌ها از کجا بیایند، اگر یک درصد این درآمدهای نفتی را هزینه فرهنگی می‌کردند امروز بسیاری از مشکلات را نداشتیم.
یکی از دانشجویان از رضایی پرسید چرا مدام از دولت انتقاد میکنید و برنامه‌هایتان را بیان نمی‌کنید و آیا موضعی نسبت به جبهه اصلاحات و دوم خردادی‌ها ندارید، که این کاندیدای ریاست جمهوری گفت: بیکاری و گرانی را رقیب خود می‌دانم و اگر نقد می‌کنم و یا به میدان آمده‌ام به واسطه همین مسئله است.اگر حقیقتا دوستان برنامه و یا توانایی اجرایی دارند، بیایند و عمل کنند اما نامزدها فاقد برنامه و توانایی‌های اجرایی هستند و درباره اصلاح‌طلبان باید بگویم و بارها گفته‌ام که این راهی که دولت فعلی می‌رود به پرتگاه است و بازگشت به گذشته نیز شکست است و ما نمی‌توانیم چهار یا هشت سال دیگر وقت مردم را بگیریم و موظفیم که مسئولانه عمل کنیم.

* دوره سربازی را کوتاه و سربازی را به شغلی حرفه ای تبدیل می‌کنم
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: چرا قانون گریزی از دل قانون گرایی برآمده؟ و چرا فضای بسته سیاسی از فضای باز سیاسی پدید آمده است؟ به واقع طرح جدید برادرانی که به میدان آمده‌اند، برای رفع مشکلات آن روزها چیست؟ یکی از طرح‌هایم مربوط به موضوع سربازی است، طرحی را آماده ‌کرده‌ایم که نه به نیروهای مسلح آسیب برسد و نه مشکلی برای کشور به وجود بیاورد. ما یک سال مدت زمان سربازی را کاهش می‌دهیم و سرباز‌های سه ساله و پنج ساله به صورت حرفه‌ای به عنوان یک شغل در کنار یک سال اجباری برای داوطلبین در نظر گرفته می‌شود.

* افزایش ساعات کار کارخانجات با نیروی دانشجویی
وی در خصوص سرمایه‌گذاری خارجی نیز گفت: بسیاری از کالاهای ما به واسطه عدم مشترک بودن با جریان‌ها و بنگاه‌های اقتصادی جز به چند کشور دست چندم قابل صادرات نیست. طرحی را آماده کرده‌ایم که کارخانجات ایرانی که بیشتر از یک شیفت کار نمی‌کنند با بهره‌گیری از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بتوانند از طریق اعتباری که دولت به آنها برای پرداخت می‌کند، 50 درصد حقوق افراد جذب شده را پرداخت کنند و تمامی ظرفیت کاری خود را به جریان انداخته و با استفاده از این نیروی کاری ارزان که با کمک دولت به وجود آمده، ظرفیت تولیدی کشور را شبیه مدل ترکیه‌ای آن افزایش و ارتقا دهند.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص بیکاری نیز گفت: باید دولت را از دخالت در اعتبارات بانکی خارج کرد، در شرایطی قرار داریم که از بهمن ماه نیروی کار از کارخانجات رو به اخراج و بیکار شدن است و از شهریورماه امسال یک موج بزرگ بیکاری در کشور بوجود می‌آید چراکه کارخانجات پول ندارند و بانکها نیز اعتباراتشان را به بنگاه‌های زودبازده داده‌اند. اگر دولت‌ها عرضه دارند، بروند و از طریق افزایش ثروت‌های ملی، درآمد دولت را افزایش دهند و در بخش اقتصادی نیز شکل دادن 9 منطقه فدرال اقتصادی در کشور به عنوان یکی از برنامه‌ها مطرح است که 9 نفر نیز در حد معاون رئیس‌جمهور مسائل مرتبط با علم و اقتصاد و فنآوری رادر این 9 فدرال پیگیری می‌کنند.

* باید قانون شهروندی را آموزش همگانی داد
محسن رضایی همچنین درباره آزادی‌های مدنی برای قشر تحصیلکرده نیز بیان کرد: آزادی‌های سیاسی را باید از شعار خارج و تبدیل به قانون و تضمین کرد، قانون جامع حقوق شهروندی را تدوین و تصویب خواهم کرد و این قانون را به همه کارمندان و مدیران آموزش می‌دهم. تضمین قانون شهروندی را خودم خواهم کرد و اگر کسی وارد حریم خصوصی مردم شود و امنیت مردم را دچار اختلال کند، با او برخورد خواهد شد. دیگر این طور نخواهد بود که بانوی ایرانی را بگیرند و برایش پرونده تشکیل دهند و بعد رئیس‌جمهور بیاید و برای این موضوع خواستار عدالت شود.
وی ادامه داد: چه کسی گفته آن کسی که 20 تا 30 درصد آرای مردم را در یک انتخابات به دست می‌آورد، باید برود و خانه‌نشین شود؟ اصلا بنای دولت ائتلافی و بهره‌گیری از توان نخبگان و آحاد جامعه شکل گرفت و همچنان بر این عقیده‌ام که باید از تمام توان و ظرفیت مدیریتی کشور برای اداره کشور بهره برد.

* بانوان شجاع‌تر و توانمندتر از هیلاری کلینتون بسیار داریم
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی در خصوص سهم زنان در کابینه‌اش اظهار داشت: ما در جامعه‌مان بانوان شجاع‌تر و توانمندتر از هیلاری کلینتون بسیار داریم و چرا باید تنها در حوزه محیط زیست و دستگاه‌های از این قبیل، از زنان استفاده کرد. من از بانوان در سطوح مختلف مدیریتی بهره می‌برم و یکی از پست‌های کلیدی را به بانوان خواهم داد و با معرفی کابینه خود یک هفته قبل از انتخابات جایگاه یکی از بانوان را در کابینه مشخص می‌کنم.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص رابطه با‌ آمریکا، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مشهد در تبیین وظایف سیاست خارجی کشورمان در خصوص موضع تغییر در مدیریت آمریکا اظهار داشت: معتقدم آمریکا تغییر کرده و اینکه اوباما چقدر بتواند یا به او چقدر اجازه دهند این تغییر را اعمال کند مباحث متعددی است اما باید از این تغییر نهایت بهره را برد و ما باید به سراغ شکار این تغییر برویم و نباید معطل برنامه‌های آمریکایی‌ها بود و باید با یک برنامه‌ریزی جامع به سراغ تغییرات رفت و از مهمترین مسائلی که با آمریکایی‌ها حل و فصل خواهیم کرد، بحث تحریم و موضوع انرژی هسته‌ای خواهد بود.

* باخدای خودم و شهدا و مردم این عهد را کرده‌ام که صادقانه رفتار کنم
دانشجویی با اشاره به کنار کشیدن چهار سال پیش رضایی از عرصه انتخابات از وی پرسید: چه تضمینی می دهید که این بار نیز با تهدید گلوله کنار نروید، که وی گفت: من گفتم یا گلوله یا اینکه مردم مرا نخواهند، ‌معتقد بودم هنوز ارتباط مطلوب میان من و مردم صورت نگرفته. البته در اطلاعیه‌ام گفتم که به نفع ملت ایران کنار می‌روم و در آن انتخابات صورت مسئله و شفافیت از بین رفته بود و تبدیل به انتخاباتی شبیه انتخابات شورای شهر شده بود، با خدای خودم و شهدا و مردم این عهد را کرده‌ام که صادقانه رفتار کنم و جز تکلیف به هیچ چیز دیگر نمی‌اندیشم و اگر ملت به من رای دهند دست‌های آلوده را شناسایی می‌کنم و نه برای مقاصد سیاسی و نه برای جریان‌سازی به نفع خودم. بلکه برای حیف و میل‌های اقتصادی و رفع مشکلات کشور و معتقدم که طرح‌های من بلندپروازانه نیستند و می‌توانند متناسب با شرایط تاریخی و فرهنگی این ایده‌ها را محقق کرد.

* دموکراسی و انسانیت دو مبنای حل و فصل مسئله فلسطین است
محسن رضایی به بحث رژیم اشغالگر صهیونیستی نیز اشاره‌ای کرد و گفت:‌ اگر دولت‌ها سیاست مترقی نظام اسلامی را ادامه داده بودند، ما در صحنه بین‌الملل در یک پایگاه قوی قرار داشتیم، مسئله فلسطین باید بر مبنای اصول مورد توافق جهانی حل شود، دموکراسی و انسانیت دو مبنای حل و فصل مسئله فلسطین است. و سازمان ملل باید رفراندوم را در سرزمین‌های فلسطینی برپا کندتا نوع دولت مشخص شود و خود آن دولت کشور را اداره کند. و مگر ما امروز با قانون اساسی عراق مخالفیم؟ لازم به صحبت کردن درباره هولوکاست و غیر هولوکاست نیست و می‌شود بر مبنای انسانیت و دموکراسی مسئله فلسطین را حل و فصل کرد و اگر بر این روش پیش برویم صهیونیست‌ها در برابر منطق انسانی ناچار به تن دادن در برابر اراده جهانی خواهند بود. ما می‌توانیم با حرکت تهاجمی مسیری را به پیش ببریم که نه به انفعال بیفتیم و نه در دنیا دچار مشکل شویم.
* مافیای سیگار دروغ است
یکی از دانشجویان از رضایی در خصوص کم بودن رای وی در نظرسنجی‌ها سوال کرد و از وی پرسید رئیس‌جمهور در یکی از سخنرانی‌های خود بحث مافیای سیگار را مطرح کرد و گفت منتظر باشید و ببینید که چه کسانی صدایشان درمی‌آید. و ما شاهد این بودیم که سایت بازتاب که در آن زمان وابسته به شما بود در خصوص این موضوع واکنش نشان داد که رضایی در پاسخ به سوال این دانشجو بیان کرد: این حرفها دروغ است مثل همه دروغ‌های دیگر و مگر کم دروغ گفته شده است. و من تاکنون سکوت کرده‌ام و من که می‌خواهم نامزد انتخاباتی باشم نباید حرفهای خودم را بزنم؟ یک میلیون رای که هیچ، حتی اگر چند رای بیاورم آنها را می‌بوسم و بر پیشانی خود می‌گذارم، رای ملت ایران افتخار است، ما زندگی خودمان را برای نظام دادیم و الان هم می‌خواهیم مردم زندگی بهتری داشته باشند.

* من آدم مستقلی هستم
رضایی در خصوص سوال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه شما بنا به نظر آقای هاشمی رفسنجانی و برای کم کردن آرای احمدی‌نژاد به میدان آمده‌اید، نیز گفت: ‌آن کسی که این خبر را گفت، خود او می‌داند که من آدم مستقلی در کشور بودم و الان هم می‌گویم همه اقوام باید در این دولت باشند و باید تکروی را کنار گذاشت، اگر حرفهای من عرصه را بر برخی افراد تنگ می‌کند آنها باید به حال خود فکری کنند.
رضایی در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه انتقال قدرت از نسل اول به نسل دوم و سوم گفت: طرح من این است که باید از ابتدا نسل دوم و نسل سوم انقلاب را در بدنه اجرایی کشور وارد کنیم و جوانان دارای مدرک لیسانس و فوق لیسانس و زیر 35 سال کلیه بخشدار‌ی‌ها و فرمانداری‌ها را به آنان بسپاریم و آن زمان که صاحب تجربه کافی شدند، در جایگاه‌های مدیریتی بالاتر از آن بهره بگیریم.
وی در خصوص جنبش دانشجویی نیز اظهار داشت: جنبش دانشجویی امروز باید هدفمند بوده و دغدغه اصلی ملت ایران که توسعه ملی است را محقق کند و این جنبش یکی از بهترین بسترهای تحقق آرمانهاست و باید با پویایی به پیش برود و در این مسیر نباید از احساسات و عواطف ترسید.

* برخی می خواهند بگویند که ما جلوتر از رهبری هستیم
رضایی در پایان عنوان کرد: اگر امام هم بود کلام رهبری را در خصوص موضوع فلسطین مطرح می‌کرد یک عده ممکن است از سیاست‌های نظام جلو بروند و اینها میخواهند بگویند ما جلوتر از رهبری هستیم و برخی هم در این مسیر عقب مانده‌اند و بیان می‌کنند که باید با اسرائیلی‌ها مذاکره می‌کنند و ما هر دوی این مباحث را در این دولت دیدیم. سیاست خارجی ما تهاجمی خواهد بود و لذا شک نکنید که مسیر امام و رهبری را با شیوه‌ها ابتکارات جدید ولی بر مبنای همان سیاست‌های اصولی ادامه خواهیم داد.
رضایی پیش از حضور در جمع دانشجویان این دانشگاه، با حضور در مسجد دانشگاه صنعتی شریف بر مزار شهدای گمنام هشت سال جنگ تحمیلی حاضر شد و به مقام آنها ادای احترام کرد.

دسته ها : انتخابات دهم
چهارشنبه 1388/2/23 22:47
X