میرحسین موسوی گفت:‌ هر عمل دولت در موقعیت روحانیت نیز تاثیر دارد، لذا بنده مخالف روحانی دولتی هستم و نه مخالف رابطه میان دولت و روحانی.
به گزارش خبرنگار ایلنا، وی که در جمع روحانیون و طلاب استان تهران و اعضای مجمع روحانیون مبارز سخن می‌گفت، با بیان این مطلب افزود:‌در جامعه باید از روحیه‌ای حمایت کرد که در نتیجه آن اسلام و روحانیت مورد حمایت قرار گرفته و قلوب مردم به سمت اسلام جلب شود.
موسوی افزود:‌ هر کاری که انجام شود واکنشی را نسبت به اسلام ایجاد می‌کند که رفتار خوب باعث جلب توجه به اسلام و رفتار منفی بریدگی از روحانیت و اسلام را موجب می‌شود.
نخست وزیر دوران دفاع مقدس با اشاره به فرمایشات حضرت امام(ره)تصریح کرد: بنا بر نظر امام باید طوری عمل کرد که جایگاه اسلام و روحانیت باقی بماند و ایشان نسبت به هر عملی که این جایگاه را خدشه‌دار می‌کرد، حساس بودند.
وی افزود:‌ به یاد دارم در اوایل انقلاب که تشکیل شورای اقتصاد برای تصویب قوانین پایه،تصویب می‌شد،‌ امام آقایان کریمی و احمدی میانجی را به عنوان نماینده خود تعیین کردند و هنوز آن جلسه تشکیل نشده بود که امام فرمودند این افراد را منصوب کردم که با شورای نگهبان مشکل کمتری داشته باشید.
موسوی گفت:‌ کریمی به نقل از امام در اولین جلسه شورای اقتصاد به ما تاکید کرد که در جلسات چیزی نگویید که متهم به دفاع از سرمایه‌داری شوید و چیزی که از این کلام می‌فهمیم این است که امام از اینکه روحانیت در مظان اتهام قرار گیرد، حساس بودند. زیرا هر عملی که انجام شود روحانیت چه بخواهد و چه نخواهد به نام او ثبت می‌شود.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه سخنان خود تاکید کرد: دولت آینده باید در یک جامعه پر از امید و نشاط فعالیت کند که جوانان در آن احساس کنند تصویر روشنی از آینده در دست دارند و می‌توانند سلیقه‌هایشان را ابراز کنند و حرکت برخلاف این مسیر نیز به اسلام و روحانیت آسیب می‌زند.
وی افزود:‌ وقتی آینده روشنی پیش رو نداشته باشیم و سیاست خارجی را به خوبی پیش نبریم ناامنی به ذهن مردم و از جمله جوانان رسوب می‌کند.
موسوی با اشاره به اینکه بسیاری از خانواده‌ها مایلند فرزندان‌شان حتی برای حفظ دین از کشور مهاجرت کنند، تصریح کرد: دلیل این مساله روشن نبودن آینده برای جوانان و عدم دستیابی به خواسته‌های آنهاست و دولتی که در این جهت حرکت کند به اسلام و روحانیت ضربه زده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد:‌ روحانیت باید با صدای بلند و نافذ مدافع منافع ملی و همه اقشار جامعه حتی زندانی‌ها باشد.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به فعالیت‌های دولت آینده در زمینه رفع تبعیض و به خصوص گزینش‌ها اظهار داشت: در این مساله که در گزینش‌ها بر اساس اسلام عمل می‌شود، تردید دارم که دود آن به چشم همه می‌رود و دولت باید بر اساس انصاف عمل کند و به منافع ملی توجه داشته باشد.
میرحسین موسوی با بیان اینکه تعویض هر روزه مدیران بر چه اساسی انجام می‌شود، گفت:‌ چگونه یک فرد یک بار مغضوب می‌شود و یک بار محبوب؟ در بسیاری از سازمان‌ها در طول این چندسال چند بار مدیران تغییر یافتند.
وی تاکید کرد:‌ دولت نباید روحیه‌ای را بدمد که مردم احساس کنند در حال دخالت در امور شخصی آنها است بلکه دولت و روحانیت باید شهرت داشته باشند که مخالف دخالت در امور شخصی مردم هستند.
وی تصریح کرد:‌ باید نشان دهیم که دولت به مردم خوشبین است و به آنها اعتماد دارد، البته اگر کسی خلافی هم انجام داد باید بر اساس قانون با او برخورد کرد اما اینکه این تلقی را بوجود بیاوریم که جوانان ما فاسد هستند و بر این اساس به درون زندگی آنان وارد شویم و یا هر جمعی را تشکیل دادند به آنان بدبین شویم، درست نیست و در درجه اول به اسلام ضربه می‌زند.
موسوی با تاکید بر این مساله که واقعاَ مردم ما متدین هستند، اظهار داشت:‌ اگر دست حمایت به سمت جوانان دراز کنیم صدها دست در مقابل آن، دراز می‌شود و ما در ماه محرم مشاهده می‌کنیم که در سطح ملی چه عزاداری‌های بزرگی با حضور زنان و جوانان برگزار می‌شود و در خانواده‌ها نیز نقطه مشترک همه افراد اعتقاد به اسلام است.
وی تاکید کرد:‌ دولت ونظام باید مجموعه سلایق را در نظر بگیرد و به اعتقاد بنده دولت و روحانیت باید ندای دفاع از آزادی‌های مصرح در قانون اساسی را سر دهند.
میرحسین موسوی ادامه داد:‌ حکم هر کس که به قانون و مقدسات توهین کند، مشخص است اما چیزی که فریاد روشنفکران را بلند کرده است اقدام فراتر از قانون است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: به طور مثال یک کتاب پس از سه نوبت چاپ توقیف می‌شود یا با یک کار هنری که روی آن سرمایه‌گذاری شده است،یکباره مخالفت می‌شود و به این ترتیب جمعی را در مقابل خود قرار می‌دهیم که چنین روندی به صلاح نیست.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به دلایل حضور خود در انتخابات اظهار داشت:‌ قانو‌ن‌گریزی مساله مهمی است که از ابتدای انقلاب با آن مواجه نبودیم.
وی افزود: در اوایل انقلاب اگر ده هزار دلار از ارز مملکت گم می‌شد قبل از قوه قضائیه خود مردم آن دولت را ساقط می‌کردند. اما امروز مجلس برای یک سال قانونی را تصویب می‌کند و دولت در دو هزار مورد از آن تخلف می‌کند و مشخص نیست که وضعیت آن قانون و ارزها چیست؟
موسوی با اشاره به انحلال چند شورا توسط دولت ادامه داد: مجلس همسوی دولت با این امر مخالفت می‌کند اما دولت آن را قبول نمی‌کند و اکنون نیز علیرغم اینکه شش ماه از مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر بازگشت آن شورا می‌گذرد، هنوز این مصوبه اجرایی نشده است.
وی تصریح کرد:‌ نمی‌خواهم متهم کنم که دولت دنبال دیکتاتوری است اما دیکتاتوری با بی‌تفاوتی نسبت به قانون آغاز می‌شود و حتی امام نیز در اوایل انقلاب برای جلوگیری از شکل‌گیری چنین مساله‌ای شورای انقلاب و دولت موقت را در مقابل یکدیگر تشکیل دادند.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار داشت: ساختارهای تصمیم‌گیری که کشور را از دوره قاجاری وارد دوره مدرن می‌کند و به کشور اجازه می‌دهد که از یک سیستم عقلانی تبعیت کند، در حال ویرانی است که یکی از اجزای آن سازمان برنامه‌وبودجه است.
موسوی با طرح این سوال که مگر این سازمان چه گناهی کرده است جز اینکه جلوی ریخت‌و‌پاش را می‌گیرد، افزود: این سازمان و شوراهای تصمیم‌گیری از بین می‌روند تا مشخص نشود چه هزینه‌هایی در کشور شده است زیرا اگر این نهادها حاضر باشند،می‌توانند جلوی اجرای پروژه‌های کوتاه‌مدت که باعث تعطیلی‌های پروژه‌های بزرگ‌تری مانند عسلویه می‌شود را بگیرند و امروز هر دولتی روی کار بیاید با این مشکل مواجه می‌شود که دولت در هر روستا 200 الی 300 پروژه را کلنگ زده است. در حالی که پیش از این نیز دولت‌ها با این تعهدات زیاد مشکل داشتند و این مساله بنده را دچار خوف کرده است.
نخست‌وزیر دوران امام با اشاره به مدیریت اجرایی کشور گفت: جوانانی که به جبهه رفتند؛ یا به شهادت رسیدند و یا از فرماندهان ارشد نظامی شدند و در نظام اجرایی نیز از همان نسل، جوانانی برآمده از راهپیمایی‌های میلیونی و آموزش‌وپرورش فعال شدند که انگیزه‌های درخشانی داشتند اما امروز به نام گردش نخبگان این نیروها در زمان ثمردهی کنار گذاشته شدند.
موسوی افزود: به دولت پیغام دادم که می‌تواند از این نیروها همچنان کمک بگیرد اما به این مساله توجهی نشد و این افراد به درون جامعه بازگشتند و به آبروی آن‌ها لطمه خورد.
آخرین نخست‌وزیر ایران با اشاره به تشکیل قوه قضاییه در سال 68 اظهار داشت: وقتی بحث انحلال شورایی بودن قوه قضاییه مطرح شد، امام(ره) پذیرفتند اما به خاطر حضور 6 مجتهد در شورای عالی قضایی حاضر نبودند که حکم عزل آن‌ها را صادر کنند زیرا این عمل را مطابق اخلاق نمی‌دانستند.
وی با طرح این سوال که الان با مدیران چگونه برخورد می‌کنند، گفت: هر مدیری به محض اینکه از دولت انتقاد کند کنار گذاشته می‌شود و این برخوردها صحیح نیست.
میرحسین موسوی در ادامه جلسه به پرسش‌های روحانیون پاسخ داد.
وی در پاسخ به سوالی، با بیان اینکه اگر روحانیت استقلال خود را از دست بدهد ضایعه‌ای برای کشور است، تاکید کرد: هر چه‌قدر روحانیت مستقل‌تر باشد نظام سرافرازتر است و کمک نظام به روحانیت نیز حفظ استقلال آن‌هاست.
موسوی افزود: هر عمل دولت در موقعیت روحانیت نیز تاثیر دارد، لذا بنده مخالف روحانی دولتی هستم و نه مخالف رابطه میان دولت و روحانی.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در پاسخ به سوالی درباره وضعیت تبلیغات خود در انتخابات گفت: از همه طیف‌ها از بنده حمایت کردند به این خاطر از آن‌ها تشکر می‌کنم اما در عین حال رسانه ملی را در اختیار نداریم که فکر می‌کنم اگر این رسانه نسبت به انتخابات بی‌تفاوت باشد، بهتر است.
وی افزود: اگر در یک روز بنده ده ساعت صحبت کنم یک جمله کوچک از مجموع آن صحبت‌ها را صداوسیما تقطیع می‌کند و در بخش خبری 20:30 آن را پخش می‌کنند و به طور مثال یک بار که بنده در پاسخ به سوالی در خصوص سفرهای استانی دولت نکته مثبتی را ذکر کردم صداوسیما این‌گونه القا کرد که بنده از دولت تعریف می‌کنم بنابراین از آن زمان توبه کردم که دیگر از دولت تعریف نکنم زیرا صداوسیما روزانه در حال انجام این کار است.
نخست‌وزیر دوران دفاع‌مقدس در پاسخ به سوالی در خصوص دلایل استعفای خود در سال 67، با بیان اینکه در آن زمان نمی‌توانستم وظایفم را به دقت انجام دهم و در پاسخ امام به استعفانامه من که لحن تندی نیز داشت لطفی نهفته بود، گفت: ایشان از من سوال کردند که اگر مشکلی داشتید چرا به من رجوع نکردید تا آن‌را حل کنم و من توضیح دادم که مساله این نیست و سپس مشکلات را توضیح دادم.
موسوی افزود: پس از آن قضیه امام به طور قوی از دولت حمایت کردند در حالی‌که اگر نسبت به آن ظن داشتند چنین کاری را انجام نمی‌داند و من نیز هر گاه که ایشان از دولت حمایت می‌کردند طی یک مصاحبه‌ای تاکید می‌کردم که این حمایت مربوط به همه است و ربطی به من ندارد.
وی تاکید کرد: اگر بنده در آن مقطع استعفا کردم به خاطر جنبه‌های اعتقادی بود و نه به خاطر شانه خالی کردن از مسوولیت.
کاندیدای دهمین دوره ریاست‌جمهوری در ادامه بااشاره به موضوع تورم گفت: تورم اقتصاد و تولید را نابود و فقیر را فقیرتر و غنی را غنی‌تر می‌کند و باعث ایجاد نارسایی در جامعه می‌شود و زمینه را برای فعالیت گشت‌های ارشاد نیز بیشتر می‌کند زیرا مشکلات اقتصادی زمینه را برای بداخلاقی ایجاد می‌کند.
وی افزود: پرداختن به مساله تورم جزء اولویت‌های دولت آینده است که به صورت تدریجی حل می‌شود و باید یک رقمی شود که البته بنده در این زمینه قولی نمی‌دهم.
موسوی در خصوص طرح هدفمندکردن یارانه‌ها نیز گفت: اگر در زمینه یارانه‌ها در سیاست‌های دولت تناقض وجود داشته باشد این امر به انجام نمی‌رسد زیرا میان این طرح و سایر سیاست‌های دولت فعلی ناهماهنگی وجود دارد و این‌کار جز به خاک نشستن مستضعفین نتیجه‌ای در بر ندارد و لذا مجلس در مقابل آن ایستاد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: اگر شوراهای منحل‌شده برگردند دولت ذیل برنامه‌ چهارم توسعه می‌تواند هدفمندکردن یارانه‌ها را انجام دهد و طرح این موضوع در آستانه انتخابات نیز به اصل آن آسیب رساند.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به اجماع در میان اصلاح‌طلبان با بیان اینکه کروبی یکی از دوستان ماست و ایشان بحث‌هایی را مطرح می‌کنند که در روشن کردن جامعه نقش دارد، ابراز امیدواری کرد انشاء‌الله به نتیجه برسیم و نتیجه چه به ماندن ما درانتخابات و چه غیر آن منجر شود نباید در این زمینه نگرانی‌ وجود داشته باشد و مهم این است که حس دوستی میان ما ایجاد شود و با ارتباط منطقی به نتیجه خوبی دست یابیم.
میرحسین موسوی با اشاره به تشکیل کمیته صیانت از آرا اظهار داشت: در این زمینه اقداماتی صورت گرفته که از سوی هر دو کاندیدای اصلاح‌طلب در جریان است و ما در این عرصه قویا خواهیم ایستاد و از حقوق مردم دفاع خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: بهترین تضمین برای جلوگیری از تخلفات هجوم مردم به صندوق‌های رای و آگاهی آنان است.
موسوی در ادامه با اشاره به شعارهای خود در انتخابات، با بیان اینکه تلاش می‌شود تا شعارهای غیرعملی به مردم داده نشود زیرا چنین شعارهایی آثار منفی در جامعه دارد و باعث ایجاد یاس می‌شود، تصریح کرد: آیا مردم شعار آوردن نفت بر سر سفره‌ها را فراموش کردند یا اینکه این امر تبدیل به یک مطالبه در میان آن‌ها شده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به رابطه خود با مقام معظم رهبری گفت: بنده بهترین رابطه را با ایشان دارم و از تمام موازین قانون اساسی نیز تبعیت می‌کنم.
وی افزود: زمانی‌که من در روزنامه جمهوری اسلامی از ولایت‌فقیه دفاع می‌کردم عده‌ای به دنبال تعطیلی قانون اساسی و مجلس خبرگان بودند.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در ادامه با اشاره به سیاست‌های فرهنگی دولت احتمالی خود گفت: سیاست و فرهنگ با هم آمیخته است و بد عمل کردن در تمام عرصه‌ها اثر خود را در سایر عرصه‌ها می‌گذارد.
وی تاکید کرد: قبلا نیز گفتم که هدف من ایجاد دولت فرهنگی و فرهنگ غیردولتی است و دولت باید بسترسازی کند که فرهنگ در اختیار عقلای کشور قرار گیرد.
میرحسین موسوی با اشاره به مواضع اقتصادی خود گفت: قبلا نیز گفته‌ام که جنگ پایان یافته و اقتصاد جنگی نیز تمام شده است و لذا از سیاست‌های آن دوره دفاع می‌کنم ولی طبیعی است که آن سیاست‌ها عوض شده و حال باید به سمت سیاست‌های بومی و نه سیاست‌های جهانی برویم.
وی با بیان اینکه من از تولید، بخش خصوصی، مستضعفین و ... دفاع می‌کنم، تاکید کرد: دولت باید برنامه‌ریز باشد و من آن دولت را تشکیل خواهم داد.

دسته ها : انتخابات دهم
شنبه 1388/2/19 13:20
X