روزنامه القدس العربی در مقاله‌ای به قلم "عبدالباری عطوان " تحت عنوان " پرز به عنوان سفیر کشورهای عربی در واشنگتن " نوشت: مسئولان اسرائیلی در حالی به نمایندگی از چند کشور عربی ترسو، طبل جنگ علیه ایران را به صدا در آورده‌اند که اعراب هیچگونه تاثیری در معادلات منطقه‌ای ندارند.
القدس العربی با اشاره به اظهارات ضد ایرانی "شیمون پرز " رئیس رژیم صهیونیستی در کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (ایپک) که گفت: "اسرائیل تسلیم تهدید هسته‌ای ایران نخواهد شد. " نوشت: مقامات اسرائیلی همانگونه که پیشتر طبل جنگ علیه عراق را به صدا در آوردند اکنون بر ضد ایران نیز چنین اقدامی به عمل می آورند آنها در این زمینه به بزرگنمایی برنامه‌ هسته‌ای ایران سرگرمند تا آن را خطری برای همسایگان عرب و سراسر جهان نشان بدهند.
پرز به واشنگتن رفت تا آمریکا را علیه تهدید هسته‌ای ایران که هنوز ظهور نیافته است، تحریک کند و از لابی یهودی برای این هدف استفاده کند هدف او روشن است وی می‌خواهد نظر دولت جدید آمریکا را از مسیر صلح منحرف سازد و آمادگی های دولت اوباما برای احیای برخی سیاست‌ها بر اساس مبانی جدید از جمله طرح صلح عربی را از بین ببرد.
عبدالباری عطوان همچنین به تلاش‌های سران رژیم صهیونیستی برای مقابله با موضوع صلح آمیز هسته‌‌ای ایران اشاره کرد و نوشت: مقامات اسرائیل حملات دیپلماتیک گسترده‌ای را در پیش گرفتند تا دنیای غرب را متقاعد نمایند که اولویت نخست باید بر برنامه‌های هسته‌ای ایران متمرکز شود نه اینکه اولویت خود را بر روند صلح متمرکز نمایند. به همین دلیل و با همین هدف "اویگدور لیبرمن " وزیر امور خارجه اسرائیل سرگرم دیدار از اروپا است و در موازات آن پرز به آمریکا رفته است تا مقدمات سفر "بنیامین نتانیاهو " نخست وزیر اسرائیل فراهم شود که دو هفته دیگر به دعوت اوباما به واشنگتن خواهد رفت.
از نظر غرب و اعراب یا برخی از اعراب، زراد‌خانه هسته‌ای اسرائیل تهدیدی برای منطقه نیست بلکه در عوض زرادخانه خوبی است و شاید برای حمایت از نظام‌های عربی در برابر خطر ایرانی مفید باشد تعجب نخواهیم کرد اگر پرز از این خطر به نمایندگی از نظامهای عربی حرف بزند زیرا وی قصد دارد ائتلاف ترسوها یعنی اعراب و اسرائیلی‌ها را در کنار هم جمع کند.
سردبیر روزنامه القدس العربی با بیان اینکه عرب‌ها از موضوع صلح آمیز هسته‌ای ایران نگرانند، نوشت: اعراب در حالت ترس روز افزون به سر می‌برند آنها از پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران واهمه دارند و از امضای قرارداد بین آمریکا و ایران که براساس آن ایران قدرت برتر منطقه شود، می‌هراسند.
اعراب ترسو باید اعتراف کنند که سیاستهای آنها در بیست سال اخیر که به دنبال طرحهای آمریکا بودند و مانند سرباز متعصب و وظیفه‌شناس برای اجرای آن طرح‌ها فعالیت می‌کردند بی آنکه اجر و مزدی دریافت کنند سبب شد به چنین وضع خفت‌باری برسند تا "رابرت گیتس " وزیر دفاع آمریکا به منطقه بیاید و به آنها اطمینان بدهد.
دولت آمریکا موسسه خیریه‌ای نیست که ماموریتش کمک به ضعفا و اطمینان دادن به آنها باشد بلکه سیاست‌های آن برای خدمت به منافع راهبردی آن است و به هیچ کس جز قدرتمندان احترام نمی‌گذارد قدرتمندانی که می توانند تاثیر مثبت یا منفی بر این منافع بگذارند که اعراب به هیچ وجه بخشی از این قدرتمندان نیستند زیرا هیچ جایگاهی در معادلات بین المللی ندارند

دسته ها : سیاست
دوشنبه 1388/2/21 21:25
X