عضو ارشد اصولگرایان مستقل، حضور محسن رضایى در انتخابات را اقدامى شجاعانه و تکمیل کننده حلقه مفقوده زنجیره اصولگرایان در جهت مشارکت حداکثرى خواند.

به گزارش خبرگزاری مهر، عماد افروغ در تشریح دیدگاه انتخاباتى خود در پى حضور محسن رضایى در عرصه انتخابات گفت: اعلام کاندیداتورى محسن رضایى را به فال نیک مى گیرم و آنرا یک عمل شجاعانه و حقیقت گرایانه مى دانم چرا که این کار فقط از امثال محسن رضایى بر مى آید.

افروغ با بیان اینکه فضاى روحى و روانى سنگینى را ایجاد کرده بودند که کسى جرأت نکند در اردوگاه اصولگرایان اعلام کاندیداتورى کند، گفت: عده اى مى کوشیدند تا بدون توجه به سازوکارها و فرآیندهاى دستیابى به یک اجماع طبیعى با نادیده انگاشتن تفاوتها و اختلافاتى که طى این سالها در درون اردوگاه اصولگرایان شاهد بودیم، یک کاندیداى خاص را به بقیه جریانات و طیف هاى اصولگرا تحمیل کنند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: نفس اینکه محسن رضایى آمده و این فضا را شکسته، مبارک است چرا که وى به گونه اى به این تفاوت ها و اختلافات اصالت بخشید و مى توان این اقدام را یک پیروزى به حساب آورد.

وى با بیان اینکه نباید در فعالیت هاى سیاسى همه همّ و غم ما رسیدن به پیروزى باشد و از دو مقوله نگاه فرآیندى و عقلانیت سیاسى غافل شویم، گفت: به هر حال به نظر مى رسد که حضور ایشان قطع نظر از هر نتیجه اى که براى انتخابات رقم بخورد، به ویژه براى اردوگاه اصولگرایان، این پیام را به جامعه و آیندگان منتقل مى کند که اردوگاه اصولگرایان منحصر به یک کاندیداى خاص نیست.

افروغ در عین حال افزود: کسى منکر اجماع نیست اما شرط اجماع این است که از طریق سازوکار و فرآیند طبیعى بدست بیاید، و راه رسیدن به اجماع طبیعى هم این است که اکثر قریب به اتفاق گروه هاى اصولگرایان دور هم جمع شوند و از بین کاندیداهاى خود فقط یک کاندیدا را مشخص کنند اما تاکنون این فرآیند را شاهد نبوده ایم.

این فعال سیاسى اصولگرا ادامه داد: برخى از آرا اصولگرایان که مى توانست سفید باشد و یا به اردوگاه رقیب منتقل شود، با کاندیداتورى محسن رضایى تکلیف روشنى پیدا مى کند و این یک گام اساسى براى عقلانیت و توسعه سیاسى محسوب مى شود.

رئیس کمیسون فرهنگی مجلس هفتم با بیان اینکه ما همواره نگران سه مسئله در انتخابات ریاست جمهورى دهم بودیم، این سه مسأله را «سلامت اخلاقى انتخابات»، «مصاف برنامه هاى درون گفتمانى با محوریت انقلاب اسلامى» و «حضور حداکثرى مردم» خواند و تاکید کرد: حضور حداکثرى مردم با توجه به واقعیت طیف گونه جامعه سیاسى و جریانات سیاسى ایران، با تکثر کاندیداها معنا پیدا کند که در واقع حضور محسن رضایى این تکثر را معنا بخشید.

وى افزود: حلقه مفقوده اى در زنجیره اردوگاه اصولگرایان وجود داشت که با حضور رضایى این زنجیره کامل شد.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه دو مسئله دیگر هم به تدریج در حال تحقق است، گفت: رضایى مى تواند یک طرف تعیین کننده مصاف برنامه اى مطلوب با سایر کاندیداها باشد و مسئله "مصاف برنامه هاى درون گفتمانى" را تحقق بخشد.

افروغ ادامه داد: به هر حال سابقه رضایى حکایت از نگاه برنامه اى و عملیاتى اش دارد؛ بدین معنا که هم برنامه و هم راهکارهاى اجرایى و عملیاتى را براى تحقق آن برنامه ها دارد.

وى با تاکید بر اینکه در این میان بایستى اذهان و افکار عمومى را تحریک کرد که کاندیداها موظف به ارائه برنامه هاى سیاسى، اقتصادى، فرهنگى و اجتماعى مکتوب خود شوند، تصریح کرد: در این صورت مردم مى توانند به دور از برخوردهاى هیجانى و احساسى و بدون توجه به شعارهاى کلى از بین برنامه هاى جامع و قابل اجرا دست به انتخاب بزنند که حضور رضایى مى تواند این مسأله را محقق یا حداقل نزدیک به تحقق کند.

مدیر گروه علم و دین پژوهشگاه علوم انسانى و مطالعات فرهنگى با اشاره به اینکه خوشبختانه هم اکنون کاندیداهاى مختلف بحث اخلاق و پیوند آن با سیاست را دائماً مطرح مى کنند، گفت: البته ممکن است برخى بد اخلاقى ها و هتک حرمت هایى هم توسط وفاداران و حامیان عده اى از کاندیداها صورت بگیرد که فکر مى کنم شرایط براى مقابله با هتاکان مناسب است .

وى با تاکید بر اینکه باید همواره از مسائل یاد شده مراقبت کرد، اظهار داشت: بخشى از مراقبت، به حضور ناقدان، روشنفکران و ناظران و مراقبت مداوم آنها از سلامت و وقوع این سه مسأله مهم و بخش دیگر آن نیز به نقش قاطعانه قوه قضائیه در برخورد با بداخلاقى ها برمى گردد.

افروغ تصریح کرد: ما توقع داریم که قوه قضائیه حسب جایگاه قانونى خود برخورد مقتدارانه و بى طرفانه اى را با ناقضان قانون و کسانى داشته باشد که حریم اخلاق را رعایت نمى کنند و به انحاء مختلف مستقیم و غیر مستقیم منافع خودشان را از طریق اهانت به دیگران دنبال و شبنامه پخش مى کنند.

دسته ها : انتخابات دهم
چهارشنبه 1388/2/16 19:41
X